Koli 5GHz peale. _________________ Teie küsimused on vastatavad, kuid meie vastused on küsitavad.
IT uudissõnad. Pihuarvuti - pihkar, pihuarvuti kasutaja - pihkur.
Kui need kõik 20 ulatuvad sinu pessa ega siis kanaleid eriti valida ei ole (neid 13).Võid ka proovida panna ainult g standardi peale, mitte mixed. Ega jah 5 GHz oleks vast parim võimalus aga siis peavad su seadmed ka seda toetama.
Kui sa tv ja telefon ei kasuta siis teoreetiliselt ei ole sul 784 vaja. Kui adsl ühendus siis muidugi alternatiivi valik suur ei ole.Kui sul ETH ühendus siis turul palju häid ja võimsa wifiga ruuterid olemas.
Engeniuse kallima otsa AP´d on head näiteks https://www.hinnavaatlus.ee/products/Võrguseadmed/Võrguseadmed/284431/
Juhul, kui sul ADSL/VDSL ühendus, siis kõige lihtsam, kuid mitte kõige parem variant oleks sul lihtsalt mingi enamvähem dualband ruuter osta (tplink on norm) ja see panna TG784-le järgi.
TG784-l keerad wifi kinni, ning kõik wifi teema hakkab läbi uue ruuteri olema.
Kui eksin siis parandage
Juhul, kui sul ADSL/VDSL ühendus, siis kõige lihtsam, kuid mitte kõige parem variant oleks sul lihtsalt mingi enamvähem dualband ruuter osta (tplink on norm) ja see panna TG784-le järgi.
TG784-l keerad wifi kinni, ning kõik wifi teema hakkab läbi uue ruuteri olema.
Kui eksin siis parandage
Otseselt ei eksi. VDSL taga 784 muidu ei tööta
Ainuke asi on , et siis kas 2 NAT ühenust ühes võrgus, või kui näiteks teine ruuter lihtsalt AP´ks teha siis juba muretseda parem AP, või kolmas variant, et leida konf 784 jaoks ja teha ta enne sillaks ja siis teine ruuter jääb üksina NAT´i tegema.
Tegelikult, eks see sõltub kasutajast, ehk antud juhul jääb kaks keerulist seadet üheteise otsa ja kui midagi juhtub või tekib probleeme, kas on ta siis võimeline ise lahendama või peab koguaeg abi otsima. Ehk tavakasutaja vaates , mugavus.
kanali vahetus ei andnud tulemusi, ilmselt sest kõigil on need karbid automaatseadistuse peal, niiet kanalid on üsna võrdselt hõivatud kolmandik 1 kolmandik 6 ja kolmandik kanali nr 11 peal. Proovisin seadistada kalani nr 3 peale, aga stabiilsus ei paranenud, ka ainult g kasutaine ei andnud tuntavat paranemist.
muud seadmed on mul uued, niiet peaksid 5GHz ära tundma küll.
Mis see Elioni nett sinu mõistes on? Telefonikaabliga ADSL? Fiiber? CAT5?
AP on üldiselt ikka AP, lase sinna sisse kelle iganes nett. Erilahenduse puhul käib lihtsalt bridge või GPON terminal vahele. Spetsiifiliseks läheb asi alles siis, kui soovid mingit comboseadet.
Helistasin Elioni ja tuleb välja, et mul on elioni ADSL nett.
Saan aru et võimalik on la jätta Thomson tööle, aga lülitada seal wofi välja, ja wifi jagamiseks panna Thomsonile sappa 5GHz AP.
Aga tahaks ühte seadet ideaalis, et välistada igasugu seadmetevahelisest suhtlusest tulenevaid pudelikaelu ja ebastabiilsust.
Igatahes aitäh uuesti kaasamõtlemast, sain nüüd aru et mul on vaja adsl modemiga Wifi purki.
wari, kui eraldi seadmeid ei taha, siis ADSL2 modemid koos 5GHz wifi'ga on täiesti olemas. HV võrguseadmete alt neid kahjuks ei leia, aga hinnakirja otsingutes on midagi olemas:
Vanasti oli PPPoE. Mõnes maakohas on praegugi vist ainuke võimalik variant ADSL-i tarbimiseks PPPoE, aga praegu peaks tiheasustusega aladel DHCP (Dynamic IP) olema.
viimati muutis Rauno266 09.05.2014 21:37:16, muudetud 4 korda
DYNAMIC IP pane ikkagi. PPoA on täiesti teine ühendustehnoloogia, mida Elion suurel määral ei tarbi. _________________ Ma trollin 50% oma postitustest.
viimati muutis Pailaps 09.05.2014 21:38:29, muudetud 1 kord
Norm, minu eelmine post on mõnusalt lambist välja võetud. Mul on siiamaani AP`dna toiminud kõige paremini kõige odavamad AP`d mis poes saada. Kõlab imelikult/laisalt jne, aga nii on(et nagu tp link ruulib või kuidagi nii...). _________________ Torgin vanarauda erinevate asjadega ja suviti sõidan jalgrattaga.
"Quick Setup" tegi millegipärast Network>WAN Settings alla 2 ühendust ja netti ei saanud
parem on sealt kõik ära kustutada ja lisada ainult üks ühendus "Dynamic IP" VPL 0, VCL 100
Network> DSL Settings> DSL Modulation Type: G.dmt See oli vist vaikeseadena "Auto sync-up" aga Autoga ei töötanud.
nett tundub töötavat, aga diagnostika tööriist näitab paaris aspektis punast (vaata lisatud faili - "ping defult gateway" ja "test DNS root") - kas keegi oskab kommenteerida?
Noh, üks variant on veel selline, et ostad välise omni-directional antenni ja panend selle sisemise antenni asemele. Karjud lihtsalt kõigist üle. _________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame!
Nojah, peab siis ikkagi tugevamad antennid ka ostma, sest tahvlis ikka ühendus jukerdab - youtube-s uue vide0 panemisel on tavaliselt "connection lost" jne.
Kusjuures mul on nüüd esimene ja ainuke 5 MHz ühendus mis ümbruskonnas levib.
Ootasin ikka ühenduse drastilist paranemist aga subjektiivseöt ütleksin et connection lost tyypi jamasid on ainult paarkümmend protsenti vähemaks läinud.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.