Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  PALUN ABI. Tahan teha arvutile c formaati clean installi märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
daqwar
HV vaatleja

sõnum 29.01.2013 13:08:53 PALUN ABI. Tahan teha arvutile c formaati clean installi vasta tsitaadiga

Tahan teha arvutile c formaati clean installi

Pole varem teinud ,youtubis uurides ei tundunud eriti keeruline aga ikkagi oleks vaja nõustamist.mida, kuidas ja mis draiverid mul vaja koduölehelt installida ja kuidas ma tean ,et ma ikka õiged draiverid valin

op systeem on win 7 64

x WD HDD SATA 1TB 7200RPM 6GB/S/32MB WD10EALX WDC

1x CORSAIR DDR3-1600 2*4G CL9 KIT VENGEANCE CMZ8GX3M2A1600C9B

1x Arctic Freezer 13 Pro CPU Cooler - 120mm

1x SeaSonic M12II series Modular 750W 85+ (Bronze)

1x SAMSUNG DVD RW SATA 22X INT BULK/BLACK SH-222BB/BEBE

1x CM 692 Standard, Midi Tower Full AL chassis, ATX,E-ATX

1x CRUCIAL SSD SATA2.5" 128GB/CT128M4SSD2 CRUCIAL

1x INTEL CORE I7 3770K 3.5GHz 8M S1155 BOX BX80637I73770K SR0PL

1x GIGABYTE GTX680 2GB GDDR5 WindForce3 PCIE16 GV-N680OC-2GD

1x ASUS MB Z77 S1155 ATX/P8Z77-V LK ASUS
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
excalibur
HV Guru

sõnum 29.01.2013 13:14:18 vasta tsitaadiga

Driverpack solution 12 torrent siin http://torcache.net/torrent/E28314A05B22C8CDD25E02E7F575A293011711B4.torrent?title=[kat.ph]driver.pack.solution.12.3.final.upto.17.03.2012.windows7.xp.vista.x32.x64.all.pc
see lahendab driverite probleemi
kuigi selle allalaadimine võib keeruliseks sinu jaoks osutuda
Kommentaarid: 316 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 4 :: 262
tagasi üles
kusti85
Tavaline kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.01.2013 13:15:55 vasta tsitaadiga

Installmeedia (USB pulk, DVD) masinasse, sealt edasi install, clean install, siis kõvaketta koha juures kustutad ära kõik partitsioonid, mis seal on (tõenäoliselt on üks suur, aga kui on rohkem, siis kustutad ikka kõik ära.) Teed uue partitsiooni, terve kertta ulatuses, valid selle, install, yes, next,next,windowsi kood, next, kasutajaandmed restart. Windows.

Driverid tulevad läbi windows update, mida ta sul alguses kindlasti teha tahab. Igaks juhuks võid uurida ka device managerist (leiad start menüü kaudu), kas seal on mingeid kollase kasti ja hüüumärgiga asju, nende peal lihtsam lahendus on paremklikk ja update driver software. Kui sellega ei elia, siis pead internetis mudeli googlesse lööma ja tootja kodulehelt downloads-drivers-sinu windowsi driverid tegema.

tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 29.01.2013 13:57:25 vasta tsitaadiga

Igaks juhuks olgu öeldud, et nö. format c ehk clean install teeb platsi täiesti puhtaks. Lisaks windowsile on siis läinud ka dokumendid, pildid, videod või mis iganes muud sinna salvestanud oled. Seis on umbestäpselt sama nagu oleksid poest uue arvutiga koju tulnud. Ehk siis enne kopeeri kõik millest puudust tundma võid hakata kuhugi mujale(mälupulgale, välisele kettale, teise arvutisse vms. kohta). Draiveritega võid pärast vaadata, millle windows ise üles leiab ja mida installima peab, kui teist arvutit ega arvutiga kaasa tulnud draiverite plaati kõrval kohe käepärast pole, siis igaks juhuks sikutaks ma eelnevalt tootja kodulehelt ainult võrgukaardi/wifi kaardi draiveri kuhugi mälupulgale. Muus osas peaks windows eeldatavalt vähemalt niipalju tööle minema, et peale installi pildi ette võtab ja edasi toimetada laseb.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 29.01.2013 14:51:45 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Igaks juhuks olgu öeldud, et nö. format c ehk clean install teeb platsi täiesti puhtaks. Lisaks windowsile on siis läinud ka dokumendid, pildid, videod või mis iganes muud sinna salvestanud oled. Seis on umbestäpselt sama nagu oleksid poest uue arvutiga koju tulnud. Ehk siis enne kopeeri kõik millest puudust tundma võid hakata kuhugi mujale(mälupulgale, välisele kettale, teise arvutisse vms. kohta). Draiveritega võid pärast vaadata, millle windows ise üles leiab ja mida installima peab, kui teist arvutit ega arvutiga kaasa tulnud draiverite plaati kõrval kohe käepärast pole, siis igaks juhuks sikutaks ma eelnevalt tootja kodulehelt ainult võrgukaardi/wifi kaardi draiveri kuhugi mälupulgale. Muus osas peaks windows eeldatavalt vähemalt niipalju tööle minema, et peale installi pildi ette võtab ja edasi toimetada laseb.

Kui sul on arvutis kaks ketast/partitsiooni (C ja D) siis kopeeri kõik andmed, mida tahad alles hoida (savegame´s, pildid, muusika jne) D kettale, D ketas jääb puutumatuks (kui sa formati käigus just partitsioone ära ei kustuta).
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 29.01.2013 15:14:55 vasta tsitaadiga

Kui inimene juba küsib kuidas "format c" täpselt käib, siis mina küll ei julgeks teisele partisioonile kopeerimist küll soovitada, on liiga suur tõenäosus, et ta asjale katse-eksituse meetodil lähenedes kõikidele partitsioonidele vee peale tõmbab.
tagasi üles
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 29.01.2013 15:27:19 vasta tsitaadiga

napoleon, kuid et partitsioone saaks kustutada, peab ta ju natuke nikerdama keset installi..
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 29.01.2013 15:43:29 vasta tsitaadiga

Kusjuures - kui on näiteks 500GB (465GB tegelik suurus, vist), siis kahe partitsiooni puhul soovitan teha andmete (ehk suuremamahulise) partitsiooni ketta algusepoole ning süsteemi (ehk OS) lõpupoole.
Ise kogesin suhteliselt ebameeldivat situatsiooni, kus oli kaks partitsiooni (C - 65GB; D - 400GB) ja lasin C tühjaks, aga Windowsi enda lahendusega partitsiooni "D" laiendada ei saanud. Tahtsin teha ühe partitsiooni, mille mahuks 465GB.
Proovisin siis vastupidi (ehk D 400GB; C 65GB), lasin C peale OS-i, lasin OS-i maha ja siis sai "D" suuremaks venitada ilusasti.

Veidi keeruline seletada, aga mina teeksin nii.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kusti85
Tavaline kasutaja

sõnum 29.01.2013 16:07:53 vasta tsitaadiga

Feisspalm. Kuidas me jõudsime sealtmaalt, kus inimesel on mure, et tahab clean installi teha ja ta ei oska eriti täpselt ja on asja kohta juutuubi videosid uurinud, sellesse punkti, kus ta peaks hakkama vaatama, mis otstarbel partitsiooni ta kuhu ketta osale teeb? Sellised olukorrad tekitavadki inimeste ebameeldivat suhtumist tehnilise toe suunal.
Eniveis, kui on tegu HDD-ga, siis oleks tegelikult operatsioonisüsteem mõtet teha ketta alguspoolele (Ehk siis esimese partitsioonina), kuna sealt loetakse andmeid kiiremini kui ketta lõpusektoritelt (lugejapea jõuab kiiremini õigesse punkti). SSD puhul ei ole vahet.

Ja kui kõik liiga keeruline tundub (teemaalgatajale tõenäoliselt tundub, kui esimest postitust lugeda), siis ei ole mõtet jamada mitme partitsiooniga, teha nii, et ennast võimalikult kindlalt tunned, ehk siis puust ja punaseks ja juhendi järgi.

Varundamise koha pealt: oma pildid ja failid(kooliasjad, tööasjad ja asjad, mis ei ole internetist enam hangitavad jne) on mõtet alati kuskil mujal ka hoida. Ei ole mõtet varundada asju, mis on üleeile tõmmatud ja mis lahedad tunduvad, kuna elu näitab, et kuu aja pärast nad nii lahedad ei ole ja neid tegelikult saab uuesti ka tõmmata (Ausõna, ma tean, millest ma räägin, ma kunagi bäkappisin oma steamgamesi kataloogi välisele kettale. Väline ketas sai täis. No ei ole reaalselt tarvis sellist bäkuppi)
EDIT: eemaldasin kirjavige.

tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 29.01.2013 16:17:35 vasta tsitaadiga

ot:
kusti85 kirjutas:

Eniveis, kui on tegu HDD-ga, siis oleks tegelikult operatsioonisüsteem mõtet teha ketta alguspoolele (Ehk siis esimese partitsioonina), kuna sealt loetakse andmeid kiiremini kui ketta lõpusektoritelt (lugejapea jõuab kiiremini õigesse punkti). SSD puhul ei ole vahet.

Lisaksin siia juurde, et HDD kiirus ketta lõpuosas võib olla algusest mitte lihtsalt natuke, vaid kordades aeglasem. Kui ma õigesti mäletan (koju jõudes võin järele vaadata), kukub näiteks 1-2TB ketastel lõpuosa kiirus algusega võrreldes umbes 3 korda, langedes tublisti alla 100MB/s (ligi 10 aastat vanade ketaste tasemele umbes) ja ei lange ainult järjestiklugemise/-kirjutamise kiirus, vaid ka pöördusaeg. Ehk siis teiste sõnadega on op-süsteemi paigutamine ketta lõpuossa korralik karuteene nii op-süsteemile kui iseendale.

viimati muutis Dogbert 29.01.2013 16:18:29, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 29.01.2013 16:17:45 vasta tsitaadiga

Leinö, ma pole küll kunagi IT helpdeskina töötanud, kuid usu mind, isegi mina olen küllalt kuulnud jutte stiilis "siis arvuti küsisi midagi, vajutasin kuhugi, siis vajutasin edasi ja arvuti ise kaotas andmed ära". Panna algaja tegelema partisionidega, millest mõne peal veel vajalikku infot on, ei pruugi hästi lõppeda, sellest ka soovitus viga kindlamale poole teha. Isegi kui ise partisioone torgin, kontrollin enne kolm korda üle kui midagi näppima hakkan.

Aga teemaalgatajale on siin ilus puust ja punaseks juhend, kuidas soovitud toiming läbi viia - http://pcsupport.about.com/od/operatingsystems/ss/windows-7-clean-install-part-1.htm
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 29.01.2013 16:20:52 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
ot:
kusti85 kirjutas:

Lisaksin siia juurde, et HDD kiirus ketta lõpuosas võib olla algusest mitte lihtsalt natuke, vaid kordades aeglasem. Kui ma õigesti mäletan (koju jõudes võin järele vaadata), kukub näiteks 1-2TB ketastel lõpuosa kiirus algusega võrreldes umbes 3 korda, langedes tublisti alla 100MB/s (ligi 10 aastat vanade ketaste tasemele umbes) ja ei lange ainult järjestiklugemise/-kirjutamise kiirus, vaid ka pöördusaeg. Ehk siis teiste sõnadega on op-süsteemi paigutamine ketta lõpuossa korralik karuteene nii op-süsteemile kui iseendale.
Täitsa huvitav. Mu enda WD 500GB ketta puhul on just vastupidi. Kõige suurem kiirus on ketta keskel ja lõpus ning alguses on enamvähem sama - lõpus isegi veidi kiirem.
Eeldatavasti oleneb see ketta ülesehitusest, mis ei pruugi kõikidel tootjatel sama olla.

Inforohkuse kohapealt - see on teemaalgataja enda ülesanne filtreerida vajalik info vastustest välja. Kui sellega hakkama ei saada, siis võib tasulise abi poole pöörduda ning sealt võib saada korrektset ja kvaliteetset abi.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kusti85
Tavaline kasutaja

sõnum 29.01.2013 16:28:38 vasta tsitaadiga

LKits kirjutas:

Eeldatavasti oleneb see ketta ülesehitusest, mis ei pruugi kõikidel tootjatel sama olla.

Inforohkuse kohapealt - see on teemaalgataja enda ülesanne filtreerida vajalik info vastustest välja. Kui sellega hakkama ei saada, siis võib tasulise abi poole pöörduda ning sealt võib saada korrektset ja kvaliteetset abi.

Ketta ülesehitus peaks ikka olema standardiga määratud ja seal ei tohiks olla erilist tootjapoolt kõrvalekallet (stiilis kui teistel on algussektor servas, siis mina teen keskele).
Inforohkuse koha pealt - kui inimene küsib, millal oleks mõistlik kartul maha panna, siis ei ole ju mõtet talle kiirovitsi jõuülekandest rääkima hakata. Kui just eesmärk ei olegi inimest tasulise abi juurde peletada. JA seegi võib vastupidise efekti anda ("Kui juba tasuta abis normaalsed inimesed hakkasid sellist keerulist teksti ajama, mida siis see itimees veel teha võib, kes päevast päeva seda juttu ajab teistele. Aga mul on ju see sõber... ta teab ka natuke, las tema teeb.")

tagasi üles
Longero
HV veteran

sõnum 29.01.2013 22:01:12 vasta tsitaadiga

Eestikeelne õpetus Windows 7 puhas installeerimine (Clean install) ja Sisukord sellest saidist kus palju head lugemist. Ei väsi ma selle hea eestikeelse saidi loojat kiitmast, inimene ära on teinud suure töö, et pajud asjad lahti seletada thumbs_up.gif .
Kommentaarid: 54 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 51
tagasi üles
onni
HV kasutaja

sõnum 29.01.2013 22:41:46 vasta tsitaadiga

mul on wd 500gb wd ja samsug 1,5 tb,siis oli asuse plaat siis gigabyte.siis formatsin 500wd ja pärast pole mingi jama.kopisin failid samsugi kettale ja asi ok icon_biggrin.gif.minu arvamus.aga soovised HV kasujate käst alati ootatud icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
daqwar
HV vaatleja

sõnum 13.02.2013 20:10:07 niisiis vasta tsitaadiga

sai täna proovitud .
vajaks täpsustust ,jäi vähe segaseks see koht kus need kettad on,õpetustes ja youtubis ühte õpetust vaadates oli seal ainult üks ketas.

mul oli seal siis sellised andmed. ketas 0 sektsioon 1 süsteem reserveeritud ( süsteem) 100.0 mb 61 mb
ketas 0 sektsioon 2 esmane 119,1 gb 119 ,1 gb
ketas 1 sektsioon 1 esmane 100.0 mb 78.0 mb
ketas 1 sektsioon 2 msr reserv 128.0 mb 128.0 mb
ketas 1 sektsioon 3 esmane 931.3 gb 931.2 gb

niisiis selle 119,1 gb tegin formaadi aga sinna ei saanud installida installida sai ainult sinna 931 ,3 sektsiooni peale ,
selline tunne et midagi läks valesti
ja veel mis silma jäi et mis võiks olla põhjus , internal Atapi devise paistab et ka ei tööta

miskipärast osa asju ei lase asus plaadilt ka installida

tänud kes siiani on viitsinud vastata

mis võiks olla põhju et ma ei saa installida 1. LucidLogix Virtu mpv wizard
2.Lucid Virtu Universal MVP software
3.Intel Rapid Start Technology
4.DAEMON tools pro
tagasi üles
mina2t
Kreisi kasutaja

sõnum 19.02.2013 23:51:04 Re: niisiis vasta tsitaadiga

daqwar kirjutas:
sai täna proovitud .
vajaks täpsustust ,jäi vähe segaseks see koht kus need kettad on,õpetustes ja youtubis ühte õpetust vaadates oli seal ainult üks ketas.

mul oli seal siis sellised andmed. ketas 0 sektsioon 1 süsteem reserveeritud ( süsteem) 100.0 mb 61 mb
ketas 0 sektsioon 2 esmane 119,1 gb 119 ,1 gb
ketas 1 sektsioon 1 esmane 100.0 mb 78.0 mb
ketas 1 sektsioon 2 msr reserv 128.0 mb 128.0 mb
ketas 1 sektsioon 3 esmane 931.3 gb 931.2 gb

niisiis selle 119,1 gb tegin formaadi aga sinna ei saanud installida installida sai ainult sinna 931 ,3 sektsiooni peale ,
selline tunne et midagi läks valesti
ja veel mis silma jäi et mis võiks olla põhjus , internal Atapi devise paistab et ka ei tööta

miskipärast osa asju ei lase asus plaadilt ka installida

tänud kes siiani on viitsinud vastata

mis võiks olla põhju et ma ei saa installida 1. LucidLogix Virtu mpv wizard
2.Lucid Virtu Universal MVP software
3.Intel Rapid Start Technology
4.DAEMON tools pro

vajuta start-trüki sisse "device manager" ja ava device manager.

Kõik, mis on kollased, on sul veel installimata riistvara. Äkki sealt midagi puudu?
Kommentaarid: 124 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 118
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  PALUN ABI. Tahan teha arvutile c formaati clean installi
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.