Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
akbgf
HV vaatleja
|
25.01.2010 20:10:10
HP garantii: ei peagi bootima! |
|
|
Viisin HP Compaq 6730s-i, mis ei boodi üheltki seadmelt, garantiisse. OÜ ServiceNet EE (Pärnu mnt.142, Tallinn 11317) leiab, et nii võibki olla, et "vigase boot sektori puhul võib esineda olukord kus arvuti ei ole nõus bootima mitte ühegi seadme pealt." Väidavad, et niisugune arvuti on korras arvuti ja garantii alla ei kuulu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Cert85
HV kasutaja

|
25.01.2010 20:15:05
|
|
|
Saaks aru, et kettalt ei suudeta bootida, kui sektor vigane. Aga teistelt seadmetelt peab seda siiski tegema, kui see plaat/usb pulk on bootivaks tehtud ilusti ja käsk antud sellelt bootida.
Aga bios`i saab ilusti sisse ja vahetada, millelt bootida. Oled proovinud mõne originaal windows`i plaadiga?
OT: Eks nad ei jõua neid raipeid enam remontida- pankroti lähevad.
Sai ka ühe arvutiga käidud, millel oli see nö tüüpviga. Wifi ei töötanud enam. Saadeti tagasi. Öeldi, et veekahjustus ja kasseeriti üle 200.- sisse. Arvuti pole eales ühtki vedelikku näinudki!
_________________ Cert85 @ flickr.com |
|
tagasi üles |
|
 |
akbgf
HV vaatleja
|
25.01.2010 20:18:30
|
|
|
Lugu on niii nagu kirjutasin: ei boodi üheltki seadmelt, sest kõvaketta bootsektor on vigane.
Ühegi plaadiga ei saa proovida, sest ei pöördu ei oma CD-seadme, ei USB-CD-seadme poole.
OÜ ServiceNet EE leiab, et niisugune on korras arvuti ja see on tarkvara viga.
Nii palju siis HP-st ja selle garantiist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
erkinem
HV Guru

|
25.01.2010 20:24:29
|
|
|
Mine vii Abobase Systems'isse (Mustamäe teel), äkki võtavad jutule ja oskavad lahenduse pakkuda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.01.2010 20:30:19
|
|
|
Väike OT: Muide, on olemas Boot-Viirused, mis tõepoolest blokeerivad igasuguse buutimise.
Ise järndasin ühe taolisega eelmisel aastal ja oli täiesti tegu, et sellest viirusest lahti saada. Kõvaketas teise masina taha, siis andmete mahakopimine, siis kõige lõpuks Low Level Format. Ning alles siis sain sellest Boot-viirusest lahti.
Aga selle kontroll on siis nii - HDD masinast välja ning siis masin buutima (näiteks) cd-lt mingi Live-CD, siis on kohe näha, kas buudib ning töötab õigesti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
akbgf
HV vaatleja
|
25.01.2010 23:01:43
|
|
|
Mingit boot-viirust seal ei ole. Tean küll, et boot-sektori probleem on /dev/sda-le viitamises - et kas /dev/sd? või /dev/disk/by-id/...., aga parandada ei saanud, sest arvuti ei bootinud välisseadmelt. Kuivõrd garantiiaeg, siis arvuti kõhtu ei roninud - pole enne juhust olnud, et korras arvuti ei suudaks teiselt seadmelt bootida. Viisin poodi tagasi ja sealt läks Tallinna. HP garantii tegijad (OÜ ServiceNet EE) väidavad, et üks arvuti nii peabki käima. Et see on tarkvara viga ja oma arvuti neilt kätte saamiseks pean neile käitlemistasu maksma.
Järgmine kord sobimatut OS-i paigaldajat kirjutades algab sama tants - otsi teist arvutit, kuhu kõvaketas tõsta, et seal boot-sektorit kirjutada.
Milleks siis arvutil boot-seadme valiku võimalus, kui ikkagi ei saa valida? See ju väljast bootimise üks peamisi mõtteid ongi, et kõvaketta probleemide korral abi saaks.
Minu jaoks on kogu loo moraal, et hoidu HP seadmeist võimalikult kaugele. Kunagi sain HP skanneriga vastu näppe - osutus windows-only seadmeks.
Siin kirjutamise mõte ongi, et ehk mõni loeb ja saab teada, mis üllatused HP riistade juures võivad oodata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.01.2010 23:18:24
|
|
|
Aga kõvaketta väljavõtmine on ju omanikule täiesti lubatud tegevus, muide.
Nii, et lihtne - kõvaketas välja ja näed ju kohe, kas arvuti pöördub automaatselt mõne muu seadme poole või mitte.
Ja kui pöördub, siis on ikkagi see kõik tarkvaraline probleem ja terkvaraline probleem ei kuulu garantii alla.
|
|
tagasi üles |
|
 |
crypto
Kreisi kasutaja

|
25.01.2010 23:26:43
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Aga kõvaketta väljavõtmine on ju omanikule täiesti lubatud tegevus, muide.
Nii, et lihtne - kõvaketas välja ja näed ju kohe, kas arvuti pöördub automaatselt mõne muu seadme poole või mitte.
Ja kui pöördub, siis on ikkagi see kõik tarkvaraline probleem ja terkvaraline probleem ei kuulu garantii alla. |
wut?
Mis ajast on läpakat lubatud lammutada ja ketas välja võtta, ilma et garantiist ilma jääksid
_________________ 61. Logistikapataljoni võitleja |
|
tagasi üles |
|
 |
iDemon
HV Guru

|
25.01.2010 23:35:26
|
|
|
crypto - kõvaketta vahetus, rami vahetus, osadel isegi wifi adapteri vahetus on täiesti lubatud tegevus garantii all.
|
|
tagasi üles |
|
 |
crypto
Kreisi kasutaja

|
25.01.2010 23:38:47
|
|
|
iDemon kirjutas: |
crypto - kõvaketta vahetus, rami vahetus, osadel isegi wifi adapteri vahetus on täiesti lubatud tegevus garantii all. |
Ahahh nüüd ma siis vähemalt tean
_________________ 61. Logistikapataljoni võitleja |
|
tagasi üles |
|
 |
akbgf
HV vaatleja
|
26.01.2010 09:26:59
|
|
|
tsitaat: |
kõvaketas välja ja näed ju kohe, kas arvuti pöördub automaatselt mõne muu seadme poole või mitte. |
BIOS-i menüüst saab ju valida, millise seadme poole kõigepealt pöörduda.
Tundub, et HP on tublisti Microsoftiga koostööd teinud - nagu MS tarkvara arvab teadvat paremini kui mina, mida ma arvutiga teha tahan, nii ka HP arvuti ei pea minu valikuid millekski, kuigi need valikud on HP poolt pakutud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ridariass
HV veteran

|
26.01.2010 09:59:19
|
|
|
akbgf kirjutas: |
kõvaketas välja ja näed ju kohe, kas arvuti pöördub automaatselt mõne muu seadme poole või mitte. |
BIOS-i menüüst saab ju valida, millise seadme poole kõigepealt pöörduda.
Tundub, et HP on tublisti Microsoftiga koostööd teinud - nagu MS tarkvara arvab teadvat paremini kui mina, mida ma arvutiga teha tahan, nii ka HP arvuti ei pea minu valikuid millekski, kuigi need valikud on HP poolt pakutud. |
Ärgem nüüd oma kibestumist paranoiaks muuda, pole siin mingit HP-MS salasuhet, vii oma arvuti normaalsesse kohta garantiisse ja saad ta korda. (Näiteks IT-grupp võtab vastu äriklassi HP-sid).
Et ServiceNet ainult saasta oskab kokku keerata pole uudis vaid teada-tuntud fakt.
_________________ There is no patch for human stupidity... |
|
tagasi üles |
|
 |
SOS
Kreisi kasutaja

|
26.01.2010 18:52:44
|
|
|
IT grupp sellest aastast alates enam HP arvuteid parandada ei soovi.
http://it.ee/?go=Riistvara_remont
Seega HP non-Pavilion mudeleid parandavad vaid Servicenet ja Abobase, kellel kummalgi pole just kõige kiitvaim maine
Edit:
Ok, kungla siis kah.
viimati muutis SOS 27.01.2010 00:58:45, muudetud 2 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
26.01.2010 19:10:46
|
|
|
SOS: Äriklassi Compaqidega tegeleb ka Kungla Dialoog.
Ning selle firma mainele pole küll nagu midagi ette heita.
http://www.kungla.ee/
|
|
tagasi üles |
|
 |
robema
HV kasutaja
|
29.01.2010 20:41:21
|
|
|
See pole ainult HP probleem ja sedasorti viga esineb ka teistel tootjatel. Eeldan, et BIOS näeb seadmeid (HDD, CD-ROM) ja parameetrid õiged ning olemas ? Peale millist tegevust see viga tekkis? Kas enne vea tekkimist töötasid kõik USB-pesad, kettad, seadmed korralikult ?
Võimalusel, eemalda HDD ja proovi bootida CD pealt.
_________________ 1+1=0 |
|
tagasi üles |
|
 |
akbgf
HV vaatleja
|
30.01.2010 22:14:47
|
|
|
> Peale millist tegevust see viga tekkis? Kas enne vea tekkimist töötasid kõik USB-pesad, kettad, seadmed korralikult ?
Bootisin ta oma CD-seadmelt, et uuendada SUSE-11.1 -> 11.2. Uuendamise alguses hoiatas ketastele viitamise kohta. Võtsin seda rahulikult, et küll parandan pärast ära, ennegi niii juhtunud, aga pärast ei õnnestunud enam CD-lt bootida, ei oma, ei USB-CD-seadmelt. Nagu esimeses kirjas kirjutasin, garantiiremonti tegev ServiceNet leiab, et arvuti on korras ja see on tarkvara viga.
> Eeldan, et BIOS näeb seadmeid (HDD, CD-ROM) ja parameetrid õiged ning olemas?
Näeb. Oma testid teeb kõik ära ja ei kurda midagi. Liigutab natuke CD-d ka, aga kui CD on esimeseks boot-seadmeks valitud, siis sealt OS-i lugema ei lähe.
> Võimalusel, eemalda HDD ja proovi bootida CD pealt.
Aga edasi? SATA HD pole ju hotplug seade.
|
|
tagasi üles |
|
 |
robema
HV kasutaja
|
31.01.2010 17:11:21
|
|
|
Aga edasi? SATA HD pole ju hotplug seade.
|
Ei, seda ma ei mõelnudki. Selle tegevuse mõte on kontrollida master/slave ühendusi seadmetel. Lihtsalt on juhtunud ka selliseid vigu.
Kindlasti kontrolli oma arvuti BIOS versiooni. See peab olema F.12.
Vaata BIOS muudatusi/parandusi siit - link
_________________ 1+1=0 |
|
tagasi üles |
|
 |
chesm6mmi
HV Guru

|
31.01.2010 17:17:48
|
|
|
see et servicenet nii käitub ei ole üldse uudis, see on kindlasti üks hullemaid kohti eestis millega olen kokku puutunud, 10 korrast kahel äkki olen sealt abi saanud, ja igakord kui sealt tulen olen tulivihane kuna nad suudavad alati nii sitasti käituda...
|
|
tagasi üles |
|
 |
|