Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Õpetage loll telefoni GPSi kasutama märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Bastardo
HV kasutaja
Bastardo

sõnum 16.08.2010 15:17:34 Õpetage loll telefoni GPSi kasutama vasta tsitaadiga

Kas keegi Samsung Monte omanik või muidu taibukas ja tubli inimene võiks mulle selgeks teha kuidas nimetatud telefonil gepsu kasutada.

Kui ma valin seaded->telefoni seaded->GPS-positsioon->satelliidi olek siis leiab telefon mul sõltualt asukohast 3-8 sattelliiti kiiresti üles ja näitab ka GPS-positsiooni aknas minu positsiooni.

Kui ma aga käivitan Google Mapsi või Mobile GMapsi siis ei suuda telefon ühtki satelliiti leida. Panen küll seadetest iternal GPSi aga ei midagi. Google Maps ütleb, et ootab GPS sidet ja GMaps ütleb lihtsalt et puudub ühendus sattelliitidega.

Äkki ma teen midagi valesti, äkki ma peaks jätma selle GPSi kuidagi taustale tööle, sattelliite otsima vms. ?

Või mis? Või kuidas?

Aitäh

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
erik70
HV vaatleja

sõnum 16.08.2010 15:50:17 vasta tsitaadiga

Sama telefoni värske omaniku kogemusest - anna lihtsalt talle aega. Võib minna vabalt 5 minutit, võibolla ka kauem.
tagasi üles
raido357
HV veteran

sõnum 16.08.2010 15:56:19 vasta tsitaadiga

erik70 kirjutas:
Sama telefoni värske omaniku kogemusest - anna lihtsalt talle aega. Võib minna vabalt 5 minutit, võibolla ka kauem.

+1
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
Bastardo
HV kasutaja
Bastardo

sõnum 16.08.2010 16:18:00 vasta tsitaadiga

Seega - ma ei pea mingeid gepsu seadeid näppima? Avan lihtsalt google mapsi või GMapsi ja ootan?
tagasi üles
raido357
HV veteran

sõnum 16.08.2010 18:00:08 vasta tsitaadiga

Bastardo kirjutas:
Seega - ma ei pea mingeid gepsu seadeid näppima? Avan lihtsalt google mapsi või GMapsi ja ootan?

Üldiselt küll, paraku on see GPS kaardiga suhtlemisel jah pikaldane. On õnnestundud vahel ka hetkega ühendus saada aga see on kuidas kunagi.
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 16.08.2010 18:18:57 vasta tsitaadiga

Hea satelliitide nähtavuse korral peks ikka praktiliselt momentaanselt asukoha ära näitama, ruumides loomulikult mitte, just testisin,väljas olles GPS töötab laitmatuld.

Link

Ülevaade: Samsung S5620 Monte

mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 16.08.2010 18:34:51 vasta tsitaadiga

Marie, momentaanne on vaid juhul kui GPS on "soe" ehk et GPS kiibil on teada kus mis satelliidid asuvad reaalselt taevas. Abistada on võimalik satelliitide info ette andmisega, heal lapsel mitu nime, mobiilides nimetatakse seda A-GPS'iks, Tomtom nimetab asja quickgpsfixiks jne.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 16.08.2010 18:42:32 vasta tsitaadiga

ot:
... momentaanne on vaid juhul kui GPS on "soe" ehk et GPS kiibil on teada kus mis satelliidid asuvad reaalselt taevas.......

Ma läksin korra rõdule, ajasin Google Mapsi tööle, algul laadis mõne sekundi kaardi, siis näitas teenusepakkuja asukohta ja mõni sekund hiljem juba seteliitide järgi õiget asukohta, nii-et ma ei ütleks, et pead minuteid ootama, et teada saada kus asud

mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 16.08.2010 18:44:52 vasta tsitaadiga

Marie, siin ongi A-GPS märksõnaks, seda infot aga laeb ta sul üle mobiilse interneti või Wifi (kui saadaval on) alla.
tagasi üles
Bastardo
HV kasutaja
Bastardo

sõnum 17.08.2010 10:30:32 vasta tsitaadiga

Tänud vastamast. Eks ma katsetan edasi. Eile ei õnenstunud veel tööle saada aga lasen We-Traveli koos eesti mapiga peale, vaatab, mis siis teeb.

Aga äkki oskab keegi sama talefoni omanik selgitada veel üht anomaaliat. Nimelt sms-e saates, isegi kui on lühike sms, no ekraani suurune umbes, hakib telefon selle kuidagi kolmeks sms-iks. No ja saadabki nii, et sending 1/3, 2/3 ja 3/3. Adressaadini jõuab ikka üks sms aga kas mina pean maksma operaatorfirmale kolme eest?

Või raiub telefoni soft selle saatmiseks lihtsalt kolmeks, et läheks kiiremini kohale aga maksustatakse ikka kui üks sms?

tagasi üles
raido357
HV veteran

sõnum 17.08.2010 11:13:51 vasta tsitaadiga

Bastardo kirjutas:
Tänud vastamast. Eks ma katsetan edasi. Eile ei õnenstunud veel tööle saada aga lasen We-Traveli koos eesti mapiga peale, vaatab, mis siis teeb.

Aga äkki oskab keegi sama talefoni omanik selgitada veel üht anomaaliat. Nimelt sms-e saates, isegi kui on lühike sms, no ekraani suurune umbes, hakib telefon selle kuidagi kolmeks sms-iks. No ja saadabki nii, et sending 1/3, 2/3 ja 3/3. Adressaadini jõuab ikka üks sms aga kas mina pean maksma operaatorfirmale kolme eest?

Või raiub telefoni soft selle saatmiseks lihtsalt kolmeks, et läheks kiiremini kohale aga maksustatakse ikka kui üks sms?

Huvitav, üks asi on kindel, et Õ kasutamine läheb kirja päris mitme märgi eest. Tava sms pikkus 160 märki, siis Õ võtab sellest 90 endale. Miinus veidi, et pole mingist alternatiivset, Õ-d meenutavat märki telefoni topitud. Peab number "6"-ga läbi ajama.
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 17.08.2010 12:50:46 vasta tsitaadiga

õ täht ei võta mitte 90 endale, vaid ühe SMS'i nähtavate tähtede arv väheneb 90 võrra, kuna iga täht hakkab rohkem mahtu võtma.
tagasi üles
mar6o
HV kasutaja
mar6o

sõnum 17.08.2010 16:02:01 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
õ täht ei võta mitte 90 endale, vaid ühe SMS'i nähtavate tähtede arv väheneb 90 võrra, kuna iga täht hakkab rohkem mahtu võtma.

Nii ongi. Sama põhjustavad eesti keeles kasutatavatest veel tähed "š" ja "ž".
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 41
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Õpetage loll telefoni GPSi kasutama
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.