praegune kellaaeg 17.06.2025 21:06:52
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
lehm2
Kreisi kasutaja

|
11.02.2007 20:52:48
Microsoft Access |
|
|
Kas accessiga annaks midagi raamatupidamis programmi taolist kokku panna, kuidas ta jooksutaks umbes 1000 kirjet ?
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
11.02.2007 20:54:36
|
|
|
see sõltub arvuti enda töökiirusest
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
03.09.2009 17:53:24
Re: Microsoft Access |
|
|
lehm2 kirjutas: |
... midagi raamatupidamis programmi taolist ...  |
kaevasin vana teema üles, ei hakanud uut tegema ...
üritan siin süveneda ühte tootmisprotsessi, selline täiesti tavaline,
tuleb tellimus, ostetakse materjalid, millest nikerdatakse toode, pakitakse ja saadetakse kliendile
et asjade liikumisest paremini aru saada joonistasin paberil skeemi, mis sarnanes accessi relationsipsiga
üritan nüüd sama asja arvutis uuesti moodustada, aga tekib kohe hulga küsimusi, et mida ja kuidas juba järgiproovitud-töötavates süsteemides tehtud, mida arvestada just kõige esimeste sammude juures seda tüüpi andmebaasi loomisel-käivitamisel
linke, otsingusõnu, tutoriale, näidispõhjasi või kellelgi valmis lahendus seerida tootmisprotsessi mudelist
access on praegu 2002 vanas läpakas (aga usun, et leian ka mõne arvuti uuema versiooniga kui vaja)
kogemus: 10a tagasi nokitsesin ühe abivahendi väiksele ehitusfirmale materjalide, meeste ja tööriistade liigutamiseks, vahepeal pole vaja läinud ...
_________________ Müügis: YARIS! ja FOCUS Tel: 1214*5100741*100 |
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
tooner
HV vaatleja
|
14.09.2009 22:55:30
|
|
kfl kirjutas: |
kaevasin vana teema üles, ei hakanud uut tegema ...
üritan siin süveneda ühte tootmisprotsessi, selline täiesti tavaline,
tuleb tellimus, ostetakse materjalid, millest nikerdatakse toode, pakitakse ja saadetakse kliendile
et asjade liikumisest paremini aru saada joonistasin paberil skeemi, mis sarnanes accessi relationsipsiga
üritan nüüd sama asja arvutis uuesti moodustada, aga tekib kohe hulga küsimusi, et mida ja kuidas juba järgiproovitud-töötavates süsteemides tehtud, mida arvestada just kõige esimeste sammude juures seda tüüpi andmebaasi loomisel-käivitamisel
linke, otsingusõnu, tutoriale, näidispõhjasi või kellelgi valmis lahendus seerida tootmisprotsessi mudelist
access on praegu 2002 vanas läpakas (aga usun, et leian ka mõne arvuti uuema versiooniga kui vaja)
kogemus: 10a tagasi nokitsesin ühe abivahendi väiksele ehitusfirmale materjalide, meeste ja tööriistade liigutamiseks, vahepeal pole vaja läinud ... |
Ma kardan, et ei saadud aru, mida sa täpselt küsisid. Mina ei saanud. Pmst nagu absoluutselt kõike progemise kohta?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
15.09.2009 01:37:01
|
|
tooner kirjutas: |
[... Pmst nagu absoluutselt kõike progemise kohta? |
Sorry, kui segadust tekitasin,
progemise kallal võin ise pusida
probleemseim tundus ülesehitus ja asjale lähenemine
nt. kas tootmisprotsessi mudel (seotud andmebaas vahendite, aja kasutamise kohta vms) loomise alustamisel peaks lähtuma olemasolevast süsteemist või sellisest, milline peaks olema (=minu nägemus), tõenäoliselt aga mingi kolmas
enne kui otsustada ja midagi nokitsema hakata, tahaks mõnda toimivat isetehtud süsteemi näha ja kuulda selle eelistest-puudustest.
Praeguses süsteemi puudus: liialt paberit ja pastakat, mida võiks asendada ribakoodilugejatega, lisaks mõõte- ja tootmisseadmete logid andmebaasiga siduda ...
_________________ Müügis: YARIS! ja FOCUS Tel: 1214*5100741*100 |
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
tooner
HV vaatleja
|
15.09.2009 18:09:41
|
|
kfl kirjutas: |
Sorry, kui segadust tekitasin,
progemise kallal võin ise pusida
probleemseim tundus ülesehitus ja asjale lähenemine
nt. kas tootmisprotsessi mudel (seotud andmebaas vahendite, aja kasutamise kohta vms) loomise alustamisel peaks lähtuma olemasolevast süsteemist või sellisest, milline peaks olema (=minu nägemus), tõenäoliselt aga mingi kolmas
enne kui otsustada ja midagi nokitsema hakata, tahaks mõnda toimivat isetehtud süsteemi näha ja kuulda selle eelistest-puudustest.
Praeguses süsteemi puudus: liialt paberit ja pastakat, mida võiks asendada ribakoodilugejatega, lisaks mõõte- ja tootmisseadmete logid andmebaasiga siduda ... |
Olemasoleva protsessi automatiseerimist peaks alustama selle protsessi kaardistamisest. Kui kliendil on soov seda protsessi muuta, siis võib klient seda ka teha. Seejärel tuleks kirja panna ja kokku leppida rakendusele esitatavad nõuded... nii ärilised, funktsionaalsed, kui mittefunktsionaalsed. Siis disain - koostada andmemudel, rakenduse arhitektuur ja kasutajaliidese disain. Detailsus sõltub projekti mahust. Dokumenteerida rakenduseväliste süsteemide interfeisid (seadmete logid näiteks). Valida kasutatavad tehnoloogiad, keel(ed), andmebaas jne. Progemist võiks alustada prototüüpimisest. Siitmaalt alates võiks juba kasutada iteratiivset arendusmudelit (algaja korral, kogenud arendaja puhul sobivad iteratsioonid kohe ka algusest peale).
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
hint
HV vaatleja
|
26.06.2010 18:20:44
|
|
|
Kiire küsimus samuti Accessi kohta.
Nimelt mul siis mingi 2010 versioon, mis näeb välja enam vähem siuke: http://www.imagebam.com/image/323efd86031660
Kõik mu juhendid aga on mingis vanemas versioonis: http://www.imagebam.com/image/54cc6c86031631
nagu näha on formaat erinev ja see tekitab mulle väga väga palju probleeme.
Samas vanemat accessi ma ka sebida ei saa endale, kuna pean loadima mõningaid selle uue verisooni faile, mis vanemas ei avaneks.
Seega kas mul oleks kuidagi optionsitest vms võimalik see older-look samuti saada, võin ma pean selle peene jamaga leppima?
Tänud
|
|
tagasi üles |
|
 |
karuke
Kreisi kasutaja

|
15.04.2014 11:02:48
|
|
|
Selline küsimus MS Access 2010 kohta.
Nimelt on tehtud väga pikk query mitmest tabelist kokku. Ja kui nüüd selle query põhjal teha "Datahseet table" siis kõik ilus kena aga millegi pärast jooksevad lõppu tühjad lahtrid, mis teeb alumise kerimisriba kasutamise ebamugavaks. (vaja nagunii kasutada aga nüüd ekstra pikk teine veel) Olen üritanud ka niiöelda miskid widht size määrata aga ei midagi.
Kui keegi soovib accessiga tutvust teha siis minu soovitus: MS Access 2007/2010/2013 õppevideod
https://www.youtube.com/channel/UCMJ2I2JP8V0RX1JGEEqX2SA
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
15.04.2014 11:38:49
|
|
|
Accessi pole nii ammu näppinud, et detaile ei mäleta, aga ega sa selle päringuga select * ei teinud(kuskil üleval on nupp SQL, mis näitab päringut, mille Access lõpuks kokku pani kui tabeleid ja välju sinna hiirega lohistasid)? Eriti juhul kui mitu tabelit veel kokku paned, on soovitav küsida vaid neid välju, mida sul reaalselt vaja on.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
karuke
Kreisi kasutaja

|
02.07.2014 15:46:26
|
|
|
Uus küsimus, nimelt tagastab DLookup vastuseks noole vasakule ja google ei osanud ka midagi asjalikku öelda.
=DLookUp("[YearWeekID_FK]";"[Copy Of tblYearWeek]";"[WeekNumber] = [txtWeek1]" And "[YearNumber] = [txtYear1]")
Vastuseks on mul vaja saada antud nädala ID koodi tabelist YearWeek (vastus peaks olema 27)
Kõik tabelid mida vaja on ainult pandud. Testisin ka tegelikult 1 tabeli ja 2 väljaga ja juba siis on 2 "üleliigset" tulpa lõpus lisaks mida vaja pole..... :S Veider.
napoleon kirjutas: |
Accessi pole nii ammu näppinud, et detaile ei mäleta, aga ega sa selle päringuga select * ei teinud(kuskil üleval on nupp SQL, mis näitab päringut, mille Access lõpuks kokku pani kui tabeleid ja välju sinna hiirega lohistasid)? Eriti juhul kui mitu tabelit veel kokku paned, on soovitav küsida vaid neid välju, mida sul reaalselt vaja on. |
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|