Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
hendrik32
HV Guru
|
09.05.2009 00:40:11
Kaabli jagamine naabriga |
|
|
Tere!
Et siis naabril on olemas kaabel ja Elioni DigiTV, aga endal ei ole ja kui tahaks kaablit, siis see läheks 55 tuhat maksma(Elteli projekt).
Minu mõte oli siis nö jagada kaablit et lükata mingi switch tema omale vahele ja siis tuua minu majani. Et minu küsimus oleks, et mis oleks parim lahendus et kuidas saaks niimodi internetti jagada?
Väga kirju ja segane jutt tuli, aga loodan et saate aru
Tänud!
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Subu
HV veteran

|
09.05.2009 01:11:18
|
|
|
Nii palju sain aru et lähteandmeid pole antud. Kaugel see naaber elab, mis seadmed sul seal on, mitmele masinale tahad ühendust e.t.c
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
2 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
09.05.2009 08:26:08
|
|
|
Subu kirjutas: |
Nii palju sain aru et lähteandmeid pole antud. Kaugel see naaber elab, mis seadmed sul seal on, mitmele masinale tahad ühendust e.t.c |
Naaber elab minu majast mingi 20-30m, seal teal on Elioni DigiTV tavalised seadmed ja ühendus siis tuleks minu majja ruuterisse, kust saan siis mina ühendast ja 1 läppar üle Wifi.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
a1
Kreisi kasutaja

|
09.05.2009 10:02:07
|
|
|
hendrik32 kirjutas: |
Naaber elab minu majast mingi 20-30m, seal teal on Elioni DigiTV tavalised seadmed ja ühendus siis tuleks minu majja ruuterisse, kust saan siis mina ühendast ja 1 läppar üle Wifi. |
Võiks uurida, kas naabri aadressile teise ühenduse lisaks saab tellida. Siis saaks lihtsalt traadipaari endajuurde vedada ja sõltumatu teenuse tellida.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
09.05.2009 10:45:01
|
|
|
a1 kirjutas: |
Naaber elab minu majast mingi 20-30m, seal teal on Elioni DigiTV tavalised seadmed ja ühendus siis tuleks minu majja ruuterisse, kust saan siis mina ühendast ja 1 läppar üle Wifi. |
Võiks uurida, kas naabri aadressile teise ühenduse lisaks saab tellida. Siis saaks lihtsalt traadipaari endajuurde vedada ja sõltumatu teenuse tellida. |
Ei usu, kuna see naabri maja oli kunagi mu isa oma ja tema on mülle öelnud, et ta lasi aint 1 ühenduse sinna panna.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
09.05.2009 11:57:57
|
|
|
Kaablis on tavaliselt rohkem kui üks vaskpaar. Vähemalt ühe vaba paari olemasolu korral on vaja vaid teine ühendus tellida ja ühendatakse lisaks üks seni vabalt seisnud vaskpaar ning uue kaabli vedamine pole vajalik. Tõenäoliselt pidas a1 just seda silmas.
Kui on tegemist õhuliiniga, kus ainult üks paar, siis jääb see võimalus ära muidugi.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
09.05.2009 12:07:35
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Kaablis on tavaliselt rohkem kui üks vaskpaar. Vähemalt ühe vaba paari olemasolu korral on vaja vaid teine ühendus tellida ja ühendatakse lisaks üks seni vabalt seisnud vaskpaar ning uue kaabli vedamine pole vajalik. Tõenäoliselt pidas a1 just seda silmas.
Kui on tegemist õhuliiniga, kus ainult üks paar, siis jääb see võimalus ära muidugi. |
Tegemist peaks ikka olema selle tavalise kaabliga.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
10.05.2009 10:39:46
|
|
|
Egas Eltel niisama 55K ole küsinud ehk vaevalt seal miskit lisatraati vedelemas on. Kui naaber on nõus, siis panete miski suvalise switchi tema toas vedeleva marsruuteri külge ning vead sellest LAN kaabli omale arvutisse. Võib täieliselt ka ilma switchita hakkama saada, sest miskipärast mulle meenub, et Elioni marsruuteris on switch endas sees ning mõningad pordid võivad täitsa vabad olla.
_________________ Folding@home
FAH foorum |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
10.05.2009 11:45:04
|
|
|
Ivoshiee: Aga Elioni Digi-TV komplektis on ju ruuter täiesti olemas. 4 pesa, millest ühe haarab Digi-TV endale ja ülejnnud 3 on vabad. Lisaks veel see, et kui tegemist on uuema aja ruuteriga, siis on ka WiFi olemas. Ning ka WiFi võib vabalt sellise 20-30 meetrit vahemaa ära katta.
Ma ise kasutan WiFi-võrku, mis tuleb a 75-100 meetri kauguselt kõrvalmajast ja selle jagaja (Digi-TV) ruuteri WiFi lõugab nii kõvasti, et mul pole vaja isegi väliantenni kasutada või antenni vastu akent panna.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
10.05.2009 13:54:22
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Ivoshiee: Aga Elioni Digi-TV komplektis on ju ruuter täiesti olemas. 4 pesa, millest ühe haarab Digi-TV endale ja ülejnnud 3 on vabad. Lisaks veel see, et kui tegemist on uuema aja ruuteriga, siis on ka WiFi olemas. Ning ka WiFi võib vabalt sellise 20-30 meetrit vahemaa ära katta.
Ma ise kasutan WiFi-võrku, mis tuleb a 75-100 meetri kauguselt kõrvalmajast ja selle jagaja (Digi-TV) ruuteri WiFi lõugab nii kõvasti, et mul pole vaja isegi väliantenni kasutada või antenni vastu akent panna. |
Tal endal on see kõige esimene seade ilma Wifita ja tal on wifi ruuter eraldi, aga see ei levi siiamaani välja.
Enda mõte oli siis selline, et siis ostan mingi 30-40m ethernet kaabli, vean tema ruuterist selle minu majja ja ostan endale ka Wifi ruuteri vahele.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
11.05.2009 01:29:55
|
|
|
Ma ise kasutan WiFi-võrku, mis tuleb a 75-100 meetri kauguselt kõrvalmajast ja selle jagaja (Digi-TV) ruuteri WiFi lõugab nii kõvasti, et mul pole vaja isegi väliantenni kasutada või antenni vastu akent panna. |
Tal endal on see kõige esimene seade ilma Wifita ja tal on wifi ruuter eraldi, aga see ei levi siiamaani välja.
Enda mõte oli siis selline, et siis ostan mingi 30-40m ethernet kaabli, vean tema ruuterist selle minu majja ja ostan endale ka Wifi ruuteri vahele. |
See peaks täiesti töötav plaan olema.
_________________ Folding@home
FAH foorum |
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
11.05.2009 14:57:04
|
|
|
Ivoshiee kirjutas: |
Enda mõte oli siis selline, et siis ostan mingi 30-40m ethernet kaabli, vean tema ruuterist selle minu majja ja ostan endale ka Wifi ruuteri vahele. |
See peaks täiesti töötav plaan olema. |
Eks siis peab nüüd hakkama naabriga rääkima sellest, vähemalt on idee teada.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
DeCoder
HV kasutaja

|
12.05.2009 13:11:52
|
|
|
Õhust ilma varjestamata maandamata tavalise kaabliga vedada ei soovita, maksab hiljem kätte (äike ). Been there, done that...
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
12.05.2009 14:17:16
|
|
|
DeCoder kirjutas: |
Õhust ilma varjestamata maandamata tavalise kaabliga vedada ei soovita, maksab hiljem kätte (äike ). Been there, done that... |
x2
Pillub natuke sädemeid küll aga pole hullu. Viskan uude porti ja läheb edasi. Hetkel juba 3. linksysi ruuter läheb
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
12.05.2009 16:56:21
|
|
|
DeCoder kirjutas: |
Õhust ilma varjestamata maandamata tavalise kaabliga vedada ei soovita, maksab hiljem kätte (äike ). Been there, done that... |
Arvatavasti viin mööda maad ja kõri sees majani.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
reints
HV Guru

|
12.05.2009 18:02:21
|
|
|
Tõmbad mootorsaega mõnusa soone maasse ja viskad kaabli sisse
NB: Pärast võid muidugi plaadi ja keti minema visata
_________________ Töö tegi ahvist inimese
Äkki teeb sinust ka  |
|
Kommentaarid: 221 loe/lisa |
   |
203 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.05.2009 18:39:12
|
|
|
Maa sisse kaabli panek nõuab samuti päris kõvasti rabelemist. Küll on vaja, et kaablikraav ulatuks külmumissügavusest sügavamale, küll on vaja kallist "maasisest LAN-kaablit".
Õhku riputamisel piisab, kui kaabli kandjaks on veetud peenike terastross ja see tross on siis mõlemast otsat ühendatud maandusega. Kogu lugu - tross püüab igasugused õhusolevad elektrihäired kinni ja juhib need maandusesse.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
12.05.2009 18:56:57
|
|
|
Õhku riputamisel piisab, kui kaabli kandjaks on veetud peenike terastross ja see tross on siis mõlemast otsat ühendatud maandusega. Kogu lugu - tross püüab igasugused õhusolevad elektrihäired kinni ja juhib need maandusesse. |
tsitaat: |
mryx
sõnum 25.10.2007 22:32
tahanteada kirjutas:
Ja v2ike soovitus - tross tasub m6lemast otsast 2ra maandada, siis to'o'tab tross ka v2ga efektiivse 2ikesepyydurina. Ehk siis kaitseb 6rna arvutitehnika mahap6lemise eest, kuna laeng laetakse maandusesse.
Endale sellist äikesepüüdurit küll ehitada ei tahaks icon_cool.gif
Aga kes seda trossiga CAT5 kaablit kasutanud on - kas seal on kaabli ümber ka varje olemas? Varjet oleks vast mõistlik maandada, aga ühest otsast.
Tegelikult on olemas vastavad varjega RJ45 pistikudki. |
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=341623&highlight=
|
|
   |
5 |
|