Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  qstarz gm-Q782/ iGps-m pro - usb GPS vastuvõtja seadistamine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Fisher
Kreisi kasutaja

sõnum 09.03.2009 18:44:50 qstarz gm-Q782/ iGps-m pro - usb GPS vastuvõtja seadistamine vasta tsitaadiga

ostsin siis sellise isendi Flex.ee-st. Installisin kogu kraami plaadi pealt ja ühendasin vastuvõtja laptopi usb pessa.
Lasin tööle programmi GPSview v1.1.1.0 - vaatasin ühte ja teistpidi ja lõpuks leidsin kusagilt info, et pean panema baud 4800 peale ja COM4 port. Edasi saab mu mõistus otsa, seal on setup-i all mustmiljon eri võimalust, mille kohta puudub igasugune info kaasasolevatest/internetist leidavatest materjalidest.

Kui lasen tööle microsoft autoroute 2007, siis saan veateate, et gps signaal võetakse vastu, kuid neid ei tunta ära NMEA 2.0 signaalina. lisaks ütleb "make sure the gps receicer input/output format is set to deliver NMEA 2.0 compatible messages at the correct baud 4800)

ma saaks nagu aru, et ma pean siis selle GPSview ära seadistama, et microsoft signaali mõistaks, aga mitte kusagil pole kirjas, kuidas seda GPSview-d seadistada.

ju ma ise olen loll, et aru ei saa.

viimati muutis Fisher 09.03.2009 19:46:07, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
A.S.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.03.2009 18:59:21 Re: qstarz gm-782/ iGps-m pro - usb GPS vastuvõtja seadistamine vasta tsitaadiga

Need GPSview ja Autoroute on erinevad programmid, kasutad siis emba-kumba neist. Seadistama pead ikka mõlemat eraldi, vähemalt ma arvan nii.

Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
Fisher
Kreisi kasutaja

sõnum 09.03.2009 19:55:31 vasta tsitaadiga

nojah, aga autoroutel pole midagi muud seadistada, kui panna com port õigesti ja peakski vsjo olema. aga annab veateate. ma ise eeldasin, et ehk ma pean gpsview ära seadistama, et see on mingi utility üldse gps-i jaoks.

Üldiselt hakkab tekkima selline järjekordne viha nende noname firmade peale, kelle asja oled ostnud lootuses, et kõik laabub suuremate probleemideta ja lõpuks oled probleemi ees, kus jupiga kaasas olevatelt plaatidelt ja manuaalist pole midagi kasu, peab ringi kondama kusagil poola kodulehtedel ja lõpuks ostma mingi mõistliku brändijupi.
tagasi üles
A.S.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.03.2009 20:32:40 vasta tsitaadiga

Ikka õues oled selle junniga, mitte toas?
http://www.qstarz.com/Products/GPS%20Products/GM-Q782-S.htm
Seal pakutakse pordi kiiruseks 9600
GPSview ja VisualGPS sul satte üldse näitavad?

Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
Fisher
Kreisi kasutaja

sõnum 10.03.2009 14:12:01 vasta tsitaadiga

kui seadistan GPSview 9600 ja COM4 peale, siis hakkab mingi data jooksma. küsimus on nüüd, et kuna Microsoft Autoroute annab errorit a tahab 4800 NMEA compatible signaali, siis kuidas ma selle ümber toimetan?

ise küsin ise vastan

sain microsoft autoroute tööle kasutades Franson GpsGate 2.6 programmi. too nimelt võtab su COM pordist signaali ja konverdib selle ümber ning suunab määratud virtuaalsesse COM porti. söötsin autoroutele virtuaalse com-i ette ja asi funkas.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  qstarz gm-Q782/ iGps-m pro - usb GPS vastuvõtja seadistamine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.