Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
devoteekas
HV vaatleja
|
02.11.2010 23:10:18
Palun abi:Probleem Kaspersky Anti-Virus litsentsi uuendamisega |
|
|
Tere. Olen hommikust õhtuni maadelnud Kaspersky Anti-Virus uue versiooni installimisega,kuid oma kurvastuseks tulutult.
Nimelt lõppes mul hiljuti antud programmi aastane litsentsileping ning ostsin internetiteel uue litsentsi. Paigaldamisel nõudis see uuema versiooni olemasolu, mis sai vana (2009) aasta versiooniga asendatud. Eemaldasin vana versiooni kavremover abil arvutist. Laadisin siis uue versiooni kav11.0.1.400_est alla, pakkis mul selle ka kenasti lahti, kuid peale seda ilmnes esimene veateade:
Pika uurimise järel jõudsin selgusele, et ilmselt on viga Windows Installer'is, kuna Service status: on asendis Stopped ja Stardi nupule vajutades annab peale paarisekundilist lugemist järgmise veateate:
Ühesõnaga staatust Started peale sättida ei lase. Kas on probleem kahjustunud ja vigases msiexec.exe failis või midagi muud ei tea. Olen proovinud igasugu interneti õpetuste järgi probleemile lahendust leida, kuid siiamaani pole miski aidanud. Paluksin väga abi inimestelt kes midagi asjalikku ehk soovitada oskab. Neile kes Windowsi mahalaskmist soovitavad, siis teadmiseks, et see pole mulle uudis.
Minu OP system
Tegin ka arvuti SystemInfo. Kui kellelegi abistajale parema ülevaate annab, lisan siia. Lasin ka Kaspersky Virus Removal Tool'ga asja üle - need andmed samuti salvestatud.
Tänan juba ette.
_________________ • Kes viimasena naerab ei saanud arvatavasti naljast aru. |
|
tagasi üles |
|
 |
aldios
HV kasutaja

|
03.11.2010 06:55:04
|
|
|
Mis see Kaspersky virus removal tool leidis ka miskit või? ja kas peale sellega puhastamist ei saa ikka installida ,windows installer service ongi manual ja peabki olema ,käivitub ainult siis kui vaja miskit installida mitte ei jookse taustal 24/7 .
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.11.2010 07:30:23
|
|
|
Yks v6imalik variant on selline, et peidetud viirus ise istubki Kaspersky failide hulgas ja blokeerib enda vastu rynnakud.
Olen kunagi ajaloos mingi vanema variandiga midagi taolist n2inud.
Sel juhul tuleks see HDD panna m6ne teise arvuti kylge USB-v2likettana ja teises masinas oleva viiruset6rjega yle kontrollida. Aga see viirusetrje peab ise olema nutikas ja peab oskama seda, et kontrollib 100% faile, mitte 20-40%.
Postitatud mobile device
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
devoteekas
HV vaatleja
|
03.11.2010 09:49:11
|
|
|
Rõhutan, et viga peaks olema Windows Installeris. See ei luba mul sisse ega väljalülitusi teha ja tänu asjaolule ei saa ka Kaspersky Anti-Virus't peale panna.
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
devoteekas
HV vaatleja
|
03.11.2010 11:31:56
|
|
|
Uskumatu, kuid Malwarebytes suutis leida 16 pahavara, eemaldas need ja nõudis restarti. Ent siiski ei muutunud midagi. Veateated endiselt samad.
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.11.2010 11:43:53
|
|
|
Ära näe vaeva nende reklaamitud MAM-de jms-ga - need kontrollivad masinat ainult a 20-40% failidest ja muude failide hulka peitunud viirus lihtsalt irvitab neile kontrollijatele näkku.
Ja teine asi - kui tegemist on rünnakute vastu kaitstud viirus, siis seda sa ei saagi samas masinas kätte.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
devoteekas
HV vaatleja
|
03.11.2010 12:51:49
|
|
|
Ega ma selle bootimisega muret ei pea tundma, et C-kettalt midagi kustub?
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
devoteekas
HV vaatleja
|
03.11.2010 15:28:53
|
|
|
No seda nüüd küll, aga litsentsi eest peaaegu 400 kr. makstud. Raha vaevalt sealt tagasi makstakse, seda enam, et probleem siiski minu enda operatsioonisüsteemis. Jään siiski aastaks Kaspersky kliendiks.
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
03.11.2010 16:34:58
|
|
|
devoteekas kirjutas: |
No seda nüüd küll, aga litsentsi eest peaaegu 400 kr. makstud. Raha vaevalt sealt tagasi makstakse, seda enam, et probleem siiski minu enda operatsioonisüsteemis. Jään siiski aastaks Kaspersky kliendiks. |
Heips!
Eee... käivitad sa seda installerit ikka As-Administrator? Äkist on selles "uba"(ehk UAC)
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
03.11.2010 17:41:59
|
|
|
devoteekas, aga miks sa Kaspersky Eesti suppordiga ei suhtle? Pädevad vennad seal. Juba neljas aasta KIS-i kasutaja.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
devoteekas
HV vaatleja
|
03.11.2010 18:29:37
|
|
|
hashi kirjutas: |
No seda nüüd küll, aga litsentsi eest peaaegu 400 kr. makstud. Raha vaevalt sealt tagasi makstakse, seda enam, et probleem siiski minu enda operatsioonisüsteemis. Jään siiski aastaks Kaspersky kliendiks. |
Heips!
Eee... käivitad sa seda installerit ikka As-Administrator? Äkist on selles "uba"(ehk UAC)  |
Ikka administraatorina. Arvutis ka ainuke kasutaja.
tsitaat: |
devoteekas, aga miks sa Kaspersky Eesti suppordiga ei suhtle? Pädevad vennad seal. Juba neljas aasta KIS-i kasutaja. |
See oli esimene käik, mis tegin. Vastus selline:
Kuna windows installer on kriitiline komponent igasuguste programmide,
k.a. turvaprogrammide paigaldamisel ja/või eemaldamisel ,siis on
kindlasti vaja alustada just selle parandamisest.
Kõige parema tulemuse saate, kui pöördute microsoft'i toe poole (tel.
686 8868) kuna hetkel pole probleem ilmselt seotud Kaspersky programmiga
ja kahjuks puudub netis pädev teave kuidas parandada installeri vigu
Windows Vista op. süsteemis (Windows XP kohta on teavet rohkem)
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Põhimõtteliselt oleks vaja kontrollida samm- sammult
- kas installeri failid (msiexec.exe ja teegid) on olemas ja pole riknenud
- kas windows installeri teenus on olemas teenuste nimekirjas
- kas saab seda käivitada (start) või peatada (stop) ja siis käivitada
- kas installeri süsteemiregistri kanded on korras
jne.
Teadmiseks veel, et kasutan legaalset tarkvara ning eelnevate paigaldustega probleeme pole olnud.
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.11.2010 20:04:01
|
|
|
Mis sellest Windowsi installerist ikka torkida, kui viirus selle toimeprotsessi ära blokeerib.
Ja uskuda võib, et installeri EXE /COM-fail on ka juba ise viiruse poolt ära nakatatud.
------------------------------------
Seda blokeerimist / nakatamist tehakse spetsiaalselt selleks, et vältida / blokeerida tõrje-puhastusprogramme.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
devoteekas
HV vaatleja
|
03.11.2010 20:43:32
|
|
|
Seda peale lastes, tuleb selline teabekast:
|
tagasi üles |
|
 |
aldios
HV kasutaja

|
03.11.2010 20:45:49
|
|
|
Võid ju veel proovida http://www.virustotal.com/ selle msiexec,exe laadida, saad md5 hashi teada selle väärtuse googlest peaks ka saama asub ta win7 puhul C:\Windows\winsxs\x86_microsoft-windows-installer-executable_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_4957caefe76d7816
vistat pole kahjuks hetkel võtta ,et kontrollida ja registri väärtus asub: HKEY_CLASSES_ROOT\Applications\msiexec.exe
|
|
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
03.11.2010 21:03:38
|
|
|
Seda peale lastes, tuleb selline teabekast:
 |
Ehk laadisid vale alla: Windows6.0-KB942288-v2-x86.msu peaks õige olema (arvatavasti on sul 32bit süsteem)
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
devoteekas
HV vaatleja
|
03.11.2010 22:03:04
|
|
|
Laadisin selle jah. Windows6.0-KB942288-v2-x86.msu. Mul 32bit süsteem.
tsitaat: |
Võid ju veel proovida http://www.virustotal.com/ selle msiexec,exe laadida, saad md5 hashi teada selle väärtuse googlest peaks ka saama asub ta win7 puhul C:\Windows\winsxs\x86_microsoft-windows-installer-executable_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_4957caefe76d7816
vistat pole kahjuks hetkel võtta ,et kontrollida ja registri väärtus asub: HKEY_CLASSES_ROOT\Applications\msiexec.exe |
Tegin selle läbi ja sain teada md5 hashi ja vaatasin google otsinguga selle väärtuse, kuid mis sellega peale hakata...? Minupuhul täielikult tume maa, nagu ka see registris müttamine. Pilt sellest,....Kas tundub kõik norm olevat???
md5 hashi vastus, numbreid(koodi) kuvamata
File already submitted: The file sent has already been analysed by VirusTotal in the past. This is same basic info regarding the sample itself and its last analysis:
MD5: .......................................................
Date first seen: 2009-05-28 17:30:53 (UTC)
Date last seen: 2010-10-22 19:46:47 (UTC)
Detection ratio: 0/43
|
tagasi üles |
|
 |
aldios
HV kasutaja

|
04.11.2010 07:34:12
|
|
|
Msiexec.exe ilmselt nakatumatta kui virustotal teadis ,et sama hashiga asja kamminud ja tulem 0/43
Ei tea kas abi aga võid proovida veel käsku mis peaks vigased süsteemi failid parandama
käivita runi kaudu administraatorina cmd aken ja anna käsk sfc scannow
http://support.microsoft.com/kb/929833
|
|
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
04.11.2010 07:45:38
|
|
|
Tee siis FORMAT C , ma ei kasutaks sellist viirusetõrjet mis arvutis pesitseva operatsioonisüsteemi ära rikub, see on ehe näide kui palju sellest Kaspersky viirusetõrjest abi on, viirusetõrje peab arvutit kaitsma viiruste eest, mitte selle failisüsteeme rikkuma.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.11.2010 08:10:48
|
|
|
Marie: Oh sind küll - ega Kaspersky ei riku systeemifaile - seda teevad k6ik nutikad COM ja EXE faile nakatavad viirused.
Nii, et pole selles suhtes mingit vahet, et mis viiruset6rje masinas on. Kui viirus p22seb viiruset6rjest mo"o"da, siis on kogu lugu.
Ma ei ole küll veel arvamusel, et kindlasti on uut formaati vaja teha. Alati leidub ju m6ni s6ber v6i tuttav, kelle arvuti kylge ketas v2likettana to"o"le panna.
Postitatud mobile device
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
04.11.2010 08:23:57
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Marie: Oh sind küll - ega Kaspersky ei riku systeemifaile - seda teevad k6ik nutikad COM ja EXE faile nakatavad viirused.
Nii, et pole selles suhtes mingit vahet, et mis viiruset6rje masinas on. Kui viirus p22seb viiruset6rjest mo"o"da, siis on kogu lugu.
.... |
Ei tea miks sellist saasta viirusetõrjet vaja sinna arvutisse on mis viiruseid mööda laseb ja ilma asjata ainult meeletut arvutiressursi sööb, kui vaadata teemat Parim Antiviirus 2010: 10 tuntumat tasulist viirusetõrje lahendust võistlesid tiitlile , siis seal on Kaspersky praktiliselt viimastel kohtadel, nii-et saast jääb saastaks.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
devoteekas
HV vaatleja
|
04.11.2010 09:40:51
|
|
|
aldios kirjutas: |
Msiexec.exe ilmselt nakatumatta kui virustotal teadis ,et sama hashiga asja kamminud ja tulem 0/43
Ei tea kas abi aga võid proovida veel käsku mis peaks vigased süsteemi failid parandama
käivita runi kaudu administraatorina cmd aken ja anna käsk sfc scannow
http://support.microsoft.com/kb/929833 |
Tegin selle scanni ja tulemus selline:
Olukord ikka sama, KAV installida ei lase. Windows Installi sisse välja lülitada ei lase... Lausa nõutuks teeb! Hakkan vaikselt lootust kaotama.
Arvutis on mul isiklik andmemaht üsna suur, mida hetkel kuhugi paigutada ei ole ja Windowsi recovery plaadiga ka kunagi paigaldanud pole.
Suur tänu siiamaani abistanutele!!!
|
tagasi üles |
|
 |
|