Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
aspertynga
HV vaatleja
|
22.11.2013 16:14:36
Probleem sülearvutist pildi kuvamisega telekasse |
|
|
Tervis.
Ei suutnud probleemi lahendavat teemat leida, nii et teen uue.
Nimelt, otsustasin proovida oma ASUS'e läpakast pilti HD Ready(mitte full HD) Philipsi telerisse. Arvutist on väljund VGA ja telekasse läheb DVI sisend. Tundus asi lihtne ja loogiline, et ühendan kaabliga arvuti ja teleka ära, arvutist kerge seadistus ja asi töötab. Ostan siis uhke 19 eurise kaabli ära, ühel pool VGA isane ja teisel pool DVI isane, ühendan ära ning ühendused kõik sobivad, aga pilti ette ei tule. Seadistasin arvutis seda display asja nii kus oskasin ja proovisin erinevaid varjente nii Windows display seadetest ja NVIDIA Control Panelist, otsisin Googlist ka abi, aga ei midagi. Arvuti näitab, kõik töötab nii nagu vaja, näitab et ühendatud PHILIPS telekaga DVI abil ja kõik peaks nagu töötama, aga teler pilti ette ei võta. Lugesin midagi sellest DVI otsikute varjantidest, et kõikidega vist ei saagi, aga täpset sotti ei saanudki. Endal peaks see otsik DVI-A olema. Äkki keegi oskab aidata, ei tahaks nagu 19 euri tuulde visata.
Tänan.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
22.11.2013 19:43:34
Re: Probleem sülearvutist pildi kuvamisega telekasse |
|
|
aspertynga kirjutas: |
Arvutist on väljund VGA ja telekasse läheb DVI sisend... näitab et ühendatud PHILIPS telekaga DVI abil... |
Kummal see DVI on ja kummal D-Sub (VGA) ikkagi? Kui tsitaadi esimene osa on tõene, siis peab telekas toetama analoogsignaali vastuvõttu läbi oma DVI pesa.
|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
aspertynga
HV vaatleja
|
22.11.2013 20:03:02
|
|
|
VGA on sülearvutil ja DVI on telekal. Kaabel on nagu VGA'lt DVI'le üleminek. Üks kaabli ots on VGA ja teine DVI. Arvutis on seal display settingute all teiseks display kirjas "Philips TV DVI"
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
raidov
HV kasutaja
|
22.11.2013 20:14:49
|
|
|
Mis telekaga tegu?
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
aspertynga
HV vaatleja
|
22.11.2013 20:35:37
|
|
|
Philips 32PF3320(mudeli nr.), millegi uuega tegu ei ole, aga HD Ready ta on ja DVI koht ka olemas.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
22.11.2013 20:45:35
|
|
|
Analoogsignaali digisignaaliks ülemineku ehk adapteriga ei saavuta ühegi nipiga, sellist asja nagu "VGA'lt DVI'le üleminek" ei ole olemas, selleks on vaja konverterit. Vastupidi aga saab küll, kui mõlemad seadmed on selleks võimelised ja vastavalt seadistatud.
Kui see DVI-A pistik sobib teleka DVI pesasse (DVI-I eeldatavalt, DVI-D pesasse ei ole võimalik DVI-A ega DVI-I pistikut ühendada), siis võiks eeldada, et telekas on võimeline selle kaudu ka analoogsignaali vastu võtma. Seega tuleb seadistustes määrata õige signaal saatmiseks läpakas ja vastuvõtuks telekas - analoogsignaal.
EDIT: Kasutusjuhendis kirjas nii: "The DVI-I input also supports analogue PC-VGA signals."
Supported Display Resolution
Computer formats
Resolution Refresh rate
640 x 480 60, 67, 72, 75Hz
800 x 600 56, 60, 72, 75Hz
1024 x 768 60, 70, 75Hz
viimati muutis Prayer 22.11.2013 20:46:55, muudetud 1 kord |
|
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
aspertynga
HV vaatleja
|
22.11.2013 20:58:29
|
|
|
No ma mõtlesingi seda "üleminekut" selles mõttes, et kaabel on ühest otsas VGA(see kõige tavalisem monitori juhe) ja teine ots on see laiem DVI-A. Kaabel istub ilusti kõikidesse aukudesse, läpakas isegi näitab secondary displayks "Philips TV DVI". Aga kuidas ma seda signaali asja seadistada saan ? Teleka menüüs ei paistnud ka ühtegi seadistust, mis puudutaks antud teemat.
EDIT: Proovisingi seda asja 800x600 resoga ja 60hz(seda ei lasknud üldse muuta)
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
23.11.2013 07:14:14
|
|
|
Vabandan, et vastus aega võttis, ennist murdis kõhuvalu voodisse.
Mul on olemas sarnane Philipsi telekas millel DVI-I pesa sööb analoogsignaali ning nVidia video ja D-Sub väljundiga läpakas (OS on Win 8.1 ja video tüürel GeForce 320.49). Ühendasin läpaka D-Sub kaabli ja DVI üleminekuga telekaga, panin teleka käima ja sisendiks valisin "PC" (teine valik oleks olnud "HD", see sisend töötab kui DVI pesasse sööta komponentsignaal, vastav kaabel oli telekaga komplektis). Kui läpaka käima panin siis tuli pilt telekasse peale Windowsisse sisselogimist, resoks oli automaatselt valitud mõlemal ekraanil teleka "native" reso (1280x768). Arvutis näitas ühenduseks "VGA - PC display" ja seda muuta ei saa.
Muud ei oska arvata, et kui proovige teha samamoodi, ühendage läpakas telekaga kui kumbki ei tööta, lülitage telekas sisse ja pange PC sisendile ning pange siis läpakas käima, ehk ta suudab siis ise pildi telekasse saata. Teine võimalus oleks proovida D-Sub kaablit koos D-Sub - DVI-I üleminekuga, kui äkki ostetud kaablil on miskit viga.
|
|
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
aspertynga
HV vaatleja
|
23.11.2013 10:35:24
|
|
|
Proovisin, a ei midagi. Aga olen siin seda veel uurinud foorumitest ja tundub, et olen põhjuse teada saanud. Nimelt on koer aastate jooksul puldi pintslisse pannud ja saan kanaleid ainult teleka pealt vahetada. Nii, et seda AV nupu vajutamise võimalust puldilt mul ei ole, mis antud hetkel vajalik on. Teleka pealt saan valida ainult EXT 1, EXT 2 ja AV kanali, neid PROGRAM +/- nuppe kasutades. Just sealt AV kanali pealt ongi puldi abil midagi edasi vist vaja vahetada nagu ma aru olen saanud.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
23.11.2013 12:52:49
|
|
|
Jah, puldita ei saa ka minu Philipsil PC sisendit valida, ja kui ta on PC peal siis ei saa sealt enam ilma puldita mujale lülitada.
|
|
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
aspertynga
HV vaatleja
|
23.11.2013 13:03:02
|
|
|
Tänan abi eest igatahes. Aga äkki oskate anda nõu selle kohta, kas oleks võimalik kuskilt uut pulti konkreetsele telekale soetada või saab kasutada ka neid universaalseid pulte ?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|