praegune kellaaeg 18.06.2025 15:28:34
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
daqwar
HV vaatleja
|
29.01.2013 13:08:53
PALUN ABI. Tahan teha arvutile c formaati clean installi |
|
|
Tahan teha arvutile c formaati clean installi
Pole varem teinud ,youtubis uurides ei tundunud eriti keeruline aga ikkagi oleks vaja nõustamist.mida, kuidas ja mis draiverid mul vaja koduölehelt installida ja kuidas ma tean ,et ma ikka õiged draiverid valin
op systeem on win 7 64
x WD HDD SATA 1TB 7200RPM 6GB/S/32MB WD10EALX WDC
1x CORSAIR DDR3-1600 2*4G CL9 KIT VENGEANCE CMZ8GX3M2A1600C9B
1x Arctic Freezer 13 Pro CPU Cooler - 120mm
1x SeaSonic M12II series Modular 750W 85+ (Bronze)
1x SAMSUNG DVD RW SATA 22X INT BULK/BLACK SH-222BB/BEBE
1x CM 692 Standard, Midi Tower Full AL chassis, ATX,E-ATX
1x CRUCIAL SSD SATA2.5" 128GB/CT128M4SSD2 CRUCIAL
1x INTEL CORE I7 3770K 3.5GHz 8M S1155 BOX BX80637I73770K SR0PL
1x GIGABYTE GTX680 2GB GDDR5 WindForce3 PCIE16 GV-N680OC-2GD
1x ASUS MB Z77 S1155 ATX/P8Z77-V LK ASUS
|
|
tagasi üles |
|
 |
excalibur
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 316 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
5 :: |
4 :: |
262 |
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
29.01.2013 13:15:55
|
|
|
Installmeedia (USB pulk, DVD) masinasse, sealt edasi install, clean install, siis kõvaketta koha juures kustutad ära kõik partitsioonid, mis seal on (tõenäoliselt on üks suur, aga kui on rohkem, siis kustutad ikka kõik ära.) Teed uue partitsiooni, terve kertta ulatuses, valid selle, install, yes, next,next,windowsi kood, next, kasutajaandmed restart. Windows.
Driverid tulevad läbi windows update, mida ta sul alguses kindlasti teha tahab. Igaks juhuks võid uurida ka device managerist (leiad start menüü kaudu), kas seal on mingeid kollase kasti ja hüüumärgiga asju, nende peal lihtsam lahendus on paremklikk ja update driver software. Kui sellega ei elia, siis pead internetis mudeli googlesse lööma ja tootja kodulehelt downloads-drivers-sinu windowsi driverid tegema.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
3 :: |
0 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
29.01.2013 13:57:25
|
|
|
Igaks juhuks olgu öeldud, et nö. format c ehk clean install teeb platsi täiesti puhtaks. Lisaks windowsile on siis läinud ka dokumendid, pildid, videod või mis iganes muud sinna salvestanud oled. Seis on umbestäpselt sama nagu oleksid poest uue arvutiga koju tulnud. Ehk siis enne kopeeri kõik millest puudust tundma võid hakata kuhugi mujale(mälupulgale, välisele kettale, teise arvutisse vms. kohta). Draiveritega võid pärast vaadata, millle windows ise üles leiab ja mida installima peab, kui teist arvutit ega arvutiga kaasa tulnud draiverite plaati kõrval kohe käepärast pole, siis igaks juhuks sikutaks ma eelnevalt tootja kodulehelt ainult võrgukaardi/wifi kaardi draiveri kuhugi mälupulgale. Muus osas peaks windows eeldatavalt vähemalt niipalju tööle minema, et peale installi pildi ette võtab ja edasi toimetada laseb.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
29.01.2013 14:51:45
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Igaks juhuks olgu öeldud, et nö. format c ehk clean install teeb platsi täiesti puhtaks. Lisaks windowsile on siis läinud ka dokumendid, pildid, videod või mis iganes muud sinna salvestanud oled. Seis on umbestäpselt sama nagu oleksid poest uue arvutiga koju tulnud. Ehk siis enne kopeeri kõik millest puudust tundma võid hakata kuhugi mujale(mälupulgale, välisele kettale, teise arvutisse vms. kohta). Draiveritega võid pärast vaadata, millle windows ise üles leiab ja mida installima peab, kui teist arvutit ega arvutiga kaasa tulnud draiverite plaati kõrval kohe käepärast pole, siis igaks juhuks sikutaks ma eelnevalt tootja kodulehelt ainult võrgukaardi/wifi kaardi draiveri kuhugi mälupulgale. Muus osas peaks windows eeldatavalt vähemalt niipalju tööle minema, et peale installi pildi ette võtab ja edasi toimetada laseb. |
Kui sul on arvutis kaks ketast/partitsiooni (C ja D) siis kopeeri kõik andmed, mida tahad alles hoida (savegame´s, pildid, muusika jne) D kettale, D ketas jääb puutumatuks (kui sa formati käigus just partitsioone ära ei kustuta).
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
29.01.2013 15:14:55
|
|
|
Kui inimene juba küsib kuidas "format c" täpselt käib, siis mina küll ei julgeks teisele partisioonile kopeerimist küll soovitada, on liiga suur tõenäosus, et ta asjale katse-eksituse meetodil lähenedes kõikidele partitsioonidele vee peale tõmbab.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
29.01.2013 15:27:19
|
|
|
napoleon, kuid et partitsioone saaks kustutada, peab ta ju natuke nikerdama keset installi..
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
29.01.2013 15:43:29
|
|
|
Kusjuures - kui on näiteks 500GB (465GB tegelik suurus, vist), siis kahe partitsiooni puhul soovitan teha andmete (ehk suuremamahulise) partitsiooni ketta algusepoole ning süsteemi (ehk OS) lõpupoole.
Ise kogesin suhteliselt ebameeldivat situatsiooni, kus oli kaks partitsiooni (C - 65GB; D - 400GB) ja lasin C tühjaks, aga Windowsi enda lahendusega partitsiooni "D" laiendada ei saanud. Tahtsin teha ühe partitsiooni, mille mahuks 465GB.
Proovisin siis vastupidi (ehk D 400GB; C 65GB), lasin C peale OS-i, lasin OS-i maha ja siis sai "D" suuremaks venitada ilusasti.
Veidi keeruline seletada, aga mina teeksin nii.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
29.01.2013 16:07:53
|
|
|
Feisspalm. Kuidas me jõudsime sealtmaalt, kus inimesel on mure, et tahab clean installi teha ja ta ei oska eriti täpselt ja on asja kohta juutuubi videosid uurinud, sellesse punkti, kus ta peaks hakkama vaatama, mis otstarbel partitsiooni ta kuhu ketta osale teeb? Sellised olukorrad tekitavadki inimeste ebameeldivat suhtumist tehnilise toe suunal.
Eniveis, kui on tegu HDD-ga, siis oleks tegelikult operatsioonisüsteem mõtet teha ketta alguspoolele (Ehk siis esimese partitsioonina), kuna sealt loetakse andmeid kiiremini kui ketta lõpusektoritelt (lugejapea jõuab kiiremini õigesse punkti). SSD puhul ei ole vahet.
Ja kui kõik liiga keeruline tundub (teemaalgatajale tõenäoliselt tundub, kui esimest postitust lugeda), siis ei ole mõtet jamada mitme partitsiooniga, teha nii, et ennast võimalikult kindlalt tunned, ehk siis puust ja punaseks ja juhendi järgi.
Varundamise koha pealt: oma pildid ja failid(kooliasjad, tööasjad ja asjad, mis ei ole internetist enam hangitavad jne) on mõtet alati kuskil mujal ka hoida. Ei ole mõtet varundada asju, mis on üleeile tõmmatud ja mis lahedad tunduvad, kuna elu näitab, et kuu aja pärast nad nii lahedad ei ole ja neid tegelikult saab uuesti ka tõmmata (Ausõna, ma tean, millest ma räägin, ma kunagi bäkappisin oma steamgamesi kataloogi välisele kettale. Väline ketas sai täis. No ei ole reaalselt tarvis sellist bäkuppi)
EDIT: eemaldasin kirjavige.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
   |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
29.01.2013 16:17:35
|
|
|
ot: |
kusti85 kirjutas: |
Eniveis, kui on tegu HDD-ga, siis oleks tegelikult operatsioonisüsteem mõtet teha ketta alguspoolele (Ehk siis esimese partitsioonina), kuna sealt loetakse andmeid kiiremini kui ketta lõpusektoritelt (lugejapea jõuab kiiremini õigesse punkti). SSD puhul ei ole vahet. |
Lisaksin siia juurde, et HDD kiirus ketta lõpuosas võib olla algusest mitte lihtsalt natuke, vaid kordades aeglasem. Kui ma õigesti mäletan (koju jõudes võin järele vaadata), kukub näiteks 1-2TB ketastel lõpuosa kiirus algusega võrreldes umbes 3 korda, langedes tublisti alla 100MB/s (ligi 10 aastat vanade ketaste tasemele umbes) ja ei lange ainult järjestiklugemise/-kirjutamise kiirus, vaid ka pöördusaeg. Ehk siis teiste sõnadega on op-süsteemi paigutamine ketta lõpuossa korralik karuteene nii op-süsteemile kui iseendale. |
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 29.01.2013 16:18:29, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
29.01.2013 16:17:45
|
|
|
Leinö, ma pole küll kunagi IT helpdeskina töötanud, kuid usu mind, isegi mina olen küllalt kuulnud jutte stiilis "siis arvuti küsisi midagi, vajutasin kuhugi, siis vajutasin edasi ja arvuti ise kaotas andmed ära". Panna algaja tegelema partisionidega, millest mõne peal veel vajalikku infot on, ei pruugi hästi lõppeda, sellest ka soovitus viga kindlamale poole teha. Isegi kui ise partisioone torgin, kontrollin enne kolm korda üle kui midagi näppima hakkan.
Aga teemaalgatajale on siin ilus puust ja punaseks juhend, kuidas soovitud toiming läbi viia - http://pcsupport.about.com/od/operatingsystems/ss/windows-7-clean-install-part-1.htm
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
29.01.2013 16:20:52
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
ot: |
kusti85 kirjutas: |
Eniveis, kui on tegu HDD-ga, siis oleks tegelikult operatsioonisüsteem mõtet teha ketta alguspoolele (Ehk siis esimese partitsioonina), kuna sealt loetakse andmeid kiiremini kui ketta lõpusektoritelt (lugejapea jõuab kiiremini õigesse punkti). SSD puhul ei ole vahet. |
Lisaksin siia juurde, et HDD kiirus ketta lõpuosas võib olla algusest mitte lihtsalt natuke, vaid kordades aeglasem. Kui ma õigesti mäletan (koju jõudes võin järele vaadata), kukub näiteks 1-2TB ketastel lõpuosa kiirus algusega võrreldes umbes 3 korda, langedes tublisti alla 100MB/s (ligi 10 aastat vanade ketaste tasemele umbes) ja ei lange ainult järjestiklugemise/-kirjutamise kiirus, vaid ka pöördusaeg. Ehk siis teiste sõnadega on op-süsteemi paigutamine ketta lõpuossa korralik karuteene nii op-süsteemile kui iseendale. |
|
Täitsa huvitav. Mu enda WD 500GB ketta puhul on just vastupidi. Kõige suurem kiirus on ketta keskel ja lõpus ning alguses on enamvähem sama - lõpus isegi veidi kiirem.
Eeldatavasti oleneb see ketta ülesehitusest, mis ei pruugi kõikidel tootjatel sama olla.
Inforohkuse kohapealt - see on teemaalgataja enda ülesanne filtreerida vajalik info vastustest välja. Kui sellega hakkama ei saada, siis võib tasulise abi poole pöörduda ning sealt võib saada korrektset ja kvaliteetset abi.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
29.01.2013 16:28:38
|
|
|
LKits kirjutas: |
Eeldatavasti oleneb see ketta ülesehitusest, mis ei pruugi kõikidel tootjatel sama olla.
Inforohkuse kohapealt - see on teemaalgataja enda ülesanne filtreerida vajalik info vastustest välja. Kui sellega hakkama ei saada, siis võib tasulise abi poole pöörduda ning sealt võib saada korrektset ja kvaliteetset abi. |
Ketta ülesehitus peaks ikka olema standardiga määratud ja seal ei tohiks olla erilist tootjapoolt kõrvalekallet (stiilis kui teistel on algussektor servas, siis mina teen keskele).
Inforohkuse koha pealt - kui inimene küsib, millal oleks mõistlik kartul maha panna, siis ei ole ju mõtet talle kiirovitsi jõuülekandest rääkima hakata. Kui just eesmärk ei olegi inimest tasulise abi juurde peletada. JA seegi võib vastupidise efekti anda ("Kui juba tasuta abis normaalsed inimesed hakkasid sellist keerulist teksti ajama, mida siis see itimees veel teha võib, kes päevast päeva seda juttu ajab teistele. Aga mul on ju see sõber... ta teab ka natuke, las tema teeb.")
|
   |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
onni
HV kasutaja
|
29.01.2013 22:41:46
|
|
|
mul on wd 500gb wd ja samsug 1,5 tb,siis oli asuse plaat siis gigabyte.siis formatsin 500wd ja pärast pole mingi jama.kopisin failid samsugi kettale ja asi ok .minu arvamus.aga soovised HV kasujate käst alati ootatud
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
daqwar
HV vaatleja
|
13.02.2013 20:10:07
niisiis |
|
|
sai täna proovitud .
vajaks täpsustust ,jäi vähe segaseks see koht kus need kettad on,õpetustes ja youtubis ühte õpetust vaadates oli seal ainult üks ketas.
mul oli seal siis sellised andmed. ketas 0 sektsioon 1 süsteem reserveeritud ( süsteem) 100.0 mb 61 mb
ketas 0 sektsioon 2 esmane 119,1 gb 119 ,1 gb
ketas 1 sektsioon 1 esmane 100.0 mb 78.0 mb
ketas 1 sektsioon 2 msr reserv 128.0 mb 128.0 mb
ketas 1 sektsioon 3 esmane 931.3 gb 931.2 gb
niisiis selle 119,1 gb tegin formaadi aga sinna ei saanud installida installida sai ainult sinna 931 ,3 sektsiooni peale ,
selline tunne et midagi läks valesti
ja veel mis silma jäi et mis võiks olla põhjus , internal Atapi devise paistab et ka ei tööta
miskipärast osa asju ei lase asus plaadilt ka installida
tänud kes siiani on viitsinud vastata
mis võiks olla põhju et ma ei saa installida 1. LucidLogix Virtu mpv wizard
2.Lucid Virtu Universal MVP software
3.Intel Rapid Start Technology
4.DAEMON tools pro
|
|
tagasi üles |
|
 |
mina2t
Kreisi kasutaja
|
19.02.2013 23:51:04
Re: niisiis |
|
|
daqwar kirjutas: |
sai täna proovitud .
vajaks täpsustust ,jäi vähe segaseks see koht kus need kettad on,õpetustes ja youtubis ühte õpetust vaadates oli seal ainult üks ketas.
mul oli seal siis sellised andmed. ketas 0 sektsioon 1 süsteem reserveeritud ( süsteem) 100.0 mb 61 mb
ketas 0 sektsioon 2 esmane 119,1 gb 119 ,1 gb
ketas 1 sektsioon 1 esmane 100.0 mb 78.0 mb
ketas 1 sektsioon 2 msr reserv 128.0 mb 128.0 mb
ketas 1 sektsioon 3 esmane 931.3 gb 931.2 gb
niisiis selle 119,1 gb tegin formaadi aga sinna ei saanud installida installida sai ainult sinna 931 ,3 sektsiooni peale ,
selline tunne et midagi läks valesti
ja veel mis silma jäi et mis võiks olla põhjus , internal Atapi devise paistab et ka ei tööta
miskipärast osa asju ei lase asus plaadilt ka installida
tänud kes siiani on viitsinud vastata
mis võiks olla põhju et ma ei saa installida 1. LucidLogix Virtu mpv wizard
2.Lucid Virtu Universal MVP software
3.Intel Rapid Start Technology
4.DAEMON tools pro |
vajuta start-trüki sisse "device manager" ja ava device manager.
Kõik, mis on kollased, on sul veel installimata riistvara. Äkki sealt midagi puudu?
|
|
Kommentaarid: 124 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|