Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Dogbert
HV Guru

|
27.12.2008 22:50:11
|
|
|
smurfer kirjutas: |
Ma tean väga hästi mis asi on oem ja mis vl Ja originaal SP2 plaadi pealt installides ei saa olla võimalust, et M$ sinna kogemata corporte kärsatas SP3 meedia pealt installides sobis key suurepäraliselt.  |
Selge pilt (sa ei maininud varem, et tegu oli MS originaalmeediaga - seepärast ei saanud ma ka täpselt aru).
Ju siis lihtsalt takistatakse sellega SP3 parandusteta Windowsi paigaldust kas turvaprobleemide vähendamiseks või piramise piiramiseks (SP3 paketis sisalduvad piramisvastased meetmed on vist kraad kangemad eelnevatest)
Huvitav, kui slipstreamida SP-deta või SP1/SP2 originaalmeediale SP3, kas selle paigaldus sellise SP3 key-ga masinal õnnestub?
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 27.12.2008 22:55:17, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
27.12.2008 22:52:30
|
|
|
Ma korra tegin Microsofti aktiveerimie toele päevas 7 kõnet aktiveerimise kohta. ja tahtsin ka kaheksanda teha aga millegipärast hakkas üle neti aktiveerimine tööle Juu sai villand neil.
|
|
Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.12.2008 23:15:07
|
|
|
Skeptik: No ei aja ma mingit jama - võid ise järgi proovida, kui tahad 8) Olen piisavalt näinud arvutitega kaasasolevaid n-ö Firmade cd-sid, mis õigele masinale installides ei küsi mitte mingit koodi. Kood on juba plaadil olemas ja see sisestatakse - pärast masina kontrolli - juba installi ajal automaatselt.
Ja kui tahad seda mõnel teisel masinal installida, siis vistakse Sulle ette kiri, et on vaja koodi. Lisaks sellele hakkab jooksma 30-päevane registreerimisaeg.
Nii, et kui Sa pole mingit asja kohanud, ei tähenda veel seda, et seda olemas pole 8)
--------------------------------------------------------
Ning väga tihti on veel neil plaatidel kaasas firmapoolne kiri (hoiatus), et see meedia sobib ainult selle konkreetse arvutiga
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
27.12.2008 23:24:10
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
smurfer kirjutas: |
Kui sul on kleebis XP SP3'ga ja hakkad installima SP2'ga meedialt (nt plaadilt) siis saad teate, et sul on vale key. St XP SP2 meedia ei tunnista SP3 key'd. |
Aitäh, seda ma ei teadnud. Üldiselt peaks see olema bug, litsentsi järgi ju peaks key kehtima olenemata service pack-ist. Muidugi arvestades, et olukord ei ole vastupidine, siis võib ka mitte olla.
Kindel, et seal OEM key-d ei proovitud näiteks Enterprise plaadiga? Sel juhul oleks mittetöötamine täiesti mõistetav. |
Seda seetõttu, et SP3'ga laiendati võimalike võtmete kogust ja seetõttu ka võtmete tunnistamise algoritmi, vana SP2 plaat aga ei tea sellest midagi ja seetõttu ei tunnistagi seda.
SP1 vs SP2 seda teemat pole.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.12.2008 23:51:18
|
|
|
Niipalju lisan veel eelpooltoodule, et tegelikult on firmale, eriti suurfirmale väga kasulik selline tegevus, kui valmistatakse konkreetne firma-meedia koos juba koheselt sisestatud, konkreetse, firmale eraldatud litsentsiga. Sest sel juhul jäävad ära igasugused kohtukeissid ja vaidlused nii selle Meedia kui litsentsi teemal.
Kontroll (BSA näiteks) tuleb ja vaatab, et konkreetne firmameedia ja konkreetne, firmale eraldatud litsents ja kõik on OK
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
28.12.2008 00:04:30
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Skeptik: No ei aja ma mingit jama - võid ise järgi proovida, kui tahad 8) Olen piisavalt näinud arvutitega kaasasolevaid n-ö Firmade cd-sid, mis õigele masinale installides ei küsi mitte mingit koodi. Kood on juba plaadil olemas ja see sisestatakse - pärast masina kontrolli - juba installi ajal automaatselt.
Ja kui tahad seda mõnel teisel masinal installida, siis vistakse Sulle ette kiri, et on vaja koodi. Lisaks sellele hakkab jooksma 30-päevane registreerimisaeg.
Nii, et kui Sa pole mingit asja kohanud, ei tähenda veel seda, et seda olemas pole 8)
--------------------------------------------------------
Ning väga tihti on veel neil plaatidel kaasas firmapoolne kiri (hoiatus), et see meedia sobib ainult selle konkreetse arvutiga  |
tahanteada kirjutas: |
Ja see on ju pikki aastaid olnud nii, et suurfirmad (tootjad) saavad edale juba otse Microsoftist koodide vahemikud, mida siis plaatidele põletatakse. Minu teada saavad ka Microlink ja Ordi sellised koodid oma toodete tarbeks. |
mu jutt käis selle kohta. see on sul ilmselge väljamõeldis. palun tee omale asjad selgeks. ütlen sulle veelkord, et selline järjepidev desinformeerimine tuleks sul siin foorumis lõpetada.
btw, litsentseerimine kui ka tehnilise poole pealt deployment on mul rohkemgi kui selge. soovitan sulle sama teha.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Artur R.
HV veteran

|
28.12.2008 00:57:39
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Uut plaati peaks saama samuti tellida MS-lt plaadi hinnaga (mida ma ei tea). |
Kuidas see asendusplaadi tellimine käib? Läbi MS Eesti klienditoe vms? Enda plaat läks ka piixu, kleeps korpusel olemas....
|
|
Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
28.12.2008 16:16:45
|
|
|
rocla kirjutas: |
Kuidas see asendusplaadi tellimine käib? Läbi MS Eesti klienditoe vms? Enda plaat läks ka piixu, kleeps korpusel olemas.... |
Ma ei tea täpselt.
Esmalt tasuks küsida arvuti sulle müünud firmast, kuna OEM produktid ja nende garantii käivad koos arvutiga. Kui sealt midagi tarka ei vastata või pole firmat enam olemas, helista Microsoft Eesti kasutajatoele ja päri sealt.
http://support.microsoft.com/gp/oemsupport/
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Duckhead
HV veteran

|
28.12.2008 16:23:02
|
|
|
mulle saadeti kusagilt inglismaalt tasuta uus plaat paar aastat tagasi.
surfasin MS lehel ja seal oli mingi tellimise link.
_________________ ÄRA KOORMA PENSIONIKASSAT, SURE ÕIGEAEGSELT!!! |
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
26.03.2009 23:39:30
|
|
|
Kas ma sain eelneva arutelu peale õigesti aru, et win xp plaadil ei sisaldu unikaalset koodi ja sealt pole võimalik seda ka leida. Ainus autentimine toimub läbi kleepsul oleva koodi.
Mida teha aga sellises olukorras kui meedia on säilinud aga kood muutunud osaliselt lugematuks ning ilma selleta ei saa windowsi installi parandada? Uue kleepsu pärast uus plaat osta tundub natuke paljuvõitu.
Olen varem saanud aktiveerimise koodi (kui võrk puudub) ka helistamise peale aga siis oli võimalik kleepsul olevaid andmeid välja lugeda, mida ka telefonis küsiti.
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Duckhead
HV veteran

|
27.03.2009 00:01:13
|
|
|
ilma võtmeta, mis on kleepsul, pole midagi teha
|
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
27.03.2009 09:16:12
|
|
|
montez kirjutas: |
Kas ma sain eelneva arutelu peale õigesti aru, et win xp plaadil ei sisaldu unikaalset koodi ja sealt pole võimalik seda ka leida. Ainus autentimine toimub läbi kleepsul oleva koodi.
Mida teha aga sellises olukorras kui meedia on säilinud aga kood muutunud osaliselt lugematuks ning ilma selleta ei saa windowsi installi parandada? Uue kleepsu pärast uus plaat osta tundub natuke paljuvõitu.
Olen varem saanud aktiveerimise koodi (kui võrk puudub) ka helistamise peale aga siis oli võimalik kleepsul olevaid andmeid välja lugeda, mida ka telefonis küsiti. |
Jah, sa oled õigesti aru saanud.
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
1 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
wicked
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
27.03.2009 16:30:31
|
|
|
Kel veel see SP1 tulemisega kaasnev blacklistitud key'de ja key vahetamise asi meeles, siis sealt kaudu peaks vist ka vana koodi nägema. Kui installitud legaalne OS eelnevalt nii palju toimib muidugi.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Duckhead
HV veteran

|
27.03.2009 22:05:45
|
|
|
kui vana opakas veel töötab, siis jahh LINK
|
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
peacemaki
HV kasutaja
|
27.03.2009 23:27:58
|
|
|
Jelly keyfinder võtab office 2003-2007 korralikult välja. Kuid XP key ehtusele ei tasu alati loota.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
segusilm
HV veteran

|
27.03.2009 23:37:34
|
|
|
ma küsisin kah ms eestist ei kui kleps on kulunud ära lihtsalt ja ei ole loetav enam kas siis kuidagi taastada saab, selle peale vastati et ei saa ja ainuke võimalus uus osta-- samas ma ei küsinud kas selle ASEMELE saaks mingise uue võtme.
|
|
Kommentaarid: 245 loe/lisa |
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
wicked
HV Guru

|
27.03.2009 23:51:44
|
|
|
segusilm kirjutas: |
ma küsisin kah ms eestist ei kui kleps on kulunud ära lihtsalt ja ei ole loetav enam kas siis kuidagi taastada saab, selle peale vastati et ei saa ja ainuke võimalus uus osta-- samas ma ei küsinud kas selle ASEMELE saaks mingise uue võtme. |
Sellekohast meilivahetust üle vaadates jäi silma, et alles peab olema seerianumber (0004 algusega?). Selle järgi saab siis vast õige key anda (Pro, Home, jne)
Algselt sai ühendust võetud ML Arvutitega, kuna tegu oli MLA kastiga.
Samuti seda, et kui on tegu originaalinstalliga, siis sealt välja loetav key ei vasta kleepsul olevale. MLA install on tehtud miski spets key-ga, mida niisama plaadilt installides kasutada ei saa.
Eraisik vs. firma võib ka vahe sisse tekitada..
_________________ I prepared Explosive Runes this morning |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|