praegune kellaaeg 21.06.2025 20:18:45
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kpihus
Kreisi kasutaja

|
22.08.2010 00:15:36
FB-DIMM või Mitte FB DIMM |
|
|
Kuna FB-DIMM on põhiliselt serveri teema, siis tegin siia, moded liigutagu vajadusel.
Küsimus lihtne, kas meitemaa inimsed ka FB-DIMM'e katsunud on ? Müügikanalitest ei leidnud, kuna aga hetkel vaja serverile emaplaati osta, siis mõtled, kas FB-DIMM'iga, või mitte FB-DIMM'iga.
Tulistage.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
kpihus
Kreisi kasutaja

|
22.08.2010 12:04:50
|
|
|
Andrus Luht kirjutas: |
Eks see ikka ole kinni sinu serveri emaplaadis, kas sinna FB või mitte. Igatahes ei tee see vahemälu kahju jõudlusele...
 |
Noh seda ma mõtlengi, kas võta FB-DIMMiga või mitte. Mäludel olulist hinnavahet tavalistega ei täheldanud. Ainuke miinus vist on see, et neid tuleb paari kaupa juurde laduda ?
Miskipärast muidugi tundub mulle, et nende FB-DIMM'ide saatus kujunevat sarnaseks kunaguste RIMM mäludega, korra olid, aga kadusid kiirelt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
kpihus
Kreisi kasutaja

|
22.08.2010 19:49:01
|
|
|
Aga saan ma õigesti aru, et vähemalt hetkel eestis neid mälusid keegi ei paku ? GNT's ei olnud, HV's samuti mitte.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
netmaster
HV kasutaja

|
23.08.2010 12:04:55
|
|
|
pole viimase aja trendidega kursis, aga niipalju, kui mina igasugu servereid näinud olen, on nii, et kui on FB DIMM tugi, lähevad sinna sisse ainult FB DIMM'id. Ma olen siiani arvanud, et see on mingi chipset'ist või suisa füüsilisest disainist tulenev piirang. Võibolla on muidugi olemas ka emaplaate, kuhu istuvad nii FB, kui mitte FB DIMM'id, aga kui ma hiljuti otsisin LGA771 emaplaate (Tyan, Supermicro jms), siis ühtegi ei sattunud ette, kuhu oleks sobinud mõlemad variandid, või õigemini mille manual'i oleks kirjutatud, et mitte FB mälud käivad ka.
Ja FB DIMM on ikka oluliselt kallim, kolmandiku vähemalt, võibolla isegi 2x.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kpihus
Kreisi kasutaja

|
23.08.2010 13:11:01
|
|
|
netmaster kirjutas: |
pole viimase aja trendidega kursis, aga niipalju, kui mina igasugu servereid näinud olen, on nii, et kui on FB DIMM tugi, lähevad sinna sisse ainult FB DIMM'id. Ma olen siiani arvanud, et see on mingi chipset'ist või suisa füüsilisest disainist tulenev piirang. Võibolla on muidugi olemas ka emaplaate, kuhu istuvad nii FB, kui mitte FB DIMM'id, aga kui ma hiljuti otsisin LGA771 emaplaate (Tyan, Supermicro jms), siis ühtegi ei sattunud ette, kuhu oleks sobinud mõlemad variandid, või õigemini mille manual'i oleks kirjutatud, et mitte FB mälud käivad ka.
Ja FB DIMM on ikka oluliselt kallim, kolmandiku vähemalt, võibolla isegi 2x. |
Mõlema mälu tugi on kahtlane kuna mäluga suhtlemine on totaalselt erinev.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
23.08.2010 13:21:17
|
|
|
Andrus Luht kirjutas: |
Igatahes ei tee see vahemälu kahju jõudlusele... |
FBDIMM'i latentsus on jupp maad suurem muudest mälutüüpidest. Samas on ta eeliseks (teoorias) suurem ribalaius ning kasti korraga laotav mälu hulk. Uuemate 3-4 kanaliga prosede puhul ei tohiks samas ei läbilase ega ka maht eriti suureks probleemiks olla
netmaster kirjutas: |
Ma olen siiani arvanud, et see on mingi chipset'ist või suisa füüsilisest disainist tulenev piirang. |
Nii ongi. Erinevused on suuremadki, kui oli DDR1 vs DDR2.
[edit]
esialgsed otsingud justkui näitavad, et ka intel ei kasuta enam oma uuematel platformidel FBDIMM'e
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|