praegune kellaaeg 15.06.2025 22:19:11
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Muhe vend
HV vaatleja
|
15.07.2003 10:22:02
programme linuxlile |
|
|
tore linux peal kuid miss sellega nüüd teha kui programme pole?
Ehk teate normaalselt töötavaid programme millege saaks teha trük plaate, skeeme millel oleks ka normaalne detailide raamatukogu ja vabavara oleks?
Samuti otiks mõnda tasemel joonestus programmi.
Suse 8.2 võimaldab küll jooksutad suht lihtsalt windosi programme kuid ka linuxsis peaks ju selliseid asju leiduma. Senised mis ma netist leidnud olen on ikka kuradima niru kasutada asjalikul eesmärgil.
Susel peks ka olema cd kirjutus programm kaasas kuid seni pole õnnesunud seda käima saada(pole ülesse leidnud)
Samas sooviks mõnda linki või info allikat kust saaks kergema ülevaate linuxsi faili süsteemis. Mis ähendavad need faili laiendid näiteks windosal ma tean et, *.exe on käivitus ja *.dat ei ole, windows on omas katalogis ja ja programmid on omas katalogis, mul on mydokumens katalog ja sinna ma panen oma pudipadi. Linuxsi failisüsteemist aga ei sa mõhkugi aru bin, usr,lib, root. Miks linux näiteks ei teki installeritud programil ikoon start nuppu alla? Mingi menüü editoriga tegin siis ise kas nii peabki siis või?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Supiplex
HV veteran

|
15.07.2003 12:30:16
Re: programme linuxlile |
|
|
Muhe vend kirjutas: |
tore linux peal kuid miss sellega nüüd teha kui programme pole?
Ehk teate normaalselt töötavaid programme millege saaks teha trük plaate, skeeme millel oleks ka normaalne detailide raamatukogu ja vabavara oleks? |
Proffessionaalset CAD tarkvara ei jagata tasuta. Ükspuha millisele opsüsteemile.
Mina näiteks proovisin google otsingut "linux pcb cad software", üht-teist ikka ilmus nähtavale. Uuri ise, kui hea see kama on.
tsitaat: |
Samuti otiks mõnda tasemel joonestus programmi. |
Jällegi - proffessionaalset kraami ei jagata tasuta. Aga toksi paar jänkikeelset märksõna googlesse ja uuri tulemusi.
Suse 8.2 võimaldab küll jooksutad suht lihtsalt windosi programme kuid ka linuxsis peaks ju selliseid asju leiduma. Senised mis ma netist leidnud olen on ikka kuradima niru kasutada asjalikul eesmärgil.
Susel peks ka olema cd kirjutus programm kaasas kuid seni pole õnnesunud seda käima saada(pole ülesse leidnud) |
Linuxis on paar käsurealt käivitatavat tuumikprogrammi - cdrecord, mkisofs, cdread... Nendel põhinevad ülejäänud nn frontendid - X-CD-Roast, k3b, jne. CDde kärsatamisest on varem siinkandis küllaga juttu olnud.
Samas sooviks mõnda linki või info allikat kust saaks kergema ülevaate linuxsi faili süsteemis. Mis ähendavad need faili laiendid näiteks windosal ma tean et, *.exe on käivitus ja *.dat ei ole, windows on omas katalogis ja ja programmid on omas katalogis, mul on mydokumens katalog ja sinna ma panen oma pudipadi. Linuxsi failisüsteemist aga ei sa mõhkugi aru bin, usr,lib, root. |
Üks ütlemata hää maakeelne raamat: http://www.ise.ee/cdrom/cd2/linux/sisukord/2sisu.htm
Loe seda mõnuga. Läheb tarvis, kui sa tahad linuxiga tegemist teha. Veel uuri siinse Linuxi foorumi esimest ja ainsat sticky-t.
Linuxis lisatatkse programmi õigustele "käivitusbitid", ehk luba faili käivitada. Laiendit programmidel tavaliselt ei ole.
Sul on oma kodukataloog /home/muhevend või mis iganes. Sinna tee uus kataloog tokustaadid ja asi vask.
Miks linux näiteks ei teki installeritud programil ikoon start nuppu alla? Mingi menüü editoriga tegin siis ise kas nii peabki siis või? |
Nende menüüde ja ikoonidega on veidi keerulised lood - eksisteerib mitukümmend erinevat keskkonda ja aknahaldurit, mis tahavad kõik oma isiklikke menüüsid ja ikoone. Kui sa SuSE enda pakke kasutad, siis lisatakse asjad menüüle automaatselt (loodetavasti). Teiste pakkidega tuleb üldiselt ise rabada.
Mina näiteks ei viitsi oma 10 lemmikprogrammi käivitamiseks absoluutselt menüüdes surfata - xterm (terminaliaken) käib, sinna toksin oowriter & või mozilla & või gaim & ja kogu lugu. Kiire ja mugav, programminimed jäävad umbes teisel korral meelde.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
pyromaan
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
fedja
HV Guru

|
19.07.2003 01:40:28
|
|
|
www.download.com ,sealt linux ja vali oma valdkond,suht palju softi,algajale lihtne vahend progede otsimiseks,leidmiseks.
|
|
Kommentaarid: 125 loe/lisa |
   |
1 :: |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
borru
HV veteran

|
04.01.2010 13:55:52
|
|
|
aastaid mööda läinud.
mis siis nüüd ka uut joonestustarkvara pakutakse ?
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 194 loe/lisa |
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|