praegune kellaaeg 21.06.2025 22:26:30
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Max Powers
|
27.09.2013 14:54:13
|
|
|
Tutvusta neile HV lahendust
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
varjutus
HV kasutaja
|
07.10.2013 02:24:30
|
|
|
Võim avastas lihtsalt, et tegelikud arvamusliidrid ja seisukohad võivad võimul olijate poolt viljeldavaga konkureerima hakata ja seda oleks vaja "suunata"- üks potentsiaalne külg asjal. Mainitakse, et mõned kommentaatorid on "liiga agressiivsed" ja ei jäta sellega teistele ruumi või midagi sellist. Aga agressiivse kommentaatoriga tuleb argumenteerida- karta on, et neid on võimu juures kõvasti, kes tegelikku argumentatsiooni ja tõelist demokraatiat ei soovi, vaid tahavad säilitada oma "uudise ja selle autentsuse, tõepärasuse ja ainuõigsuse, vaieldamatuse monopoli".
Minu silmis on tegemist pigem vanade sauruste katsega saada kommentaariumid ja seal sisalduv meelsus kontrolli alla. Viimati oli delfis üks DEA-ga seotud uudis, kus oli vast oma 20-30 kommi a la "usa-l viimasel ajal igast jamasid nuhkimise jms-ga, et ei tea, kas sedagi uudist enam usaldada saab jne- ei olnud just agressiivsed kommentaarid, ei olnud isegi ropud, vaid lihtsalt seisukohad DEA ja usa kohta ning need olid nagu võluväel kustutatud... Isegi minu kommentaar, kus ma mainisin, et siin on kõvasti kommentaare kustutatud, kustutati ära
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
0 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
dksvertix
HV kasutaja

|
07.10.2013 08:15:36
|
|
|
Mäletan mõndasi omi juhtumeid paljudest.
Oli üks artikkel alimentide maksmise kohta. Täpselt sisu ei mäleta. Mäletan, et kirjutasin sinna, et vahest kasutatakse alimentide maksmise kohustust kurjasti ära, nii nagu minu peres juhtus. Järgmine päev selgus, et kommentaar on kustutatud. Delfi viskas oma pikka "mida ei tohi Delfi kommentaariumis teha" hoiatusteate ette. Aga vot selget põhjust, miks nad seda tegid, ei anta kunagi.
Siis oli mingi poliitiline artikkel. Avaldasin oma arvamust antud teema kohta. Kommentaar kustutatud. Järgmisel õhtul TV3 uudiste lõpus, kus siis need kaks tegelast, Igor ja Aivar, seal omavahel midagi arutasid. Ma ei mäleta kumb see oli, aga siis üks nendest rääkis sõna-sõnalt just seda, mida mina olin kirjutanud. Ma algul mõtlesin, et populaarne arvamus. Aga vot, kui see juhtus 5x järjest... vb tõesti populaarne arvamus. Aga, miks siis kommentaarid kustutada sedasi?
Väga paljudes kohtades, välismaal, kasutatakse ühte kindlat süsteemi: kui "laamendad" liiga tihti, saad eluaegse bani. 3 strikes and you're out. Miks siis siin riigis ei kasutata seda? Kui need sõimajaid käivad iga päev, see ei ole loogiline ju. Ammu oleks kõik bani taga. Kas keelatud IPdega databaas sööb liiga palju ruumi kettal siis? Kui su IP on teada ja sa käid tihti laamendamas, siis võidakse sinu kohta ju lihtsa vaevaga ka avaldus politseisse esitada. Väike trahv paneb vast mõtlema, ennem, kui midagi teed. Või pole siin riigis selliseid seadusi või milles asi?
On ka kolmas variant. Mis siis, kui tegemist polegi kurjategijatega. Mis siis, kui tegemist on hoopis kellegagi, kes räägivadki väga tarka juttu, ei mingit väärtegu. Näiteks poliitika puhul. Inimesed avastavad, et mingi anonüümne on targem, kui see, mis artiklis. Anonüümne ohustab kellegi võimutrooni? Aga, kui on tuttavaid ja/või kõvasti raha, saab ikka välja uurida, kes on IP taga ja siis antud isikut mõjutada mingite vahenditega. Kui just anonüümne ei kasuta anonüümset VPNi.
Lahendused tunduvad küll lihtsad. Miks sul vaja ikka teada, kes mida kirjutas, isegi siis, kui sul on ju IP olemas? Mis probleem meil siin nende anonüümsetega siis tegelikult on?
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
07.10.2013 08:27:30
|
|
|
tsitaat: |
Kas keelatud IPdega databaas sööb liiga palju ruumi kettal siis? Kui su IP on teada ja sa käid tihti laamendamas, siis võidakse sinu kohta ju lihtsa vaevaga ka avaldus politseisse esitada.
|
sa dünaamilistest IP-dest või avalikest wifi võrkudest oled kuulnud?
ot: |
Muuseas, Aasias küsitakse enamikes internetikohvikutes passiandmeid, ilma ei saa.
Tehakse passikoopia, kantakse andmed eraldi raamatusse, võetakse allkiri jne.
Aga seda pigem sellistes riikides ja piirkondades, kus eksisteerib ka reaalne terrorismioht.
Näiteks Indias Kašmiiri piirkonnas pole lubatud isegi tavaline mobiiltelefoni roaming. |
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
17.12.2013 09:03:14
|
|
|
Täna õhtul ETV @ 20.05 Vabariigi Kodanikud
http://etv.err.ee/index.php?0559312#.Uq_ojPRdVQ4
tsitaat: |
Arutame netikommetaariumide üle. Kas anonüümsusel on väärtus ja kas kommentaariumid kannavad vaba arvamusplatsi rolli või jäävad sageli pelgalt sõimu ning solvangute kontrollimatu levitamise keskkonnaks? Stuudios on Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald, advokaat Karmen Turk, Avatud Eesti Fondi juhataja Mall Hellam ja ühiskonnateadlane ning kolumnist Iivi Anna Masso. |
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|