Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Allanv
HV vaatleja
|
20.12.2010 02:24:13
Ei laadi windowsi peale kubuntu paigaldamist? |
|
|
Kuna mul on kaks kõvaketast (üks 1TB SATA ja üks 80GB PATA) tekkis mõte, et võiks sinna väiksemale peale panna kubuntu. Suurema peal on Win 7. Probleem siis selles, et kui panen arvuti käima siis ma ei saagi valida millist op süsteemi laadima hakata. Automaatselt laeb kubuntut. Eemaldasin 80GB ketta tagant juhtmed ära, et siis ei ole lihtsalt kuskilt kubuntut laadida ning arvuti peab laadima Win 7. Kuid kui arvuti käima panen, siis tuleb kiri "loading operation system" läheb natukene aega mööda ning siis tuleb kiri "device not found" , millele järgneb minig kood mis koosneb numbritest ja tähtedest. Et mida teha?
Ideaal oleks minu jaoks see, kui mul oleks win 7 ja kubuntu mõlemad ning ma saaksin panna nii, et vaikimisi arvuti laadiks win 7 ja kui tahan kubuntut kasutada, siis pean mingit nuppu vajutama arvuti käivitamisel.
Vabandan, kui jutt on segane kella palju juba.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
medieval
HV vaatleja

|
20.12.2010 10:02:02
|
|
|
Mine kubuntus, moundi see kõvaketas, kus on win7, ja ava terminal/konsool ning kirjuta sinna:
sudo update-grub
Peaks aitama?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Allanv
HV vaatleja
|
20.12.2010 20:26:06
|
|
|
tegin nii nagu ütlesid, kuid terminal/konsool ütleb, "sudo: update: command not found"
mis edasi teha?
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
20.12.2010 21:05:37
|
|
|
Kirjutasid sa täpselt nii nagu öeldud? sudo update-grub? Veateate järgi tundub, et oled mingi kirja vea teinud või mingi üleliigse tühiku kuhugi vahele pannud.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
21.12.2010 00:55:43
|
|
|
Käskudega on lihtsaim teha nii, et lihtsalt kopeerid need foorumist oma terminaliaknasse ja lajatad Enterit. Samuti võid teha omale Super Grub Disk plaadi (näiteks CD) ja proovida sellega. Kui ei anna GRUBi parandada, aitab see plaat sul ehk Windossi sisse saada. Vähemalt mul on seni temast sel määral abi olnud, GRUBi parandus pole mul sellega seni õnnestunud
http://www.supergrubdisk.org/
Puppy Linuxi live CDl on samuti mingi GRUBi remontimise vidin olemas. Sellega õnnestus mul viimati Windossi buutimine korda saada peale seda, kui Lubuntu install selle pekki keeras. Tõsi küll, nüüd pean ma Lubuntusse saamiseks Supergrubdiski kasutama, kuna GRUBist buutimise katse annab errori stiilis "faili ei leitud" vms
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
Allanv
HV vaatleja
|
21.12.2010 23:35:18
|
|
|
Sain korda asjad.
Võtsin väiksea ketta tagant ära ning tegin windowsile repair'i.
Nähtavasti ei viitsi linuxiga praegu tegelema hakata.
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|