Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  Teen tasuta kodulehe märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mart11n
HV vaatleja
mart11n

sõnum 13.02.2011 21:16:58 Teen tasuta kodulehe vasta tsitaadiga

Olen valmis tegema tasuta kodulehte, kuna tahan saada juurde kogemusi ning suurendada oma portfooliot. Sihtgrupiks on inimesed, kellel pole väga suuri nõudmisi disaini suhtes (liikuvad, vilkuvad, välkuvad elemendid on välistatud). Hea oleks, kui oleks mingi visioon disaini suhtes olemas. Lehe teen valmis kasutades photoshop ja dreamweaver cs5'te.
Oskan ka disaini ühildada sisuhaldussüsteemiga (nt. razorcms ja joomla). Razor on selline sisuhaldussüsteem millele ei ole vaja andmebaasiga serverit.
Paraku ei ole mu portfoolio kuigi suur, kuna olen teinud töid vaid harjutamise mõttes ja ei ole neid alles jätnud, kuid mõni leht on mul ette näidata küll.
http://img607.imageshack.us/img607/2706/13554800.gif
http://img148.imageshack.us/img148/4383/83764953.gif
http://i56.tinypic.com/2qbc7xc.png
www.arengukeskus.eu
Kontakt e-mail/messenger - martin33244@hotmail.com

E: Enam ei tee tasuta lehti.

viimati muutis mart11n 26.05.2011 17:52:28, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
keevitaja
AM 10 aastat
keevitaja

sõnum 13.02.2011 22:08:58 vasta tsitaadiga

http://www.help.ee/aita/

saada neile kiri!

tsitaat:
Disaineritele, progejatele

Meil on ka igapäevast abi vaja. Anna endast märku, kui oled hea disainer, WordPressi-kompetentsiga progeja või muul viisil võimalik professionaalne abiline.

Samas paljudel abiorganisatsioonidel on kehvad kodulehed, mõnel pole logo. Ka sellekohane abi on väga teretulnud, aidata teha näiteks WordPressile või Edicy’le lihtne koduleht, aidata teha kena logo või Facebooki Page. Pakkuge ise oma abi välja kas siin all või mõne projekti juures.

lambist vist mõnele firmale pole nagu eriti mõtet teha!

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mart11n
HV vaatleja
mart11n

sõnum 14.02.2011 18:54:07 vasta tsitaadiga

Kirjutasin help.ee'le. Sain vastuseks, et nad ootavad kedagi vilunumat sellel alal sinna tasuta tööle, et nad ei saa lubada abivajajaile seda, et koduleht ei ole piisavalt tasemel ja ei täida oma eesmärke.
Aga ei ole hullu, mulle tuli juba paar soovi postkasti ning ma hakkan nendega kohe tegelema.
tagasi üles
keevitaja
AM 10 aastat
keevitaja

sõnum 14.02.2011 19:10:13 vasta tsitaadiga

täitsa nõme suhtumine minu arust. kui pole konfidentsiaalne kirjavahetus, siis ehk paned siia terve vastuse, mille nad sulle saatsid.
andrusny
Kreisi kasutaja
andrusny

sõnum 14.02.2011 19:29:22 vasta tsitaadiga

tsitaat:
täitsa nõme suhtumine minu arust

täiesti nõus, kas nad loodavad siis et tip tegijad tulevad neile tasuta lehti vorpima?

keevitaja
AM 10 aastat
keevitaja

sõnum 14.02.2011 19:51:11 vasta tsitaadiga

ma pigem näen seda, et ehk peaks abivajaja käest küsima, mis ootused neil on. vb oleks vaja lihtsalt viisakat informatiivset lehte ja kõik...
mart11n
HV vaatleja
mart11n

sõnum 14.02.2011 21:06:40 vasta tsitaadiga

Vastuse sain sellise:
tsitaat:

Tere,
aitäh abi pakkumast, Martin. Ma siiski soovitan esialgu veel kõvasti trenni teha, sest kui teha abivajajatele koduleht, siis see peab olema nii strateegilises kui esteetilises mõttes tasemel, toimima tervikuna ja täitma sellele veebile seatud eesmärke. Siin ei saa lubada paraku seda, et veebileht seda eesmärki ei saavuta, see võib osutuda saatuslikuks.

Kaupo,
www.help.ee

Ma enne neile kirja saatmist ka uurisin abivajajate kodulehti, ehk siis organisatsioonide, kes on selle programmiga seotud. Kohe esimene koduleht on seal selline näiteks: http://www.toolsekiisud.ee/ .
Aga ma nõustun sellega, et ma olen veel algaja ning ma mõistan, et nad tahavad pakkuda proffessionaalset abi. Samas kingitud hobuse suhu ju ei vaadata. Ma ei oska kaasa rääkida, kas nende suhtumine oli nüüd hea või halb. Ühelt poolt vaadates on hea, et nad tahavad maksimaalselt ilusaid kodulehti/bannereid oma abivajaile kuid samas kes neid nii palju ikka tasuta pakub. Ehk on neil mõni selline inimene juba leitud ning seetõttu lükatigi mu pakkumine tagasi.
tagasi üles
MONGO
HV kasutaja
MONGO

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.02.2011 21:29:20 vasta tsitaadiga

mart11n kirjutas:

http://www.toolsekiisud.ee/

icon_lol.gif

Ega jah, kvaliteet peab olema tasemel, iga mats ikka ei sobi sellisele tööle.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 21
tagasi üles
keevitaja
AM 10 aastat
keevitaja

sõnum 14.02.2011 21:56:01 vasta tsitaadiga

ega ka paljud teised lehed seal erilise kvaliteediga ei hiilga. ja osadel üldse polegi kodulehte.
c3ltic
HV kasutaja

sõnum 15.02.2011 08:15:59 vasta tsitaadiga

Te ikka saate aru, et need abivajajad ongi need, kes kodulehti vajavad? Mitte, et see Toolsekiisu oleks juba abi saanud...

Help.ee projektiga on tihedalt seotud Okia meeskond, nemad on küll tasuta projekte teinud ja nende kvaliteedi üle ei anna vast küll nuriseda.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 8
tagasi üles
MONGO
HV kasutaja
MONGO

sõnum 15.02.2011 10:03:14 vasta tsitaadiga

Jah, lihtsalt naljakas on sellist veebi näha aastal 2011 icon_razz.gif muidu tänuväärt ettevõtmine.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 15.02.2011 12:48:00 vasta tsitaadiga

mulle oleks vaja küll ühte lehte. Eelmine tegija pärast seda, kui raha kätte sai, kadus ära ja leht jäi lõpuni tegemata icon_evil.gif
montesauri
HV kasutaja
montesauri

sõnum 15.02.2011 19:24:22 vasta tsitaadiga

MONGO kirjutas:
Jah, lihtsalt naljakas on sellist veebi näha aastal 2011 icon_razz.gif muidu tänuväärt ettevõtmine.

No karepa.ee on igatahes nende Toolse kiisudega ikka umbes samast klassist. icon_lol.gif Mis aga OKIAsse puutub, siis siin on üks nende poolt vorbitud koduleht: http://tm3g.ee/ - ei tea, äkki ka help.ee programmi raames tehtud.

Nii et kui võrrelda ühe Lääne-Virumaa loomade hoiupaiga ja suure andmesidekontserni rahalisi võimalusi ja nende kodulehti, siis sellel taustal ei tasuks kiisude üle küll irvitada.
tagasi üles
MONGO
HV kasutaja
MONGO

sõnum 15.02.2011 19:45:04 vasta tsitaadiga

montesauri kirjutas:
MONGO kirjutas:

No karepa.ee on igatahes nende Toolse kiisudega ikka umbes samast klassist. icon_lol.gif Mis aga OKIAsse puutub, siis siin on üks nende poolt vorbitud koduleht: http://tm3g.ee/ - ei tea, äkki ka help.ee programmi raames tehtud.

Nii et kui võrrelda ühe Lääne-Virumaa loomade hoiupaiga ja suure andmesidekontserni rahalisi võimalusi ja nende kodulehti, siis sellel taustal ei tasuks kiisude üle küll irvitada.

Mis see Karepa seltsi leht siia puutub, esiteks on see samuti MTÜ ja teiseks ei ole mina seda teinud, lisaks julgen öelda, et on ikka parem küll. Ja irvitanud pole mitte kiisude üle vaid selle veebi. Kiisude hooldekodu pidaja on tuttav mees, kes veab südamega asja ja mul ei tuleks pähegi seda ettevõtmist maha teha.
tagasi üles
keevitaja
AM 10 aastat
keevitaja

sõnum 15.02.2011 20:46:40 vasta tsitaadiga

see tm3g paistab mingi väga vana leht olevat. ehitatud veel okia enda pyramid cms peale. ja kui vaadata sortsu, siis ikka väga vana peab olema!
zepac
HV kasutaja
zepac

sõnum 15.02.2011 22:01:13 vasta tsitaadiga

Omalt poolt soovin algajale suurt edu ja tahtmist asjasse süveneda! icon_smile.gif
Need näitelehed, mis toodi, on sellised, mida tegelikult mõningal pool õpitakse juba keskkooli arvutiklassis. Ehk tavaline html koos kujunduselementidega. Kasuks tuleb teemaautori väide, et on suuteline ühildama lehte ka mõne veebihalduriga, nt Joomlaga. See on oluline oskus, mis oleks tegelikult nagunii vajalik.
Omalt poolt soovitan läbi vaadata erinevaid veebidisainiga seotud lehti. Paljudel neist on juures ka mitmed õpetused.

Valik ressursse, mida ise kasutan:
http://net.tutsplus.com/
http://www.webdesignfile.com/ (ideed peamisel)
http://www.noupe.com/
http://www.entheosweb.com/
http://www.webdesign-tutorials.com/
http://www.deviantart.com/ (jällegi põhirõhk ideedel)

Kui tahad saada olulisi oskuseid, siis istu öösel kolme kohvitassiga maha ja hakka tutooriale läbi harjutama. See õpetab!

Edu ja jõudu! icon_biggrin.gif

mart11n
HV vaatleja
mart11n

sõnum 15.02.2011 22:18:49 vasta tsitaadiga

Edu on kõvasti vaja, tahtmist ja motivatsiooni tuleb järjest juurde, kui kasvõi vaadata, et milliseid summasid makstakse proffesionaalsetele disaineritele tehtud tööde eest.
Lehtede tegemisel rakendan ma htmli css'ga, kuna need div kastid on palju paindlikumad ja suuremate võimalustega kui html tabelid.
Tutoriale ma teen iga päev läbi. Kahjuks on vaja selle kõrvalt ka rõhku panna kooli lõpetamisele niiet ma sajaprotsendiliselt ei saa veebidisainile pühenduda.
tagasi üles
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 15.02.2011 22:59:32 vasta tsitaadiga

Mis siis profid disainerid saavad?

Seda help.ee-d päris okiaga vist siduda ei tasu, aga vb on arendus ja visuaalne pool ka omadelt seltsimeestelt saadud, ei tea.
Aga see selleks. Lühidalt öeldes ma mõistan, et tasuat jama ka keegi ei taha. Lehe arendus võtab ikka suht palju energiat ja targem on minuarust maksta mingi summa ja saada asi. Võrreldes nüüd sellega kui suur on turunduslik osakaal kodulehel ja siis selle hind.

Ma tegelt mõtlesin ka kurje mõtteid, et võtaks desktopperiks endale icon_smile.gif. Kisuks kõik mingi jms ulmeeelarvelised projektid sisse, laseks inimesel tööd teha kindlustaks mingi nii ja naa enamvähem tulemuse kliendile, saaks raha, kutt saaks ka kommiraha ja oleks kena kliendipakk koos + potentsiaalselt arenev partner. Aga reaalsus lõi pähe, et manageerimiseks ja juhendamiseks pole aega. Samas idee kellelegi. Võtke, õpetage, kurjustage, nõudke. Kui inimesel on huvi teeb ja õpib ära. Muidugi on võimalus, et ajab nina püsti ja hiljem vilistab.

Nende tutoriali lehtedega on nii, et ma hoiaks eemale. Ausalt. Tuleb oma käekiri luua. Minaurust enamik algajate viga on see, et võetakse mingi asi ja fafa teen järgi. PS-i kasutamis oskus tuleb kuu-kahega. Ok, mõningaid trikke mugavdusi õpin ma peale 5+ aastat peaaegu igapäevast hakkimist ka juurde. Asjade järgi tegemine ja oma projektiga ühildamine keerab tavaliselt kõik peppu. on kujundus kus on mingi box, mida tegelt vaja pole. siis venittakse sinna meeleheitlikult mingi sisu. Nonsens. Aga nii on. Mäletan enda esimest korporate tööd. Tervitaks klienti aga ta siia arvatavasti ei satu. Oli html templeit võetud. HTML-i ei osanud ma mõhhkugi. Veeb müüdud, kosepstsioon müüdud, kliendile auk pähe räägitud, fotod asjad täis mäng. Meeletu research. ja tulemus html-i järgi slicesin. Häving oli siis kui asja veebi üles lasin. piltide viited oma arvutist.

Ah igastahes. Otsi oma stiil ja tee seda mis meeldib. EDU

mart11n
HV vaatleja
mart11n

sõnum 15.02.2011 23:40:28 vasta tsitaadiga

Ega ma täpselt ei tea kui palju nad saavad, olen näinud alates 199 eurost kuni 4000 euroni per koduleht. Eks sina tead vist paremini.

Ma arvan, et neid tutse tuleks mul ikka vaadata. Photoshoppi on raske ära õppida teoorias. Need tutorialid on pigem inspiratsiooniks ja selleks, et ise oskaks kuskilt alustada. Tühjast kohast ka ei saa. Sealt edasi saab ise juba arendama hakata, kui kogemust natuke tulnud.

Aga ma ikka püüan selle kõrvalt originaalsuse säilitada, kuigi mu senised tööd pole eriti muljetavaldavad.
Püüan ikka edasi.
tagasi üles
keevitaja
AM 10 aastat
keevitaja

sõnum 15.02.2011 23:54:44 vasta tsitaadiga

vaadates tänapäeva veebi disaini trende, on PS osatähtsus muutumas järjest väiksemaks kuna kujundused muutuvad lihtsamaks ja aina rohkem pannakse rõhku sisule.
MONGO
HV kasutaja
MONGO

sõnum 16.02.2011 00:17:26 vasta tsitaadiga

HTML5 ja CSS3 annavad tegelikult peaaegu piisavalt võimalusi mudida lehe välimust, laadimisajad on ka head kiired kui pilte pole thumbs_up.gif
tagasi üles
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 16.02.2011 09:35:25 vasta tsitaadiga

Suht pointless on hakata kohe html-is veebi kujundama. Tänapäeva neti kiiruste juures minuarust pole laadimisajad mingi probleem. Ka mobiilveebis mitte, kus on juba andmeedastus maht see faktor, mis paneb asju paika.

Mart11in üks asi mille üle veel mõelda. Photoshop on algselt nagu nimi ütleb foto töötlemise programm. Adobe ise on ka tunnistanud, et veebi kujundamiseks on fireworks. Nüüd räägin küll sellest millest olen kuulnud, aga väidetavalt on veebi tegemiseks fireworks tunduvalt asisem kui photoshop. Kui oled kindel, et tahad ainult veebi suunas liikuda, soovitan uurida.

Tehnilise lahenduse poolest muidugi on tutorialid head, ei vaidlegi. Isegi googeldanud ala gold text tutorial või mis iganes ja vaadandu, kuidas neid gradiente ja layer style seatakse jne.
Edasi peab püüdlema, tõsi, et kergelt ei tule midagi kätte. Samass võin jälle omast kogemusest öelda seda, et pole tark leiutada uusi asju ja mõelda et olen jõle vägev originaalne tüüp. Originaali leiuta siis kui muud oskused olemas ja saad selle teha kasutajale mugava ja vastuvõetava. Ma ise tegin suht pikalt nn üle võlli asju. Mõtlesin mingi segase aga laheda asja välja, kujundasin ära ja pärast oli kökk mökk kui klient nina kirtsutas. Sai siis mingi hetk proovitud asju teha traditsioonilises võtmes aga originaalse kujundusega ning hetkel on tegelikult üli vähe kujundusi mida klientide poolt lukku ei saa. Viimane veeb meenub suvest, kus tegelikult küsimus polnud ka pigem mitte lukkusaamises vaid selles, et mitu bossi ja igal mitu sõpra kes kujundavad ja mingisuguses suunamisest ning oma ideede väljendusest polnud keegi huvitatud. Lõpptulemus on 90% ikkagi sama laks millega ma hakkama sain.
Lihtsalt kogu pigem infot konkurentide, sarnase temaatika ja sihtgrupiga veebide kohta. Mõtle läbi, mida vaja, kuidas vaja, kellele. Vb tee üldse ülesehituse wirefreimid. Ja siis kujunda asi ilusti ära.

Hinnad jah, 199 - .... e. Aga enamasti on töö taga ka kulunud palju aega, nii briifingutele, mockupidele kui arendusele. nt 200e veeb. Ütleme ametlikult. 130e kätte. Palju sa neid kuus teha jõuad? 6-7 vast? ala 15k palka. Pole paha, aga sellises tempos on varsti sul pea tühi. Muidugi enamik tööst ja rahast tegelikult ei tule uute projektide arvelt vaid nn pisigraafika loomisest.

Ma ei ütleks, et kujunduse osatähtsus väheneb. NT minimalistliku kujundust on minuhinnangul teha sama keeruline kui mingit retsi. Ajakulu tõesti võib erineva graafika loomise arvelt kõikuda, kuid et saada hea tulemus see nõuab ikka vaeva, proovimist ja ringitegemist.

mart11n
HV vaatleja
mart11n

sõnum 16.02.2011 21:48:15 vasta tsitaadiga

Sa räägid, et väidetakse, et fireworks on photoshopist etem veebilehtede tegemiseks. Mida sa ise kasutad disaini loomiseks, midagi hoopis kolmandat siis? Igastahes tänan nõuande eest, ma kindlasti vaatan üle selle variandi, loodan, et ta pole photoshopist väga erinev, muidu läheb jälle aega ümberõppimisele.
Sul on õigus selles osas, et leiutama hakata on veel mul vara.
Tegelikult hakkas mind veebindus juba päris noorest peale huvitama, esialgu tegin "freewebs.org" jms tüüpi lehtedel, mis kähku ära tüütasid. Edasi proovisin MS Frontpagega teha. Tegin mingi kujunduse valmis ning hakkasin layeritega peale paigutama nuppe ja sisu. Edasi avastasin templated ja muutsin neid enda nägemistmööda. Kord kodus haige olles ma hakkasin tutoriale vaatama css'i kohta ja siis vahtisin ja proovisin nende div kastikeste eripärasid ja võimalusi päev otsa. Kui midagi pikka aega välja ei tulnud siis ajas marru ja jätsin ta sinna paika, peale väikest uinakut tuli mingi mõte jälle pähe ning tõmbas jälle arvuti juurde tagasi. Viimasel ajal ei saa magama ka jäädud korralikult, liiga palju mõtlen, et kuidas kujundada järgmist kodulehte jne.
Sisuhaldussüsteemidega oli nii, et üks soovis kodulehte, mida oleks kerge muuta. Leidsin siis CMS'de laia maailma enda jaoks ning kaks päeva murdsin pead, kuidas saaks oma disaini razorcms'ga ühilduma, alguses tundus lootusetu aga lõpuks tulin toime. Joomlaga läks tiba kiiremini, kuna üsna sarnaselt peab talitama nende cmsidega. Hea tunne on iga oma saavutuse üle.

(ma ei tea kust see magamise smile tuli sinna, igastahes ära ma seda ei saa)
tagasi üles
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 17.02.2011 06:27:49 vasta tsitaadiga

Jah, sellist juttu olen kuulnud. Mõlemad adobe tooted ja fireworks võeti macromedialt paar aastat tagasi üle. Kunagi olen fireworksi näppinud, siis oli UI flashile sarnane.

Njah tegelikult võib front end developeri ja kujundaja eri kategooriatesse jagada, aga minuarust html/css ja jquery peaksid olema kergemad õppida ja need soovikorral saab poole aastaga enamvähem käppa + siis edasi erinevaid projekte probleeme lahates kogemused täienevad.Sellega peaks tööd ka leidma, vast isegi kõige lebom osa. Puudub see nn läbi surumise osa. Teed oma html-i igas browseris korralikult kuvatava ja on olemas. Ok seo jms nibin nabin juurde.

c3ltic
HV kasutaja

sõnum 17.02.2011 07:44:53 vasta tsitaadiga

Kasuta Gimpi icon_biggrin.gif
Vali üks jätkusuutlik CMS ja hakka sellele template'id arendama. Kõige mugavam ja kasulikum. Ki siis ühel päeval tulevad kliendid, on neile juba võimalik pakkuda oma teenust koos sisuhaldusega.

Alati alusta pildi joonistamisest. Joonista valmis selline pilt nagu sa tahad, et leht tuleks. Unusta ära igasugune slice'mine, saad mängida layeritega ja iga layeri sisu eraldi salvestada. Oled nö. ise kogu protsessi läbiviija ning saad paremini iga osakese tunnetuse sisse.

Uuri CMSide template süsteeme. Mina pole päevagi php-d õppinud, ent teen oma klientidele väga palju erilahendusi just seetõttu, et minu kasutatava CMSi, Wordpressi, kogu kood ja võimalused on nende codexis olemas. Tüüp-templated tulevad kaasa väga suure ja "ümber-nurga" koodiga. Õpi selgeks, mis mida teeb ja siis eemalda üleliigne. Vastavalt kliendile tead juba, mida ta tahab ja mida peab kasutama. Tüüpkoodi, mis on näiteks ühe template faili peal 250 rida, on võimalik vabalt saada 25 realiseks. Ja just läbi selle protsessi õpidki. Ctrl + Z on tihti abiks icon_biggrin.gif

Ja veel - ainuõige lahendus on see, kui sa ikka mõlemat poolt tead ja tunned, nii kujundamise poolt kui ka koodikirjutamist. Siis tead, milleks sa võimaline oled ja ei joonista jura kokku, sellist jura, mida hiljem pea võimatu lahti lõigata. Disainer ei disaini ainult ilusaid pilte, disainer disainib ka kasutajamugavust.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 8
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  Teen tasuta kodulehe mine lehele 1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.