Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Tallinna lennujaamas avati Skype'i telefonikabiin märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 18.03.2011 23:20:00 Tallinna lennujaamas avati Skype'i telefonikabiin vasta tsitaadiga

link :: ERR Uudised

Tallinna lennujaamas avati täna maailma esimene Skype'i telefonikabiin, kust saab tasuta helistada teistele Skype kasutajatele.

"Kuna EAS tegeleb ka Eesti tutvustamisega välismaal ja meie tahame maailmale näidata Eestit ennekõike kui nutikat e-lahenduste riiki - väikest aga innovatiivset -, siis sealt tekkiski loogiline mõte, et võiks teha Skype'i telefoni," rääkis Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kommunikatsioonikoordinaator Merilin Pärli intervjuus ETV saatele "Ringvaade".

Pärli meenutas, et Tallinna Lennujaam kannab Lennart Meri nime, kes on öelnud, et Eesti peab otsima oma Nokiat. "Ja kui Skype seda pole, mis siis veel?! Kuna me ta siia panime, siis me loodame, et see leiab järgimist ja tulevikus võib seda leida ka juba maailma muudest lennujaamadest," ütles ta.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
JediMihkel
HV veteran
JediMihkel

sõnum 18.03.2011 23:25:41 vasta tsitaadiga

Kõik oleks ju ilus ja roosa promoda seda nii vägevalt kui see veel Eesti oma oleks....
Kohati on ta igale inimesele maakeral tuntud ka välismaalaste sinna sisse paigutatud rahade tõttu ju IMO.
Enamusel pole aimugi et see Eestlaste leiutis, üksi mu välismaa tuttav pole teadnud, osadele on vaja koguni tõestada olnud...
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 38
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Hiid
HV Guru
Hiid

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.03.2011 23:28:15 vasta tsitaadiga

mis seal vahet on?
Raha ei haise icon_razz.gif

smurfar
Kreisi kasutaja
smurfar

sõnum 18.03.2011 23:48:23 vasta tsitaadiga

JediMihkel kirjutas:
Kõik oleks ju ilus ja roosa promoda seda nii vägevalt kui see veel Eesti oma oleks....
Kohati on ta igale inimesele maakeral tuntud ka välismaalaste sinna sisse paigutatud rahade tõttu ju IMO.
Enamusel pole aimugi et see Eestlaste leiutis, üksi mu välismaa tuttav pole teadnud, osadele on vaja koguni tõestada olnud...

Ega eestlased nüüd nii kehvad ka pole... Lendab ju meie poolt euroopa esimene satelliit varsti üles + maailma tasemel antennid, "super"kondensaatorid, innovaatilised IT lahendused "ja ma ei mäleagi, kõik mis veel"..
Arvestades rahvastikuarvu ja jagades selle leiutiste/innovaatliliste lahendustega saame ikka erakordselt suure numbri mida teised ei suuda üle lüüa. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 106
tagasi üles
JediMihkel
HV veteran
JediMihkel

sõnum 19.03.2011 00:31:03 vasta tsitaadiga

Ma ei üritanud hetkekski väita et me jama rahvus oleme icon_razz.gif , meie nimel on väga palju jubekõvasid leiutisi....Kahju et mitmed neist raha eest välismaalaste kätte on läinud ja suurem enamus teab neid leiutisi mõnede aastate pärast kui nende samade välismaalaste looduna.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 38
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 19.03.2011 00:56:43 vasta tsitaadiga

ma arvaks, et antud projekt meenutab jällegi maailmale kust Skype tuli. kindlasti leiab see uudis välismeedias kõvasti kajastust icon_smile.gif
ja kuigi paljud kohalikud telekomid kindlasti võitlevad selle vastu täie auruga, siis ma arvan/loodan, et sellised automaadid levivad kulutulena icon_cool.gif

matik
HV kasutaja

sõnum 19.03.2011 12:40:17 vasta tsitaadiga

JediMihkel kirjutas:
Ma ei üritanud hetkekski väita et me jama rahvus oleme icon_razz.gif , meie nimel on väga palju jubekõvasid leiutisi....Kahju et mitmed neist raha eest välismaalaste kätte on läinud ja suurem enamus teab neid leiutisi mõnede aastate pärast kui nende samade välismaalaste looduna.

Eks ta ole mitme otsaga asi. Sa võid oma väga kõva leiutisega siin n.ö. konnatiigis istuda 100 aastat, kui sul kontakte pole. Või siis oma ürituse maha müüa, saada osanikuks ning teenida raha globaalsetelt turgudelt.
Selge see, et kõik tahaks kontrollida oma leiutist otsast lõpuni, aga reaalses elus pole see lihtsalt võimalik. Peab tegema kompromisse ja vorsti tahab ka ju leiva peale osta .)
tagasi üles
CommandsRef
HV kasutaja

sõnum 19.03.2011 22:53:48 vasta tsitaadiga

smurfar kirjutas:
Ega eestlased nüüd nii kehvad ka pole... Lendab ju meie poolt euroopa esimene satelliit varsti üles....

Kuule, võta nüüd hoogu maha.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 19.03.2011 23:15:43 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Eesti peab otsima oma Nokiat
Et see siis eeskuju järgi mõnele suuremale tegijale maha parseldada? icon_lol.gif
Samas Skype pole enam samuti ammugi meie oma seega eeskuju on tõesti olemas.

Eestis on tegijaid küll, lihtsalt nad teevad tööd välismaale. Poleks kohalikud investorid nii viletsad nagu nad on et lasevad järjest mitmeid vägagi lubavaid startupe põhja siis vast oleks ka lootust et miskit asjalikku tuleks.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
smurfar
Kreisi kasutaja
smurfar

sõnum 20.03.2011 00:27:30 vasta tsitaadiga

CommandsRef kirjutas:
smurfar kirjutas:
Ega eestlased nüüd nii kehvad ka pole... Lendab ju meie poolt euroopa esimene satelliit varsti üles....

Tsitaat ühest artiklist:
tsitaat:
Eesti saadab 2012. aastal kosmosesse oma esimese satelliidi...

LINK
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 106
tagasi üles
CommandsRef
HV kasutaja

sõnum 20.03.2011 13:41:30 vasta tsitaadiga

smurfar kirjutas:
CommandsRef kirjutas:
smurfar kirjutas:

Tsitaat ühest artiklist:
tsitaat:

LINK

Ma olen selle tudengisatelliidiga suht hästi kursis, aga ma pean sind kurvastama - see ei ole "euroopa esimene satelliit".
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
smurfar
Kreisi kasutaja
smurfar

sõnum 20.03.2011 13:51:14 vasta tsitaadiga

Damn siis.. Oli nagu meeles, et euroopa esimene. icon_redface.gif
äss
Kreisi kasutaja
äss

sõnum 20.03.2011 13:56:48 vasta tsitaadiga

Seal mingeid kõrvaklappe vms pole või kõik peavad seda möla kuulama, mis sealt tuleb? icon_smile.gif
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 23
tagasi üles
Laizk
HV kasutaja
Laizk

sõnum 20.03.2011 16:56:23 vasta tsitaadiga

arm2004 kirjutas:
ma arvaks, et antud projekt meenutab jällegi maailmale kust Skype tuli. kindlasti leiab see uudis välismeedias kõvasti kajastust icon_smile.gif
ja kuigi paljud kohalikud telekomid kindlasti võitlevad selle vastu täie auruga, siis ma arvan/loodan, et sellised automaadid levivad kulutulena icon_cool.gif

Elion võitleb/võitles oma taksofoni äri kinnipanekuga ?? ... seda siis juba ennem kui esimene skype putka püstitati? icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 20.03.2011 17:18:36 vasta tsitaadiga

CommandsRef kirjutas:
smurfar kirjutas:
CommandsRef kirjutas:
smurfar kirjutas:

Tsitaat ühest artiklist:
tsitaat:

LINK

Ma olen selle tudengisatelliidiga suht hästi kursis, aga ma pean sind kurvastama - see ei ole "euroopa esimene satelliit".

Kas see päikesepuri või pigem pats, mis Soomes valmsitatud ja koos eestlaste abiga kosmosesse läheb, pole mitte maailma esimene?

Edit:
Ei ole esimene.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Piipz
HV veteran
Piipz

sõnum 21.03.2011 15:08:36 vasta tsitaadiga

Eestlased saavad uhked olla ainult ühe asja üle - ahnuse.
Kui tekib midagi head, siis tuleb see kiirelt maha müüa ja siis rahahunniku otsas elada. In money we trust on meie slogan.
Hea näidis on ka Linnuse kali - müüginumbrid kasvasid, mina võtsin ka külmutuskapist coca asemel kalja.
Coca nägi seda, ostis toote ära, tõstis kalja kapist välja - see ongi business eesti moodi.

Keegi võiks mulle ka tõestada, kuidas Skypet saab eestlastega siduda või mis seos tal eestiga on? Mingid mehed kuskil midagi programmeerisid kellegi teise nimel, and then? kui poleks neid "teisi" olnud siis poleks ka skypet sellisel näol, nagu ta praegu on. see "keegi" ikkagi teadis, mida ta vajab, seega au "sinna".
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
Delp
HV vaatleja
Delp

sõnum 24.03.2011 19:31:35 vasta tsitaadiga

Piip kirjutas:

Keegi võiks mulle ka tõestada, kuidas Skypet saab eestlastega siduda või mis seos tal eestiga on? Mingid mehed kuskil midagi programmeerisid kellegi teise nimel, and then? kui poleks neid "teisi" olnud siis poleks ka skypet sellisel näol, nagu ta praegu on. see "keegi" ikkagi teadis, mida ta vajab, seega au "sinna".

Suurim arendustiim asub Mustamäel. Tehniline lahendus Eesti meeste välja mõeldud. Seega mingi seos Eestiga nagu oleks. Olgugi, et pole päris meie oma, aga seos Eestiga on ikka olemas.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 24.03.2011 19:36:13 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Mingid mehed kuskil midagi programmeerisid kellegi teise nimel, and then? kui poleks neid "teisi" olnud siis poleks ka skypet sellisel näol, nagu ta praegu on.

võib olla oleks olnud mõned teised eestvedajad ja võib-olla oleks veelgi vingem olnud - nobody knows. Oleks on üks paha poiss icon_cool.gif

tagasi üles
Piipz
HV veteran
Piipz

sõnum 24.03.2011 23:10:10 vasta tsitaadiga

ok vabandan oma sõnastust. seos tõesti on olemas icon_smile.gif kuid ta oli kellegi teise oma siiski juba enne, kui seda üldse tegema hakati? või ma eksin?
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
lauri
HV veteran
lauri

sõnum 25.03.2011 11:30:46 vasta tsitaadiga

Idee autoriteks olid Niklas Zennström ja Janus Friis. Tehnilise lahenduse töötasid välja kolm Eesti meest: Jaan Tallinn, Ahti Heinla ja Priit Kasesalu. Samad mehed on ka failivahetusprogrammi Kazaa tehnilise poole taga.
Nagu eespool juba öeldud, siis suurim arenduskeskus on Tallinnas.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Tallinna lennujaamas avati Skype'i telefonikabiin
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.