Kui palju on normaalne laptopi temperatuur? Täna mõõtsin see oli kohati üle 90 kraadi!
Arvuti on viimase nädala jooksul väääga aeglaseks muutunud , CPU kiirus on pidevalt 100% peal, mõnikord isegi siis kui ühtegi programmi pole avatud. Vahel aga langeb mingix ajaks jälle alla 10 ja siis on korras jälle.
Arvutiks Dell Vostro 1015, paar kuud vana.
Intel Core 2 Duo CPU T6670 @ 2.20 GHz , 4.00 GB RAM( 3.46 usable) ,32 bit Windows 7
ventilaatori häält pole ka üldse kosta, äkki on selles viga?
Ma ei tea kas kellelgi on selline Programm nagu SpeedFan, aga nagu allolevalt pildil näha peaks Fan tab´i all näitama vente aga mul on seal tühjus. Järelikult on ventilaatoris ikka viga!
Tegelikult sellel läptopil garantii ka aga ei tea kas ise võib selle lahti võtta ja vaadata, äkki ainult mingi ühendus lahti ja saab ise hakkama?
speedfan reeglina läpakate riistvara ei toeta. tühjus on seal sellepärast, et sppedfan ei tuvasta venti.
kui ventikat kuulda pole, siis vist mingi jama jah, vaata läbi võrede kas vent üldse töötab.
see on ka imelik, et 100% prose kasutus on, vaata mis program sul proset koormab.
Speedfan on rohkem lauaarvutitele, kus riistvara (loe: vendid) ehk isegi alluvad programmi diktaadile. Läpakate puhul mõistlikum programm temperatuuride ja ventilaatori töö jälgimiseks on HWMonitor. Enda vanemal Dellil näitab ta kõik vajaliku sh. vendi kiiruse ja PWM protsendi ära.
Kui vendi häält kuulda pole siis ta arvatavasti ei käigi ringi. Tuleb lahti keerata ja üle kontrollida. Kas on labad tolmu täis ja kinni kiilunud või on vent õhtal omadega.
Nii noore ja olemasoleva garantiiga masina korral on mõttetu ise lammutada. Tolmu ülekülluse saab kindlaks teha jahutuse väljalaskesse suruõhku lastes - kui alt paiskub välja tolmulont, siis vendi vea põhjus peaks suht selge olema.
Nii noore ja olemasoleva garantiiga masina korral on mõttetu ise lammutada. Tolmu ülekülluse saab kindlaks teha jahutuse väljalaskesse suruõhku lastes - kui alt paiskub välja tolmulont, siis vendi vea põhjus peaks suht selge olema.
Sellega ongi tegelikult see asi, et peaks vastupidi toimima, õhku sisse puhudes ei ole avaust kust tolm välja läheks ja tekibki see ummistus, pigem ma võtaks parem tolmuimeja ja imeks sealt väljalaske avast. Äkki saab kätte.
Vostro 1015 puhul on ventika kohal põhja all ilusti võre olemas. Kui tolmust radiaatori ribide ette veidi karmim tolmukiht moodustunud, siis seda läbi ribide kuidagi välja ei saa.
Naljakas on nüüd see, et - arvutist tolmu võtmine on kuidagi väga loomulik protsess ja siiski selle katte maha kruvimine võib tekitada garantii kaotuse?! Ma kujutan vaimusilmas juba ette milline mu kast välja näeb kui ma 2 aastat tolmu ei võta sealt.
Või kas läpakatel on mingi tasuta tolmuvõtmise teenus müüja poolt?
Pidev 100% CPU useage pole normaalne. crtl+alt+del ja vaata mis sul seda proset sööb. Langeb koormus - langeb temperatuur. _________________ He who knows he has enough is rich.
väga kahtlane. kõigepealt vaata Task Managerist, mis protsessorit sööb ja ürita see liigkasutus likvideerida. kui see ikka temperatuurialandust ei anna, vii arvuti garantiiremonti ja las nemad vaatavad, milles probleem. garantii kehtivuse ajal ise lahti kakkuma hakata väga ei tasu
Pildil kujutatud katte all on kliendi poolt vahetatavad osad - mälu ja kõvaketas. Selle mahavõtmine ei tohiks kuidagi garantiid katkestada. Samas selle mahavõtmine ei aita mingil määral kaasa vendi puhastamisele. Samas oluliselt aitab kui klaver ära võtta, selle alt on vent osaliselt paistev.
Naljakas on nüüd see, et - arvutist tolmu võtmine on kuidagi väga loomulik protsess ja siiski selle katte maha kruvimine võib tekitada garantii kaotuse?!
Kui kinni ple kleebitud ja korralikult lahti võtad siis ei tohiks hullu olla (ei tekita kruvidele vigastusi jne).
Ise kunagi Fujitsu teenindusest küsisin et kas garantii ajal võib põhjaplaadi lahti kruvida et tolm välja kakkuda siis öeldi et ei tohi. Soovitati vaid suruõhku lasta
Aga eks igal tootjal oma tingimused _________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Võtsin lahti siis ikkagi. Probleem oligi ventilaatoris , see oli kinni kiilunud. Selle vahel oli see kuldse nn. radiaatori jupp mis seal ventika juures on, ots oli nagu põlenud, must mõlemalt poolt. Ma ei kujuta ettegi kuidas selline asi sai lahti sealt murduda, arvuti pole maha kukkunud ega midagi...
Temperatuur on langenud 89 pealt 46 kraadi peale ja CPU kiirus on normaalne.
Igastahes korras on, äitah soovituste eest. Lisan mõned pildid ka sellest jupist mis seal ventikas kinni oli.
Võtsin lahti siis ikkagi. Probleem oligi ventilaatoris , see oli kinni kiilunud. Selle vahel oli see kuldse nn. radiaatori jupp mis seal ventika juures on, ots oli nagu põlenud, must mõlemalt poolt. Ma ei kujuta ettegi kuidas selline asi sai lahti sealt murduda, arvuti pole maha kukkunud ega midagi...
Temperatuur on langenud 89 pealt 46 kraadi peale ja CPU kiirus on normaalne.
Igastahes korras on, äitah soovituste eest. Lisan mõned pildid ka sellest jupist mis seal ventikas kinni oli.
Paistab, et lahtitulnud radikaosa on kõige viimane korpuse äärest, ainuke loogiline seletus on vigane/ebakvaliteetne kinnitus. Vähemalt oli õnnelik õnnetus. Hea, et prose ära ei küpsenud.
Vau ... päriselt kaa või ? 90 kraadi on läpaka prose jaoks liiga kõrge temperatuur ? Minu oma on jooksnud 93 kuni 95 peal oma kaks aastat juba, arvuti kasutuses 7 päeva nädalas, kuni 20 tundi päevas, CPU normis Kui pärast 14 kuud kasutamist esimest korda põhja alt kruvisin, et vaadata kas on vaja tolmu eemaldada, ei leidnud seest kübetki
kuro, ei leiagi kui korralikult ei vaata. Lase taskulambiga radikale küljelt valgust, kui läbi ei tule on mõnus kuhi ees. _________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
salatoimik, vaatasin KORRALIKULT radika ribide ees/vahel/küljes - mida pole seda pole, ventilaatori labade küljes oli kröömike tolmu ... see sai eemaldatud. ja Villemk2, "surematu" on kõige sobivam omadussõna selle arvuti kohta
aga jah, kui teema juurde tagasi tulla, siis ressursinõudlike äppide jooksutamise ajal peaks üheksakümne kraadi kanti jääv prose temperatuur olema suht normaalne ja enamus läpakaid peaks selle ka üle elama, kuumaks läheb minu oma ainult siis kui eriti raske koorem äppe selga laduda (mida ma enamuse ajast ka teen, lol) ... graafika- ja modellerimisprogrammid, kolm-neli tükki paralleelselt jooksmas + 10 tääbi brauserit + skype. no crash, no lag
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.