Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  programme linuxlile märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Muhe vend
HV vaatleja

sõnum 15.07.2003 10:22:02 programme linuxlile vasta tsitaadiga

tore linux peal kuid miss sellega nüüd teha kui programme pole?
Ehk teate normaalselt töötavaid programme millege saaks teha trük plaate, skeeme millel oleks ka normaalne detailide raamatukogu ja vabavara oleks?
Samuti otiks mõnda tasemel joonestus programmi.
Suse 8.2 võimaldab küll jooksutad suht lihtsalt windosi programme kuid ka linuxsis peaks ju selliseid asju leiduma. Senised mis ma netist leidnud olen on ikka kuradima niru kasutada asjalikul eesmärgil.
Susel peks ka olema cd kirjutus programm kaasas kuid seni pole õnnesunud seda käima saada(pole ülesse leidnud)
Samas sooviks mõnda linki või info allikat kust saaks kergema ülevaate linuxsi faili süsteemis. Mis ähendavad need faili laiendid näiteks windosal ma tean et, *.exe on käivitus ja *.dat ei ole, windows on omas katalogis ja ja programmid on omas katalogis, mul on mydokumens katalog ja sinna ma panen oma pudipadi. Linuxsi failisüsteemist aga ei sa mõhkugi aru bin, usr,lib, root. Miks linux näiteks ei teki installeritud programil ikoon start nuppu alla? Mingi menüü editoriga tegin siis ise kas nii peabki siis või?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Supiplex
HV veteran
Supiplex

sõnum 15.07.2003 12:30:16 Re: programme linuxlile vasta tsitaadiga

Muhe vend kirjutas:
tore linux peal kuid miss sellega nüüd teha kui programme pole?
Ehk teate normaalselt töötavaid programme millege saaks teha trük plaate, skeeme millel oleks ka normaalne detailide raamatukogu ja vabavara oleks?

Proffessionaalset CAD tarkvara ei jagata tasuta. Ükspuha millisele opsüsteemile.

Mina näiteks proovisin google otsingut "linux pcb cad software", üht-teist ikka ilmus nähtavale. Uuri ise, kui hea see kama on.

tsitaat:
Samuti otiks mõnda tasemel joonestus programmi.

Jällegi - proffessionaalset kraami ei jagata tasuta. Aga toksi paar jänkikeelset märksõna googlesse ja uuri tulemusi.

tsitaat:
Suse 8.2 võimaldab küll jooksutad suht lihtsalt windosi programme kuid ka linuxsis peaks ju selliseid asju leiduma. Senised mis ma netist leidnud olen on ikka kuradima niru kasutada asjalikul eesmärgil.
Susel peks ka olema cd kirjutus programm kaasas kuid seni pole õnnesunud seda käima saada(pole ülesse leidnud)

Linuxis on paar käsurealt käivitatavat tuumikprogrammi - cdrecord, mkisofs, cdread... Nendel põhinevad ülejäänud nn frontendid - X-CD-Roast, k3b, jne. CDde kärsatamisest on varem siinkandis küllaga juttu olnud.

tsitaat:
Samas sooviks mõnda linki või info allikat kust saaks kergema ülevaate linuxsi faili süsteemis. Mis ähendavad need faili laiendid näiteks windosal ma tean et, *.exe on käivitus ja *.dat ei ole, windows on omas katalogis ja ja programmid on omas katalogis, mul on mydokumens katalog ja sinna ma panen oma pudipadi. Linuxsi failisüsteemist aga ei sa mõhkugi aru bin, usr,lib, root.

Üks ütlemata hää maakeelne raamat: http://www.ise.ee/cdrom/cd2/linux/sisukord/2sisu.htm
Loe seda mõnuga. Läheb tarvis, kui sa tahad linuxiga tegemist teha. Veel uuri siinse Linuxi foorumi esimest ja ainsat sticky-t.

Linuxis lisatatkse programmi õigustele "käivitusbitid", ehk luba faili käivitada. Laiendit programmidel tavaliselt ei ole.

Sul on oma kodukataloog /home/muhevend või mis iganes. Sinna tee uus kataloog tokustaadid ja asi vask.

tsitaat:
Miks linux näiteks ei teki installeritud programil ikoon start nuppu alla? Mingi menüü editoriga tegin siis ise kas nii peabki siis või?

Nende menüüde ja ikoonidega on veidi keerulised lood - eksisteerib mitukümmend erinevat keskkonda ja aknahaldurit, mis tahavad kõik oma isiklikke menüüsid ja ikoone. Kui sa SuSE enda pakke kasutad, siis lisatakse asjad menüüle automaatselt (loodetavasti). Teiste pakkidega tuleb üldiselt ise rabada.

Mina näiteks ei viitsi oma 10 lemmikprogrammi käivitamiseks absoluutselt menüüdes surfata - xterm (terminaliaken) käib, sinna toksin oowriter & või mozilla & või gaim & ja kogu lugu. Kiire ja mugav, programminimed jäävad umbes teisel korral meelde.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 34
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pyromaan
HV kasutaja
pyromaan

sõnum 15.07.2003 12:45:32 vasta tsitaadiga

EAGLE
Summary: a tool for designing printed circuit boards (PCBs)

yaEDA
Summary: an Electronics Design Application for creating board designs

http://apps.kde.com/rf/2/info/vid/8921?sid=3a78b50a7f1b78768847aee0616b21fc

QCad
License: GPL
Summary: a professional 2D CAD system
http://apps.kde.com/na/2/info/id/308?sid=3a78b50a7f1b78768847aee0616b21fc&sid=3a78b50a7f1b78768847aee0616b21fc

fedja
HV Guru
fedja

sõnum 19.07.2003 01:40:28 vasta tsitaadiga

www.download.com ,sealt linux ja vali oma valdkond,suht palju softi,algajale lihtne vahend progede otsimiseks,leidmiseks. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 125 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 116
tagasi üles
borru
HV veteran
borru

sõnum 04.01.2010 13:55:52 vasta tsitaadiga

aastaid mööda läinud.
mis siis nüüd ka uut joonestustarkvara pakutakse ?
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 04.01.2010 15:13:21 vasta tsitaadiga

n.
http://www.linuxlinks.com/article/20090607033315929/CAD.html

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  programme linuxlile
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.