Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  FB-DIMM või Mitte FB DIMM märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kpihus
Kreisi kasutaja
kpihus

sõnum 22.08.2010 00:15:36 FB-DIMM või Mitte FB DIMM vasta tsitaadiga

Kuna FB-DIMM on põhiliselt serveri teema, siis tegin siia, moded liigutagu vajadusel.

Küsimus lihtne, kas meitemaa inimsed ka FB-DIMM'e katsunud on ? Müügikanalitest ei leidnud, kuna aga hetkel vaja serverile emaplaati osta, siis mõtled, kas FB-DIMM'iga, või mitte FB-DIMM'iga.

Tulistage.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.08.2010 00:58:25 vasta tsitaadiga

Eks see ikka ole kinni sinu serveri emaplaadis, kas sinna FB või mitte. Igatahes ei tee see vahemälu kahju jõudlusele...

thumbs_up.gif

tagasi üles
kpihus
Kreisi kasutaja
kpihus

sõnum 22.08.2010 12:04:50 vasta tsitaadiga

Andrus Luht kirjutas:
Eks see ikka ole kinni sinu serveri emaplaadis, kas sinna FB või mitte. Igatahes ei tee see vahemälu kahju jõudlusele...

thumbs_up.gif

Noh seda ma mõtlengi, kas võta FB-DIMMiga või mitte. Mäludel olulist hinnavahet tavalistega ei täheldanud. Ainuke miinus vist on see, et neid tuleb paari kaupa juurde laduda ?

Miskipärast muidugi tundub mulle, et nende FB-DIMM'ide saatus kujunevat sarnaseks kunaguste RIMM mäludega, korra olid, aga kadusid kiirelt.
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 22.08.2010 12:06:10 vasta tsitaadiga

Ei usu. Täna on ikka valdav osa serverite mammadest FB toega ja kuna performance pea sama hinna juures on ikkagi FB kasuks siis...

icon_idea.gif

tagasi üles
kpihus
Kreisi kasutaja
kpihus

sõnum 22.08.2010 19:49:01 vasta tsitaadiga

Aga saan ma õigesti aru, et vähemalt hetkel eestis neid mälusid keegi ei paku ? GNT's ei olnud, HV's samuti mitte.
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 23.08.2010 01:25:37 vasta tsitaadiga

Tigmast küsisid ?
netmaster
HV kasutaja
netmaster

sõnum 23.08.2010 12:04:55 vasta tsitaadiga

pole viimase aja trendidega kursis, aga niipalju, kui mina igasugu servereid näinud olen, on nii, et kui on FB DIMM tugi, lähevad sinna sisse ainult FB DIMM'id. Ma olen siiani arvanud, et see on mingi chipset'ist või suisa füüsilisest disainist tulenev piirang. Võibolla on muidugi olemas ka emaplaate, kuhu istuvad nii FB, kui mitte FB DIMM'id, aga kui ma hiljuti otsisin LGA771 emaplaate (Tyan, Supermicro jms), siis ühtegi ei sattunud ette, kuhu oleks sobinud mõlemad variandid, või õigemini mille manual'i oleks kirjutatud, et mitte FB mälud käivad ka.

Ja FB DIMM on ikka oluliselt kallim, kolmandiku vähemalt, võibolla isegi 2x.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kpihus
Kreisi kasutaja
kpihus

sõnum 23.08.2010 13:11:01 vasta tsitaadiga

netmaster kirjutas:
pole viimase aja trendidega kursis, aga niipalju, kui mina igasugu servereid näinud olen, on nii, et kui on FB DIMM tugi, lähevad sinna sisse ainult FB DIMM'id. Ma olen siiani arvanud, et see on mingi chipset'ist või suisa füüsilisest disainist tulenev piirang. Võibolla on muidugi olemas ka emaplaate, kuhu istuvad nii FB, kui mitte FB DIMM'id, aga kui ma hiljuti otsisin LGA771 emaplaate (Tyan, Supermicro jms), siis ühtegi ei sattunud ette, kuhu oleks sobinud mõlemad variandid, või õigemini mille manual'i oleks kirjutatud, et mitte FB mälud käivad ka.

Ja FB DIMM on ikka oluliselt kallim, kolmandiku vähemalt, võibolla isegi 2x.

Mõlema mälu tugi on kahtlane kuna mäluga suhtlemine on totaalselt erinev.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 23.08.2010 13:21:17 vasta tsitaadiga

Andrus Luht kirjutas:
Igatahes ei tee see vahemälu kahju jõudlusele...
FBDIMM'i latentsus on jupp maad suurem muudest mälutüüpidest. Samas on ta eeliseks (teoorias) suurem ribalaius ning kasti korraga laotav mälu hulk. Uuemate 3-4 kanaliga prosede puhul ei tohiks samas ei läbilase ega ka maht eriti suureks probleemiks olla
netmaster kirjutas:
Ma olen siiani arvanud, et see on mingi chipset'ist või suisa füüsilisest disainist tulenev piirang.
Nii ongi. Erinevused on suuremadki, kui oli DDR1 vs DDR2.

[edit]
esialgsed otsingud justkui näitavad, et ka intel ei kasuta enam oma uuematel platformidel FBDIMM'e

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 23.08.2010 13:21:30 vasta tsitaadiga

kpihus kirjutas:
Aga saan ma õigesti aru, et vähemalt hetkel eestis neid mälusid keegi ei paku ? GNT's ei olnud, HV's samuti mitte.

Tuleb õppida HV otsingut kasutama, FB DIMM mälud täitsa olemas icon_smile.gif
https://www.hinnavaatlus.ee/products/pricelist/?FirmID=&Product=fb+dimm&minPrice=&maxPrice=&START=0&Sort=2&Order=0

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  FB-DIMM või Mitte FB DIMM
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.