Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
p2tu
HV kasutaja

|
11.10.2013 18:05:02
WD Elements 2TB väline ketas õhtal - garantii küsimus (RMA) |
|
|
Mul on üks Arvutikeskusest aasta tagasi ostetud WD Elements 2TB väline ketas.
Kettal siis probleem selline, et ta on üliaeglane ning Data Lifeguard Diagnostics annab sellise toreda errori:
06-Quick Test on drive 3 did not complete! Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 97 (Unknown Test) SMART self-test did not complete on drive 3!
Lugesin netist, et ketas on ilmselt vigane ning tuleks välja vahetada, aga kuna tegu pankrotis firmast ostetud tootega, siis natuke keeruline kuhugi seda tagastada.
Igatahes registreerisin lootusrikkalt ketta WD kodukal ära kuid seal on teade, et ketas on "OUT OF REGION" ning ei ole võimalik seda vahetada terve ketta vastu.
Minu küsimus - kas siinsetel on kogemust, mida sellises olukorras teha? Ei tahaks päris 100€ maha kanda...
Tänud ette
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
1 :: |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
commer
HV Guru

|
11.10.2013 18:53:04
|
|
|
Mõnes IT firmas mõnda tuttavat ei ole, saab ehk läbi firma paremini asjad aetud ja maaletooja poolt ketas vahetatud
_________________ Arvutite hooldus ja komplekteerimine Tartumaal
Tasuta dropboxi konto + lisa 500mb ruumi
|
|
Kommentaarid: 894 loe/lisa |
   |
3 :: |
2 :: |
690 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2tu
HV kasutaja

|
01.11.2013 13:33:22
|
|
|
Edit:
Garantii anti WD poolt ehk muudeti status ära, nüüd "IN LIMITED WARRANTY" ehk siis saaksin ketta tehasesse saata.
Aga kuna ma kiskusin juba ümbrise lahti ja proovisin ketast arvutis sata otsas, siis on väiksed täkked välisel kestal ja kirjas on, et garantii siis ei kehti, kui on avamisjälgi näha/kest avatud. Seega kellad, ei hakka ketast tehasesse saatma, kui suure tõenäosusega see sama targana tagasi saadetakse.
Edit2: Otsustasin siiski riski võtta ja saata ketta garantiisse. Tänase seisuga on uus ketas juba käes. Ei huvitanud neid see, et lahti olin võtnud, nad ei märganud/kontrollinudki seda. Saatmiskulu 15€ ja uus ketas olemas
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
KaarelK
HV kasutaja

|
01.11.2013 20:34:22
|
|
|
joppas siis , samas pole kuulnud kad et ketta firmad oma garantiiga eriti pirtsakad oleks.
_________________ life is a bitch with 12inch strapon |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2tu
HV kasutaja

|
01.11.2013 20:36:18
|
|
|
Mhmh, ise nüüd järele proovitud ja toimib
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
01.11.2013 20:37:06
|
|
|
Sõltub välisest kettast, osasid MyBooke WD isegi lubab kasutajal ise avada...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
04.11.2013 13:45:50
|
|
|
laurx kirjutas: |
lubab avada kui selleks "kokkulepe" on. paari keissi näinud, kus see kõnealla on tulnud. |
yup, kunagi oli ka maxtoriga probleem. Box lendas, klient küsis luba karp lahti teha (mida sai maaletoojalt küsitud), et proovida andmeid kätte saada. Tuligi välja, et box oli läbi, ketas ise terve ja sai andmed kätte. Ning hiljem sai garantiisse viidud juba nö lahti tehtuna, kuna eelnev luba oli olemas ja võeti ilusti vastu
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2tu
HV kasutaja

|
05.11.2013 22:43:37
|
|
|
Mul säänset luba polnud, aga oma itimehe ajuga kohe kiskusin lahti, et veenduda ketta veas, mitte boxi veas
Mõned asjad, mis võisid aidata, et RMA's ei hakatud ketast uurima lähemalt (mul oli tegelt üks naga katki läinud kaanel ja väiksed täkked olid põhjal näha):
1. RMA'd tehes WDC veebil määrasin veaks "Diagnostic failure", mis oli ka õige ning kopisin WDC utiili errori sinna.
2. Tegemist oli tüüpveaga Green kettaga ja neid lademes saabub neile, seega ei viitsinud nad pikemalt uuridagi ilmselt.
3. Mul oli ketas ilusti pakendatud, pakend nõuetekohaselt markeeritud jne, mingit kahtlust transa vigadest ei saanud olla.
Igatahes lõpp hea - kõik hea, loodan, et ka teistel on abi sellest teemast
Ja väga huvitav oli ketta teekond - kõigepealt Poola teeninduskeskusesse, seal siis skänniti asi sisse ning uus ketas pandi teele Saksamaalt, see jõudis Poola keskusesse tagasi, sealt pandi Eesti poole teele ja vahepeatused olid Leedus, Lätis
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
06.11.2013 22:03:03
|
|
|
Baltikumi korjekeskus asub Poolas, nö tehnikaosakond aga Saksamaal. Ning loomulikult on vahepeatused Poolas, Leedus, Lätis. Mis sa arvasid, et üks UPS-i auto, mille roolis grillis silmadega rekkamees, sõidab kogu tee üksinda või? Tallinnas teeb Nehatus ühe burksi ja siis ots ringi ja tagasi.
Mu saagaga seotud viimasena saadetud kettale tegi WD juba ise transpordi tellimuse ja see läks siit otse Saksamaale.
_________________ OBSBOT veebipoe affiliate link/sooduskood: TUIKOTREW |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
1 :: |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2tu
HV kasutaja

|
08.11.2013 00:46:20
|
|
|
Dijital kirjutas: |
Baltikumi korjekeskus asub Poolas, nö tehnikaosakond aga Saksamaal. Ning loomulikult on vahepeatused Poolas, Leedus, Lätis. Mis sa arvasid, et üks UPS-i auto, mille roolis grillis silmadega rekkamees, sõidab kogu tee üksinda või? Tallinnas teeb Nehatus ühe burksi ja siis ots ringi ja tagasi.  |
Ei, ma arvasin, et nii palju vahelaadimisi ei toimu. Et on ka otseliinid. Arvasin, et ka lennukitega liiguvad mõned pakid, aga ju siis mitte
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|