Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Programmeerimine »  Microsoft Access märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
lehm2
Kreisi kasutaja

sõnum 11.02.2007 20:52:48 Microsoft Access vasta tsitaadiga

Kas accessiga annaks midagi raamatupidamis programmi taolist kokku panna, kuidas ta jooksutaks umbes 1000 kirjet ? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 11.02.2007 20:54:36 vasta tsitaadiga

see sõltub arvuti enda töökiirusest icon_wink.gif
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kfl
HV Guru

sõnum 03.09.2009 17:53:24 Re: Microsoft Access vasta tsitaadiga

lehm2 kirjutas:
... midagi raamatupidamis programmi taolist ... icon_rolleyes.gif
kaevasin vana teema üles, ei hakanud uut tegema ...

üritan siin süveneda ühte tootmisprotsessi, selline täiesti tavaline,
tuleb tellimus, ostetakse materjalid, millest nikerdatakse toode, pakitakse ja saadetakse kliendile
et asjade liikumisest paremini aru saada joonistasin paberil skeemi, mis sarnanes accessi relationsipsiga
üritan nüüd sama asja arvutis uuesti moodustada, aga tekib kohe hulga küsimusi, et mida ja kuidas juba järgiproovitud-töötavates süsteemides tehtud, mida arvestada just kõige esimeste sammude juures seda tüüpi andmebaasi loomisel-käivitamisel

linke, otsingusõnu, tutoriale, näidispõhjasi või kellelgi valmis lahendus seerida tootmisprotsessi mudelist

access on praegu 2002 vanas läpakas (aga usun, et leian ka mõne arvuti uuema versiooniga kui vaja)
kogemus: 10a tagasi nokitsesin ühe abivahendi väiksele ehitusfirmale materjalide, meeste ja tööriistade liigutamiseks, vahepeal pole vaja läinud ...

tooner
HV vaatleja

sõnum 14.09.2009 22:55:30 Re: Microsoft Access vasta tsitaadiga

kfl kirjutas:
kaevasin vana teema üles, ei hakanud uut tegema ...

üritan siin süveneda ühte tootmisprotsessi, selline täiesti tavaline,
tuleb tellimus, ostetakse materjalid, millest nikerdatakse toode, pakitakse ja saadetakse kliendile
et asjade liikumisest paremini aru saada joonistasin paberil skeemi, mis sarnanes accessi relationsipsiga
üritan nüüd sama asja arvutis uuesti moodustada, aga tekib kohe hulga küsimusi, et mida ja kuidas juba järgiproovitud-töötavates süsteemides tehtud, mida arvestada just kõige esimeste sammude juures seda tüüpi andmebaasi loomisel-käivitamisel

linke, otsingusõnu, tutoriale, näidispõhjasi või kellelgi valmis lahendus seerida tootmisprotsessi mudelist

access on praegu 2002 vanas läpakas (aga usun, et leian ka mõne arvuti uuema versiooniga kui vaja)
kogemus: 10a tagasi nokitsesin ühe abivahendi väiksele ehitusfirmale materjalide, meeste ja tööriistade liigutamiseks, vahepeal pole vaja läinud ...

Ma kardan, et ei saadud aru, mida sa täpselt küsisid. Mina ei saanud. Pmst nagu absoluutselt kõike progemise kohta?
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
kfl
HV Guru

sõnum 15.09.2009 01:37:01 Re: Microsoft Access vasta tsitaadiga

tooner kirjutas:
[... Pmst nagu absoluutselt kõike progemise kohta?
Sorry, kui segadust tekitasin,
progemise kallal võin ise pusida
probleemseim tundus ülesehitus ja asjale lähenemine
nt. kas tootmisprotsessi mudel (seotud andmebaas vahendite, aja kasutamise kohta vms) loomise alustamisel peaks lähtuma olemasolevast süsteemist või sellisest, milline peaks olema (=minu nägemus), tõenäoliselt aga mingi kolmas
enne kui otsustada ja midagi nokitsema hakata, tahaks mõnda toimivat isetehtud süsteemi näha ja kuulda selle eelistest-puudustest.

Praeguses süsteemi puudus: liialt paberit ja pastakat, mida võiks asendada ribakoodilugejatega, lisaks mõõte- ja tootmisseadmete logid andmebaasiga siduda ...

tooner
HV vaatleja

sõnum 15.09.2009 18:09:41 Re: Microsoft Access vasta tsitaadiga

kfl kirjutas:
Sorry, kui segadust tekitasin,
progemise kallal võin ise pusida
probleemseim tundus ülesehitus ja asjale lähenemine
nt. kas tootmisprotsessi mudel (seotud andmebaas vahendite, aja kasutamise kohta vms) loomise alustamisel peaks lähtuma olemasolevast süsteemist või sellisest, milline peaks olema (=minu nägemus), tõenäoliselt aga mingi kolmas
enne kui otsustada ja midagi nokitsema hakata, tahaks mõnda toimivat isetehtud süsteemi näha ja kuulda selle eelistest-puudustest.

Praeguses süsteemi puudus: liialt paberit ja pastakat, mida võiks asendada ribakoodilugejatega, lisaks mõõte- ja tootmisseadmete logid andmebaasiga siduda ...

Olemasoleva protsessi automatiseerimist peaks alustama selle protsessi kaardistamisest. Kui kliendil on soov seda protsessi muuta, siis võib klient seda ka teha. Seejärel tuleks kirja panna ja kokku leppida rakendusele esitatavad nõuded... nii ärilised, funktsionaalsed, kui mittefunktsionaalsed. Siis disain - koostada andmemudel, rakenduse arhitektuur ja kasutajaliidese disain. Detailsus sõltub projekti mahust. Dokumenteerida rakenduseväliste süsteemide interfeisid (seadmete logid näiteks). Valida kasutatavad tehnoloogiad, keel(ed), andmebaas jne. Progemist võiks alustada prototüüpimisest. Siitmaalt alates võiks juba kasutada iteratiivset arendusmudelit (algaja korral, kogenud arendaja puhul sobivad iteratsioonid kohe ka algusest peale).
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
hint
HV vaatleja

sõnum 26.06.2010 18:20:44 vasta tsitaadiga

Kiire küsimus samuti Accessi kohta.

Nimelt mul siis mingi 2010 versioon, mis näeb välja enam vähem siuke: http://www.imagebam.com/image/323efd86031660
Kõik mu juhendid aga on mingis vanemas versioonis: http://www.imagebam.com/image/54cc6c86031631
nagu näha on formaat erinev ja see tekitab mulle väga väga palju probleeme.
Samas vanemat accessi ma ka sebida ei saa endale, kuna pean loadima mõningaid selle uue verisooni faile, mis vanemas ei avaneks.
Seega kas mul oleks kuidagi optionsitest vms võimalik see older-look samuti saada, võin ma pean selle peene jamaga leppima?

Tänud
tagasi üles
karuke
Kreisi kasutaja
karuke

sõnum 15.04.2014 11:02:48 vasta tsitaadiga

Selline küsimus MS Access 2010 kohta.

Nimelt on tehtud väga pikk query mitmest tabelist kokku. Ja kui nüüd selle query põhjal teha "Datahseet table" siis kõik ilus kena aga millegi pärast jooksevad lõppu tühjad lahtrid, mis teeb alumise kerimisriba kasutamise ebamugavaks. (vaja nagunii kasutada aga nüüd ekstra pikk teine veel) Olen üritanud ka niiöelda miskid widht size määrata aga ei midagi.

Kui keegi soovib accessiga tutvust teha siis minu soovitus: MS Access 2007/2010/2013 õppevideod

https://www.youtube.com/channel/UCMJ2I2JP8V0RX1JGEEqX2SA
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 41
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.04.2014 11:38:49 vasta tsitaadiga

Accessi pole nii ammu näppinud, et detaile ei mäleta, aga ega sa selle päringuga select * ei teinud(kuskil üleval on nupp SQL, mis näitab päringut, mille Access lõpuks kokku pani kui tabeleid ja välju sinna hiirega lohistasid)? Eriti juhul kui mitu tabelit veel kokku paned, on soovitav küsida vaid neid välju, mida sul reaalselt vaja on.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
karuke
Kreisi kasutaja
karuke

sõnum 02.07.2014 15:46:26 vasta tsitaadiga

Uus küsimus, nimelt tagastab DLookup vastuseks noole vasakule ja google ei osanud ka midagi asjalikku öelda.

=DLookUp("[YearWeekID_FK]";"[Copy Of tblYearWeek]";"[WeekNumber] = [txtWeek1]" And "[YearNumber] = [txtYear1]")

Vastuseks on mul vaja saada antud nädala ID koodi tabelist YearWeek (vastus peaks olema 27)

Kõik tabelid mida vaja on ainult pandud. Testisin ka tegelikult 1 tabeli ja 2 väljaga ja juba siis on 2 "üleliigset" tulpa lõpus lisaks mida vaja pole..... :S Veider.

napoleon kirjutas:
Accessi pole nii ammu näppinud, et detaile ei mäleta, aga ega sa selle päringuga select * ei teinud(kuskil üleval on nupp SQL, mis näitab päringut, mille Access lõpuks kokku pani kui tabeleid ja välju sinna hiirega lohistasid)? Eriti juhul kui mitu tabelit veel kokku paned, on soovitav küsida vaid neid välju, mida sul reaalselt vaja on.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 41
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Programmeerimine »  Microsoft Access
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.