Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kArl^
HV vaatleja
|
13.02.2009 21:38:38
Vistalt XP'le |
|
|
Niisiis, mul on hetkel Vista, ning sooviks peale panna XP'd
lauamasin on
xp kirjutasin imagena DVD'le, ning kui plaadi sisse lükkan, avan setupi, aga install kohta ei lase vajutada ja resal ei hakanud bootima.
tahaks nii teha, et installin xp, aga vanad failid mis mul vistaga olid jääks alles kausta windows.old, nii sain kui xp oli peal ja vista otsa installisin, siis vanad failid läksid windows.old kausta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
etc87
Piiratud kasutaja

|
|
Kommentaarid: 262 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
2 :: |
222 |
|
tagasi üles |
|
 |
kArl^
HV vaatleja
|
13.02.2009 21:57:18
|
|
|
lugesid üldse mu posti läbi?
mul pole läppar, mul ei hakka bootimagi, mis mul sealt lingist abi?
|
|
tagasi üles |
|
 |
peacemaki
HV kasutaja
|
13.02.2009 22:12:07
|
|
|
XP installides pead ikka failid mingise välise kõvaketta peale laskma. Mingit windows.oldi ei tule.
Võimalik, et setup korralikult lõpule saaks minna pead acpi/raid/sata driverid sõõtma windowsile.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
0 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
13.02.2009 22:12:36
|
|
|
boodi XP plaadilt ülesse. lase kõvaketta partitsioonid peeneks ja vsio. Lase XP peale. Mis seal siis nii rasket on.
Kui vajalikud failid seal kettal siis tõsta nad võimaluse korral kusagile mujale
Kui xp installi ajal enne kui partitsioone teha/kustutada saab ütleb "no hdd found" ehk siis ketast ei leitud siis pead sellele plaadile lisama nLite vms asja abil sata kontrolleri driverid (vastavalt need mis chipset sul on).
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Absona
Lõuapoolik

|
14.02.2009 08:09:18
Re: Vistalt XP'le |
|
|
kArl^ kirjutas: |
Niisiis, mul on hetkel Vista, ning sooviks peale panna XP'd
lauamasin on
xp kirjutasin imagena DVD'le, ning kui plaadi sisse lükkan, avan setupi, aga install kohta ei lase vajutada ja resal ei hakanud bootima.
tahaks nii teha, et installin xp, aga vanad failid mis mul vistaga olid jääks alles kausta windows.old, nii sain kui xp oli peal ja vista otsa installisin, siis vanad failid läksid windows.old kausta. |
Arvatavasti kui sul ei hakka XP CD plaati ülesse bootima, siis võib olla kaks põhjust. Esiteks BIOS'is ei ole sul määratud CD seade esimeseks boot'idavaks seadmeks või plaat ise ei ole bootiv.
Ega üks mõte tuli. Kui sa lasid Vista peale XP keskkonnas, siis minuarvates oli Vistal mingi võimalus Vista graafilises keskkonnas tagasi XP'le minna (Vähemalt nii oli vist Ultimate versioonil). Enam ei mäleta nii täpselt..
_________________ Veebilehed, veebiprogrammeerimine, veebilahendused
Erinevad rakendused ja skriptid. |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
2 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
kArl^
HV vaatleja
|
14.02.2009 16:15:09
|
|
|
tegelikult, oli mul peal jah xp, siis kui arvuti töötas hakkasin installima vistat, mingit formatit ei teinud.
kui install done, siis kõik xp'ga seonduv oli windows.old kaustas, windows, failid, jne.
võtsin sealt kaustast kallid failid ära ja muu deletesin.
aga, kuidas vistal partitionit teha?
device manangerist shrink volume? mul jääb kõik "halliks" seal, et ainult uue partitioni suurust saan valida, aga shrinki ta vajutada ei lase.
netist tõmbasin ka 2 manangeri (vistale) need ka ei funkanud.
et siis täpsemalt selline mitte-tore asi tuleb
Spoiler 
|
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
kArl^
HV vaatleja
|
14.02.2009 19:11:38
|
|
|
sellega saan hakkama, aga ma ei saa partitioni tegemisega hakkama, üleval postis pilt ka ^^
|
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
kArl^
HV vaatleja
|
14.02.2009 21:38:20
|
|
|
ma ei saa midagi aru mis sa räägid.
mul on vaja lihtsalt enne formaatimist partition teha kuhu oma failid panen mida säilitada vaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
16.02.2009 09:12:30
|
|
|
Siis mina olen kasutanud ühte kshest variandist: MiniPE cd-l olev Paragoni utiliidiga mässanud või kasutanud Ubuntu cd-l olevat Gpartedit. Paragon ei saanud mõnede SATA ketastega hakkama, Gpartediga seda muret pole.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
16.02.2009 14:40:15
|
|
|
kArl^ kirjutas: |
ma ei saa midagi aru mis sa räägid.
mul on vaja lihtsalt enne formaatimist partition teha kuhu oma failid panen mida säilitada vaja |
Kui sul see õnnestuks, mida tahad = see failide kaotsi minekuga, sest C:/ kettal nad sul kõik asuvad ja nüüd üritad uuesti olemasolevale C:/ failisüsteemile uut failisüsteemi rajada
Parim lahendus oleks arvutisse teine ketas lisada kuhu kõik oma vajalikud failid varundada ning enne uue Windowsi istallimist see eemaldada.
Ise muidugi kasutaks MiniPE cd abi, kõik säilitamist vajavad failid tõstaks ühte kausta, ning kõik muud kaustad ja failid kustutaks kettalt, nii saaks ilma ketta formaatimata kenasti uue puhta XP peale lasta.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
16.02.2009 15:29:24
|
|
|
Aga kui ketta vaba maht on piisav, siis saab ju C: partitsiooni vähendada ning vabanenud ruumile tekitada uus partitsioon, kuhu siis oma vajalik träni üle tõsta. Selleks olengi kasutanud neid mainitud vahendeid:
tsitaat: |
MiniPE cd-l olev Paragoni utiliidiga mässanud või kasutanud Ubuntu cd-l olevat Gpartedit.
|
Väga head abilised mõlemad.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
kArl^
HV vaatleja
|
20.02.2009 22:14:16
|
|
|
vabandan, aga ma ei saa aru mis on paragon, ja need.
Aga, mul tekkis nüüd vista disk partitioni programmil võimalus teha 161mb suurust partitionit, suuremat ei lase..
"nüüd kustutasin 38gb windows restore pointe, ja nüüd laseb juba 2544mb suurust tükki teha.. mhh.
nii, leidsin googlest et paragoniga saab partitione teha, see siis töötab vistal?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
21.02.2009 00:00:10
|
|
|
Löö otsingusse MiniPE, leia see, tiri alla, kõrveta cd-le, cd jätad siise, restart, cd buutivaks (kui ei ole), lased MiniPE-l üles tulla ja siis tegutsed edasi. Loe poste hoolikamalt.
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |