Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Badmad
HV kasutaja

|
27.06.2011 22:44:14
Windows XP installimine Acer AspireOne sülearvutile?! |
|
|
Olen juba 2 õhtut-ööd näinud vaeva, et saada ühele Aceri sülearvutile peale Windows XP-d. Trikk seisneb selles, et kasutada on endal:
a) Dell D630 dvd lugejaga, mis omab Windows 7.
b) Acer AspireOne ilma ühegi lugejata, mis nüüdsest ei oma ühtegi op. süsteemi.
c) USB 4gb mälupulk
d) USB 8gb mälupulk
Olen proovinud FlashBooti programmi, WinToFlashi, erinevaid teisi versioone, kuidas Windows XP sinna arvutile saada, aga ei suuda lihtsalt. Linuxi sain Acerile peale kohe kiirelt ja lihtsalt läbi USB, aga kuna tegu on tüdruku sülearvutiga, siis sooviks ta WinXP-d.
Kas keegi oskaks anda nõuandeid, soovitusi? Keegi võib sümboolse tasu/paari õlle eest ise ka peale lasta selle windowsi uuesti, peaasi, et asi tehtud saab (tehinguks võite helistada 55 63 83 18 - asub Tallinnas)
Milles siis probleem nende bootijatega? Noh, flashboot näitab ainukese installikohana USB-pulka ennast, ja peale installimist jääb vait ning pean arvutile restardi ise tegema, peale seda tuleb mingi jama kuna kõik failid ei saand ümber kirjutatud.
Teise programmi mure on bluescreen of death vms, mis näitab mingit 0x000000007b vms asja windowsi Setupis. Ükski pole saanud sinna niiöelda "ilusasse" ehk GUI setupini välja, iga mure tuleb juba varem - kuid vist netist lugesin, et see on tingitud sellest, et mul on endal Dellil WIN7, ning sellelt USB WINXP booti tehes tulevadki kalad sisse?
|
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
|
tagasi üles |
|
 |
Badmad
HV kasutaja

|
28.06.2011 00:34:04
|
|
|
Olen sarnaseid asju proovinud nagu seal õpetuseski, kas asi tõesti selles, et arvuti, kust ma seda kõike teen, omab Win7 op. süsteemi?
|
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
28.06.2011 00:40:55
|
|
|
tsitaat: |
omab Win7 op. süsteemi?
|
ei ole kindlasti, need utikad mis sulle bootiva USB pulga teevad on lihtsalt erinevad.
Mõni sööb vähem W7-t mõni rohkem aga kui seal Vista all õnnestus siis W7 peaks lapsemäng olema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
28.06.2011 02:47:43
Re: Windows XP installimine Acer AspireOne sülearvutile?! |
|
|
Badmad kirjutas: |
Teise programmi mure on bluescreen of death vms, mis näitab mingit 0x000000007b vms asja windowsi Setupis. Ükski pole saanud sinna niiöelda "ilusasse" ehk GUI setupini välja... |
See veakood viitab pigem sellele, et Windows XP installikas ei leia kõvakettakontrollerit üles. Vastv draiver tuleks sinna siis sisse surada kui BIOS-ist muuta ei saa.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
viimati muutis SKG 28.06.2011 11:45:49, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Badmad
HV kasutaja

|
28.06.2011 10:48:11
|
|
|
FlashBootiga saab ketta formatitud ja partitionid tehtud, siis bootib uuesti, edasi teeb restarti.
Panen "Install Windows", siis formatib uuesti ning siseneb Windows XP setupisse. All tuleb kiri "Inspecting computer", peale seda hakkavad all failid installima, näitab failinimesid, nii umbes 15 sek. Siis kaob kõik alt ära, ehk siis enam ei copy faile, aga kirjutab "Please wait while Setup copies files to your hard disk.", ja nii juba 5 min. Kas peaks veel ootama, või asi pani pange? Ükski asi ei liigu.
Ja mis on kõvakettakontroller? IDE/AHCI? hetkel seisab BIOSes AHCI peal, kas peaks IDE peale muutma?
edit: läkski edasi, copyb faile, kuid nüüd järgmine küsimus - kas ketas peaks jääma FAT32, või convertin NTFSi? 160gb 5400 rpm.
|
|
tagasi üles |
|
 |
dex
HV veteran

|
28.06.2011 10:49:10
|
|
|
ntfs
_________________ Süümi, juumi, makkami ja kui tüüle nakkami... |
|
tagasi üles |
|
 |
Badmad
HV kasutaja

|
28.06.2011 13:22:34
|
|
|
Nii, sain lõpuks hakkama - WIN XP on peal. Kuid mikskipärast on arvuti väga aeglane, USB pealt copyn faile ümber Acerile, ja samal ajal ei saa midagi suht arvutiga teha. Maru aeglane.. Driverid tõmbasin siit: http://www.notebook-driver.com/acer/acer-aspire-one-d250-netbook-windows-xp-drivers/ .
Vaatasin üle, HDD on NTFS. Kuid miks on arvuti nii aeglane?! Mis võiks aidata? Enne formatit polnud üldse nii hull..
|
|
tagasi üles |
|
 |
aksel
Kreisi kasutaja

|
28.06.2011 13:48:06
|
|
|
omal sai ka tava xp peale aetud ja uimas kui tigu...nüüd on idee mingit natuke nuditum lite variant peale ajada
_________________ rohkem liha riigile |
|
tagasi üles |
|
 |
Badmad
HV kasutaja

|
28.06.2011 13:50:17
|
|
|
aga äkki on mingi download vaja ära teha? Net framework, directx? äkki? Jubedalt häirib, aga ei tahaks mingit windowsit enam muutma hakata..
|
|
tagasi üles |
|
 |
lammas
HV veteran

|
|
tagasi üles |
|
 |
2mblik
HV kasutaja

|
28.06.2011 14:09:46
|
|
|
tootja kodulehelt peaksid saama õiged driverid.. ilmselt on ikka kõvakettal mingi manager puudu.. Mul on olnud sama asi ka tavamasinate puhul, et peale clean-installi jääb uimerdama. Eks muidugi sõltub ka kasutajast, osad service'd saab kinni keerata, ning alles peale õigete draiverite installi hakkab õigesti tööle. targemad teevad oma originaalmeediast nLite abiga installmeedia, sinna saab sisse sööta kohe kõik vajalikud draiverid..
Need ilma optiliste seadmeteta aparaadid on parajad nuhtlused küll vahest ja osadel puudub BIOSis ka valik USB-boot.
Niiet mine vaata ikkagi tootja lehelt, äkki on sul midagi veel puudu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
29.06.2011 08:40:27
|
|
|
anna see läpakas mu kätte ja 1 kuuspakk kaasa. hommikul saad töötava masina kätte. varukoopiad teen ka.
kui siia satud lugema enne, kui ma sulle helistan, siis projekt oli edukas. hetkel krõbistan varukoopiat teha, peale mida kopeerin andmed masinasse tagasi ja ongi valmis.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
13.07.2011 08:23:14
|
|
|
lammas kirjutas: |
mis ketas sul seal sees on? 8GB SSD ?
Kui jah siis nii ongi. Midagi oluliselt teha ei anna. |
see.
nende aspireonede 'ssd' on kohutavalt aeglane, xp seal peal on lootusetu.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|