Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
Bastardo
HV kasutaja

|
16.08.2010 15:17:34
Õpetage loll telefoni GPSi kasutama |
|
|
Kas keegi Samsung Monte omanik või muidu taibukas ja tubli inimene võiks mulle selgeks teha kuidas nimetatud telefonil gepsu kasutada.
Kui ma valin seaded->telefoni seaded->GPS-positsioon->satelliidi olek siis leiab telefon mul sõltualt asukohast 3-8 sattelliiti kiiresti üles ja näitab ka GPS-positsiooni aknas minu positsiooni.
Kui ma aga käivitan Google Mapsi või Mobile GMapsi siis ei suuda telefon ühtki satelliiti leida. Panen küll seadetest iternal GPSi aga ei midagi. Google Maps ütleb, et ootab GPS sidet ja GMaps ütleb lihtsalt et puudub ühendus sattelliitidega.
Äkki ma teen midagi valesti, äkki ma peaks jätma selle GPSi kuidagi taustale tööle, sattelliite otsima vms. ?
Või mis? Või kuidas?
Aitäh
_________________ "Siiski, julgeksin arvata, et siiski antud juhul, nagu ka paljudel, ütleksin isegi, et siiski kõikidel juhtudel oma isikliku arvamuse
põhjendamine omab siiski küllaltki suurt kaalu, eriti valdavalt, ma ütleksin, negatiivse arvamuse puhul" (A. Rüütel) |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
erik70
HV vaatleja
|
16.08.2010 15:50:17
|
|
|
Sama telefoni värske omaniku kogemusest - anna lihtsalt talle aega. Võib minna vabalt 5 minutit, võibolla ka kauem.
|
|
tagasi üles |
|
 |
raido357
HV veteran
|
16.08.2010 15:56:19
|
|
|
erik70 kirjutas: |
Sama telefoni värske omaniku kogemusest - anna lihtsalt talle aega. Võib minna vabalt 5 minutit, võibolla ka kauem. |
+1
|
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bastardo
HV kasutaja

|
16.08.2010 16:18:00
|
|
|
Seega - ma ei pea mingeid gepsu seadeid näppima? Avan lihtsalt google mapsi või GMapsi ja ootan?
_________________ "Siiski, julgeksin arvata, et siiski antud juhul, nagu ka paljudel, ütleksin isegi, et siiski kõikidel juhtudel oma isikliku arvamuse
põhjendamine omab siiski küllaltki suurt kaalu, eriti valdavalt, ma ütleksin, negatiivse arvamuse puhul" (A. Rüütel) |
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
raido357
HV veteran
|
16.08.2010 18:00:08
|
|
|
Bastardo kirjutas: |
Seega - ma ei pea mingeid gepsu seadeid näppima? Avan lihtsalt google mapsi või GMapsi ja ootan? |
Üldiselt küll, paraku on see GPS kaardiga suhtlemisel jah pikaldane. On õnnestundud vahel ka hetkega ühendus saada aga see on kuidas kunagi.
|
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
16.08.2010 18:34:51
|
|
|
Marie, momentaanne on vaid juhul kui GPS on "soe" ehk et GPS kiibil on teada kus mis satelliidid asuvad reaalselt taevas. Abistada on võimalik satelliitide info ette andmisega, heal lapsel mitu nime, mobiilides nimetatakse seda A-GPS'iks, Tomtom nimetab asja quickgpsfixiks jne.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
16.08.2010 18:42:32
|
|
|
ot: |
... momentaanne on vaid juhul kui GPS on "soe" ehk et GPS kiibil on teada kus mis satelliidid asuvad reaalselt taevas....... |
Ma läksin korra rõdule, ajasin Google Mapsi tööle, algul laadis mõne sekundi kaardi, siis näitas teenusepakkuja asukohta ja mõni sekund hiljem juba seteliitide järgi õiget asukohta, nii-et ma ei ütleks, et pead minuteid ootama, et teada saada kus asud
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
16.08.2010 18:44:52
|
|
|
Marie, siin ongi A-GPS märksõnaks, seda infot aga laeb ta sul üle mobiilse interneti või Wifi (kui saadaval on) alla.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bastardo
HV kasutaja

|
17.08.2010 10:30:32
|
|
|
Tänud vastamast. Eks ma katsetan edasi. Eile ei õnenstunud veel tööle saada aga lasen We-Traveli koos eesti mapiga peale, vaatab, mis siis teeb.
Aga äkki oskab keegi sama talefoni omanik selgitada veel üht anomaaliat. Nimelt sms-e saates, isegi kui on lühike sms, no ekraani suurune umbes, hakib telefon selle kuidagi kolmeks sms-iks. No ja saadabki nii, et sending 1/3, 2/3 ja 3/3. Adressaadini jõuab ikka üks sms aga kas mina pean maksma operaatorfirmale kolme eest?
Või raiub telefoni soft selle saatmiseks lihtsalt kolmeks, et läheks kiiremini kohale aga maksustatakse ikka kui üks sms?
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
raido357
HV veteran
|
17.08.2010 11:13:51
|
|
|
Bastardo kirjutas: |
Tänud vastamast. Eks ma katsetan edasi. Eile ei õnenstunud veel tööle saada aga lasen We-Traveli koos eesti mapiga peale, vaatab, mis siis teeb.
Aga äkki oskab keegi sama talefoni omanik selgitada veel üht anomaaliat. Nimelt sms-e saates, isegi kui on lühike sms, no ekraani suurune umbes, hakib telefon selle kuidagi kolmeks sms-iks. No ja saadabki nii, et sending 1/3, 2/3 ja 3/3. Adressaadini jõuab ikka üks sms aga kas mina pean maksma operaatorfirmale kolme eest?
Või raiub telefoni soft selle saatmiseks lihtsalt kolmeks, et läheks kiiremini kohale aga maksustatakse ikka kui üks sms? |
Huvitav, üks asi on kindel, et Õ kasutamine läheb kirja päris mitme märgi eest. Tava sms pikkus 160 märki, siis Õ võtab sellest 90 endale. Miinus veidi, et pole mingist alternatiivset, Õ-d meenutavat märki telefoni topitud. Peab number "6"-ga läbi ajama.
|
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
17.08.2010 12:50:46
|
|
|
õ täht ei võta mitte 90 endale, vaid ühe SMS'i nähtavate tähtede arv väheneb 90 võrra, kuna iga täht hakkab rohkem mahtu võtma.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
mar6o
HV kasutaja

|
17.08.2010 16:02:01
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
õ täht ei võta mitte 90 endale, vaid ühe SMS'i nähtavate tähtede arv väheneb 90 võrra, kuna iga täht hakkab rohkem mahtu võtma. |
Nii ongi. Sama põhjustavad eesti keeles kasutatavatest veel tähed "š" ja "ž".
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|