Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
nivoo
HV kasutaja

|
26.06.2012 11:32:42
Kodus wifi loomine ruuteri abil |
|
|
Tervist!
Vabandan juba ette oma võhiklikkust, kuid võrguga seotud arvutiteemad pole kunagi minu tugevam külg olnud, seega on tulemas hunnik lolle küsimusi.
Lugu on selline. Mul on kodus juba kaua aega internet niimoodi, et on toodud naabri juurest kaabel ja see istub minu laua arvuti taga ja ainult selles arvutis on ka seega internet (ühendan arvutisse ning pole vaja ei kasutajanime, parooli ega midagi muud). Mul pole aimugi, mis internet see on (millise pakkuja oma, ma mõtlen), kuid kiirus on minu jaoks sobiv. Kõik see tähendab, et ma pole kunagi näinud ka ruuterit, mis seda internetti mulle jagab ja ma pole saanud ka selle seadeid sorkida.
Nüüd tekkis mul mõte, et äkki on võimalik kuidagi mul see internet, mis kaabliga tuleb, üle maja wifiks muuta mõne ruuteri abil? Ja ka loomulikult kuidagi parooliga kaitsta. Seega soovingi teada, kas selleks sobib peaaegu iga suvaline ruuter või peab see vastama mingitele kindlatele nõuetele? Äkki keegi oskab vanale lollile asja puust ja punaselt selgeks teha, kas see idee on üldse teostatav või mitte?
Ette tänades,
Jaak
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
26.06.2012 11:39:32
|
|
|
Selleks võtad suht suvalise wifiruuteri, seadistad ta ära nii, et dhcp keerad kinni ning wifi parooli alla (selleks siis ilmselt ühendad ta esialgu enda arvutiga kas kaabli abil või wifiga, logid sisse ning seal on kõik vaid menüüdes surfamine ning valikute tegemine) ning siis võtad naabri juurest tuleva juhtme ning pista ühte LAN porti (reeglina laiatarberuuteritel on 4 LAN porti ja 1 WAN port) ning nüüd ühendud arvutiga oma loodud wifivõrku ning ongi vahva internet olemas. kui on juhtmega seadmeid, siis võid need ka LAN porti sudjada. kogu ruutimise ja ip majanduse teeb naabri pool olev seade automaatselt.
wifi seadistamisel uuri enne millise kanali peale ta sättida, et võrgud üksteist segama ei hakkaks, selleks sobib arvutites näiteks inssider või netstumbler programm, androidil on wifi analyzer jne... mida kaugemale teistest kanalitest seda parem... kui naabri wifi on kanalil 1, siis enda oma võiksid vähemalt kanalile 5, veelgi parem, kanalile 6 paigutada... kui aga vaba ruumi ei ole, siis paiguta sinna kus on nõrgem levi teiste võrkude poolt.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
viimati muutis Sold OUT 26.06.2012 11:42:54, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
nivoo
HV kasutaja

|
26.06.2012 11:41:00
|
|
|
Tänud kiire vastuse eest.
Siis tuleb vist ruuterit soetama minna. Kui küsimusi tekib, siis küsin veel
Jaak
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
26.06.2012 11:52:05
|
|
|
Koju kõlbab ka d-link vms... mul juba mitu aastat üks dlink istub kapi otsas ja võtab wifit vastu ning annab selle juhtmega edasi HP printserverile
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
nivoo
HV kasutaja

|
26.06.2012 17:56:15
|
|
|
Sai siis mingisugune 30-eurone Linksys (Cisco) soetatud. Seni töötab kõik väga hästi. Suured tänud abi eest. Küsiks veel siiski lisaks, et kas on mingisugust vähe soodsamat wifi-kaarti lauakale (PCI-ga, mitte USB-ga vms), sest USB-ga ühendatavad olid Euronicsis üldjuhul kallimad kui ruuterid (üle 30€ jne)?
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|