Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.11.2013 00:35:03
|
|
|
namstoop kirjutas: |
http://www.keeleveeb.ee/
ksero <3; os ksero ja kserot> kserokoopia, -tõmmis
ksero+.graafia TEHN (kuivpaljundusmenetlus) ▪. Kserograaf (paljundusaparaat)
ksero+.koopia, ksero+tõmmis kserograafiliselt tehtud koopia
aga ksero (xero) tähendabki keeles "kuiv". Nii et kuigi on ilmselt firmaga seotult selles konteksti keelde jõudnud, ei ole see otseselt vale väljend. |
Ajaloo-kirutajad pajatavad siis järgmiselt:
Haloid felt that the word "electrophotography" was too complicated and did not have good recall value. After consulting a professor of classical language at Ohio State University, Haloid and Carlson changed the name of the process to "Xerography", derived from Greek words which meant "dry writing". Haloid decided to call the new copier machines "Xerox" and in 1948, the word Xerox was trademarked.
The History Of Photocopiers
http://doctorcopy.com/history-of-photocopiers.php
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiirP
HV Guru

|
23.11.2013 02:37:46
|
|
|
kuigi nõuakajast ma mäletan, et pikapideks kutsuti hoopis universaalkerega autosid. Mossed ja värgid olid. |
Mossed olid "kombid"
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B6-2125 Иж-2125 «Ко́мби» (Иж-Ко́мби)
|
|
Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
0 :: |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
23.11.2013 15:34:40
|
|
|
Cofy, See oli mosse baasil, aga siiski IŽ. Tavaline mosse universaalkerega oli ikkagi pikap, oma mudelinumbritega.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
1 :: |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiirP
HV Guru

|
24.11.2013 16:23:41
|
|
|
Märt. kirjutas: |
Cofy, See oli mosse baasil, aga siiski IŽ. Tavaline mosse universaalkerega oli ikkagi pikap, oma mudelinumbritega. |
Miks ma midagi sellist välja tõin siis? See oli minu andmetel ainukene neist, mille mudeli nimetus meenudas midagi, mida siin loetleti.
Mis mudel on tavaline Mosse?
Tehasest tulid kõik sõidukid välja mudeli tähistega. VAZ-2102 oli 2102, GAZ-24-02 oli 24-02 ja GAZ-52-03 / MRS oli see, mis ta oli
Need pikapid ja universaalid olete te ise sinna taha mõtelnud.
|
|
Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
24.11.2013 16:34:24
|
|
|
Cofy kirjutas: |
Märt. kirjutas: |
Cofy, See oli mosse baasil, aga siiski IŽ. Tavaline mosse universaalkerega oli ikkagi pikap, oma mudelinumbritega. |
Miks ma midagi sellist välja tõin siis? See oli minu andmetel ainukene neist, mille mudeli nimetus meenudas midagi, mida siin loetleti.
Mis mudel on tavaline Mosse?
Tehasest tulid kõik sõidukid välja mudeli tähistega. VAZ-2102 oli 2102, GAZ-24-02 oli 24-02 ja GAZ-52-03 / MRS oli see, mis ta oli
Need pikapid ja universaalid olete te ise sinna taha mõtelnud. |
joppenbuhh, ja kustkohast sinna ÕSi siis need sõnad su arust tulevad.
Need ongi inimeste kõnekeelest, esialgu kutsutakse seda slängiks ja hiljem kuulutab president need aasta parimaks uudissõna leiuks.
Lugejate täiendused järgmisele ÕS-ile: joppenbuhh, kiirviin ja ärmatama
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
03.03.2014 17:09:55
|
|
|
Ärataks teema korraks uuesti ellu.
Täna tekkis väike diskussioon sellise liitsidesõna nagu "ehk et" ümber. Ametlikult sellist asja eesti keeles ei ole. Samas guugeldamise annab väga palju vasteid ka suhteliselt ametlikele allikatele, kus seda on kasutatud. Ma ise kasutan küll pigem kõne kui kirjakeeles, aga seevastu suhteliselt palju. Mu arust üsna üheselt mõistetav ja samas lauset lühemaks tegev sõnapaar. Ei oskagi head asendust pakkuda, siis tuleks juba lause ehitus muuta või palju pikemalt öelda. Ehket mulle meeldib
Kes ja kas siin kasutavad ja kas tundub mingi hirmsa parasiitväljendina, mida tuleks igal juhul vältida?
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
03.03.2014 17:14:41
|
|
|
Täna tekkis väike diskussioon sellise liitsidesõna nagu "ehk et" ümber. Ametlikult sellist asja eesti keeles ei ole. Samas guugeldamise annab väga palju vasteid ka suhteliselt ametlikele allikatele, kus seda on kasutatud. Ma ise kasutan küll pigem kõne kui kirjakeeles, aga seevastu suhteliselt palju. Mu arust üsna üheselt mõistetav ja samas lauset lühemaks tegev sõnapaar. Ei oskagi head asendust pakkuda, siis tuleks juba lause ehitus muuta või palju pikemalt öelda. Ehket mulle meeldib
Kes ja kas siin kasutavad ja kas tundub mingi hirmsa parasiitväljendina, mida tuleks igal juhul vältida? |
"Ehk mulle meeldib"
Muidugi kontekstist väljaspool oleks sellel kaks tähendust, aga see pole oluline..
|
|
Kommentaarid: 356 loe/lisa |
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
03.03.2014 21:10:44
|
|
|
The_Boss kirjutas: |
Kes ja kas siin kasutavad ja kas tundub mingi hirmsa parasiitväljendina, mida tuleks igal juhul vältida? |
"Ehk mulle meeldib"
Muidugi kontekstist väljaspool oleks sellel kaks tähendust, aga see pole oluline.. |
Tolles näites jah. Aga "ehk et" kasutusvõimalusi on palju rohkem. "nagu näiteks", "sellest järelduvalt/tulenevalt" jne. Mis kõik on palju pikemad ja mõneti kohmakamad.
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
04.03.2014 11:56:34
|
|
|
Miks ei saa lihtsalt "ehk" kasutada selmet mitteametlikku "ehk et" kasutada? Ehk et asemel saab kasutada ka ju näiteks "see tähendab"
_________________ O: Low-profile pci bracket |
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
04.03.2014 12:36:34
|
|
|
1dumbpcuser kirjutas: |
Miks ei saa lihtsalt "ehk" kasutada selmet mitteametlikku "ehk et" kasutada? Ehk et asemel saab kasutada ka ju näiteks "see tähendab"  |
muidugi saab igasuguseid asju kasutada ja tulebki, et keel oleks vaheldusrikkam. Sa oleks saanud "selmet" asemel ka "selle asemel et" kasutada, aga näed ei kasutanud Ja mu jutu iva ongi selles, et kui kasutada ainult nö ametlikku ja ÕSis olevat keelt, siis ju keel ei saa edasi areneda. Kahe ÕSi vahele jäi 7 aastat. Päris pikka aeg minu arust.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
CryxOC
HV kasutaja

|
16.03.2014 13:15:25
|
|
|
Enamus sõnad on täiesti mõistetavad, aga "taskuhääling" on tõesti klass omaette.
|
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|