Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
HSGold
HV veteran

|
10.07.2003 14:24:06
Arvuti>võimendi......küsimus |
|
|
Panin kokku sellise asja:
ARVUTI>VÕIMENDI(selleks on sõimendiga vanem makk)>ming selle küljes kõlarid.
Küsimus tekkis sellega, et kas on mingi võimalus, et arvutil võib midagi läbi põleda vms. Ning kas Te üldse soovitate sellist asja??
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
3 :: |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sour
Kreisi kasutaja

|
10.07.2003 14:28:24
|
|
|
nu, endal ka vahetevahel raal läbi Romantika võimu ja siis kõllidesse. see on täiesti norm, sest ega raalist mingit erilist helinat välja tule, ikka on võim hea...kui sa juhtmed õigesti ühendasid, ei tohiks midagi juhtuda
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
0 :: |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
carramba
läburaator

|
10.07.2003 14:28:40
|
|
|
mul ka arvuti taga võim ja miks peaks midagi läbi kärssama
halvimal juhul vast helikaart-kui üldse midagi juhtub
_________________ he came,he got banned,he logged out - R.I.P |
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
1 :: |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
10.07.2003 14:57:28
|
|
|
Äh, arvutikõlarite sees on ju ka võimendi... Ühesõnaga loomulikult võib ja lausa on soovitav selline lähenemine, kuna saab vähekenegi mõistlikuma helikvaliteedi, kui nendest pagana plastmasskarpidest.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sour
Kreisi kasutaja

|
10.07.2003 15:12:58
|
|
|
õige, endal kodus kaks suurt (maast miskit 1,25m kõrged) 3 ribalised (iseehitatud, mingi ER mehe poolt kunagi) JBL valjuhäältitega....võim (romantika)ka, aga sel üks kanal palju vaiksem kui teine.. tegelt teine võimalus on mul läbi Sony keskuse
|
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
woozy
HV Guru

|
10.07.2003 15:21:58
|
|
|
mul juba paar aastat on nii kuid pole veel midagi läbi kärsanud
_________________ { Talu/suvila blogi } |
|
Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
rts
HV kasutaja

|
10.07.2003 15:27:26
|
|
|
no aint siis võib helikaardi võimuga midagi juhtuda, kui otsad lühisesse lähevad. arvuti helikaart on ju võimendi jaoks heliressurss, nagu iga teinegi, tuuner, cd-mängija või misiganes plaadimängija.
_________________ go create >>> |
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
erx
Kreisi kasutaja

|
10.07.2003 16:04:30
|
|
|
ei juhtu sul midagi selle arvutiga.. ja kui midagi selles võimus läbi kõrbebki ja ta sisendist annab mingi pinge välja,siis läheb vast aint helikaart..
|
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
90 |
|
tagasi üles |
|
 |
HSGold
HV veteran

|
11.07.2003 11:25:05
|
|
|
aga kui mul on heli kaart integreeritud - emaplaadi küljes( kudias siis kärsatamisega on?)
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
11.07.2003 11:28:17
|
|
|
Vahet pole. Nagu varem mainitud - samasugune tõenäosus on läbi kärsatada näiteks cd-deck'i või tuunerit või misiganes heliallikat. Ja tegelikult peab ikka võimendis mingi väga eriline viga olema, et üldse midagi läbi kärsatada saaks. Isegi helikaardi väljundi lühiajaline lühis ei tohiks heal juhul suuremat õnnetust tekitada. Aga parem karta kui kahetseda ja kasuta korralikke juhtmeid ja probleemi pole.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
HSGold
HV veteran

|
11.07.2003 11:34:31
|
|
|
ihvike kirjutas: |
Vahet pole. Nagu varem mainitud - samasugune tõenäosus on läbi kärsatada näiteks cd-deck'i või tuunerit või misiganes heliallikat. Ja tegelikult peab ikka võimendis mingi väga eriline viga olema, et üldse midagi läbi kärsatada saaks. Isegi helikaardi väljundi lühiajaline lühis ei tohiks heal juhul suuremat õnnetust tekitada. Aga parem karta kui kahetseda ja kasuta korralikke juhtmeid ja probleemi pole. |
seda oligi tarvis lugeda - nüüd pole midagi kui võimu otsima!
aitäh!
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
teadmamees
HV veteran

|
12.07.2003 01:32:04
|
|
|
HSGold kirjutas: |
aga kui mul on heli kaart integreeritud - emaplaadi küljes( kudias siis kärsatamisega on?) |
mul on kah emaplaadi küljes, mitu aastat töötab selline süsteem juba laimatult. ainuke võimalus asja läbikärsatamiseks peaks olema selline, et kui sa suudad tekitada lühise helikaardi väljundis. see võimalus saab tekkida ainult valestijoodetud juhtmega.
|
|
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
plugger
Kreisi kasutaja

|
12.07.2003 01:49:04
|
|
|
Njah, aga mul näiteks lülitab sang ennast natukses aja pärast välja kui võim taha talle ühendada.... justkui kuumeneks midagi üle. Lased natiks olla, paned uuesti taha, ja töötab jälle natike aega, võimuga võib arvuti helikaardi küll läbi kõrvetada, kui takistusetega mööda panna.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
HGtafka
Kreisi kasutaja

|
14.07.2003 13:14:26
|
|
|
hmm mul kah 1 probla: sigavana vene raadio on arvuti taga ja kui keeran windowsis hääle päris valjuks siis helikaart hakkab praksuma madalamate juures? on see helikaardist tingitud?
_________________ www.osomesites.com - Kodulehe teenus madala kuutasuga. |
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
HGtafka
Kreisi kasutaja

|
14.07.2003 21:23:23
|
|
|
kusjuures võimendil ei olegi hääl väga peale keeratud...
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
rts
HV kasutaja

|
14.07.2003 23:03:10
|
|
|
arvatavasti küll, võim saab arvatavasti liiga tugeva signaali peale
proovi nii, pane muss mängima, keera windowsis hääl maha, võimul keera hääl põhja ja seejärel keera vaikselt niikaua windowsis valjemaks, kuni arvad, et enam valjemaks ei taha panna üldse, siis keera jälle võimul vaiksemaks ja edaspidi keeragi aint võimust valjemaks/vaiksemaks
_________________ go create >>> |
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nimeta
Kreisi kasutaja

|
14.07.2003 23:14:41
|
|
|
aga mis te arvate võimendi ja arvuti maandamisest? mul endal on arvuti ja võimendi korralikult maandatud, see peaks ka nagu riski vähendama, kuigi ise olen 99% veendunud, et midagi ei saa lihtsalt juhtuda (muidugi, kui võimu ja helikaardi väljundid kokku lasta, siis võib tulevärki oodata )
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
HGtafka
Kreisi kasutaja

|
15.07.2003 00:06:39
|
|
|
Nimeta kirjutas: |
aga mis te arvate võimendi ja arvuti maandamisest? mul endal on arvuti ja võimendi korralikult maandatud, see peaks ka nagu riski vähendama, kuigi ise olen 99% veendunud, et midagi ei saa lihtsalt juhtuda (muidugi, kui võimu ja helikaardi väljundid kokku lasta, siis võib tulevärki oodata ) |
seda juhul kui keerata siis võimust paras laks signaali 8)
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
wqwq
HV vaatleja
|
15.07.2003 15:48:56
|
|
|
Ühendasin ka Estonia võimu taha ja tekis ainult kaks probleemi: heli krabises õudsalt, aga selle lahendasin nii, et vedasin Estoniast väikese traadi arvuti korpuse külge ja heli kvaliteet mis-sugune!!!-see on vast see maanduse värk...
Siis võib veel see juhtuda, et kui suured varjestamata kõlarid liiga kaua monitori vahetus läheduses on, võib monitori ära rikkuda... Ise olin ühendamise ajal monitori taga ja ei näinud, kuidas monitor hirmasamat moodi virvendas, õnneks midagi ei juhtunud...(0,5 m vahet...
Tasub igal juhul ära, eriti filmide vaatamisel. Heli on vaata et sama hea nagu kinos!
|
|
tagasi üles |
|
 |
teadmamees
HV veteran

|
16.07.2003 23:57:58
|
|
|
kui kõllid on arvuti lähedal, siis soovitatakse magneetilist varjestust kasutada! ja tõsi ta on, lisaks plussile ja miinusele peab arvuti ja võimu vahel liikuma ka ground.
_________________ pensionil |
|
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sour
Kreisi kasutaja

|
17.07.2003 08:24:45
|
|
|
mul on võimu ja raali vahel selline juhe 3,5mm ->RCA(issi)->RCA(emme)-->vene 5pin'ine töötab
teine variant on raali ja Sony keskuse vahel 3,5mm ->RCA (issi) (mingi 4 aastat töötab nii)...
|
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
17.07.2003 09:05:32
|
|
|
lugenud selle üllitise läbi, tekkis endalgi tahtmine üht-teist kirja panna...
kui kõllid on arvuti lähedal, siis soovitatakse magneetilist varjestust kasutada! ja tõsi ta on, lisaks plussile ja miinusele peab arvuti ja võimu vahel liikuma ka ground.
puru vale jutt!! mis pluss & miinus sul arvuti & võimu vahet jooxeb? raalist võimu läheb sul kolm otsa: left, right & ground! Võimus kõlarisse läheb sul pluss & miinus!
Ühendasin ka Estonia võimu taha ja tekis ainult kaks probleemi: heli krabises õudsalt, aga selle lahendasin nii, et vedasin Estoniast väikese traadi arvuti korpuse külge ja heli kvaliteet mis-sugune!!!-see on vast see maanduse värk...
huvitav, mis ime läbi sul see heli siis üldse kohale jõudis?? Siin on tegu lihtsalt s*ta kablaga... mingi pesunöör ol nagunii...
hmm mul kah 1 probla: sigavana vene raadio on arvuti taga ja kui keeran windowsis hääle päris valjuks siis helikaart hakkab praksuma madalamate juures? on see helikaardist tingitud?
helikast jah... läheb lihtsalt moonutama... rts'i soovitus jummala õige
Njah, aga mul näiteks lülitab sang ennast natukses aja pärast välja kui võim taha talle ühendada.... justkui kuumeneks midagi üle. Lased natiks olla, paned uuesti taha, ja töötab jälle natike aega, võimuga võib arvuti helikaardi küll läbi kõrvetada, kui takistusetega mööda panna.
mis takistusega??? võimu sisendtakistused on nii enam-vähem standardiseeritud (täpset arvu ei tea kohe öelda). tõsi... kui kõlari otse helika väljundisse topid, siis põleb loomulikult maha, sest helikaardi väikene kõrvaklapi võim on lihtsalt suuremate takistuste jaoks mõeldud (umbes 600 oomvi kõrvaklapil vs. 8 oomi valjukal) ... loogis juu
mul on kah emaplaadi küljes, mitu aastat töötab selline süsteem juba laimatult. ainuke võimalus asja läbikärsatamiseks peaks olema selline, et kui sa suudad tekitada lühise helikaardi väljundis. see võimalus saab tekkida ainult valestijoodetud juhtmega.
pikaajalisel kasutamis on küll oht, aga korra katsetades ei juhtu küll midagi... suht lollikindel värk
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
HGtafka
Kreisi kasutaja

|
17.07.2003 11:00:41
|
|
|
aga minu vana arvuti helikaart pani ühe 4oomise, 8 tollise(20w) kah päris mõnusalt tööle, niimodi 60hz oli madalaim piir, membraan isegi liikus. Väga jõhker helikaart oli...
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
17.07.2003 11:16:53
|
|
|
HGtafka kirjutas: |
aga minu vana arvuti helikaart pani ühe 4oomise, 8 tollise(20w) kah päris mõnusalt tööle, niimodi 60hz oli madalaim piir, membraan isegi liikus. Väga jõhker helikaart oli... |
tõsi-tõsi... vanasti tehti peris asiseid kaarte (olen üht vana SoundBlasterit näppinud) koos võimendatud kõlliväljundiga... pauerit sealt küll eriti ei tulnud (mingi 2 watane kivi oli peal)
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
teadmamees
HV veteran

|
18.07.2003 00:50:46
|
|
|
warwas kirjutas: |
lugenud selle üllitise läbi, tekkis endalgi tahtmine üht-teist kirja panna...
puru vale jutt!! mis pluss & miinus sul arvuti & võimu vahet jooxeb? raalist võimu läheb sul kolm otsa: left, right & ground! Võimus kõlarisse läheb sul pluss & miinus!
|
jah läks sassi, täiesti õige et arvuti ja võimu vahel on left,right ja ground. aga see magneetilise varjestuse jutt on täiesti õige
_________________ pensionil |
|
   |
46 |
|
tagasi üles |
|