Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Kypsis
HV vaatleja
|
09.08.2010 01:07:22
Õnnetus 4870-ga |
|
|
Tere,
Nagu pealkirjast võib lugeda juhtus mul kaardiga kerge õnnetus,
kuna mu arvuti kastis on suhteliselt kitsas siis juthus nii,
et sikutasin parajasti ühte kõvaketast arvutist välja kuid kuna ma sain halvasti kinni hoida vajus too vastu videokaarti.
Peale arvuti kokku panemist otsisin viga nagu segane, pilti pole, tee mis tahad.
Hiljem avastasin, et olen selle kõvaketta õnnetusega löönud paar kivikest lahti.
Seega olen huvitatud kas keegi juhuslikult teab mõnda firmat/isikut kes oleks võimeline neid kive tagasi tinutama?
Garantiist vist siinkohal rääkida ei saa kuna viga minu enda tekitatud?
Pilt:
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
09.08.2010 07:50:49
|
|
|
Sul seal 2 kondekat puudu, 2tk on pildil näha ,et on alles.Puudu on veel vist 1tk takisti. Mitmeti on juurikaga väljas suht kerge see pole tagasi panna. Detailid ka suht väikesed. Kas oled kindel ,et R914 kohal midagi polnud, tina suht lömmis kah seal.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
09.08.2010 09:30:36
|
|
|
Margus: Palju tõenäolisemalt on 2 kondensaatorit lahti ning puudu on kaks takistit.
Iseasi, et kas neid takisteid ka on üldse olemas olnud. Tundub, et mitte. Või et üks on olnud ja teine mitte.
-----------------------------------------------------------
Pigem võib oletada, et need 2 lahtist kondensaatorit rebisid trükirajad puruks - siis, kui nad lahti väändusid.
Sel juhul peaks plaadi parandamine olema täiesti võimalik - tuleb rajad ära parandada ja kondensaatorid oma kohale tagasi joota. Omaette küsimus on muidugi selle "minema lennanud" takisti suuruse leiutamine - seda siis juhul, kui see takisti olemas oli.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wusses
mehine eesti muffin

|
09.08.2010 09:54:13
|
|
|
Kui takistid/kodensaatorid on alles siis teoreetiliselt saab korda
Mõni "AHV" tegeleb siin mirko jootejaamadega
:lol Kunagi tuli mul jahutuse maha võtmisega (7600gs) 2 kodet maha... panin peale tinnaplõnnid ja sain korda
_________________ Skoda octavia 2016a universal/manu/diisel https://www.auto24.ee/soidukid/4194929 |
|
Kommentaarid: 334 loe/lisa |
   |
1 :: |
273 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
09.08.2010 09:54:49
|
|
|
Kypsis kirjutas: |
........
Seega olen huvitatud kas keegi juhuslikult teab mõnda firmat/isikut kes oleks võimeline neid kive tagasi tinutama?
Garantiist vist siinkohal rääkida ei saa kuna viga minu enda tekitatud?
....... |
See, et keegi sul selle vea ära parandab on praktiliselt olematu, garantii korras välja vahetamise võimalus on tunduvalt suurem.
Kõigepealt saada garantiisse ja kui ringi ei vahetata siis müü katkise videokaardi nime all maha, ise parandamine unusta ära.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
09.08.2010 09:58:58
|
|
|
Marie: Ära arva nii halvasti - selline pisitöö on paras näpuharjutus alajale elektroonikule, kes natuke jootmist ja testri käsitlemist tahab harjutada.
Paari jubina kinnijootmine ja paari raja parandamine pole mingi Kosmose- ega raketiteadus.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wusses
mehine eesti muffin

|
09.08.2010 10:00:09
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Marie: Ära arva nii halvasti - selline pisitöö on paras näpuharjutus alajale elektroonikule, kes natuke jootmist ja testri käsitlemist tahab harjutada.
Paari jubina kinnijootmine ja paari raja parandamine pole mingi Kosmose- ega raketiteadus.  |
Õige jutt
_________________ Skoda octavia 2016a universal/manu/diisel https://www.auto24.ee/soidukid/4194929 |
|
   |
273 |
|
tagasi üles |
|
 |
DonNiger
HV Guru

|
09.08.2010 10:01:24
|
|
|
Marie, miks nii kohe. Need ei ole nii väikesed, et peab mikroskoobi all tagasi jootma. Rajad on terved ja tundub, et ka kivid.
10 min tööd ja peaks korras olema.
Garantii saadab nagunii kukele.
_________________ Müüa EOS 50D |
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
09.08.2010 10:02:52
|
|
|
Paari jubina kinnijootmine ja paari raja parandamine pole mingi Kosmose- ega raketiteadus.  |
Kui need mustad laigud pole valguse varjud seal pildil, siis on seal paras lühis olnud ja võib arvata mis see lühis kõik seal videokaardil töökõlbmatuks on muutnud, nii-et isegi sinutaolisel vanal sepal võib selle videokaardi parandamine üle jõu käia.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wusses
mehine eesti muffin

|
|
   |
273 |
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
09.08.2010 10:24:27
|
|
|
Marie kirjutas: |
Kui need mustad laigud pole valguse varjud seal pildil, siis on seal paras lühis olnud ja võib arvata mis see lühis kõik seal videokaardil töökõlbmatuks on muutnud |
Ma ei tea kas mu silmad enam kõige paremad on, aga ei näe seal ühtegi kahtlast laiku.
Paari kolme komponendi jootmine/asendamine ei tohiks kellelegi probleem olla (kes asjaga tegelevad).
|
|
Kommentaarid: 525 loe/lisa |
   |
419 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
09.08.2010 10:29:44
|
|
|
Marie: See "must", pole midagi muud, kui pildistamisel tekkinud "välgu" valguse vari.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
09.08.2010 10:34:46
|
|
|
Marie: See "must", pole midagi muud, kui pildistamisel tekkinud "välgu" valguse vari. |
Välk ei tekita sellist varju, valgust võidi mingi nurga alt anda, siis ehk jah, ise meeletult pilte teinud ja sellist efekti tavaliselt pole esinenud.
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
09.08.2010 10:38:48
|
|
|
Sel juhul peaks plaadi parandamine olema täiesti võimalik - tuleb rajad ära parandada ja kondensaatorid oma kohale tagasi joota. Omaette küsimus on muidugi selle "minema lennanud" takisti suuruse leiutamine - seda siis juhul, kui see takisti olemas oli. |
Mõne teise AHV `i täpselt samalt kaardilt saab ju puuduva jupi parameetrid vaadata, mõõta...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
09.08.2010 10:39:03
|
|
|
Marie: OT: Vabalt tekib, kui vale nurga alt pildistad ja fotolt on näha, et seda platet on väga madala nurga alt pildistatud.
Kui ma valesti pildistan, siis mu Sony seebikarp jätab välguga täpselt samasugused varjud.
-------------------------------
Etz: Siis saad küll, kui täpselt teise samasuguse kaardi leiad. Iseasi, kas keegi hakkab selleks arvutit lahti lammutama.
viimati muutis tahanteada 09.08.2010 10:40:27, muudetud 1 kord |
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristoferr
HV Guru

|
09.08.2010 10:39:12
|
|
|
KAs need 2tk mis pildil on ainult lahti või on sealt vahelt veel miskit kadunud. Kui mingi jubin on kadunud, siis on juba raskem taastada. Ehk saab mõne surnud kaardi pealt asendusmaterjali.
_________________ Liitu Binance'ga
Liitu Honey'ga |
|
Kommentaarid: 257 loe/lisa |
   |
4 :: |
209 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
09.08.2010 10:41:54
|
|
|
Marie: OT: Vabalt tekib, kui vale nurga alt pildistad ja fotolt on näha, et seda platet on väga madala nurga alt pildistatud.
Kui ma valesti pildistan, siis mu Sony seebikarp jätab välguga täpselt samasugused varjud.
-------------------------------
Etz: Siis saad küll, kui täpselt teise samasuguse kaardi leiad. Iseasi, kas keegi hakkab selleks arvutit lahti lammutama. |
Eri tootjate 4870 on HV `s päris levinud, viitsimine ja inimeste vastutulelikus on teine teema muidugi...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wusses
mehine eesti muffin

|
|
   |
273 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kypsis
HV vaatleja
|
09.08.2010 12:21:17
|
|
|
Need on veel ühe poolega küljes mõlemad, seega poole üle pole vaja mõistatada mis pool on mis, va r914 puhul.
R914 on vist kaardi pealt kadunud, seega peab kasti põhjas olema, pole veel vaadanud.
See "tume laik" on lihtsalt kaardi värv, see ei ole mingisugune kõrbenud laik ega vari.
saaremaa on veidi kaugel
Kui mõni Gigabyte 4870 1GB omanik viitsib vaadata mis kivid tal seal on oleks tore.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristoferr
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 257 loe/lisa |
   |
4 :: |
209 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kypsis
HV vaatleja
|
09.08.2010 12:53:58
|
|
|
Seda ma arvasingi, tänud kontrollimast igatahes.
Seega pean kivi üles otsima ja kui leian on vaja inimest kes tinutaks.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
09.08.2010 13:31:34
|
|
|
SMD takisteid saab ka poest osta (paraku vaid mitmekaupa, tüki hind mõni sent), kui sa seda kadunud isendit üles ei leia - Kristoferri käest peab vaid küsima, mis number seal peal on. Jootmine on kööme.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
09.08.2010 17:03:35
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
SMD takisteid saab ka poest osta (paraku vaid mitmekaupa, tüki hind mõni sent), kui sa seda kadunud isendit üles ei leia - Kristoferri käest peab vaid küsima, mis number seal peal on. Jootmine on kööme. |
Jootmine võib kööme olla aga ATI ei luba oma kaartidel numbritega detaile panna, alati on kõik ilma numbriteta ja takistust saab teada ennem kui maha joodad ja mõõdad.
Sisuliselt võib-olla on kaart surnud juba nende tilpnevate detailidega kui nad seal nii juba vedelesid ja käima ei läinud. Osades kohtades on juba lakk maha koorunud.
Mul on olnud igasuguseid kaarte ,aga kuskilt pole lakk nii maha tulnud. Mina saadaks selle kaardi pikalt. Ikka mega jõud peab olema ,et detailid hdd võtmisega lendavad.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
AndresS
HV vaatleja
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kypsis
HV vaatleja
|
09.08.2010 19:13:21
|
|
|
Margus kirjutas: |
Dogbert kirjutas: |
SMD takisteid saab ka poest osta (paraku vaid mitmekaupa, tüki hind mõni sent), kui sa seda kadunud isendit üles ei leia - Kristoferri käest peab vaid küsima, mis number seal peal on. Jootmine on kööme. |
Ikka mega jõud peab olema ,et detailid hdd võtmisega lendavad. |
Kurat point ongi selles et ma läksin üldse vaevu vastugi sinna oma hdd-ga, ma ei saa aru kuidas need nii ära tulid, IDE kaabel jäi ka veel HDD ja kaardi vahele.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|