Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
09.08.2012 20:25:06
Instagram ei tee sinust profifotograafi! |
|
|
Kui sa ostsid endale hiljuti nutifoni, avastasid, et sinna saab igasuguseid lahedaid "äppe" alla laadida ja nüüd Facebooki, blogosfääri ja Rahva häält oma fotodega üle ujutad ning plaanid seejuures näitust avada, siis järgnev jutt on just sulle.
Loe edasi Delfi Rahvahäälest.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
lopes39
HV Guru

|
09.08.2012 21:04:41
|
|
|
mida sa telefoniga pildistad ? olgul tal kui tahes palju neid megapixleid , kuid ega megapixel neist piltidest ikka loe ja no pealegi pole vahet kasvõi nokia 36mp kaamera kui ta teeb ikka täpilisi pilte ja mingi vähe hämaram ilm ja pildist ei loe enam ka midagi välja
kõigepealt võiks osta odavama peegel kaamera millega pilte tegema hakata ja sellega põhi tõed selgeks saada ja siis vaikselt profika poole vaatama hakata
seebikas on ka isegi parem kui mobiili fotokas kuid ta ikka on seebikas ja midagi head sealt loota pole
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
1 :: |
0 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
09.08.2012 22:18:00
|
|
|
lopes39 kirjutas: |
seebikas on ka isegi parem kui mobiili fotokas kuid ta ikka on seebikas ja midagi head sealt loota pole |
Sellele vaidleks küll vastu. Seebikaid on ka seinast seina. Peegliga võrdlemine on lauslollus.
Artikkel ise võiks pigem olla, et Instagram ei tee hipsterist fotograafi vms.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
pkwild618
Lõuapoolik

|
09.08.2012 22:27:51
|
|
|
Kõige rohkem nutan ma ikkagi pildistajate, mitte kaamerate pärast. Mu seebikaga (no mitte küll päris saja eurone letilt korjatud, väidetavalt oli vist mingi esimene HD seebikas või ma ei tea) võib makrovõtteid päris lähedalt päris teravalt teha ning ka öösel saab head valged pildid kätte, aga kui ma teiste tehtud pilte vaatan, siis 90% nendest on nii udused, et ma pean IBM BlueGene laenama, mis välja arvutaks, millega pildil tegu on. Selle tagajärjel jäävad kosmoselaevale toitu ja vett viiva sõiduki õiged sihtkoordinaadid välja arvutamata, see lendab kosmosejaamale otsa, mis omakorda kukub plahvatuse järel New Yorgi lähedale ookeani nii suure hooga, et viimane ujutab kogu New Yorgi üle ja kõik 20 miljonit New Yorgi elanikku surevad.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
14 :: |
5 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
09.08.2012 22:36:45
|
|
|
mida sa telefoniga pildistad ? olgul tal kui tahes palju neid megapixleid , kuid ega megapixel neist piltidest ikka loe ja no pealegi pole vahet kasvõi nokia 36mp kaamera kui ta teeb ikka täpilisi pilte ja mingi vähe hämaram ilm ja pildist ei loe enam ka midagi välja
kõigepealt võiks osta odavama peegel kaamera millega pilte tegema hakata ja sellega põhi tõed selgeks saada ja siis vaikselt profika poole vaatama hakata
seebikas on ka isegi parem kui mobiili fotokas kuid ta ikka on seebikas ja midagi head sealt loota pole |
peegelkaamera ei tee veel oskamatust instagrammiga klõpsijast profifotograafi! Kadreerimist ja kompositsiooni saab ka telefoniga väga edukalt harjutada, selleks ei pea omama tänapäeval enam "seebikarpi" ega "peeglit" jne. "profitööriistu". Kadreerimine ja kompositsioon on pildi tegemise juures väga olulised.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
in-sane
HV kasutaja

|
10.08.2012 13:32:56
|
|
|
las ma arvan, mõni kibestunud HV-lasest "profifotograaf" kirjutas selle artikli niikuinii.
Tal võib tõsiselt raske elu olla, kui kõik pisiasjad teda häirivad. Kaasa arvatud oskamatud kidratinistajad, Otsa kooli alustava lauljad, autokoolis käivad inimesed...täiesti lõpp selle venna elu on jummala peetis omadega ju :S
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
10.08.2012 13:36:44
|
|
|
in-sane, keskmisel HV-lasel ju pole Facebook kontot
Artiklist:
tsitaat: |
Samuti tuleb Facebookis järjest enamate sõprade feed'e kinni keerata, sest need seepiakarva pildid varesest või "impressionism" filtriga pildid õunast hakkavad närvidele käima lõpuks. |
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
in-sane
HV kasutaja

|
10.08.2012 13:52:34
|
|
|
Tanel kirjutas: |
in-sane, keskmisel HV-lasel ju pole Facebook kontot
Artiklist:
tsitaat: |
Samuti tuleb Facebookis järjest enamate sõprade feed'e kinni keerata, sest need seepiakarva pildid varesest või "impressionism" filtriga pildid õunast hakkavad närvidele käima lõpuks. |
|
Ei ma räägingi "advanced" HV- lasest. Kellel on miski 1500€- ne fotikas paar objektiivi ja FB konto. Ja kindlasti ka oma fotoblogi tegelikult kuigi seda ta seal artiklis ei ütle.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
10.08.2012 14:54:05
|
|
|
NATAS999, olen ka nõus. Kaamera ei tee forograafiks veel.
Usun, et hea fotograaf võib ka 2mp kaameraga laheda ja vinge pildi teha. Vastupidi mitte.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru
|
10.08.2012 15:31:26
|
|
|
...kuid ega megapixel neist piltidest ikka loe ja no pealegi pole vahet kasvõi nokia 36mp kaamera kui ta teeb ikka täpilisi pilte ja mingi vähe hämaram ilm ja pildist ei loe enam ka midagi välja
|
Tegelikult asi nii hull pole:
http://www.dpreview.com/articles/8083837371/review-nokia-808-pureview
Ja üldkokkuvõttes on asi ikkagi pildistaja taga kinni, sellise moblaga suudaks andekas fotograaf fantastilisi klõpse teha.
|
|
Kommentaarid: 280 loe/lisa |
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
10.08.2012 16:50:55
|
|
|
oliver.: Tee 38-megastest piltidest 1:1-le suurendus ja vaata siis, mida näed. Neid arvutipilte pole mõtet vahtida, kuna need on vähendusega pildid.
Ei leia linki üles, kus just sedamoodi, täissuuruses asja uuriti ja ei peetud seda kvaliteeti millekski eriliseks.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
10.08.2012 21:25:07
|
|
|
tahanteada, tee 38 MP'st 5 / 10 MP peale vähendus ja vaata palju müra alles jääb.
Pane 5 / 10 MP seebikarp fotoaparaat kõrvale ja vaata siis tolle müra võrdluseks.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Velociraptor
HV veteran

|
12.08.2012 00:09:16
|
|
|
Ma pole küll kuulnud, et instagrami kasutajad ennast mingiteks fotograafideks peavad?? Tegu on lihtsalt hea ja mugava võimalusega on igapäeva tegemisi jäädvustada ja siis fbs, twitteris või kuskil mujal neid jagada. Kui ei taha ei pea vahtima eksole ? Tõenäoliselt ei koti neid fotograafia üldse.Telefonidel on tänapäeval kaamerad selleks otstarbeks täiesti piisavad.
Varvaste pildistamise kohta ei oska ma midagi öelda aga ma pakun, et see pole kuidagi instagramiga seotud .. võib peegelkaameraga ka pildistada ju
Kuidagi väga pointless ja kibestunud artikkel on küll, tühjast kohast mingit hullu teemat teha
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
12.08.2012 00:24:08
|
|
|
DrZ kirjutas: |
Ma pole küll kuulnud, et instagrami kasutajad ennast mingiteks fotograafideks peavad?? Tegu on lihtsalt hea ja mugava võimalusega on igapäeva tegemisi jäädvustada ja siis fbs, twitteris või kuskil mujal neid jagada. Kui ei taha ei pea vahtima eksole ? Tõenäoliselt ei koti neid fotograafia üldse.Telefonidel on tänapäeval kaamerad selleks otstarbeks täiesti piisavad. |
Eks neid teemasid ikka kohtab, kus toote X kasutajad on rahul enda tootega ning tolerantsed, toote Y kasutajad on ka rahul kuid ei saa aru, miks toode X üldse olemas on ja kuidas X'i kasutajad on ikka lollid. Ning toote Y kasutajad bash'ivad X'i igal võimalikul ja võimatul sammul.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
12.08.2012 00:27:31
|
|
|
See uudis on delfi rahvahäälest. Sealt võib lugeda näiteks lugusid sellest, kuidas kedagi häirivad karvased käsivarred jne jne
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
aivar1988
Kreisi kasutaja

|
12.08.2012 00:38:45
|
|
|
Autorile tehti küll 1:0 ära. Tundub väga kibestunud inimene olevat.
_________________ Battlelog: Aivar1988 |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
12.08.2012 09:26:34
|
|
|
Kas kallis fotokomplekt, äraseletatud nägu ning ennast igale üritusele pilti tegema surumine teeb profifotograafi?
Isiklikult ei meeldi mulle paljude proffide tööd- igavad, üheülbased, kopeeritud kompositsioonidega.
Enamik inimesi teeb pilt e ikkagi enda jaoks, et tulevikus saaks pöörduda tagasi hetkemeeleolusse. Vahet pole, kui hästi pilt välja tuleb, tema jaoks on see piisav ja suudab vajutada õigele nupule, mis mineviku täies ulatuses meelde toob. Teistele ei anna need pildid tõenäoliselt midagi, kuid vajadus oma emotsioone teistele jagada on üdini inimlik, kuigi eestlaste puhul tiba tagasihoitum
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
12.08.2012 11:01:34
|
|
|
Selle kohta võiks vist isegi öelda "Ilu on vaataja silmades"- ühesõnaga profikaid vaadates ma ka vahest mõtlen, et mis krdi asi see selle proffiks teeb. Foto kvaliteet nüüd küll mitte minu silmis. kadreering, kompositsioon, valgus jne... vat see JA loomulikult huvitavad asjad. Päikeseloojanguid oleme vast kõik näinud 100x korda
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
12.08.2012 11:38:19
|
|
|
kännuämmelg, täpselt minu mõtted. St eks tellija paneb nõudmised paika ning "igav ja üheülbaline" pulmafoto ongi reeglina see, mis inimesele vajalik on. Sama ka titepiltide ja veel mõne teemaga.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|