Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Kaabli jagamine naabriga märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
hendrik32
HV Guru

sõnum 09.05.2009 00:40:11 Kaabli jagamine naabriga vasta tsitaadiga

Tere!
Et siis naabril on olemas kaabel ja Elioni DigiTV, aga endal ei ole ja kui tahaks kaablit, siis see läheks 55 tuhat maksma(Elteli projekt).
Minu mõte oli siis nö jagada kaablit et lükata mingi switch tema omale vahele ja siis tuua minu majani. Et minu küsimus oleks, et mis oleks parim lahendus et kuidas saaks niimodi internetti jagada?
Väga kirju ja segane jutt tuli, aga loodan et saate aru
Tänud!
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Subu
HV veteran
Subu

sõnum 09.05.2009 01:11:18 vasta tsitaadiga

Nii palju sain aru et lähteandmeid pole antud. Kaugel see naaber elab, mis seadmed sul seal on, mitmele masinale tahad ühendust e.t.c
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 56
tagasi üles
hendrik32
HV Guru

sõnum 09.05.2009 08:26:08 vasta tsitaadiga

Subu kirjutas:
Nii palju sain aru et lähteandmeid pole antud. Kaugel see naaber elab, mis seadmed sul seal on, mitmele masinale tahad ühendust e.t.c

Naaber elab minu majast mingi 20-30m, seal teal on Elioni DigiTV tavalised seadmed ja ühendus siis tuleks minu majja ruuterisse, kust saan siis mina ühendast ja 1 läppar üle Wifi.
tagasi üles
a1
Kreisi kasutaja
a1

sõnum 09.05.2009 10:02:07 vasta tsitaadiga

hendrik32 kirjutas:
Naaber elab minu majast mingi 20-30m, seal teal on Elioni DigiTV tavalised seadmed ja ühendus siis tuleks minu majja ruuterisse, kust saan siis mina ühendast ja 1 läppar üle Wifi.

Võiks uurida, kas naabri aadressile teise ühenduse lisaks saab tellida. Siis saaks lihtsalt traadipaari endajuurde vedada ja sõltumatu teenuse tellida.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 38
tagasi üles
hendrik32
HV Guru

sõnum 09.05.2009 10:45:01 vasta tsitaadiga

a1 kirjutas:
hendrik32 kirjutas:

Võiks uurida, kas naabri aadressile teise ühenduse lisaks saab tellida. Siis saaks lihtsalt traadipaari endajuurde vedada ja sõltumatu teenuse tellida.

Ei usu, kuna see naabri maja oli kunagi mu isa oma ja tema on mülle öelnud, et ta lasi aint 1 ühenduse sinna panna.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 09.05.2009 11:57:57 vasta tsitaadiga

Kaablis on tavaliselt rohkem kui üks vaskpaar. Vähemalt ühe vaba paari olemasolu korral on vaja vaid teine ühendus tellida ja ühendatakse lisaks üks seni vabalt seisnud vaskpaar ning uue kaabli vedamine pole vajalik. Tõenäoliselt pidas a1 just seda silmas.
Kui on tegemist õhuliiniga, kus ainult üks paar, siis jääb see võimalus ära muidugi.

tagasi üles
hendrik32
HV Guru

sõnum 09.05.2009 12:07:35 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
Kaablis on tavaliselt rohkem kui üks vaskpaar. Vähemalt ühe vaba paari olemasolu korral on vaja vaid teine ühendus tellida ja ühendatakse lisaks üks seni vabalt seisnud vaskpaar ning uue kaabli vedamine pole vajalik. Tõenäoliselt pidas a1 just seda silmas.
Kui on tegemist õhuliiniga, kus ainult üks paar, siis jääb see võimalus ära muidugi.

Tegemist peaks ikka olema selle tavalise kaabliga.
tagasi üles
Ivoshiee
HV veteran

sõnum 10.05.2009 10:39:46 vasta tsitaadiga

Egas Eltel niisama 55K ole küsinud ehk vaevalt seal miskit lisatraati vedelemas on. Kui naaber on nõus, siis panete miski suvalise switchi tema toas vedeleva marsruuteri külge ning vead sellest LAN kaabli omale arvutisse. Võib täieliselt ka ilma switchita hakkama saada, sest miskipärast mulle meenub, et Elioni marsruuteris on switch endas sees ning mõningad pordid võivad täitsa vabad olla.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 10.05.2009 11:45:04 vasta tsitaadiga

Ivoshiee: Aga Elioni Digi-TV komplektis on ju ruuter täiesti olemas. 4 pesa, millest ühe haarab Digi-TV endale ja ülejnnud 3 on vabad. Lisaks veel see, et kui tegemist on uuema aja ruuteriga, siis on ka WiFi olemas. Ning ka WiFi võib vabalt sellise 20-30 meetrit vahemaa ära katta.

Ma ise kasutan WiFi-võrku, mis tuleb a 75-100 meetri kauguselt kõrvalmajast ja selle jagaja (Digi-TV) ruuteri WiFi lõugab nii kõvasti, et mul pole vaja isegi väliantenni kasutada või antenni vastu akent panna.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
hendrik32
HV Guru

sõnum 10.05.2009 13:54:22 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Ivoshiee: Aga Elioni Digi-TV komplektis on ju ruuter täiesti olemas. 4 pesa, millest ühe haarab Digi-TV endale ja ülejnnud 3 on vabad. Lisaks veel see, et kui tegemist on uuema aja ruuteriga, siis on ka WiFi olemas. Ning ka WiFi võib vabalt sellise 20-30 meetrit vahemaa ära katta.

Ma ise kasutan WiFi-võrku, mis tuleb a 75-100 meetri kauguselt kõrvalmajast ja selle jagaja (Digi-TV) ruuteri WiFi lõugab nii kõvasti, et mul pole vaja isegi väliantenni kasutada või antenni vastu akent panna.

Tal endal on see kõige esimene seade ilma Wifita ja tal on wifi ruuter eraldi, aga see ei levi siiamaani välja.
Enda mõte oli siis selline, et siis ostan mingi 30-40m ethernet kaabli, vean tema ruuterist selle minu majja ja ostan endale ka Wifi ruuteri vahele.
tagasi üles
Ivoshiee
HV veteran

sõnum 11.05.2009 01:29:55 vasta tsitaadiga

hendrik32 kirjutas:
tahanteada kirjutas:

Tal endal on see kõige esimene seade ilma Wifita ja tal on wifi ruuter eraldi, aga see ei levi siiamaani välja.
Enda mõte oli siis selline, et siis ostan mingi 30-40m ethernet kaabli, vean tema ruuterist selle minu majja ja ostan endale ka Wifi ruuteri vahele.

See peaks täiesti töötav plaan olema.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
hendrik32
HV Guru

sõnum 11.05.2009 14:57:04 vasta tsitaadiga

Ivoshiee kirjutas:
hendrik32 kirjutas:
tahanteada kirjutas:

See peaks täiesti töötav plaan olema.

Eks siis peab nüüd hakkama naabriga rääkima sellest, vähemalt on idee teada.
tagasi üles
DeCoder
HV kasutaja
DeCoder

sõnum 12.05.2009 13:11:52 vasta tsitaadiga

Õhust ilma varjestamata maandamata tavalise kaabliga vedada ei soovita, maksab hiljem kätte (äike icon_wink.gif). Been there, done that...
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 12.05.2009 14:17:16 vasta tsitaadiga

DeCoder kirjutas:
Õhust ilma varjestamata maandamata tavalise kaabliga vedada ei soovita, maksab hiljem kätte (äike icon_wink.gif). Been there, done that...

x2
Pillub natuke sädemeid küll aga pole hullu. Viskan uude porti ja läheb edasi. Hetkel juba 3. linksysi ruuter läheb icon_razz.gif

hendrik32
HV Guru

sõnum 12.05.2009 16:56:21 vasta tsitaadiga

DeCoder kirjutas:

Arvatavasti viin mööda maad ja kõri sees majani.
tagasi üles
reints
HV Guru
reints

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.05.2009 18:02:21 vasta tsitaadiga

Tõmbad mootorsaega mõnusa soone maasse ja viskad kaabli sisse icon_lol.gif
NB: Pärast võid muidugi plaadi ja keti minema visata icon_biggrin.gif

tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 12.05.2009 18:39:12 vasta tsitaadiga

Maa sisse kaabli panek nõuab samuti päris kõvasti rabelemist. Küll on vaja, et kaablikraav ulatuks külmumissügavusest sügavamale, küll on vaja kallist "maasisest LAN-kaablit".

Õhku riputamisel piisab, kui kaabli kandjaks on veetud peenike terastross ja see tross on siis mõlemast otsat ühendatud maandusega. Kogu lugu - tross püüab igasugused õhusolevad elektrihäired kinni ja juhib need maandusesse.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
avrn
Kreisi kasutaja

sõnum 12.05.2009 18:56:57 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:

Õhku riputamisel piisab, kui kaabli kandjaks on veetud peenike terastross ja see tross on siis mõlemast otsat ühendatud maandusega. Kogu lugu - tross püüab igasugused õhusolevad elektrihäired kinni ja juhib need maandusesse.

tsitaat:
mryx
sõnum 25.10.2007 22:32
tahanteada kirjutas:
Ja v2ike soovitus - tross tasub m6lemast otsast 2ra maandada, siis to'o'tab tross ka v2ga efektiivse 2ikesepyydurina. Ehk siis kaitseb 6rna arvutitehnika mahap6lemise eest, kuna laeng laetakse maandusesse.

Endale sellist äikesepüüdurit küll ehitada ei tahaks icon_cool.gif
Aga kes seda trossiga CAT5 kaablit kasutanud on - kas seal on kaabli ümber ka varje olemas? Varjet oleks vast mõistlik maandada, aga ühest otsast.
Tegelikult on olemas vastavad varjega RJ45 pistikudki.

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=341623&highlight=
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Kaabli jagamine naabriga
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.