Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  Ei laadi windowsi peale kubuntu paigaldamist? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Allanv
HV vaatleja

sõnum 20.12.2010 02:24:13 Ei laadi windowsi peale kubuntu paigaldamist? vasta tsitaadiga

Kuna mul on kaks kõvaketast (üks 1TB SATA ja üks 80GB PATA) tekkis mõte, et võiks sinna väiksemale peale panna kubuntu. Suurema peal on Win 7. Probleem siis selles, et kui panen arvuti käima siis ma ei saagi valida millist op süsteemi laadima hakata. Automaatselt laeb kubuntut. Eemaldasin 80GB ketta tagant juhtmed ära, et siis ei ole lihtsalt kuskilt kubuntut laadida ning arvuti peab laadima Win 7. Kuid kui arvuti käima panen, siis tuleb kiri "loading operation system" läheb natukene aega mööda ning siis tuleb kiri "device not found" , millele järgneb minig kood mis koosneb numbritest ja tähtedest. Et mida teha?

Ideaal oleks minu jaoks see, kui mul oleks win 7 ja kubuntu mõlemad ning ma saaksin panna nii, et vaikimisi arvuti laadiks win 7 ja kui tahan kubuntut kasutada, siis pean mingit nuppu vajutama arvuti käivitamisel.

Vabandan, kui jutt on segane icon_redface.gif kella palju juba.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
medieval
HV vaatleja
medieval

sõnum 20.12.2010 10:02:02 vasta tsitaadiga

Mine kubuntus, moundi see kõvaketas, kus on win7, ja ava terminal/konsool ning kirjuta sinna:

sudo update-grub

Peaks aitama?
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Allanv
HV vaatleja

sõnum 20.12.2010 20:26:06 vasta tsitaadiga

tegin nii nagu ütlesid, kuid terminal/konsool ütleb, "sudo: update: command not found"
mis edasi teha?
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 20.12.2010 21:05:37 vasta tsitaadiga

Kirjutasid sa täpselt nii nagu öeldud? sudo update-grub? Veateate järgi tundub, et oled mingi kirja vea teinud või mingi üleliigse tühiku kuhugi vahele pannud.
tagasi üles
Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.12.2010 00:55:43 vasta tsitaadiga

Käskudega on lihtsaim teha nii, et lihtsalt kopeerid need foorumist oma terminaliaknasse ja lajatad Enterit. Samuti võid teha omale Super Grub Disk plaadi (näiteks CD) ja proovida sellega. Kui ei anna GRUBi parandada, aitab see plaat sul ehk Windossi sisse saada. Vähemalt mul on seni temast sel määral abi olnud, GRUBi parandus pole mul sellega seni õnnestunud icon_smile.gif

http://www.supergrubdisk.org/

Puppy Linuxi live CDl on samuti mingi GRUBi remontimise vidin olemas. Sellega õnnestus mul viimati Windossi buutimine korda saada peale seda, kui Lubuntu install selle pekki keeras. Tõsi küll, nüüd pean ma Lubuntusse saamiseks Supergrubdiski kasutama, kuna GRUBist buutimise katse annab errori stiilis "faili ei leitud" vms icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 57 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
Allanv
HV vaatleja

sõnum 21.12.2010 23:35:18 vasta tsitaadiga

Sain korda asjad.

Võtsin väiksea ketta tagant ära ning tegin windowsile repair'i.
Nähtavasti ei viitsi linuxiga praegu tegelema hakata.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  Ei laadi windowsi peale kubuntu paigaldamist?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.