praegune kellaaeg 19.06.2025 00:36:56
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
15.10.2009 19:19:55
|
|
|
SUSE pidi kirjade järgi parem olema kui RH - http://www.novell.com/products/server/compare.html
Aga aeg on edasi ka läinud.
Mul oli ka pikka aega Linuxi kasutamise tõrge just valiku tegemise nõutuse taga.
Ise olen enne Linux/Unix'it ja BSD'd suht "eemalt" vaadanud ükskõikselt ja installinud ka mingit vana desktop Suset ja MacOS'i PC'le. Mingeid seadistusprobleeme polnud, kuid peale installi nägin üksnes jubedate fontidega graafikat ning ei osanud talle mingit rakendust või tööd leida (lihtsalt iluasi jõude). Selge et valisin vale distro. Kui näiteks praegu valiks selle uue Ubuntu, siis kindlasti peale installi ja kõige korralikult tööle saamist küsiksin jälle - "kiire küll, no ja siis? mis siis nüüd edasi? mis ma taga peale hakkan? mida kuradit ma selle arvutiga üldse jaman, muudki teha?".
Leidsin ühe väga loogiliselt lahtiseletatud distrode võrdluse - http://www.softwareinreview.com/linux_guides/the_differences_between_linux_distributions.html
....ja enam pole mul mingit kahtlust millist distrot valida. Loomulikult valisin kõige täiuslikuma (milleks elu raisata poolikute lahendustega) - SUSE Linux Enterprise Server 11 , millest tahan teha oma järjekordse lemmiklooma.
Peamisteks teguriteks osutusid Suse kõige rikkalikum riistwara tugi (milleks ma peaksin kusagilt p...põrgust hakkama drivereid otsima nagu muud teha pole) ja serveri funktsioonide tugi (mänge ja filme võin ka windowsiga edasi käiata, kuna nagunii on selleks puhuks tugi kõige suurem ikkagi windowsil).
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
wk
HV vaatleja
|
15.10.2009 21:58:57
|
|
|
vaegkuulja kirjutas: |
Leidsin ühe väga loogiliselt lahtiseletatud distrode võrdluse - http://www.softwareinreview.com/linux_guides/the_differences_between_linux_distributions.html
....ja enam pole mul mingit kahtlust millist distrot valida. Loomulikult valisin kõige täiuslikuma (milleks elu raisata poolikute lahendustega) - SUSE Linux Enterprise Server 11 , millest tahan teha oma järjekordse lemmiklooma.
Peamisteks teguriteks osutusid Suse kõige rikkalikum riistwara tugi (milleks ma peaksin kusagilt p...põrgust hakkama drivereid otsima nagu muud teha pole) ja serveri funktsioonide tugi (mänge ja filme võin ka windowsiga edasi käiata, kuna nagunii on selleks puhuks tugi kõige suurem ikkagi windowsil). |
Kui Sa plaanid serverit jooksutada mingil eriti eksootilisel pärisserveril, siis võib-olla tasub tõesti muretseda laiema riistvara toe pärast. Minul pole serveritega (aastast 1997) olnud kunagi riistvara probleeme. Olen kasutanud IBMi, HP ja Compaqi odavama otsa servereid + lihtsalt PC-sid. Riistvaraprobleeme kindlasti Linuxis esineb, aga reeglina on siis tegemist lauaarvutiriistvaraga (graafikakiirendi, veebikaamera, wifi, printer, skanner vmt), mida see Suse minu arusaama kohaselt nagunii paremini ei toeta. Kuna ka Suse kasutajaskond on Eestis piiratum kui näiteks Debianil, Ubuntulistel, Red Hatil/Fedoral või Mandrival või isegi Centosel, siis võib olla tasub veel ringi vaadata. Lihtsalt, otsides teemal "millist linuxit valida" leiab julgelt tuhandeid loogilisi artikleid.
Seepärast soovitan proovida sellist toredat testi:
http://www.zegeniestudios.net/ldc/index.php
Võib anda ka päris häid soovitusi, minu tulemus läks igatahes täkkesse (100% sobiks mulle Mepis, Debian ja Kubuntu, kasutangi Debiani serverites ja Kubuntut laual).
_________________ Kõike hääd,
WK |
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
15.10.2009 22:22:39
|
|
|
wk kirjutas: |
Kui Sa plaanid serverit jooksutada mingil eriti eksootilisel pärisserveril, siis võib-olla tasub tõesti muretseda laiema riistvara toe pärast. Minul pole serveritega (aastast 1997) olnud kunagi riistvara probleeme. Olen kasutanud IBMi, HP ja Compaqi odavama otsa servereid + lihtsalt PC-sid. Riistvaraprobleeme kindlasti Linuxis esineb, aga reeglina on siis tegemist lauaarvutiriistvaraga (graafikakiirendi, veebikaamera, wifi, printer, skanner vmt), mida see Suse minu arusaama kohaselt nagunii paremini ei toeta. Kuna ka Suse kasutajaskond on Eestis piiratum kui näiteks Debianil, Ubuntulistel, Red Hatil/Fedoral või Mandrival või isegi Centosel, siis võib olla tasub veel ringi vaadata. Lihtsalt, otsides teemal "millist linuxit valida" leiab julgelt tuhandeid loogilisi artikleid.
Seepärast soovitan proovida sellist toredat testi:
http://www.zegeniestudios.net/ldc/index.php
Võib anda ka päris häid soovitusi, minu tulemus läks igatahes täkkesse (100% sobiks mulle Mepis, Debian ja Kubuntu, kasutangi Debiani serverites ja Kubuntut laual). |
Tänud, täitsa huvitav test (andis - Mandriva,Mepis,OpenSUSE,Fedora). Kuigi tundub et kommertsversioonid on millegipärast testist üldse välja jäänud.
No peamine huvi oleks jooksutada Xen hypervisoriga Windows2003 ja XP'd, koos kõigi mugavustega snapshotide tegemisel jne. Kiirus-operatiivsus on oluline, hea kui võimaldaks ikka onlines teha snapshote. VMWare consolidated-backupi mul pole võtta lihtsalt.
Mingi hea tarkvaraline iSCSI kuluks ka ära (pole seni veel rahul ühegi 3rd omaga, äkki Suse Enterprise oskab paremini ja suuremate võimalustega, pole veel jõudnud uurida)
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|