Avaleht
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Vana läptop kiireks, teeme ise odava ja kiire 2,5“ IDE SSD märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 22.06.2011 21:57:05 vasta tsitaadiga

Raiku kirjutas:
Kas selline üleminek ajaks kah asja ära?
http://www.amazon.co.uk/SATA-Driver-Mini-44pin-Adapter/dp/B0046XINI8/ref=sr_1_48?ie=UTF8&qid=1292426051&sr=8-48
http://cgi.ebay.co.uk/Laptop-PC-SATA-44-Pin-Male-SSD-IDE-HDD-Drive-Adapter-/190480442732?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item2c5984e56c

Kiskusin täna oma vana läpaka lahti ja uurisin selle vidina teoreetilist sobivust. Pikkuse poolest (69 mm) sobiks täpselt. 14 mm peaks olema vist kõrgus? Igatahes kui kõrguseks oleks ka 17 mm, siis nagu peaks minema. Kui, siis õige pisut jääks kõrgeks, aga pilti hinnates on võimalik seda plaati nati "lihvida". icon_razz.gif Ja teine võimalus on, et teoreetiliselt saaks ka põhja sügavamaks teha.

Küsimus on selles, et kui see jupp läpakale järgi ühendada, siis kas sata pesad jäävad kohakuti kõvaketta pistikutega? Ja kui pildi järgi hinnata seda vidinat, siis teoreetiliselt peaks kõvaketas isegi ära mahtuma. Kuna kõvaketas on läpaka vastava korpuse küljes, siis kui ketast korpuse külge mitte kruvida, siis saab ketast liigutada rohkem korpuse sisse.

Vidin kallis ei ole ja huvi pärast võiks proovida, aga krt Eestis vist sarnaseid tooteid ei liigu. icon_sad.gif Ehk keegi teab, kust võib leida sarnast toodet, sest need, mis netipoodides on, need on väga sügavad ja kõvaketas ei mahu arvuti sisse nendega üldse ära.

Ja kas Akadeemia teel see Fijitsu salong on ikka olemas? Keegi kirjutas, et seal pidavat midagi olema -> http://www.elfafoorum.ee/archive/index.php/t-52568.html Kuna ma Tallinnas ei ela, siis uurin rohkem netipoode.

PS! Tinutamist ma tegema ei hakkaks.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 29.06.2011 15:22:14 vasta tsitaadiga

Väga vinge projekt vanemate masintate erksamaks muutmisel thumbs_up.gif
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 29.06.2011 15:51:44 vasta tsitaadiga

See isetehtud SSD 24h koduserveris sees ja töötab siiamaani kenasti üle poole aasta juba icon_smile.gif
tagasi üles
jõehobu
külaline

sõnum 24.10.2012 23:12:32 vasta tsitaadiga

hmm, kergem oleks vist hetkel osta ebayst selline jublakas ja see vahele toppida kettale ja pc le `? icon_smile.gif

Homme ostan ebayst selle ära, kui keegi tahab veel visake ps icon_wink.gif

http://www.ebay.co.uk/itm/150895127805
tagasi üles
silver010
HV veteran
silver010

sõnum 25.10.2012 01:47:29 vasta tsitaadiga

Keegi ei tea äkki, kui suur Crucial M4 64GB on? Tekkis sarnane idee, et võtaks korpusest välja ja mahutaks kuidagi arvutisse, PCI-E siinile saab ka panna ketta lisaks
tagasi üles
ivar80
HV kasutaja
ivar80

sõnum 25.10.2012 09:13:38 vasta tsitaadiga

jõehobu kirjutas:
hmm, kergem oleks vist hetkel osta ebayst selline jublakas ja see vahele toppida kettale ja pc le `? icon_smile.gif

See püstise trükiplaadiga variant ilmselt hästi ei mahu. Ma ostsin mingi taolise http://www.ebay.com/itm/Mini-7-15-Pin-Female-SATA-HDD-SSD-TO-2-5-Male-IDE-Adapter-Converter-For-laptop-/110921510779?pt=US_Drive_Cables_dapters&hash=item19d36fef7b Mitte küll sealtsamast ja minu omal pole sellist jumperit peal aga mõõdud on täpselt samad. Hetkel ei leia seda kohta enam üles kust ostsin.
Sobib nagu valatult. Ainult et norm hinnaga SSDd pole ma veel leidnud icon_biggrin.gif
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 25.10.2012 10:52:15 vasta tsitaadiga

Mingi 1.8" SSDga peaks ka saama aga jah mõistliku hinnaga saada pole thumbs_down.gif
Tavaliselt on läptopil ketta väljavõtuks natuke pikem ruum. Äkki saab kuidagi sellega + 7mm SSD karbist välja ja tinutada sinna peale kuidagi.
tagasi üles
jõehobu
külaline

sõnum 25.10.2012 10:57:18 vasta tsitaadiga

ivar80 kirjutas:
jõehobu kirjutas:

See püstise trükiplaadiga variant ilmselt hästi ei mahu. Ma ostsin mingi taolise http://www.ebay.com/itm/Mini-7-15-Pin-Female-SATA-HDD-SSD-TO-2-5-Male-IDE-Adapter-Converter-For-laptop-/110921510779?pt=US_Drive_Cables_dapters&hash=item19d36fef7b Mitte küll sealtsamast ja minu omal pole sellist jumperit peal aga mõõdud on täpselt samad. Hetkel ei leia seda kohta enam üles kust ostsin.
Sobib nagu valatult. Ainult et norm hinnaga SSDd pole ma veel leidnud icon_biggrin.gif

Jep vaatasin ise ka veel pärast et selline variant ka olemas, mis parem
tagasi üles
Wusses
mehine eesti muffin
Wusses

sõnum 03.11.2012 01:03:14 vasta tsitaadiga

märk maha..

Tahan isegi aspire 3680 M4 64gb külge pookida

jõehobu
külaline

sõnum 05.11.2012 22:32:07 vasta tsitaadiga

sain enda läpakale ka selle üleminku julla kätte. ainuke probleem on et kurat ei mahtund ära pessa ketas icon_biggrin.gif
hetkel jäi pesast välja, panin windoosa peale ja vägevalt kiireks läks küll icon_smile.gif
mingi aeg emaplaadilt pistikut tahapoole tooma ribajuhtmega siis hea küll
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 05.11.2012 22:40:09 vasta tsitaadiga

Ma tegin eelmine aasta oma väga vana läpakaga katse. Kuna üleminek ei mahtunud ära, siis katse eesmärgil jätsin lihtsalt klaviatuuri panemata, et näha, kuidas tulemus oleks. Ja tulemus oli enam kui vägev. Läpakas sai nagu uue särtsu sisse, nupust tööle, 15 sekundit või umbes nii ja Windows oli töövalmis. Aga jah, üleminek oli suur ja IDE liides on sellel läpakal. Muidu oleks vast jätnudki sisse või otsinud odavama ja vähemmahuka alternatiivi ...

Kusjuures üleminek või IDE piiras mu SSD kiiruse sellel läpakal 270-lt 100-le. icon_eek.gif
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 05.11.2012 22:43:25 vasta tsitaadiga

Ma veel ootan seda jullat.
Oleks ikka mega kui sobiks, saaks terve hunnik IDE läpakaid soodsalt ellu äratada.
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 05.11.2012 22:48:39 vasta tsitaadiga

DVDRW kirjutas:

Oleks ikka mega kui sobiks, saaks terve hunnik IDE läpakaid soodsalt ellu äratada.

Täpselt-täpselt. Sinust saaks tõsine tegija läpakatele uue elu andja vallas. icon_wink.gif

Anna siis teada, kuidas on. icon_razz.gif
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 06.11.2012 01:11:57 vasta tsitaadiga

LiivaneLord kirjutas:
Kusjuures üleminek või IDE piiras mu SSD kiiruse sellel läpakal 270-lt 100-le. icon_eek.gif

IDE kiirus piirab põhiliselt pidevat järjestikku R/W kiirust mida tegelikult harva kasutatakse. 4k väikeste failide puhul vist vahe väga väike võrreldes SATA-ga, kuna parimad SATA 3 SSD-dgi kiiruse suhtes selles vallas IDE-t ei ületagi? + Väikeste failidega on HDD kümneid kordi aeglasem thumbs_up.gif

Vana läpaka IDE kiiruse pärast ei pea üldse muretsema, SSD panekul jääb pigem CPU pudelikaelaks.

Varsti juba 2a selle IDE SSD tegemisest, uskumatu kuda aeg lendab, D610-s endiselt kasutuses ja lippab nagu kulda icon_smile.gif
tagasi üles
jõehobu
külaline

sõnum 07.11.2012 22:24:14 vasta tsitaadiga

DVDRW kirjutas:

Kuidas see ellu äratamine peaks välja nägema ? icon_idea.gif
tagasi üles
Chaza!
Kreisi kasutaja
Chaza!

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.11.2012 23:36:05 vasta tsitaadiga

jõehobu kirjutas:
DVDRW kirjutas:

Kuidas see ellu äratamine peaks välja nägema ? icon_idea.gif

Loe teema pealkiri uuesti läbi

tagasi üles
Cloner
HV kasutaja
Cloner

sõnum 05.12.2012 15:39:57 vasta tsitaadiga

http://www.microsatacables.com/ide-44-pin-to-1-8-micro-sata-adapter/#.UL9ARuSR-YI
sellele asjale msata ketas otsa ja peaks kah toimima?
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 05.12.2012 15:59:18 vasta tsitaadiga

msata SSD on vast IDE SSD hinnaga samas suurusjärgus thumbs_down.gif
tagasi üles
Cloner
HV kasutaja
Cloner

sõnum 05.12.2012 18:15:17 vasta tsitaadiga

Aga vana läppari kiiremaks muutmisel peab arvestama, et mingi hetk on see masin niiehknaa surd ja SSD-ga võiks saada midagi veel teha.
Just sellepärast ide SSD-d osta ei soovi.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Vana läptop kiireks, teeme ise odava ja kiire 2,5“ IDE SSD mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.