Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Kui suur partr. teha win xp jaox märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 23.07.2003 11:26:01 vasta tsitaadiga

Mul on nii:
C:(Maxtori part) - 4.65GB, vaba on 2.09GB - siin on siis Winn xp, pagefile ja need proged, mis ennast kindlasti tahavad installida Program Files'i.
D:(Fujitsu ketas) - 19GB - musa jms
E:(Maxtori part) - 65.8GB - siin siis proged jms stuff.

5GB aitab XP-le küllaga!

KosMa
Kreisi kasutaja

sõnum 23.07.2003 11:35:23 vasta tsitaadiga

Cobra[EST] kirjutas:
Mul on nii:
C:(Maxtori part) - 4.65GB, vaba on 2.09GB - siin on siis Winn xp, pagefile ja need proged, mis ennast kindlasti tahavad installida Program Files'i.
D:(Fujitsu ketas) - 19GB - musa jms
E:(Maxtori part) - 65.8GB - siin siis proged jms stuff.

5GB aitab XP-le küllaga!

... no ära ole nüüd nii kindel selles, kuna sul endal on ju selle win xp pratitsiooni peal üle 4.5GB juba kasutusel ja kui arvestada, et ühe normaalselt toimiva partitsiooni puhul peaks partitsioonist umbes 25% vaba olema, siis tuleb ju välja, et antud juhul peaks partitsiooni suuruseks olema vähemalt 6GB... kas pole nii?

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 23.07.2003 11:36:42 vasta tsitaadiga

ehm icon_eek.gif selgelt on mustvalges et 2.09GB vaba...
Butcher
HV kasutaja
Butcher

sõnum 23.07.2003 11:47:23 vasta tsitaadiga

KosMa kirjutas:
üldse on praegu minu 40GB'ne kõvaketas jagatud 8'ks partitsiooniks, kuna peale XP Pro (4 partitsiooni) on peal ka veel XP HomeEdition (1 partitsioon) ja RH Linux 8.0 (3 partitsiooni)...

A kus sa nii laheda BootManageri said mis oskab c: pealt windowsi ja nt siis h: (või mis iganes loogiline part.) pealt linuxi lugeda.
poovisin ka midagi sarnast aga kõik läheb kolinal c: pealt tööle .... icon_redface.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 23.07.2003 11:52:09 vasta tsitaadiga

RH-ga tuleb Boot Manager ju kaasa. Installi ta Main Boot Sectorisse(vms) ja korras.
KosMa
Kreisi kasutaja

sõnum 23.07.2003 12:05:08 vasta tsitaadiga

Cobra[EST] kirjutas:
RH-ga tuleb Boot Manager ju kaasa. Installi ta Main Boot Sectorisse(vms) ja korras.

... täpselt nii see ongi = RH'ga (vähemalt antud juhul siis versiooniga 8.0) tuleb see Boot Manager kaasa ja seal saab RH'd peale pannes ära määrata, kumba ta vaikimisi üritab käivitada = antud juhul siis, kas Linuxit või DOS'i ehk tegelikult siis Windows'i ja installida tuleb ta jah peamisesse boot sektorisse...

... hetkeolukord on mul siis selline, et kui arvuti käivitan, siis esmalt ilmub linuxi boot manageri pilt, kus saab valida DOS'i ja linuxi vahel (mingi 10 sekundi jooksul = seda aega saab justkui muuta ka) = minul käivitab siis automaatselt DOS'i... siis tuleb järgmine, juba dos'i niiöelda boot manager ja laseb mul valida kas win xp pro või xp home edition, millest siis vaikimisi käivitatakse 10 sekundi pärast xp pro...

Cobra[EST] kirjutas:
ehm selgelt on mustvalges et 2.09GB vaba...

... sinu puhul on jah nati üle 2GB vaba ruumi, aga ma vihjasin täpsemalt just sinu antud soovitusele, kus sa soovitasid, et 5GB'st piisab XP'le täiesti - siit võiks välja lugeda, et XP pardi jaoks piisab 5GB'st täiesti, kuid üsna tõenäoliselt ei piisa ju... sul endal ka ju see part üle 6GB suur... kas pole nii?

tagasi üles
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 23.07.2003 12:12:14 vasta tsitaadiga

Cobra[EST] kirjutas:

KosMa kirjutas:
sul endal ka ju see part üle 6GB suur

Part on 4.65GB suur, millest vaba on 2GB, tähendab et kasutuses on ~2.5GB. Nüüd saite aru?

KosMa
Kreisi kasutaja

sõnum 23.07.2003 13:09:18 vasta tsitaadiga

Cobra[EST] kirjutas:
Cobra[EST] kirjutas:

KosMa kirjutas:
sul endal ka ju see part üle 6GB suur

Part on 4.65GB suur, millest vaba on 2GB, tähendab et kasutuses on ~2.5GB. Nüüd saite aru?

... oi vabandust! mul väga kahju, et ma pole veel endale lugemisoskust selgeks teinud... icon_redface.gif icon_wink.gif

tagasi üles
KosMa
Kreisi kasutaja

sõnum 23.07.2003 13:53:45 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Aga keegi ei keela teha kuue-, kaheksa- või sajagigast partitsiooni. Lihtsalt elu on näidanud, et väiksemaga ei muutu fragmenteerumine nii lihtsalt probleemiks.

... keegi ei ole siin rääkinud mingist 100GB'st partitsioonist Win XP tarbeks... icon_rolleyes.gif ... me siin just sedasama arutasimegi, et kui pisike on piisav = seda teavad ehk enamus, et väiksema partitsiooni puhul on defragmenteerumine väiksem = seetõttu ma tavaliselt XP tarbeks üle 6-10GB'st parti ei teegi - tulemus oleneb sellest, kas kavatsen sinna pardile lasta peale win xp ning swapi ka proged või lasen sinna ainult win xp ja swapi ning proged uhan võimaluse piires kõik teisele pardile...

tagasi üles
StaticMoth
HV veteran
StaticMoth

sõnum 23.07.2003 14:03:13 vasta tsitaadiga

WinXp requires atleast 990MB disk space....
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 99
tagasi üles
KosMa
Kreisi kasutaja

sõnum 23.07.2003 15:32:22 vasta tsitaadiga

PC Jubin kirjutas:
WinXp requires atleast 990MB disk space....

... MS enda kodukal on nii XP Home kui ka XP professionali puhul teiste riistvarale esitatud nõuete seas ka see, et kõvaketta mahtu nõutakse 1.5GB, kuigi see võib mõningal määral varieeruda olenevalt sellest, mida peale lastakse ja mis ära jäetakse...

... niisiis, ainuüksi juba WinXP ise võtab enda alla umbes 1.5GB mahtu, siis veel saalefail, mis minul on määratud näiteks vahemikus 640 kuni 1024MB ehk siis maksimaalselt veel kuni 1GB mahtu... ja kui nüüd need mõningad proged, mis lihtsalt sunnivad end Program Files alla installeerima ja oletades, et see kaust ikka winiga samas partitsioonis on, siis tasuks selle tarbeks ka ikka miski 0.5GB ju arvestada - nii ja kui nüüd need mahud kokku liita ja oletada, et 25% partitsioonist peab vabaks ka veel jääma, siis saame minimaalseks normaalset tööd võimaldavaks partitsiooni mahuks umbkaudu 4GB ... rõhutan veel aga, et tegu on ikkagi minimaalse normaalseks tööks mõeldud mahuga, niiet kui nüüd nati lahedamat elu lubada, siis suurenebki selle partitsiooni maht juba iseenesest kusagile 5-6GB kanti...

Kui keegi leiab siin arvutustes mingi räige vea või mõtetuse, siis palun andke teada...

tagasi üles
spcvnd
Aeg maha 10

sõnum 24.07.2003 11:37:19 vasta tsitaadiga

aga kas näiteks temp failid(eriti neti omad) ja my docs on ka mõtet teisele partitsioonile viia? my docsidega tekib vist aint see probleem, et ei saa siis privaatsex teha icon_confused.gif
tagasi üles
KosMa
Kreisi kasutaja

sõnum 24.07.2003 12:31:03 vasta tsitaadiga

spcvnd kirjutas:
aga kas näiteks temp failid(eriti neti omad) ja my docs on ka mõtet teisele partitsioonile viia? my docsidega tekib vist aint see probleem, et ei saa siis privaatsex teha icon_confused.gif

... temp-failid võiksid ehk vast ikka winiga ühele partitsioonile jääda, aga dokumendid võiks küll teisele kanda, kuigi jah, siis neid vist enam privatiseerida ei õnnestunud = ei ole selles viimases päris kindel...
... dokumendid tasub aga iseenesest juba kasvõi sellepärast teisele partitsioonile viia, et kui winiga peaks midagi kapitaalselt juhtuma ja see nõuaks lausa partitsiooni formaatimist, siis on hea, kui dokumendid juba enne seda on kusagil mujal, sest siis jäävad vähemalt dokumendid alles ja neid ei pea üldjuhul ka veel eraldi kuhugi kopeerima selleks ajaks, kui wini partitsiooniga tegeleda...

tagasi üles
spcvnd
Aeg maha 10

sõnum 24.07.2003 12:55:35 vasta tsitaadiga

aga kui on näiteks kuskil firmas arvuti ja on mitu kasutajat, siis on vaja ikkagi my docs privaatsex teha, proovisin ja jamasin veidi ka, aga ei õnnestund veel icon_confused.gif
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 24.07.2003 13:11:37 vasta tsitaadiga

spcvnd kirjutas:
aga kui on näiteks kuskil firmas arvuti ja on mitu kasutajat, siis on vaja ikkagi my docs privaatsex teha, proovisin ja jamasin veidi ka, aga ei õnnestund veel icon_confused.gif

... privaatseks annab teha ainult siis, kui sellel teisel kettal kasutatakse samuti NTFS failisüsteemi ...

spcvnd
Aeg maha 10

sõnum 24.07.2003 14:28:09 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
... privaatseks annab teha ainult siis, kui sellel teisel kettal kasutatakse samuti NTFS failisüsteemi ...
kusjuures mõlemad on NTFS'is! kastike "tee privaatsex" ei ole aktiivne ja moos! äkki on kuskil mingi kala sees? tundub, et privaacex saab teha aint "documents & settings" kaustas! icon_sad.gif

edit: ja aint vastavat kasutajat, kui see on sisse logitud!
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 24.07.2003 15:20:08 vasta tsitaadiga

... Sa saad ju määrata oma kataloogile vajalikud õigused ka käsitsi !
KosMa
Kreisi kasutaja

sõnum 24.07.2003 16:03:07 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:

... ma millegipärast arvan, et tal on win xp home... ja sellisel juhul ei käi see kasutajate õiguste määramine kaugeltki nii lihtsalt kui xp pro puhul... xp home'i puhul tuleb kõigepealt 'safe mode'is käivitada ja siis adminnina sisse logida ja alles siis saab seal kasutajate õigusi määrama hakata... kuid sellelgi olid vist veel mingid puudused võrreldes win xp pro võimalustega...

tagasi üles
spcvnd
Aeg maha 10

sõnum 24.07.2003 16:22:29 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
et siis nagu saab suvalisele kaustale panna piirangu peale ja et aint määratud kasutajad sinna ligi saavad? nagu seda on documents & settingsite all? ühiskasutuse seadete alt seda igatahes teha ei saa! xp pro'ga ikka tegemist ja päris esimest korda ma seda nüüd ka ei kasuta. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
KosMa
Kreisi kasutaja

sõnum 24.07.2003 17:12:00 vasta tsitaadiga

spcvnd kirjutas:
et siis nagu saab suvalisele kaustale panna piirangu peale ja et aint määratud kasutajad sinna ligi saavad? nagu seda on documents & settingsite all? ühiskasutuse seadete alt seda igatahes teha ei saa! xp pro'ga ikka tegemist ja päris esimest korda ma seda nüüd ka ei kasuta. icon_rolleyes.gif

... justkui nagu saab ja ma ikka iga nädal teen seda päris mitmeid kordi - kaustale kindlate kasutajate määramist ning siis nende kasutajateõiguste määramist... aga ma ei saa ühest päris hästi aru = sa kirjutasid ju varem, et sul oleks nagu probleeme sellega, et kui tõstad My Documents'i kausta vaikimisi kohast mujale (teise partitsiooni), siis ei saa talle enam 'Private' seadet määrata - ok, ei saa, aga ega siis veel sellepärast teised läbi lokaalvõrgu kohe sinu faile ei näe, et sa seda folderit 'Private' panna ei saa... ehk siis siit küsimus: kas sul siis kõik kaustad peale 'Documents and Settings' on teistele lokaalvõrgu kaudu nähtavad või? Selleks, et teised sinu arvutis olevatele failidele ligi pääseks, peab enne selle kausta üldse niiöelda nähtavaks tegema... Kui exploreris võtad: Tools -> Folder Options... -> View -> Use Simple File Sharing ja selle eest linnuke ära, siis peaks need kasutajate õiguste määramise vahendid ka ilmsiks tulema, kui nüüd tahad kausta lokaalvõrku jagama hakata... ja kui ei taha, siis ei tohiks nagu keegi näha ka...

... igatahes siin veel üks viide, millest ise kunagi päris kõvasti abi sain: Windows XP Professional File Sharing ...

tagasi üles
spcvnd
Aeg maha 10

sõnum 24.07.2003 17:24:48 vasta tsitaadiga

heh, 1 räägib aiast, teine aiaaugust! icon_smile.gif võrgus on asi lihtne, aga ma pidasin silmas SAMAS MASINAS kaustade privaatseks tegemist! et tuleb keegi teine minu masinasse näiteks, klikib oma kasutajanimel, toxib parooli ja voila! ta ju näeb kõike näiteks D: kettal, aga kui minna nuhkima teise kasutaja kausta mis asub documents& settingsite all teise kasutaja nimega ja mille all on veel teise kasutaja my docs, siis sinna juba ligi ei saa kui on privaatseks tehtud, aga kui tõstad sealt my docsi näiteks d: kettale, siis ta vaatab ja teeb mis tahab su SINU my docsidega! vot seda pidasin silmas! icon_wink.gif

edit: jutt oli ju erinevatest partitsioonidest, mitte lokaalvõrgus teises masinas failide näppimine icon_razz.gif icon_razz.gif

edit2: sry läbu pärast, aga su lingist oli abi, vot just seda ACL'i ma taga ajasingi!!! thnx sulle! icon_smile.gif asi pelab! viskad oma my docsi kuhu tahad ja teisele kasutajale(ka samas masinas) öeldaxe äxess denaid! või vatevr millise kausta!
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Kui suur partr. teha win xp jaox mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.