Tere ostsin intel g860 protsessori ja panin peale aga siis öeldi et on vaja termopastat tahaks üle kontrollida et äkki on ette ära pandud. _________________
Kui kasutad Inteli kaasasolevat jahutit, siis sellel on "pre-applied" termopasta. Pane jahuti ainult peale ja korras. _________________ Tehinguid ei ole võimalik teha vahemikus 3. - 13. juuli.
Amazon - will not buy!
Aitäh! mina hakkasin juba muretsema aga tahaks teada veel et kui paigaldasin protsessorit alguses panin valet pidi sisse ja siis liigutasin seda seal et see sisse läheks kas see võis seda kahjustada? _________________
Termopasta nagu sõnagi ütleb, on selline kreemi taoline... pasta
Paigaldamisel on tegelikult isegi kasulik seda prose peal veidike liigutada, et pasta ühtlasemalt laiali valguks. Termopastaga võib kahjustusi tekitada näiteks siis kui seda liiga palju panna - sellisel juhul pressib see külgedelt välja ja tulemuseks on see, et pool prose ümbrust on termopastat täis.
Aitäh! mina hakkasin juba muretsema aga tahaks teada veel et kui paigaldasin protsessorit alguses panin valet pidi sisse ja siis liigutasin seda seal et see sisse läheks kas see võis seda kahjustada?
Moodsat Inteli protsessorit väga kahjustada ei ole võimalik, kuna jalad, mis ennevanasti murduma ka kõveraks minema kippusid, puuduvad.
Küll aga võib kahjustada hoopis emaplaadil asuvat protsessori pesa. Need jalad ehk klemmid asuvad hoopis seal pesas... Kui jõudu ei kasutanud ja kõik töötab, siis pole vast hullu midagi.
Aitäh klemme seal ei puutunud.
Aga ega seda kuidagi läbi põletada ei saa maandasin elektrit korpust puutudes muid eri asju ei kasutanud _________________
Termopasta nagu sõnagi ütleb, on selline kreemi taoline... pasta
Paigaldamisel on tegelikult isegi kasulik seda prose peal veidike liigutada, et pasta ühtlasemalt laiali valguks. Termopastaga võib kahjustusi tekitada näiteks siis kui seda liiga palju panna - sellisel juhul pressib see külgedelt välja ja tulemuseks on see, et pool prose ümbrust on termopastat täis.
Eelmöglatud radikatega ei või seda teha. See on nii kuiv pudi, et jätab tühimikud sisse.
Proovi, kui ei usu.
Seega kui temperatuurid kõrged, siis uus pasta vahele, millega võid mängida ning üleliigset nagistades välja ajada.
Eelmögatud radikatega tõesti sellesmõttes kogemused puuduvad - ma olen tavaliselt selle pasta maha võtnud ja enda oma asemele pannud.
Samas eks oleneb vist sellest ka kaua see radikas letil seisnud on. Päris kuiva pre-applied pastat veel kohanud pole.
Eelmögatud radikatega tõesti sellesmõttes kogemused puuduvad - ma olen tavaliselt selle pasta maha võtnud ja enda oma asemele pannud.
Samas eks oleneb vist sellest ka kaua see radikas letil seisnud on. Päris kuiva pre-applied pastat veel kohanud pole.
Pole veel pehmet pre-applied pastat näinud. Nad kõik on sellised kuivad ja mitte logistatavad.
Muide, proovisin Sinu meetodit. Arctic MX-4 pastaga.
Nagu oleks praekana poksikindaga mööda radiaatorit ühtlaseks surunud.
Jätkuvalt pooldan kummikinda või plastkaardi versiooni.
kiskusin läppari laiali , panin törts mx-4'ja cpule ja törts (n.ö. üks suurem lärakas lihtsalt keskele) gpule ning radikas peale. ei tea täpselt kuidas ta seal jäi (3a vana tehase oma oli mööda proset igatpidi laiali igatahes kokku nad sellepealt ei hoidnud) aga idle kukkus 10c ning full load 90 pealt 75c peale.
vahet pole kuidas jäi aga töötab hästi
muidugi puhastasin. aga lihtsalt paberiga lükkasin vanad tükid ära - siis mudisin näpuga läikima ja uus peale.
ei ole siin mingit raketiteadust vaja alkoholi ja mis iganes spets arcticu vedelikega.
Ma ei saa aru nüüd. Termopasta peaks ju protsessori 100% ulatuses ära katma? et õhu vahesid jne ei tekiks (Peaks ju) antud videolt seda "riisitera" süsteemi, mis soovitakse panna küll ei tööta.
Ma ei saa aru nüüd. Termopasta peaks ju protsessori 100% ulatuses ära katma? et õhu vahesid jne ei tekiks (Peaks ju) antud videolt seda "riisitera" süsteemi, mis soovitakse panna küll ei tööta.
Prosedel asuvad tuuma keskosas, seega on vaja just keskele seda pastat. Äärtes ei toimu minig soojusülekannet.
Termopasta peaks ju protsessori 100% ulatuses ära katma? et õhu vahesid jne ei tekiks (Peaks ju) antud videolt seda "riisitera" süsteemi, mis soovitakse panna küll ei tööta.
Palun ära oma "teadmisi" edasi jaga.
Lihtsaim viis on panna riisitera suurune plörakas pastat prose keskele ning see jahutiga laiali suruda. Jahuti kinnitamisel surub see pasta täpselt nii nagu vaja ja täidab kõik ebaühtlused ja mikropraod pastaga korralikult ära. Loomulikult jahuti kinnitused/mutrid/poldid tuleb kinnitada diagonaalis. See, kes kinnitab jahuti ühe poole mõlemad kinnitused enne, kui teise poole, ei saa kunagi ühtlaseid tuumade temperatuure.
Laiali kandmise vs "riisitera" meetodite tulemused on õieti tehes sisuliselt identsed, niisiis miks aega raisata ja seda laiali kanda?
Suurima efekti annab ikkagi parema kvaliteediga termopasta, kui mistahes erinev pealekandmismeetod.
Lihtsaim viis on panna riisitera suurune plörakas pastat prose keskele ning see jahutiga laiali suruda
vov--vov-.Pea hoogu mees. Kes siin oma teadmistega hiilanud on! tegemist oli nagu küsimusega vist. Sa räägid üle täpselt selle sama video materjali. Miks?
See on vist kirjutamata reegel. Sellel teemal jääksi vaidlema. Ma kahtlen ,et tootjad on ettekirjutusi teinud kuidas pastat panna.
1 näide you tubest.
Link
Taevamanna. Kui ei aja 1-2 kraadi täpsusega taga mingit temperatuuri siis suurt vahet pole.
Nagu minu "kõige varem teguviis üldse" on hea näide. Suvaliselt puhtaks ja "suvaliselt" uus pasta asemele ning idle on 40 ja full load 75-80 (enne vastavalt 50-55 ja pea 100).
...See sinu viidatud youtube video peaks ilmselt olema "How NOT to apply..."
ehee.
Kas tootjad (Intel, AMD) on konkreetselt välja tulnud väitega, et "riisitera" süsteemiga tuleb cpu-d katta?
Müts maha, kui sa sellele vastust tead.
Ise olen mõlemad ära proovinud (mitte küll näpuga) aga mingisuguseid kraadi kõikumisi küll ei ole märganud.
Lihtsaim viis on panna riisitera suurune plörakas pastat prose keskele ning see jahutiga laiali suruda
vov--vov-.Pea hoogu mees. Kes siin oma teadmistega hiilanud on! tegemist oli nagu küsimusega vist. Sa räägid üle täpselt selle sama video materjali. Miks?
See on vist kirjutamata reegel. Sellel teemal jääksi vaidlema. Ma kahtlen ,et tootjad on ettekirjutusi teinud kuidas pastat panna.
1 näide you tubest.
Link
ei lase maha ju teda selle pärast!?
Kesse usub tüüpi kes loeb teksti maha + näeb välja nagu pirukakoiner filmist American Pie?
Arctic silverit vist võiks küll enam vähem laiali määrida, kuna sellega liialdamisel võib rahulikult uue plate järgi joosta.
Või open core prosede puhul siis uue prose järgi. See solk juhib liiga hästi elektrit.
mina arvan, et pasta aplikatsioon sõltub ikka jahutist ehk kas jahuti tald on ühtlane pind või on seal kuumatorud. ise panen lameda tallaga jahuti puhul väikese plöraka prosele ja siis istutan jahuti sinna peale. täitsa ilusti valgub see soust seal vahel laiali. HDT (Heatpipe Direct Touch) puhul tõmban kitsad triibud üle kuumatorude nii, et jama üle prose ääre pressima ei hakkaks. siiamaani pole termperatuuridega probleeme olnud _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms)
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.