Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Arvuti>võimendi......küsimus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
HSGold
HV veteran
HSGold

sõnum 10.07.2003 14:24:06 Arvuti>võimendi......küsimus vasta tsitaadiga

Panin kokku sellise asja:

ARVUTI>VÕIMENDI(selleks on sõimendiga vanem makk)>ming selle küljes kõlarid.

Küsimus tekkis sellega, et kas on mingi võimalus, et arvutil võib midagi läbi põleda vms. Ning kas Te üldse soovitate sellist asja??

Sour
Kreisi kasutaja
Sour

sõnum 10.07.2003 14:28:24 vasta tsitaadiga

nu, endal ka vahetevahel raal läbi Romantika võimu ja siis kõllidesse. see on täiesti norm, sest ega raalist mingit erilist helinat välja tule, ikka on võim hea...kui sa juhtmed õigesti ühendasid, ei tohiks midagi juhtuda icon_smile.gif
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 40
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
carramba
läburaator
läburaator
carramba

sõnum 10.07.2003 14:28:40 vasta tsitaadiga

mul ka arvuti taga võim ja miks peaks midagi läbi kärssama
halvimal juhul vast helikaart-kui üldse midagi juhtub

ihvike
HV Guru

sõnum 10.07.2003 14:57:28 vasta tsitaadiga

Äh, arvutikõlarite sees on ju ka võimendi... Ühesõnaga loomulikult võib ja lausa on soovitav selline lähenemine, kuna saab vähekenegi mõistlikuma helikvaliteedi, kui nendest pagana plastmasskarpidest.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Sour
Kreisi kasutaja
Sour

sõnum 10.07.2003 15:12:58 vasta tsitaadiga

õige, endal kodus kaks suurt (maast miskit 1,25m kõrged) 3 ribalised (iseehitatud, mingi ER mehe poolt kunagi) JBL valjuhäältitega....võim (romantika)ka, aga sel üks kanal palju vaiksem kui teine.. tegelt teine võimalus on mul läbi Sony keskuse icon_wink.gif
tagasi üles
woozy
HV Guru
woozy

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.07.2003 15:21:58 vasta tsitaadiga

mul juba paar aastat on nii kuid pole veel midagi läbi kärsanud icon_confused.gif
rts
HV kasutaja
rts

sõnum 10.07.2003 15:27:26 vasta tsitaadiga

no aint siis võib helikaardi võimuga midagi juhtuda, kui otsad lühisesse lähevad. arvuti helikaart on ju võimendi jaoks heliressurss, nagu iga teinegi, tuuner, cd-mängija või misiganes plaadimängija.
erx
Kreisi kasutaja
erx

sõnum 10.07.2003 16:04:30 vasta tsitaadiga

ei juhtu sul midagi selle arvutiga.. ja kui midagi selles võimus läbi kõrbebki ja ta sisendist annab mingi pinge välja,siis läheb vast aint helikaart..
Kommentaarid: 105 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 90
tagasi üles
HSGold
HV veteran
HSGold

sõnum 11.07.2003 11:25:05 vasta tsitaadiga

aga kui mul on heli kaart integreeritud - emaplaadi küljes( kudias siis kärsatamisega on?)
ihvike
HV Guru

sõnum 11.07.2003 11:28:17 vasta tsitaadiga

Vahet pole. Nagu varem mainitud - samasugune tõenäosus on läbi kärsatada näiteks cd-deck'i või tuunerit või misiganes heliallikat. Ja tegelikult peab ikka võimendis mingi väga eriline viga olema, et üldse midagi läbi kärsatada saaks. Isegi helikaardi väljundi lühiajaline lühis ei tohiks heal juhul suuremat õnnetust tekitada. Aga parem karta kui kahetseda ja kasuta korralikke juhtmeid ja probleemi pole.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
HSGold
HV veteran
HSGold

sõnum 11.07.2003 11:34:31 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
Vahet pole. Nagu varem mainitud - samasugune tõenäosus on läbi kärsatada näiteks cd-deck'i või tuunerit või misiganes heliallikat. Ja tegelikult peab ikka võimendis mingi väga eriline viga olema, et üldse midagi läbi kärsatada saaks. Isegi helikaardi väljundi lühiajaline lühis ei tohiks heal juhul suuremat õnnetust tekitada. Aga parem karta kui kahetseda ja kasuta korralikke juhtmeid ja probleemi pole.

seda oligi tarvis lugeda - nüüd pole midagi kui võimu otsima!

aitäh!icon_smile.gif

teadmamees
HV veteran

sõnum 12.07.2003 01:32:04 vasta tsitaadiga

HSGold kirjutas:
aga kui mul on heli kaart integreeritud - emaplaadi küljes( kudias siis kärsatamisega on?)

mul on kah emaplaadi küljes, mitu aastat töötab selline süsteem juba laimatult. ainuke võimalus asja läbikärsatamiseks peaks olema selline, et kui sa suudad tekitada lühise helikaardi väljundis. see võimalus saab tekkida ainult valestijoodetud juhtmega.
Kommentaarid: 53 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 46
tagasi üles
plugger
Kreisi kasutaja

sõnum 12.07.2003 01:49:04 vasta tsitaadiga

Njah, aga mul näiteks lülitab sang ennast natukses aja pärast välja kui võim taha talle ühendada.... justkui kuumeneks midagi üle. Lased natiks olla, paned uuesti taha, ja töötab jälle natike aega, võimuga võib arvuti helikaardi küll läbi kõrvetada, kui takistusetega mööda panna.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 7
tagasi üles
HGtafka
Kreisi kasutaja
HGtafka

sõnum 14.07.2003 13:14:26 vasta tsitaadiga

hmm mul kah 1 probla: sigavana vene raadio on arvuti taga ja kui keeran windowsis hääle päris valjuks siis helikaart hakkab praksuma madalamate juures? on see helikaardist tingitud?
HGtafka
Kreisi kasutaja
HGtafka

sõnum 14.07.2003 21:23:23 vasta tsitaadiga

kusjuures võimendil ei olegi hääl väga peale keeratud...
rts
HV kasutaja
rts

sõnum 14.07.2003 23:03:10 vasta tsitaadiga

arvatavasti küll, võim saab arvatavasti liiga tugeva signaali peale
proovi nii, pane muss mängima, keera windowsis hääl maha, võimul keera hääl põhja ja seejärel keera vaikselt niikaua windowsis valjemaks, kuni arvad, et enam valjemaks ei taha panna üldse, siis keera jälle võimul vaiksemaks ja edaspidi keeragi aint võimust valjemaks/vaiksemaks icon_rolleyes.gif

Nimeta
Kreisi kasutaja
Nimeta

sõnum 14.07.2003 23:14:41 vasta tsitaadiga

aga mis te arvate võimendi ja arvuti maandamisest? mul endal on arvuti ja võimendi korralikult maandatud, see peaks ka nagu riski vähendama, kuigi ise olen 99% veendunud, et midagi ei saa lihtsalt juhtuda (muidugi, kui võimu ja helikaardi väljundid kokku lasta, siis võib tulevärki oodata icon_biggrin.gif )
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
HGtafka
Kreisi kasutaja
HGtafka

sõnum 15.07.2003 00:06:39 vasta tsitaadiga

Nimeta kirjutas:
aga mis te arvate võimendi ja arvuti maandamisest? mul endal on arvuti ja võimendi korralikult maandatud, see peaks ka nagu riski vähendama, kuigi ise olen 99% veendunud, et midagi ei saa lihtsalt juhtuda (muidugi, kui võimu ja helikaardi väljundid kokku lasta, siis võib tulevärki oodata icon_biggrin.gif )

seda juhul kui keerata siis võimust paras laks signaali 8)
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 41
tagasi üles
wqwq
HV vaatleja

sõnum 15.07.2003 15:48:56 vasta tsitaadiga

Ühendasin ka Estonia võimu taha ja tekis ainult kaks probleemi: heli krabises õudsalt, aga selle lahendasin nii, et vedasin Estoniast väikese traadi arvuti korpuse külge ja heli kvaliteet mis-sugune!!!-see on vast see maanduse värk...

Siis võib veel see juhtuda, et kui suured varjestamata kõlarid liiga kaua monitori vahetus läheduses on, võib monitori ära rikkuda... Ise olin ühendamise ajal monitori taga ja ei näinud, kuidas monitor hirmasamat moodi virvendas, õnneks midagi ei juhtunud...(0,5 m vahet...icon_wink.gif

Tasub igal juhul ära, eriti filmide vaatamisel. Heli on vaata et sama hea nagu kinos! beer_yum.gif
tagasi üles
teadmamees
HV veteran

sõnum 16.07.2003 23:57:58 vasta tsitaadiga

kui kõllid on arvuti lähedal, siis soovitatakse magneetilist varjestust kasutada! ja tõsi ta on, lisaks plussile ja miinusele peab arvuti ja võimu vahel liikuma ka ground.
Sour
Kreisi kasutaja
Sour

sõnum 17.07.2003 08:24:45 vasta tsitaadiga

mul on võimu ja raali vahel selline juhe 3,5mm ->RCA(issi)->RCA(emme)-->vene 5pin'ine töötab
teine variant on raali ja Sony keskuse vahel 3,5mm ->RCA (issi) (mingi 4 aastat töötab nii)... thumbs_up.gif
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 17.07.2003 09:05:32 vasta tsitaadiga

lugenud selle üllitise läbi, tekkis endalgi tahtmine üht-teist kirja panna...

kui kõllid on arvuti lähedal, siis soovitatakse magneetilist varjestust kasutada! ja tõsi ta on, lisaks plussile ja miinusele peab arvuti ja võimu vahel liikuma ka ground.
puru vale jutt!! mis pluss & miinus sul arvuti & võimu vahet jooxeb? raalist võimu läheb sul kolm otsa: left, right & ground! Võimus kõlarisse läheb sul pluss & miinus!

Ühendasin ka Estonia võimu taha ja tekis ainult kaks probleemi: heli krabises õudsalt, aga selle lahendasin nii, et vedasin Estoniast väikese traadi arvuti korpuse külge ja heli kvaliteet mis-sugune!!!-see on vast see maanduse värk...
huvitav, mis ime läbi sul see heli siis üldse kohale jõudis?? Siin on tegu lihtsalt s*ta kablaga... mingi pesunöör ol nagunii...

hmm mul kah 1 probla: sigavana vene raadio on arvuti taga ja kui keeran windowsis hääle päris valjuks siis helikaart hakkab praksuma madalamate juures? on see helikaardist tingitud?
helikast jah... läheb lihtsalt moonutama... rts'i soovitus jummala õige

Njah, aga mul näiteks lülitab sang ennast natukses aja pärast välja kui võim taha talle ühendada.... justkui kuumeneks midagi üle. Lased natiks olla, paned uuesti taha, ja töötab jälle natike aega, võimuga võib arvuti helikaardi küll läbi kõrvetada, kui takistusetega mööda panna.
mis takistusega??? võimu sisendtakistused on nii enam-vähem standardiseeritud (täpset arvu ei tea kohe öelda). tõsi... kui kõlari otse helika väljundisse topid, siis põleb loomulikult maha, sest helikaardi väikene kõrvaklapi võim on lihtsalt suuremate takistuste jaoks mõeldud (umbes 600 oomvi kõrvaklapil vs. 8 oomi valjukal) ... loogis juu

mul on kah emaplaadi küljes, mitu aastat töötab selline süsteem juba laimatult. ainuke võimalus asja läbikärsatamiseks peaks olema selline, et kui sa suudad tekitada lühise helikaardi väljundis. see võimalus saab tekkida ainult valestijoodetud juhtmega.
pikaajalisel kasutamis on küll oht, aga korra katsetades ei juhtu küll midagi... suht lollikindel värk
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 224
tagasi üles
HGtafka
Kreisi kasutaja
HGtafka

sõnum 17.07.2003 11:00:41 vasta tsitaadiga

aga minu vana arvuti helikaart pani ühe 4oomise, 8 tollise(20w) kah päris mõnusalt tööle, niimodi 60hz oli madalaim piir, membraan isegi liikus. Väga jõhker helikaart oli...
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 17.07.2003 11:16:53 vasta tsitaadiga

HGtafka kirjutas:
aga minu vana arvuti helikaart pani ühe 4oomise, 8 tollise(20w) kah päris mõnusalt tööle, niimodi 60hz oli madalaim piir, membraan isegi liikus. Väga jõhker helikaart oli...

tõsi-tõsi... vanasti tehti peris asiseid kaarte (olen üht vana SoundBlasterit näppinud) koos võimendatud kõlliväljundiga... pauerit sealt küll eriti ei tulnud (mingi 2 watane kivi oli peal)
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 224
tagasi üles
teadmamees
HV veteran

sõnum 18.07.2003 00:50:46 vasta tsitaadiga

warwas kirjutas:
lugenud selle üllitise läbi, tekkis endalgi tahtmine üht-teist kirja panna...

puru vale jutt!! mis pluss & miinus sul arvuti & võimu vahet jooxeb? raalist võimu läheb sul kolm otsa: left, right & ground! Võimus kõlarisse läheb sul pluss & miinus!

jah läks sassi, täiesti õige et arvuti ja võimu vahel on left,right ja ground. aga see magneetilise varjestuse jutt on täiesti õige icon_exclaim.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Arvuti>võimendi......küsimus mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.