Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Probleem monitoriga märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kaurxxl
HV vaatleja

sõnum 27.06.2009 11:49:58 Probleem monitoriga vasta tsitaadiga

Monitoriks on mul Samsung 2343nw ja arvutil on ATI HD 4890 videokaart. Monitori soovitatav reso on 2048*1152, aga üle 1920*1440 reso mul arvuti panna ei luba. Video kaardile installisin ma kõige uuemad draiverid ati kodulehelt ja kuvari driverid paigaldasin ma cdl olnud õpetuse järgi. Ehk driverid peaks olemas olema.

Ise ma sellest probleemist üle ei saa, nii et igasugune nõu oleks teretulnud.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
reints
HV Guru
reints

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.06.2009 14:09:33 vasta tsitaadiga

Räägi lähemalt videokaardist
tagasi üles
kaurxxl
HV vaatleja

sõnum 27.06.2009 14:14:24 vasta tsitaadiga

reints kirjutas:
Räägi lähemalt videokaardist

Eile ostetud Club 3D HD 4890 ... terve arvuti jupid eile ostetud, enne kasutasin süttimise äärepeal olevat läpakat ja otsustasin, et korralikku arvutit vaja.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 27.06.2009 15:36:33 vasta tsitaadiga

Kas Samsungi info pa"rineb kindlasti toote kodulehelt v6i tema Manuaalist?
Asi on selles, et selline lahutus, mille Sa kirja panid küll eriti loogiline ei tundu olevat. Sellise lahutusega oleks ekraanipilt ju "peenike ja ha"sti pikk riba".

Postitatud mobile device
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
loox
HV kasutaja

sõnum 27.06.2009 16:00:48 vasta tsitaadiga

Võibolla pead kaadrisagedust (vertical refresh rate) alla võtma. Olenevalt opsüsteemist võiks kusagil olla ka linnuke "show unsupported modes". Siis lastakse ka neid lahutusi panna, mille kohta süsteemi programmeerija arvas, et need monitorist suitsu välja meelitavad.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 27.06.2009 16:08:33 vasta tsitaadiga

Loox: Ja Samsungi k6rgepingeplokid p6levad suitsu ja leegiga nii, et va"he pole. Ja see pole mingi nali, muide. Ma na"en remontimisel seda pidevalt, et mismoodi Samsung suhtub neisse, mittemeeldivatesse sagedustesse ja lahutustesse.

Postitatud mobile device
tagasi üles
kaurxxl
HV vaatleja

sõnum 02.08.2009 18:43:07 vasta tsitaadiga

loox kirjutas:
Võibolla pead kaadrisagedust (vertical refresh rate) alla võtma. Olenevalt opsüsteemist võiks kusagil olla ka linnuke "show unsupported modes". Siis lastakse ka neid lahutusi panna, mille kohta süsteemi programmeerija arvas, et need monitorist suitsu välja meelitavad.

Midagi sain ... seda õiget reso ikka pole, aga 1920x1080 on nüüd olemas mis näeb täiesti ok välja. Ning nüüd on max 2048x1536, aga sama laiusega 16:9 varianti pole.

Kaevan selle teema uuesti ülesse ja küsin veel paar küsimust.

Otsustasin windows 7't proovida ja lootsin, et äkki saab selle all kuidagi õige reso endale ... aga ei ... nüüd kui valida see windowsi sättete paneel vms asi kus reso muuta saab on 2048*1152 isegi olemas ja taga on ka sulgudes ka (recommended) kirjas. Aga kui see valida viskab kõigepealt valge pildi ette mis hakkab tasapisi halliks minema ... kuni see selle 1920x1080 peale tagasi viskab. Proovisin powerstripiga mingeid sätteid muuta jne ... siiani parim saavutus on mul olnud selline kus isegi mingit pilti on näha, aga see on äärmiselt triibuline, paigast ära ja kohati on värvid väga suvaliselt.

Et siis küsimus selles, et kas keegi oskab midagi välja pakkuda, et milles viga võiks olla ja kuidas seda parandada.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 03.08.2009 20:21:24 vasta tsitaadiga

kaurxxl: Aga see käitumine - "läheb valgeks" - näitab seda, millele ma ka eespool vihjasin, et sellise lahutusega, nagu 2048*1152 saad halvemal juhul "surnud / mahapõlenud kõrgepingeplokiga" monitori, muud ei midagi.
tagasi üles
Gap
HV Guru
Gap

sõnum 04.08.2009 02:05:27 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
kaurxxl: Aga see käitumine - "läheb valgeks" - näitab seda, millele ma ka eespool vihjasin, et sellise lahutusega, nagu 2048*1152 saad halvemal juhul "surnud / mahapõlenud kõrgepingeplokiga" monitori, muud ei midagi.

Vabandust et vahele segan, aga kas need Samsungi monitorid on siis tõesti nii nõrgad et kipuvad kohe soovitusliku resoga n.ö maha põlema ? Selliseid 23 tolliseid monitore 2048X1152 resoga on tänapäeval juba müügis päris mitmeid minu teada ... minu teada monitoridel on, kuidas seda nüüd väljendada,et kõige kõrgem reso mis monitor välja annab ka soovituslik reso mida kasutada icon_rolleyes.gif

tegemist on siis sellise monitoriga jah http://www.ox.ee/est/product/157815

kui ta peab andma sellise reso siis on viga kuskil mujal.... sest endal on ka ette tulnud et mingi driveri vahetusega on mingi reso kadunud... vahest on vaja uuendada monitori enda driveireid mis on enamjaolt ka kuvariga kaasas on sellist asja ka olnud, et Display settingutes ja sealt edasi oli vist advanced settings ja monitor vaata kas monitor settings Hide modes that this monitor cannot display ees on linnuke ? sest endal oli selline asi ükskord et seal ei olnud seda linnukest ees ja üks reso oli puudu mida monitor oleks pidanud ka kuvama icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 17
tagasi üles
kaurxxl
HV vaatleja

sõnum 04.08.2009 10:09:18 vasta tsitaadiga

Jah tegemist on selle monitoriga ja ma ise eriti ei usu, et midagi seal maha põlenud on. Seda sellepärast, et kui powerstripiga jamada jne on võimalik miskit pilti näha. Ma olen ka netis kõvasti ringi koland ja teised inimesed on ka sama probleemi otsa sattunud (seda küll vähe aga siiski) ... ja see probleem on kadunud kui imeväel kuidagi ning seda ei osata seletada ja teine asi mida ma eile leidsin on see, et paaril korral on pandud tööle misiki GPU scaling, aga seal kohal kus see pidavat olema catalystis seda ma ei leia ... Hetkel kasutusel Catalyst 9.7 ja windows 7 ... pärast kui õhtu koju jõuan vaatan ja installin uuesti kõik ekraaniga seonduva kuna kui oma telekas taha panna siis telekal on see scalingu sätted olemas.
tagasi üles
Gap
HV Guru
Gap

sõnum 04.08.2009 13:00:06 vasta tsitaadiga

Ei mina ei väitnudki et midagi maha põleb siin eespool mõni rääkis millegi mahqa põlemisest mis jäi mullegi arusaamatuks icon_rolleyes.gif

aga kas sa seda asja proovisid et Display settingutes ja sealt edasi advanced settings ja monitor. vaata kas monitor settings:Hide modes that this monitor cannot display ees on linnuke ? Win7 peaks vasta sama värk olema juhul kui momendil seda 7 kasutad .....
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 17
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Probleem monitoriga
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.