Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
M2tumees
HV kasutaja
|
13.07.2013 22:02:59
Vaikust armastav mängur |
|
|
Tervist, olen enda kokkupandud mänguriarvutiga pooleldi vastu seina jooksnud. Võib öelda, et olen poolekohaga audiofiil, kes naudib peale kvaliteetse heli ka vaikust. Kahjuks ei saa seda aspekti välja tuua minu töölooma puhul. Arvuti komponendid on üritatud valida võimalikult vaiksed ja efektiivsed. Ajaga olen välja vahetanud ka radiaatoreid suuremate vastu, et võimaldada sooja/kuuma edasikanduvust kiibilt. Minuga on juhtunud täpselt see, mida olen naljaga pooleks siit samast foorumist lugenud, et vahetades välja kompnendi vaiksema vastu, hakkab teine komponent oma lärmiga ajusi sööma ning neid võibki lõputult vahetama jääda. Niiviisi on läinudki minu toiteplokiga, mille ventilaatori vuhin kostub enim välja, kuna teised komponendid on pea aegu hääletud. Selleks ajusi söövaks toiteplokiks on Chiefteci CFT-650-14cs modulaarne toiteplokk. Sooviks teie HV-lste sooovitusi, mida ette võtta. Korpuseks on Bitfenix shinobi, kuhu olen paigutanud 4 hääletud ventilaatorit, teised arvutikomponendid on põhimõtteliselt hääletud.
Ettevaatust, spoileris olev pilt on MEELETULT suur!!!
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Condamed
Kreisi kasutaja

|
13.07.2013 22:17:21
|
|
|
Kui sa oled 100% kindel, et toiteplokk veel häirivalt vali on, siis on ju lihtne lahendus- vaheta toiteploki ventilaator välja millegi vaiksema vastu.
Aga millegipärast ei taha ma uskuda, et 14cm toiteploki ventilaator teeb rohkem müra, kui kõvaketas (juhul, kui vent ikka korras on).
Ega sul selle korpusega kõvaketas ei ''kumise/kõla''? Enda eelmine PC Fractal Design Core 1000 korpuses küll kumises, ometi HDD oli kummipuksidel ning iseenesest vaikne ketas. Laua peal lihtsalt ei kannatanud hoida, muutis laua selliseks kõlariks, et teise korteriotsa oli kuulda kuminat. Nii kui korpuse korraks üles tõstsin, oli vaikus majas. Eks see ole vist odavama otsa korpuste jama, vibreerivad liialt, Shinobi kohta aga ei tea.
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
2 :: |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
M2tumees
HV kasutaja
|
13.07.2013 22:22:44
|
|
|
Olen selles täielikult veendunud, et toiteplokk on heli põhjustaja. Kui nüüd kõvakettast rääkida, siis kõvaketast pole absoluutselt kuulda. Üldine vibra on korpusest kohe alguses ära kaotatud tänu eriti tight kruvidele ja kaablitele, millele on jäätud väike slack sisse, mis ei lase neid üksteise vastu hõõruda ning tekitada nano vibratsiooni . Olen ka mõelnud toiteploki ventilaatori vahetamisele, kuid selle vahetamisest eriti teadmisi pole, samas ei oskaks valida ka uut ventilaatorit toiteplokile. Täitsa ootaks siit vastukaja ja ka üldiseid mõtteid/võtteid töölooma vaiksemaks muutmiseks.
Vahepeal on käinud peast läbi kõrgemate kummijalgade ostmine, kuna preagused kummijalad on suhteliselt madalad, mistõttu toiteploki ja põhja ventilaatoril on suhteliselt keerukaks muudetud värske õhu sisse tõmbamine.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Condamed
Kreisi kasutaja

|
13.07.2013 22:34:04
|
|
|
Oleneb ka eelarvest, palju oled nõus panema vaikuse alla.
Variante on mitu. Kõige mugavam oleks muidugi osta vastav vaikne, summutusmattidega varustatud korpus, samas hind on ka suht krõbe neil enamustel.
Teine võimalus oleks ise osta mürasummutusmatte (hinnad algavad ~26€st), kõrgemad jalad (nii vibratsiooni edasi kandumise kui toite õhuvarude jaoks), ventilaatoritele kummipuksid jne.
Ning lõplik heli sõltub ikka kõikidest ventilaatoritest, teisi saad vaiksemaks näiteks võre eest ära lõikamisel (annab ka õhuvoolule plusspunkti).
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
M2tumees
HV kasutaja
|
13.07.2013 22:39:29
|
|
|
Kui hakata rääkima siin pisipeensustest(kummipuksid jne), siis arvatavasti ei muudaks see nii kardinaalselt, kui toiteploki ventilaatori vahetus. Veendusin selles just uuesti, et ainult müra tekitav komponent arvutis on toiteplokk. Kõige mõistlikum variant oleks vahetada toiteploki ventilaator, kuid samas endal kogemust ei ole. Samas ootaks siit mingit informatsiooni ja tehnilist tuge vastava ventilaatori valikuks ja paigaldamiseks. Ma olen nõus, et kummipuksid ja müramatid aitavad kaasa, kuid mitte toiteploki müra varjus. Kui rääkida natuke korpustest, siis Shinobi on üllatavalt kvaliteetne ja suhteliselt vaikne korpus, mis oma loomu poolest ei tohiks vibratsiooni edasi kanda.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
13.07.2013 22:42:46
|
|
|
Proovi Seasonic X või P seeria toiteplokki. Väikese koormusega seisab ventilaator üldse paigal ja kui liikuma hakkab, siis on väga vaikne.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
1 :: |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
itmynk
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
M2tumees
HV kasutaja
|
13.07.2013 22:43:29
|
|
|
Heikis ja teised, selle lõbujaoks kahjuks vabaraha, mida magama panna ei ole. Võin öelda, et preaguse nii öelda buildi juures on märksõnaks soodsad ja mõistlikud valikud.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
trip
HV Guru

|
13.07.2013 22:44:11
|
|
|
kas psu ventilaatori lärmi tase muutub koormusega või ei?
def kiirus sellel 1000rpm 0-300w koormuse piires aga 300-400w kasvab kiirus hüppeliselt.
kui garantii toidel läbi siis saab lahti teha ja vendile 12v liinil 20-30ohm resistor panna, kiirus väheneb 25-30% võrra.
|
|
Kommentaarid: 406 loe/lisa |
   |
303 |
|
tagasi üles |
|
 |
M2tumees
HV kasutaja
|
13.07.2013 22:48:02
|
|
|
Kui vastata nüüd Tripi poolt esitatud küsimusele, siis enda kõrv ventilaatori kiiruse kasvu koormust tõstes ei märka. Toiteplokil garantii kehtib, kuid arvan, et resistori paigaldamine pole just minu jaoks see parim lahendus. Pigem ootaks kellegilt konkreetset ventilaatori soovitust ning nõuandeid ja juhiseid selle paigaldamisega. Kui vahetusega ühelepoole saab, siis võiks edasi vaatada juba ka muid aspekte, mis müra mõjutada võivad.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
itmynk
Kreisi kasutaja
|
13.07.2013 23:06:31
|
|
|
Kuna toiteplokk peab ainult iseenda jahutamisega hakkama saama, on all põhja peal siis vaiksem vent....näiteks 12cm on vaikne kuskil ~800rpm , siis 14cm võiks olla ~600rpm juures vaikne?
Mina muidugist ei vahetaks teda sest ta on sinna optimaalne aretatud et toiteplokk üle ei kuumeneks. Need igasugu laagritüübid ja muu on jura sest sealt kostub õhu kohin ning seda häält ükski laager ei leevenda, välja arvatud ventilaatorilaba kuju
viimati muutis itmynk 13.07.2013 23:10:24, muudetud 1 kord |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Condamed
Kreisi kasutaja

|
13.07.2013 23:09:28
|
|
|
No seda ma mõtlesin ka loomulikult, lihtsalt ei hakanud teist korda välja tooma.
Minu arust on toiteploki ventilaatori vahetamine suht lihtne tegevus, ma ei kujuta ette, mis seal valesti võiks minna.
Muidugi üks miinus on see, et garantii on siis läinud, kui see muidugi üldse on.
Lihtsalt kruvid toiteplokilt need 4 kruvi ära ning siis tõmbad ettevaatlikult ''laiali''. Ettevaatlikult, et ventilaatori juhe katki ei läheks, kui hirmsa ropsuga tõmbad.
Siis eemaldad ventilaatori, paned uue asemele, kruvid kinni, ühendad ära, paned samamoodi kokku nagu lahti võtsid ja ongi korras.
Mu jutu põhjal võib isegi tunduda, et raskem tegevus, kui see tegelikult on.
Kiire guugeldamise põhjal sain teada, et su toites tegu mingi hiinaka Yate Loon faniga, mille helivaljusus on 2800rpmi peal pea 50dB.
Siin on näha su toide lahtisena: http://www.xbitlabs.com/articles/cases/display/chieftec-psu-roundup_6.html#sect2
Ülemine pool koos ventilaatoriga tulebki lihtsalt maha kruvide eemaldamisel.
Ventilaatorit soovitada ei oska, ei ole nende kohta eriti uurinud, milline see hetkel parima vaikuse-airflow suhtega on.
Jutt võis päris segane saada, aga loodan, et saad aru.
EDIT: Uue ~80€ ja rohkem maksva ploki ostmisel ma nüüd küll pointi ei näe. Ainult sellepärast, et fan on vali, ostate uue ploki?
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
M2tumees
HV kasutaja
|
13.07.2013 23:17:44
|
|
|
Suured tänud kena ülevaate eest. Kindlasti mitte ei hakka ma ostma uut toiteplokki, vaid pigem panustad ventilaatori vahetamisele. Samas jääks ootama pakkumisi ventilaatorite osas, mis pakuks rahuldust ka vaikuse armastajale, kuid jätaks ka toiteploki ellu
Väga tänulik hea arutelu eest
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Syncmahv
HV Guru

|
13.07.2013 23:19:54
|
|
|
Kunagi sai sama probleemi pärast toitekas ringi vahetatud, samamoodi Chieftec 600-700W ning asemele läks fortron, vaikus oli kohe majas. Olen koguaeg austanud vaikseid kooslusi ja nüüdki on toitekaks Corsair, mis samamoodi vaikne.
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maxxxim
HV kasutaja
|
13.07.2013 23:24:48
|
|
|
Olen kokku puutunud täpselt sama probleemiga. Elutoas on hetkel 2 arvutit, mis on sisuliselt hääletud komponentide vahetuse ja mõningase nikerdamise tulemusena. Ühel on Seasonicu 420W toiteplokk, teisel Corsair (HX520W mis on samuti Seasonicu poolt Corsairile valmistatud). Vaikseid plokke teeb ka Antec, Enermax, Nexus. Sain palju inspiratsiooni sellet lehelt:
http://www.silentpcreview.com/ Siit leiad soovitusi toiteplokkide kohta: http://www.silentpcreview.com/Recommended_PSUs
Kui toiteplokk on vahetatud, hakkab pinda käima graafikakaardi ventilaator. Sellele soovitan peale panna Arctic Cooling Accelero S1 PLUS jahuti, millele kinnita vaikne 12cm ventilaator madalate pööretega (600-700rpm) peale: http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/430/accelero-s1-plus.html?c=2182
Mitte häiriva heliga ja vaiksed on näiteks Nexuse 12cm ventilaatorid.
|
|
Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
13.07.2013 23:33:35
|
|
|
HX520W teeb siiski kuuldavat häält. Enda oma vahetasin X660 vastu välja.
Nexuse 12cm ventilaatorid on head, vaiksed ja odavad, aga kahjuks on teemaalgatajal vaja 14cm ventilaatorit. Noiseblockeri ja Enermaxi omi võib uurida, Noctua on liiga kallis.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
Condamed
Kreisi kasutaja

|
13.07.2013 23:44:30
|
|
|
Soovitan sul oma silmaga see fan speed controller toiteka seest üle vaadata.
Võid pilti ka teha, siis nähe, kas sinna annab 3pin vendi niisama peale istutada. See stock fan seal toites on 2pin.
Kui sinna niisama 3pin peale ei istu, siis oleks puhtaim lahendus 3pin-2pin üleminek muretseda.
Ja mõnele eelkõnejale: inimene ju selgelt kirjutas, et ei soovi osta uut toidet...
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
M2tumees
HV kasutaja
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
trip
HV Guru

|
14.07.2013 13:43:18
|
|
|
yate loon - jah, hiinakad, aga nende toodang on kvaliteetne ja üldtuntud.
plastik on õhuvoolu parandamiseks.
lärm võib ka tulla juhul kui tiivikud valesti balansseeritud, st tegu on tehase praakiga.
|
|
Kommentaarid: 406 loe/lisa |
   |
303 |
|
tagasi üles |
|
 |
itmynk
Kreisi kasutaja
|
14.07.2013 14:12:34
|
|
|
Praegune ventikas siis umbes ~1000-1300rpm oletan , sest sellistel pööretel on häiriv müra
Otsi nüüd üks 0.70A või väiksema A-ga, alla 1000rpm 140mm ventikas välja ja riputa siia üles mis leidsid, siis teab keegi öelda siin kas on vaikne ja mõtet osta.
Edasi on siis oma valik kas tood juhtme toiteka vahelt välja emaplaadi konnektorisse ühendamiseks ning saab panna regulaatori vahele või takisti vajadusel või hammustad juhtmed katki ja ühendad vastavalt värvile juhtmed sinna 2pin pistiku otsa ja jääb toiteploki sisene variant.
|
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
M2tumees
HV kasutaja
|
14.07.2013 16:07:09
|
|
|
Suured tänud.
Eks hakkan viis vaikselt otsima ja vaatama. Homme peaks ära ostma, samas ootaks ka teie poolseid soovitusi ventilaatori osas, kuna endal ketrab ventilaatorit valides üks mõte, mileks on toiteploki läbi kärsatamine, samas sooviks oma eesmärgiks jätta vaikuse.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
mmarti
HV kasutaja

|
14.07.2013 16:33:24
|
|
|
Endal oli peaaegu sama asi kahe Chieftec-i toitekaga. Ei vuhisenud küll, vaid pinisesid imelikult. Tükk aega läks, et üldse aru saada, kust pinin tuleb - toite ventikas (mitte kondekad, nagu oleks loogiline arvata).
Lähemal vaatlusel selgus, et mõlemad toited (1200W ja 750W) kasutavad ühe tootja sama ventika mudelit ja mõlemad pinisesid täpselt ühte moodi.
Peale ventika asendamist oli jälle vaikus majas. Asemele panin NoiseBlocker-i ventika, algsel proovimisel selgus, et ta pöörded on liialt suured, tuli üks 56 oomine takisti vahele panna.
...ja veel, nendel toidetel, millega mul probleemid olid, olid mingid veidra suurusega ventikad. Tavalised 14cm ventika kinnitusaugud mul igatahes ei kattunud. Proovisin mitut ventikat.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
M2tumees
HV kasutaja
|
14.07.2013 16:56:45
|
|
|
Tore kuulda, et keegi on seisnud sama probleemi ees nagu mina. Kahjuks ei saa hakkama ventilaatori valimisega, eriti probleemseks muudab selle see, et sobivad ainult KOHAL olemas ventilaatorid. Kui kellelgi oleks vähe viitsimist aidata
Kui sa ütlesid, et sinu uuel ventilaatoril olid kõrged pöörded ja vaja takisti vahelepanna, siis kui kõrged need pöörded siis olid kah?
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
mmarti
HV kasutaja

|
14.07.2013 17:03:40
|
|
|
M2tumees kirjutas: |
Tore kuulda, et keegi on seisnud sama probleemi ees nagu mina. Kahjuks ei saa hakkama ventilaatori valimisega, eriti probleemseks muudab selle see, et sobivad ainult KOHAL olemas ventilaatorid. Kui kellelgi oleks vähe viitsimist aidata
Kui sa ütlesid, et sinu uuel ventilaatoril olid kõrged pöörded ja vaja takisti vahelepanna, siis kui kõrged need pöörded siis olid kah? |
Originaalventikal olid algpöörded midagi 600-700rpm kandis, uuel vendil olid kohe külmana pöörded 1000-1200rpm. Vahe oli vägagi kuuldav.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|