praegune kellaaeg 18.06.2025 21:35:05
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Fisher
Kreisi kasutaja
|
09.03.2009 18:44:50
qstarz gm-Q782/ iGps-m pro - usb GPS vastuvõtja seadistamine |
|
|
ostsin siis sellise isendi Flex.ee-st. Installisin kogu kraami plaadi pealt ja ühendasin vastuvõtja laptopi usb pessa.
Lasin tööle programmi GPSview v1.1.1.0 - vaatasin ühte ja teistpidi ja lõpuks leidsin kusagilt info, et pean panema baud 4800 peale ja COM4 port. Edasi saab mu mõistus otsa, seal on setup-i all mustmiljon eri võimalust, mille kohta puudub igasugune info kaasasolevatest/internetist leidavatest materjalidest.
Kui lasen tööle microsoft autoroute 2007, siis saan veateate, et gps signaal võetakse vastu, kuid neid ei tunta ära NMEA 2.0 signaalina. lisaks ütleb "make sure the gps receicer input/output format is set to deliver NMEA 2.0 compatible messages at the correct baud 4800)
ma saaks nagu aru, et ma pean siis selle GPSview ära seadistama, et microsoft signaali mõistaks, aga mitte kusagil pole kirjas, kuidas seda GPSview-d seadistada.
ju ma ise olen loll, et aru ei saa.
viimati muutis Fisher 09.03.2009 19:46:07, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
2 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
09.03.2009 18:59:21
Re: qstarz gm-782/ iGps-m pro - usb GPS vastuvõtja seadistamine |
|
|
Need GPSview ja Autoroute on erinevad programmid, kasutad siis emba-kumba neist. Seadistama pead ikka mõlemat eraldi, vähemalt ma arvan nii.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
0 :: |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fisher
Kreisi kasutaja
|
09.03.2009 19:55:31
|
|
|
nojah, aga autoroutel pole midagi muud seadistada, kui panna com port õigesti ja peakski vsjo olema. aga annab veateate. ma ise eeldasin, et ehk ma pean gpsview ära seadistama, et see on mingi utility üldse gps-i jaoks.
Üldiselt hakkab tekkima selline järjekordne viha nende noname firmade peale, kelle asja oled ostnud lootuses, et kõik laabub suuremate probleemideta ja lõpuks oled probleemi ees, kus jupiga kaasas olevatelt plaatidelt ja manuaalist pole midagi kasu, peab ringi kondama kusagil poola kodulehtedel ja lõpuks ostma mingi mõistliku brändijupi.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fisher
Kreisi kasutaja
|
10.03.2009 14:12:01
|
|
|
kui seadistan GPSview 9600 ja COM4 peale, siis hakkab mingi data jooksma. küsimus on nüüd, et kuna Microsoft Autoroute annab errorit a tahab 4800 NMEA compatible signaali, siis kuidas ma selle ümber toimetan?
ise küsin ise vastan
sain microsoft autoroute tööle kasutades Franson GpsGate 2.6 programmi. too nimelt võtab su COM pordist signaali ja konverdib selle ümber ning suunab määratud virtuaalsesse COM porti. söötsin autoroutele virtuaalse com-i ette ja asi funkas.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|