Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Kodus wifi loomine ruuteri abil märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
nivoo
HV kasutaja
nivoo

sõnum 26.06.2012 11:32:42 Kodus wifi loomine ruuteri abil vasta tsitaadiga

Tervist!

Vabandan juba ette oma võhiklikkust, kuid võrguga seotud arvutiteemad pole kunagi minu tugevam külg olnud, seega on tulemas hunnik lolle küsimusi.

Lugu on selline. Mul on kodus juba kaua aega internet niimoodi, et on toodud naabri juurest kaabel ja see istub minu laua arvuti taga ja ainult selles arvutis on ka seega internet (ühendan arvutisse ning pole vaja ei kasutajanime, parooli ega midagi muud). Mul pole aimugi, mis internet see on (millise pakkuja oma, ma mõtlen), kuid kiirus on minu jaoks sobiv. Kõik see tähendab, et ma pole kunagi näinud ka ruuterit, mis seda internetti mulle jagab ja ma pole saanud ka selle seadeid sorkida.

Nüüd tekkis mul mõte, et äkki on võimalik kuidagi mul see internet, mis kaabliga tuleb, üle maja wifiks muuta mõne ruuteri abil? Ja ka loomulikult kuidagi parooliga kaitsta. Seega soovingi teada, kas selleks sobib peaaegu iga suvaline ruuter või peab see vastama mingitele kindlatele nõuetele? Äkki keegi oskab vanale lollile asja puust ja punaselt selgeks teha, kas see idee on üldse teostatav või mitte?

Ette tänades,
Jaak
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.06.2012 11:39:32 vasta tsitaadiga

Selleks võtad suht suvalise wifiruuteri, seadistad ta ära nii, et dhcp keerad kinni ning wifi parooli alla (selleks siis ilmselt ühendad ta esialgu enda arvutiga kas kaabli abil või wifiga, logid sisse ning seal on kõik vaid menüüdes surfamine ning valikute tegemine) ning siis võtad naabri juurest tuleva juhtme ning pista ühte LAN porti (reeglina laiatarberuuteritel on 4 LAN porti ja 1 WAN port) ning nüüd ühendud arvutiga oma loodud wifivõrku ning ongi vahva internet olemas. kui on juhtmega seadmeid, siis võid need ka LAN porti sudjada. kogu ruutimise ja ip majanduse teeb naabri pool olev seade automaatselt.

wifi seadistamisel uuri enne millise kanali peale ta sättida, et võrgud üksteist segama ei hakkaks, selleks sobib arvutites näiteks inssider või netstumbler programm, androidil on wifi analyzer jne... mida kaugemale teistest kanalitest seda parem... kui naabri wifi on kanalil 1, siis enda oma võiksid vähemalt kanalile 5, veelgi parem, kanalile 6 paigutada... kui aga vaba ruumi ei ole, siis paiguta sinna kus on nõrgem levi teiste võrkude poolt.

viimati muutis Sold OUT 26.06.2012 11:42:54, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 79
tagasi üles
nivoo
HV kasutaja
nivoo

sõnum 26.06.2012 11:41:00 vasta tsitaadiga

Tänud kiire vastuse eest.

Siis tuleb vist ruuterit soetama minna. Kui küsimusi tekib, siis küsin veel icon_smile.gif

Jaak
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 26.06.2012 11:50:19 vasta tsitaadiga

buffalo või linksys on mõistlikud valikud, kui kellelgi vedeleb elioni ülejääke, saab neid ka kasutada. mul istub valge thomson hetkel starmani küljes ja töötab nagu filmis.
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 26.06.2012 11:52:05 vasta tsitaadiga

Koju kõlbab ka d-link vms... mul juba mitu aastat üks dlink istub kapi otsas ja võtab wifit vastu ning annab selle juhtmega edasi HP printserverile
nivoo
HV kasutaja
nivoo

sõnum 26.06.2012 17:56:15 vasta tsitaadiga

Sai siis mingisugune 30-eurone Linksys (Cisco) soetatud. Seni töötab kõik väga hästi. Suured tänud abi eest. Küsiks veel siiski lisaks, et kas on mingisugust vähe soodsamat wifi-kaarti lauakale (PCI-ga, mitte USB-ga vms), sest USB-ga ühendatavad olid Euronicsis üldjuhul kallimad kui ruuterid (üle 30€ jne)?
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 26.06.2012 19:18:33 vasta tsitaadiga

vaata arvutikeskus.ee veebist ja lase omale kulleriga sobivuse korral koju tuua või tee siia kaardi ostuteema.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Kodus wifi loomine ruuteri abil
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.