Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mazdagti
HV veteran

|
27.12.2008 18:19:34
Win XP key kehtivuse kontroll ja mis on OEM ning kuidas kasutada/kehtib. |
|
|
Kas on olemas mingi võimalus kontrollida võtme kehtivust, et kas on ikka ametlik plaat ja mitu korda kasutatud
_________________ No ikka täitsa kagu nukas!
FB Volvokodu, diagnostikaabi Võrumaal.
viimati muutis mazdagti 27.12.2008 22:43:57, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 154 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
27.12.2008 19:26:29
|
|
|
Plaadil pole key-d, sama litsentsitüübiga ja samal ajal välja antud plaadid on identsed (vastasel juhul poleks võimalik plaate pressida).
Individuaalne product key on arvuti korpusel oleval kleebisel. Kui kleebisel on kood olemas, siis see sellele arvutile kleebisel nimetatud Windows OEM versiooniga ka kehtib ja mitte ühelegi teisele arvutile mitte. Kui aktiveerimisel tekib probleem, helista MS Eesti esindusse ja kurda, et arvutil on küll OEM litsentsi kleebis, aga Windowsi aktiveerimine ei õnnestu.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 27.12.2008 19:26:56, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
0 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
27.12.2008 19:28:06
|
|
|
Helista M$ Eesti toele ja küsi.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.12.2008 19:36:40
|
|
|
Tihti piisab ka Windows Update käimapanekust. Masin kontrollitakse üle ja kui on pira-variant, siis uuenduste asmel visatakse ekraanile kiri, et: "See pole ehtne versioon".
Dogbert: Muide, suurfirmad toodavad ka cd-sid / dvd-sid, kuhu on juba tootekood sisse pressitud. Paned selle plaadi installima ja - kui masin on õige, näiteks õige firma oma - siis installitakse Win peale koos koodiga automaatselt ja mingit koodi rohkem ei küsita.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDvurle
HV pensionär

|
27.12.2008 19:42:48
|
|
|
Ja milline raua osa teatab installikale, et olen see või too firma?
_________________ Teie küsimused on vastatavad, kuid meie vastused on küsitavad.
IT uudissõnad. Pihuarvuti - pihkar, pihuarvuti kasutaja - pihkur. |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
27.12.2008 19:45:07
|
|
|
Raua firmware vendor-ID vast.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.12.2008 19:51:32
|
|
|
HD vurle: No proovi järgi - võta näiteks HP install-cd ja proovi seda installida näiteks Dell-ile. Sama masina (HP) korral ei küsita mingit koodi, Delli korral kukub kohe koodi küsima.
Ja see on ju pikki aastaid olnud nii, et suurfirmad (tootjad) saavad edale juba otse Microsoftist koodide vahemikud, mida siis plaatidele põletatakse. Minu teada saavad ka Microlink ja Ordi sellised koodid oma toodete tarbeks.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDvurle
HV pensionär

|
27.12.2008 19:58:15
|
|
|
Selge
_________________ Teie küsimused on vastatavad, kuid meie vastused on küsitavad.
IT uudissõnad. Pihuarvuti - pihkar, pihuarvuti kasutaja - pihkur. |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
mazdagti
HV veteran

|
27.12.2008 21:43:03
|
|
|
Asi selles et pakuti plaati aga ilma karbita ja kui pilti näitasin et milline plaat välja näeb siis kattus see netist leitud OEM plaadiga aga väideti et läheb suvalise arvuti peale
Kas netist leitud väide et ka eraisik võib osta OEM wini ja oma kokku komplekteeritud arvutile installida, vastab tõele ja kui mitu korda võin sellega uuesti wini peale installerida
FB Volvokodu, diagnostikaabi Võrumaal. |
|
   |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
greene
HV kasutaja
|
27.12.2008 21:48:12
|
|
|
KUidas sa ostad OEM wini ise enda kokku pandud masinale?
Ainus variant minu teada siis kui uue emaplaadi ostad vist. Siis saad koos oem windowsiga seda osta või ma eksin.
_________________ Nalja nabani |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
mazdagti
HV veteran

|
|
   |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
smurfer
HV Guru

|
27.12.2008 21:57:52
|
|
|
greene kirjutas: |
KUidas sa ostad OEM wini ise enda kokku pandud masinale?
Ainus variant minu teada siis kui uue emaplaadi ostad vist. Siis saad koos oem windowsiga seda osta või ma eksin. |
Rahulikult saab osta poest OEM operatsioonisüsteemi litsentsi. Ainuke mure on selles, et pärast ei garanteeri sulle süsteemi koostöövõimet mitte keegi peale sinu enda, kuna op süsteemi installides võtsid endale oem'i kohustused.
_________________ M: Logitech M720 Triathlon juhtmevaba "multi-device" hiir - 40€ -> PS |
|
Kommentaarid: 351 loe/lisa |
   |
299 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
27.12.2008 22:03:11
|
|
|
mazdagti kirjutas: |
Kas netist leitud väide et ka eraisik võib osta OEM wini ja oma kokku komplekteeritud arvutile installida, vastab tõele ja kui mitu korda võin sellega uuesti wini peale installerida  |
Sulle just selgitati, et OEM litsents ei käi kaasas mitte plaadi vaid kleebisega arvuti korpusel, kleebisele on trükitud unikaalne product key.
Poest ostetud OEM Windowsiga on kaasas mitte-unikaalne plaat ja unikaalne kleebis. Sama plaadiga võid installida suvalisele arvule arvutitele (kuna plaat pole unikaalne), sama product key-d OEM Windowsi installimisel võid kasutada ainult ühel arvutil ning see kestab ja on kinnistatud sellele arvutile kuni selle arvuti "surmani". Koos arvutiga läheb vanarauda ka OEM Windowsi litsents, teisel masinal selle product key-ga Windowsi installida ei tohi.
tsitaat: |
Asi selles et pakuti plaati aga ilma karbita ja kui pilti näitasin et milline plaat välja näeb siis kattus see netist leitud OEM plaadiga aga väideti et läheb suvalise arvuti peale |
OEM Windowsi plaadi ostmisel ei saa sa õigust OEM Windowsi paigaldamiseks, see õigus käib kaasas vaid kleebisega. Plaadi võid osta, aga ainult plaadi enese hinna eest, mitte litsentsi hinna eest, vastasel juhul maksad mittemillegi eest.
Ostetud plaadilt selle Windowsi installimiseks ja kasutamiseks on sul õigus, kui sul on juba olemas sellele plaadile vastav OEM kleebis, mis peab olema kleebitud arvuti korpusele (nt. Windows XP Home OEM plaadi puhul on sul Windows XP Home OEM kleebis arvutil)
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
viimati muutis Dogbert 27.12.2008 22:42:22, muudetud 1 kord |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jan--
HV vaatleja
|
27.12.2008 22:04:16
|
|
|
Mul selline küsimus, et mul oem kleeeps arvuti peal, aaga CD'd läksid perse (win xp media center ediotion) . Et selle kleebisega pole enam midagi teha, või saab kuskilt uue windowsi plaaadi või pole vahet mis plaadi pealt sa ta tirid, vaid loeb aint oem kleeps, millega sa aktiveerid ?
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
27.12.2008 22:05:21
|
|
|
Lisaks mainiks ära ka selle, et oestes OEM Windows litsentsi koos riistvaraga ja arvuti kasti kokku pannes on sul kohustus see kleepida kasti välispinnale nähtavalt, mitte ei või seda kuhugi serva alla ära peita ega sisepinnale kleepida.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
27.12.2008 22:10:01
|
|
|
Jan-- kirjutas: |
Mul selline küsimus, et mul oem kleeeps arvuti peal, aaga CD'd läksid <b>piix</b> (win xp media center ediotion) . Et selle kleebisega pole enam midagi teha, või saab kuskilt uue windowsi plaaadi või pole vahet mis plaadi pealt sa ta tirid, vaid loeb aint oem kleeps, millega sa aktiveerid ? |
Kleebis kehtib edasi, plaati võid kasutada suvalist - kasvõi tuttava oma, peaasi, et toode on sama mis kleebisel kirjas - sel juhul product key sobib.
Spoiler 
nagu oma eelmises postis kirjutasin:
Windowsi installimiseks ja kasutamiseks on sul õigus, kui sul on juba olemas sellele plaadile vastav OEM kleebis, mis peab olema kleebitud arvuti korpusele (nt. Windows XP Home OEM plaadi puhul on sul Windows XP Home OEM kleebis arvutil) |
Uut plaati peaks saama samuti tellida MS-lt plaadi hinnaga (mida ma ei tea).
viimati muutis Dogbert 27.12.2008 22:12:23, muudetud 1 kord |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jan--
HV vaatleja
|
27.12.2008 22:10:39
|
|
|
Tänud .
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
27.12.2008 22:11:16
|
|
|
Midagi 150-200 kanti oli office'i plaat. Arvatavasti on Wini oma samas hinnaklassis.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
27.12.2008 22:13:59
|
|
|
tahanteada, kui sa ikka asja ei tea, siis ära aja sellist jama siin foorumis! sellise valeinfo korduv levitamine on sul juba täiesti krooniliseks saanud.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS)
viimati muutis SKG 27.12.2008 22:15:22, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
smurfer
HV Guru

|
27.12.2008 22:16:41
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Jan-- kirjutas: |
Mul selline küsimus, et mul oem kleeeps arvuti peal, aaga CD'd läksid <b>piix</b> (win xp media center ediotion) . Et selle kleebisega pole enam midagi teha, või saab kuskilt uue windowsi plaaadi või pole vahet mis plaadi pealt sa ta tirid, vaid loeb aint oem kleeps, millega sa aktiveerid ? |
Kleebis kehtib edasi, plaati võid kasutada suvalist - kasvõi tuttava oma, peaasi, et toode on sama mis kleebisel kirjas - sel juhul product key sobib.
Spoiler 
nagu oma eelmises postis kirjutasin:
Windowsi installimiseks ja kasutamiseks on sul õigus, kui sul on juba olemas sellele plaadile vastav OEM kleebis, mis peab olema kleebitud arvuti korpusele (nt. Windows XP Home OEM plaadi puhul on sul Windows XP Home OEM kleebis arvutil) |
Uut plaati peaks saama samuti tellida MS-lt plaadi hinnaga (mida ma ei tea). |
Kui sul on kleebis XP SP3'ga ja hakkad installima SP2'ga meedialt (nt plaadilt) siis saad teate, et sul on vale key. St XP SP2 meedia ei tunnista SP3 key'd.
_________________ M: Logitech M720 Triathlon juhtmevaba "multi-device" hiir - 40€ -> PS |
|
   |
299 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
27.12.2008 22:26:01
|
|
|
smurfer kirjutas: |
Kui sul on kleebis XP SP3'ga ja hakkad installima SP2'ga meedialt (nt plaadilt) siis saad teate, et sul on vale key. St XP SP2 meedia ei tunnista SP3 key'd. |
Aitäh, seda ma ei teadnud. Üldiselt peaks see olema bug, litsentsi järgi ju peaks key kehtima olenemata service pack-ist. Muidugi arvestades, et olukord ei ole vastupidine, siis võib ka mitte olla.
Kindel, et seal OEM key-d ei proovitud näiteks Enterprise plaadiga? Sel juhul oleks mittetöötamine täiesti mõistetav.
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
mazdagti
HV veteran

|
27.12.2008 22:39:02
|
|
|
Tänud, mina sain vähemalt ammendava vastuse
Edit: tegin pealkirja kah rohkem sisuga vastavamaks
|
   |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
smurfer
HV Guru

|
27.12.2008 22:40:24
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
smurfer kirjutas: |
Kui sul on kleebis XP SP3'ga ja hakkad installima SP2'ga meedialt (nt plaadilt) siis saad teate, et sul on vale key. St XP SP2 meedia ei tunnista SP3 key'd. |
Aitäh, seda ma ei teadnud. Üldiselt peaks see olema bug, litsentsi järgi ju peaks key kehtima olenemata service pack-ist. Muidugi arvestades, et olukord ei ole vastupidine, siis võib ka mitte olla.
Kindel, et seal OEM key-d ei proovitud näiteks Enterprise plaadiga? Sel juhul oleks mittetöötamine täiesti mõistetav. |
Ma tean väga hästi mis asi on oem ja mis vl Ja originaal SP2 plaadi pealt installides ei saa olla võimalust, et M$ sinna kogemata corporte kärsatas SP3 meedia pealt installides sobis key suurepäraliselt.
|
   |
299 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
mazdagti
HV veteran

|
27.12.2008 22:44:39
|
|
|
No seal vista aga minu esmane küsimus oli siiski XP kohta ja lisasin selle nüüd ka pealkirja
|
   |
136 |
|
tagasi üles |
|