praegune kellaaeg 19.06.2025 08:23:40
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
KillerXP
HV Guru

|
22.01.2012 12:13:13
HP Compaq 6730s müstiliselt aeglane |
|
|
Sõber tuli murega, et läpakas on jube aeglane ja eeldades, et tegu on lihtsalt viiruste ja muu jamaga ülekoormatud masinaga lubasin pilgu peale visata. Üllatus oli mul aga suur kui ma selle asja käima panin.
Nimelt esimesel käivitamisel tundus, et asi ei taha üldsegi toimida, Windows end laadima ei hakanud. Lasin restardi ja märkasin, et recovery pakkumise tekstid tulid ette ülimalt aeglaselt.. mingi 30...50 tähemärki sekundis ehk? Aimasin halba ja lasin käima HP enda diagnostika, mis mulle mitte midagi ei suutnud öelda. Mingi aeg hiljem proovisin uuesti windowsit laadida ja siis asi toimis. Praegu olen jälle sama hetke ees, kus mitte midagi ei liiguta end.
Kahtlustan ise emaplaati aga tahaks ennem veenduda, et milleski muus asi ei ole. Mõttes on memtesti lasta ja kõvaketast testida aga sellise aegluse juures kulub mul selleks mitu kuud, kui just vahepeal jälle ime korras asi ei muutu. Kõvaketta küll ilmselt saan dokis ära testida aga pole veel asja lahti kiskuma jooksnud.
On kellelgi veel taolisi kogemusi olnud? Mis viga oli, kuidas lahendasite või soovitusi taolise asjanduse testimiseks?
E: mainin ära igaks petteks, et ka biosi tekstid jooksevad pmst rida-rea haaval ette.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.01.2012 12:20:18
|
|
|
See on emaplaadi viga. Mingi pool-läbi komponent, näiteks "sild" või ka "videokivi" läheb väga kuumaks ja siis kontroller klokib kiiruse maha. Ning mida rohkem kuumemaks see pool-tõbine komponent läheb, siis seda rohkem kontroller kiiruse alla tõmbab.
Ja nii võibki see masin ka lausa mingi a 200 megase kiiruseni olla maha klokitud.
- See 200 mega kiirus on näide poolkutust Dellist (mingi 620 või 630 oli) ja kus siis samamoodi sai oodatud ja imetletud, kuidas pilt tasapisi ekraanile tasapisi joonistatakse.
Selle Delli saatust ei tea, tõenäoliselt müüdi osadena maha.
- endal on praegu uurimisel tuttava FS, kus on "põhjasild" pool-läbi ja see masin üritab siis aeg-ajalt ennast 400 megaga jooksustada. Ülejäänud aeg siis õnneks 800-se kiirusega. Aga täiskiirust ei ole ega ei tule. Ainult kas kiirus 800 või siis kiirus 400.
Prosa sai kontrollitud, prosas asi pole. Seega puhtalt emaplaadi probleem.
Ja see masin ootab, mida omanik välja mõtleb, kas jätkab 800-se kiirusega masinaga või lähevad selle komponendid mõne teise masina ehitamiseks.
Aga edu selle tobeda emaplaadi probleemi uurimiseks-lahendamiseks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|