Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  kas nvidia tv-out ei kõlba siis kuskile? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
gamer
HV veteran
gamer

sõnum 22.04.2003 07:54:40 kas nvidia tv-out ei kõlba siis kuskile? vasta tsitaadiga

kas tõesti on niimoodi, et NVIDIA(GF) tv-outid ei kõlba kusagile? kas Ati on nii kõvasti kvaliteedi poolest üle?
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Surxa
HV vaatleja

sõnum 22.04.2003 09:51:58 vasta tsitaadiga

Ei, kuna olen ise kannatanud väga halva TV-out'iga juba kaua siis tegin natuke uurimistööd. Tuleb välja et GeForce kokku panevatel inimestel on halb komme tavakasutaja ja isegi TI alumistele mudelitele panna väga väga halvad TV kivid. Parim näide on Creativi kaartidega.

Endal on kodus hetkel TV arvutis GeForce 4200 Ti. Noh, mängimiseks väga hea kaart, hea hinna jõudluse vahe ostmise hetkel. Aga mis välja tuleb. TV kivi on Phillips SAA7104 - üks väga väga halb kivi, halvem on veel ainult SAA7102. Niisis, GeForce 4400 mudelitel leiame Connexandi keskklassi kivi, mida leiab ka paljudelt ATI kaartidelt. No krt ma mõtlesin, 4400 on ju täitsa entusiasti kaart, sinna oleks võinud ju midagi korralikku panna. Ok, siis tuleb 4600. Seal peal on suhteliselt hea SAA7108... kuid ikkagi, see pole sama hea kui SAA7108A mida leiab ainult 4600 Ti ViVO mudelitelt ja ka uuel 4800 Ti'l, nagu ainult inimesed kaameratega tahavad head pilti näha.

Seega, tellisin endale just Creativi GeForce 4 4800 Ti, mis saabub homme. Siis saan oma silmaga kah näha kui hea see täpselt siis on. Ostsin endale juba korraliku 300 EEK'u maksva S-Video kaabli. Reviewde järgi aga peaks see SAA7108A olema parem kui enamus eraldiseisvaid DVD mängijaid. Saab näha.

Kui soovid ise uurida mis kaardil minig kiip on siis mine, vali ülevalt ribast archive ja siis peaks ise nägema kuhu vajutada.

http://tvtool.info/index_e.htm

seal on peaaegu kõigi NVIDIA kaartide kohta TV kivi ära toodud. Kahjuks mitte uusimatel FX mudelitel kuid need tulevad kah. Seal foorumitel saad ka küsida mingi kindla kivi kohta arvamust kui see ei kuulu nende kohta mida seal üle vaadatud on.
tagasi üles
Mardikas
HV kasutaja
Mardikas

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.04.2003 10:08:44 vasta tsitaadiga

Oled sa kindel, et sa teed arvutipildiga telekas s-video ja composite video kvaliteedil vahet? Mina küll ei tee. Kui sul on huvi, siis mul vedeleb 10m s-video juhe, sest telekal on s-video sisend esipaneelil ja mulle ei meeldi seal rippuv juhe. Ja kuna ma ei suutnud mingit mõistlikku vahet pildikvaliteedis märgata, siis ma teda ka ei kasuta.

Teemasse. Ei saa öelda, et nVidia kividega videokaartide tv-out ei kõlba kuskile aga neil kaartidel on pildikvaliteet väga varieeruv. Milline firma millise tv kivi on kaardile raatsinud panna või kes kasutab nVidia enda sisseehitatud tv-dekoodrit. ATi kaartidel on vähemalt kindel hea kvaliteet.
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 18
tagasi üles
Surxa
HV vaatleja

sõnum 22.04.2003 10:41:36 vasta tsitaadiga

Mardikas kirjutas:
Oled sa kindel, et sa teed arvutipildiga telekas s-video ja composite video kvaliteedil vahet? Mina küll ei tee. Kui sul on huvi, siis mul vedeleb 10m s-video juhe, sest telekal on s-video sisend esipaneelil ja mulle ei meeldi seal rippuv juhe. Ja kuna ma ei suutnud mingit mõistlikku vahet pildikvaliteedis märgata, siis ma teda ka ei kasuta.

Teemasse. Ei saa öelda, et nVidia kividega videokaartide tv-out ei kõlba kuskile aga neil kaartidel on pildikvaliteet väga varieeruv. Milline firma millise tv kivi on kaardile raatsinud panna või kes kasutab nVidia enda sisseehitatud tv-dekoodrit. ATi kaartidel on vähemalt kindel hea kvaliteet.

No nagu ma räägin, ma just saan uue kaardi ja siis oskan kohe kommenteerida. Aga TV kivide kohta veel niipalju et ega ATI'l kah kindel kvaliteet pole. Kes ostab ja TV pilti heaks peab siis ikka mingu saidile nagu ma juba lingi andsin, vaadaku täpselt järgi ja uurigu kvaliteet välja.

Mis puutub ees rippuvasse juhtmesse. Sa saad ju alati osta SCART ülemineku millel on S-Video auk. Noh, kui on SCART loomulikult taga, kuid peaks olema kindlasti. Endal on küll, kuid panen ikka ees paneeli sest olen kaabli kvaliteedi suhtes suhteliselt paranoiline ja ei usalda mingeid suvalisi juppe sinna vahele, ja kallist ei raatsi osta hetkel, ja ega Kuressaares neid kuskilt saagi. Talliannast aint.
tagasi üles
Mardikas
HV kasutaja
Mardikas

sõnum 22.04.2003 11:09:09 vasta tsitaadiga

Kõik telekad ei söö scarti kaudu s-videod.

ATi ja tema partnerid kasutavad minu teada ainult endatoodetud Rage Theatre chippe ja mitte kolmanda tootja omi. See tagabki ühesuguse ja sealjuures hea kvaliteedi.

Kui kaardi kätte saad siis jah viska mingi rida foorumisse üles, et kuidas kärab.
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 18
tagasi üles
Surxa
HV vaatleja

sõnum 22.04.2003 14:52:01 vasta tsitaadiga

Mardikas kirjutas:
Kõik telekad ei söö scarti kaudu s-videod.

ATi ja tema partnerid kasutavad minu teada ainult endatoodetud Rage Theatre chippe ja mitte kolmanda tootja omi. See tagabki ühesuguse ja sealjuures hea kvaliteedi.

Kui kaardi kätte saad siis jah viska mingi rida foorumisse üles, et kuidas kärab.

Ati enda kaardid võibolla küll aga partneritel on enamasti need suht head connexandi jupid peal. Vähemalt nii ma olen lugenud.

Oma uut kaarti kommenteerin kindlasti. Ega ma midagi uskumatut loodagi aga noh see praegune SAA7104 on ikka sertifitseeritud saast. Isegi võrdlus pilt on toodud seal TVTool saidil ja täpselt sellist käkki mul näitabki, värvi vahetused on jube teravad nagu vaataks 16 bit pilti, ja nagu paarist kohast lugesin, umbes see ta ongi, või on talle minig raua poolne pildi teravdaja peale pandud mis tegelt pildi kõvasti ära sõõb.

Tahtsin lihtalt veel öelda et tegelikult suudab telekas näidata suurepärast pilti kui on tegemist hea signaaliga. Minu 100Hrz 72Cm telekal on ka VGA sisend. Pilt on uskumatult terav, isegi teksti saab windowsis lugeda (640x480), asja miinus on aga see et VGA sisend oli ostmise hetkel üsna uus leiutis telekatel ja see tõõtab aint 50Hrz sagedusega. Noh, 50Hrz 100Hrz telekal näeb välja umbes nagu 70Hrz arvuti ekraanil. No ikka silmadele käib jubedalt kui valge taust on ja reaalset enam kasutada ma ei suuda. Päris pikalt kasutasin aga see värelus ikka tapab. Olen näinud poodides telekaid millel on juba VGA sisend ja 800x600 reso peal 80Hrz mis on täiesti piisav juba tegelikult.

Mis puutub TVtooli endasse pole ma veel aru saanud mis selle asja mõte on. Kõik kaardid mida olen seni testinud näitavad täitsa kenat pilti ilma igasuguse lisa tarkvarata. Kaasas olevad Nview või siis Hydravision pakuvad kõiki samu asju. Nojah, ainuke boonus on see et 640x480 resol (4200 Ti) mingi pärast telekal pilt väriseb ja TV tooliga seisab paigal. Kuid kuna 800X600 ongi perfektne 4:3 filmide vaatamiseks pole sellest mulle muret.
tagasi üles
Superglue
HV veteran
Superglue

sõnum 22.04.2003 14:59:01 vasta tsitaadiga

Ti4800SE peal on kah 7108A kivi.
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 58
tagasi üles
Surxa
HV vaatleja

sõnum 22.04.2003 15:04:59 vasta tsitaadiga

Superglue kirjutas:
Ti4800SE peal on kah 7108A kivi.

Hmmmm, huvitav, ma sain aru et aint 7108 mitte A, muidu oleks selle tellinud, ega muud vahet eriti pole, ühel on mälu kiirus kah 100Mhz kiirem. Ja hinna vahe oli kah 700 krooni. No igal juhul on 3700 krooni vähe makstud selle eest. There's no business like retail business.... uh yeah, something.
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 25.04.2003 08:17:47 vasta tsitaadiga

... tjah, pole märganud neid kive vahtida, aga endal on isiklikus masinas
olnud kõik RADEON seeria ATi lipulaevad. Kõige parem kvaliteet on olnud
BBA ATi RADEON 64 VIVO puhul. Olen huvipärast proovinud ka mitmeid
nVidia kaarte, aga ainult mõned üksikud on olnud võrreldava kvalliga.
Samas, kui vaadata TV-out'i kaudu ainult filme, kõlbasid nad enam vähem
kõik, vaid 2-l TNT ja 1 GF3 seeria kaartidest olid nii jubeda pildiga, et TV-out
pea-aegu kasutamiskõlbamatu ...

Arvo Cobrietti
HV Guru
Arvo Cobrietti

sõnum 26.04.2003 20:59:56 vasta tsitaadiga

mingi chaintech mx400 oli küll ilma tv-toolita jubeda kvaliteediga, kui aga tv-tool peal siis oli pilt filme vaadates enamvähem sama, mis radeon7000-lgi, võibolla oleks ka mingi nvidia enda seadete näppimisega pildi heaks saand, a krt seda teab.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 37
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
EML
Kreisi kasutaja

sõnum 27.04.2003 09:04:05 vasta tsitaadiga

mul selline probleem,et tv ekraanil jooksevad horisontaalsed jooned.Filme vaadates ei pane eriti tähele aga muidu küll.Nad on sellised laiad nagu hertsid poleks paigas.PC näitab 60 hz kas võib selles probleem olla?Ja seda 60 ei saa ka 50 peale panna kuna menüü on lukus.Kaart on mx440se mida tv tool ka ei toeta.
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 101
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 27.04.2003 12:55:07 vasta tsitaadiga

... need jooned võivad olla mingi välismõju häired
ehk on kaabeldus kehv või liiga pikk ja odav kaable ...

EML
Kreisi kasutaja

sõnum 27.04.2003 14:07:21 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
... need jooned võivad olla mingi välismõju häired
ehk on kaabeldus kehv või liiga pikk ja odav kaable ...

Kaabel on oomipoest ostetud HQ coaxial kaabel 5 m pikk.Telekaga on ühendatud scart pistiku kaudu millel on video otsik küljes
tagasi üles
EML
Kreisi kasutaja

sõnum 27.04.2003 20:00:10 vasta tsitaadiga

Üldiselt leidsin vea üles.Asi nii,et kui võtan tv antenni kaabli teleka küljest ära siis on kõik ok.Võrk on stv oma.Kui antenni kaabel küljes ,siis on silmaga näha sädet kui ühendada video kaablit pc-ga.Kas keegi teab mismoodi saaks asja lahendada.Kas kaabeltelevisiooni võrgu kaabel peab kah olema maandatud või mis?
tagasi üles
Surxa
HV vaatleja

sõnum 28.04.2003 09:46:47 vasta tsitaadiga

EML kirjutas:
Üldiselt leidsin vea üles.Asi nii,et kui võtan tv antenni kaabli teleka küljest ära siis on kõik ok.Võrk on stv oma.Kui antenni kaabel küljes ,siis on silmaga näha sädet kui ühendada video kaablit pc-ga.Kas keegi teab mismoodi saaks asja lahendada.Kas kaabeltelevisiooni võrgu kaabel peab kah olema maandatud või mis?

See et TV kaabel ja video in üksteist segavad on teada probleem, lahenduseks on tavaliselt lihtsalt üks vahejupp mis läheb kaabli vahele. Ei oska küll selle vidina täpset nimetust öelda ja kust saaks. Ise pole eriti probleemi täheldanud ja sealt kus lugesin öeldi üldse et se vähendab pildi kvaliteeti. Nii et soovitan lihtsalt kaabel ära võtta vaatamise ajaks *shrugs*
tagasi üles
Stalker
HV kasutaja
Stalker

sõnum 02.05.2003 00:42:48 vasta tsitaadiga

Tarkvaralise kylje poolt l2henedes on ka nvidia tvoudi systeem crap, teatud asjaoludel pidin yks kord kasutama nvidia kaart (mx400), endal muidu radeon 8500 ja pildil telekasse saamisega oli küll ilge n*** asi on m6ttetult keeruliseks aetud cloneing mode vms ja igast optionitega, atil jumala lihtne see-eest icon_razz.gif
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 26
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 02.05.2003 09:17:05 vasta tsitaadiga

Cloning mode? ... ee... okei, nagu et "choose output device" kallis mees ja asi korras... icon_lol.gif
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
Jägermeister
Kreisi kasutaja

sõnum 02.05.2003 18:34:33 NVIDIA kepib näkku vasta tsitaadiga

sorri aga nii on tõesti. juba kolmas kaart läheb persse. kõigepealt läks üks kaart nii et üldse ei näitanud midagi ja nüüd juba teine kaart kus tv-out lihtsalt kaob ära. kaob ära ja kõik. ei tööta. ja kõige lollim on see et kui ordi topib paska oma arvutitesse siis nad võiks selle kohe uue kaardi vastu välja vahetada, aga ei nahui, ma pean venitama oma arvuti kuskile karu persse kus nad seda siis 3 päeva hoiavad, tõdemaks et tõesti, me toppisime teile sita arvuti sisse ja vahetavad selle uuee sita vastu välja. persse kui vihaseks mõni asi võib ajada raisk.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 22
tagasi üles
priithansen
HV kasutaja

sõnum 03.05.2003 21:02:28 vasta tsitaadiga

Surxa kirjutas:

Mis puutub TVtooli endasse pole ma veel aru saanud mis selle asja mõte on. Kõik kaardid mida olen seni testinud näitavad täitsa kenat pilti ilma igasuguse lisa tarkvarata. Kaasas olevad Nview või siis Hydravision pakuvad kõiki samu asju. Nojah, ainuke boonus on see et 640x480 resol (4200 Ti) mingi pärast telekal pilt väriseb ja TV tooliga seisab paigal. Kuid kuna 800X600 ongi perfektne 4:3 filmide vaatamiseks pole sellest mulle muret.

Minul näiteks jookseb Tv-out'ist 10m kaabel teise tuppa telekasse ja kahjuks minu Videokaart "PV GeForce2 Ti 64MB TV-out" suudab pilti näidata korraga ainult kas monitoris või tv's. Ja ütleme nüüd, et tahan pilti telekasse pean ronima sügavale display setingutesse ja seal ühe radio buttoni teise kohta tõstma nii oleatame et panin enne filmi ka mängima siis vaatan filmi ära ja nüüd vaja pilt uuesti monitori saada. Aga mis teha klaviatuur ja hiir ühes toas ja pilt teises ja pildi tagasisaamiseks vaja sügavale display setingutesse ronida siis varem saigi nõnda tehtud et keegi oli telekataga ja ütles kuhu nüüd hiirega mine ja nüüd natuke paremale ja nüüd klicki jne (suht koomiline mis icon_smile.gif. Ja kuna muud moodi ma ei suutnud sellele asjale miskit shorcuti teha siis ainus asi mis aitas oli Tvtool millega saan nüüd lihtsalt ctrl + f1 pilt monitoris ctrl + f2 pilt telekas.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 04.05.2003 13:46:08 vasta tsitaadiga

No siis küll jah, mul teler otse masina kõrval, pole sellega kunagi probleemi olnud, nii üskteisele hõisates oleks küll paras koom jah icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
Surnu
HV kasutaja

sõnum 05.05.2003 10:28:49 Re: NVIDIA kepib näkku vasta tsitaadiga

Jägermeister kirjutas:
sorri aga nii on tõesti. juba kolmas kaart läheb <b>piixu</b>. kõigepealt läks üks kaart nii et üldse ei näitanud midagi ja nüüd juba teine kaart kus tv-out lihtsalt kaob ära. kaob ära ja kõik. ei tööta. ja kõige lollim on see et kui ordi topib paska oma arvutitesse siis nad võiks selle kohe uue kaardi vastu välja vahetada, aga ei nahui, ma pean venitama oma arvuti kuskile karu <b>piixu</b> kus nad seda siis 3 päeva hoiavad, tõdemaks et tõesti, me toppisime teile sita arvuti sisse ja vahetavad selle uuee sita vastu välja. <b>piixu</b> kui vihaseks mõni asi võib ajada raisk.

Arvuti ja telekas olid välja lülitatud kui sa neid omavahel ühendasid ikka ?
Kui ei siis pole sul peale enda mitte kedagi süüdistada.
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
Jägermeister
Kreisi kasutaja

sõnum 05.05.2003 12:51:17 Re: NVIDIA kepib näkku vasta tsitaadiga

Surnu kirjutas:

Arvuti ja telekas olid välja lülitatud kui sa neid omavahel ühendasid ikka ?
Kui ei siis pole sul peale enda mitte kedagi süüdistada.

Mis kirevase pärast ma nad (TV ja PC) välja peaksin yhendamise ajaks yhendama?? KAs siis ikka veel kurat arvutustehnika 10 aasta tagusel tasemel et peab sada paska enne tegema kui asja taha võib yhendada?
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 22
tagasi üles
Marxim
HV kasutaja

sõnum 08.05.2003 13:20:00 vasta tsitaadiga

Mina oma kunagisest lollusest olen ka töötava teleka taha scart pistikusse juhtme suranud.
Tulemuseks oli mittetöötav scart pesa. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
degreal
HV veteran

sõnum 08.05.2003 13:26:29 vasta tsitaadiga

et siis töötamise ajal ei tohi scarti telekasse lükata? :/ võibolla sellepärast ei töötagi mul enam videomaki line-out või siis teleka line-in
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
TheDJ
HV veteran

sõnum 08.05.2003 13:27:11 vasta tsitaadiga

Aga ma ple siiani saand..juba 6k oma uue Gf3Ti'ga pilti kahte kohta saata.MXkaartdiega läheb laxust CLONE ja korras..aga Ti...mmmmmmmmmhh
TV tooliga olen üritanud aga siis kisab see mingi asja et sa võid kahjustada oma monitori or Tvd..mingi Hz'de jama..mul molu lubab 85hz muidu..ehk teab keegi mind aidata kuda saan TVsse ja molusse üheaeglselt pilti tuua...optionis mul Nvidias G/PAL FINLAND..teistega tuli pilt kas mustvalge või siniste tiipudega või muidu vigane...HELP someone!tahaks kah korraga pilti kahte kohta..aga praegu nii et kui TVsse siis Monitorist tuleb must..

vaatasin ytleb seda et:your monitor could hanlde low freq.pal 50hz ntsc 60hz..othervise it could be damaged..

mida teha
ja siis et "tahad" või "ei taha"kasutada seda optsiooni DUAL VIEWs...

icon_sad.gif icon_sad.gif icon_sad.gif icon_sad.gif icon_question.gif icon_question.gif

viimati muutis TheDJ 08.05.2003 13:36:40, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  kas nvidia tv-out ei kõlba siis kuskile? mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.