Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ewur
HV veteran

|
21.09.2008 19:45:50
GParted Live kasutamine OS´i kopeerimisel |
|
|
Tegemist Win2k´ga ja otsustasin opsys´i suuremale/kiiremale kettale kopeerida. Tegin ära probleemideta, aga kui siis uuelt kettalt boot´ma hakkasin, annab enne win´i sissejõudmist veateate virtuaalmälu puudumise või siis liigse väiksuse kohta ning soovitab seda teha/muuta. Kui siis all ääres olevat "OK" nuppu vajutan, hakkab edasi laadima, kuid annab siis uuesti sama veateate ja nii üha uuesti... Olen proovinud erinevaid lahendusi BIOS´st, mõtlesin, et teen ka OS´i repear´i ära, ehk aitab. Aga viimsel hetkel hakkasin põnnama, kuna repear´i käigus leidis tohutult uusi faile, mida pakkus installikettalt algsetega asendama. Loobusin...
Ehk keegi teab lihtsamat lahendust lahendust? Ja kopeeritaval kettal oli algselt virtuaalmälu olemas/pandud...
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
airm
HV Guru
|
21.09.2008 20:13:02
|
|
|
mycpmputer paremhiireklõps propertid advanced perfomance -> settings advanced virtual memory change
P.S.
Teoreetiliselt ei tohiks sellist jama tulla sul, aga miskil kombel on sul systeemiketas teise tähega?
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
22.09.2008 07:28:09
|
|
|
airm kirjutas: |
mycpmputer paremhiireklõps propertid advanced perfomance -> settings advanced virtual memory change
P.S.
Teoreetiliselt ei tohiks sellist jama tulla sul, aga miskil kombel on sul systeemiketas teise tähega? |
Asi ongi selles, et jääb üha uuesti seda veateadet ette lööma ning win´i ei jõuagi. Kuna mõlemad kettad olid protsessi teostamisel samas masinas, siis ta ju automaatselt paneb erinevad tähed, süsteemikettas C ja teine ketas täht edasi...
Edit: Tegin siis uuesti kogu kopeerimise protsessi läbi, enne põhjalikult vaadates, et kõik ketaste parameetrit võimalikult sarnased oleksid. Ka tegin suuremale/kiiremale kettale täpselt sama suure esimese(boot) partitsiooni, et "kloon" oleks võimalikult täpne. Nüüd enam virtuaalse mälu vähesuse veateadet ei anna, aga jääb lõpmatuseni enne winni "sisenemist" kordama akent teatega "Saving your settings"... Aken ilmub, "seivib", kaob... ilmub, "seivib", kaob...
Kindlasti on keegi midagi sarnast kogenud. Aga proovin veel "julmalt" siiski klooni "repair´i" windows´i kettaga teha, ehk see lahendab probleemi...
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
22.09.2008 08:18:45
|
|
|
Parasjagu töötavat win-i ennast sedasi kopeerida....tulemus on vastav....
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
airm
HV Guru
|
22.09.2008 09:22:01
|
|
|
No ma ei tea, imelik.
Olen mina buutinud gparted cd pealt ülesse, kaks ketast küljes, kopeerin ühe sisu teisele,
boodin ja leiab ainult uue kõvaketta hardvarena ülesse. ja töötab.
|
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
22.09.2008 10:07:21
|
|
|
airm, just nimelt - "cd pealt ülesse"....aga teemaalgataja jutust loeb muud välja
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
airm
HV Guru
|
22.09.2008 10:58:17
|
|
|
kas gparted saab tööle ka windowsi all?
Jälle vähe ilmas elanud, aga ta ju elab cd peal, või linuksi maailmas eraldi programmina...
|
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
22.09.2008 11:53:15
|
|
|
Sel juhul ma ei saa sellest teemaalgataja jutust mitte miskit õiget sotti, mingi pudru-kapsad segamini jutt....
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
22.09.2008 13:53:53
|
|
|
Safe modes ka üles ei tule?
E:
Kui vana ketta pealt tööle läheks (uus ka küljes), siis mina vaataksin HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices alt, mis data seal \DosDevices\D: (või mis täht sellel uuel kettal on?) all on ja kopeeriksin selle http://www.resplendence.com/registrar täisversiooni abil (W2k all regedit'il vist seda File > Load Hive... ei ole?) uuel kettal asuva registri (D:\WINDOWS\system32\config\system fail siis ilmselt) \DosDevices\C: alla. XP all vähemalt peaks nii saama? Momendil Win ei leia lihtsalt enam seda ketast, mille pealt oleks vaja ennast käima ajada.
Üleval pool on veel näiteks \??\Volume{c0e959cc-f430-11db-86df-806d6172696f} jms. (vaata ise), seal oleks hea ka muutused teha.
Kui Safe Modes üles tuleks, siis saaks lihtsalt regedit'i abil kopeerida data vana ketta Windowsi \DosDevices\D: alt uue ketta Windowsi \DosDevices\C: alla.
Või siis tee vana W2k all D -> C (uus ketas ka küljes) nagu õpetatud http://support.microsoft.com/kb/223188 ja alles siis klooni (või lihtsalt kopeeri C:\WINDOWS\system32\config\ kaust uuele, juba kloonitud kettale). Peaks ka töötama, aga kindel pole.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.09.2008 14:18:27
|
|
|
ewur: Põhjus on lihtne. Kui teed "kopeerimise ühelt kettalt teisele", siis ei toimu kogu informatsiooni kopeerimist. Jäävad kopeerimata igasugused turva- ja keelatud infod jms.
"Terve info kopeerimiseks ühelt kettalt teisele" tuleb kasutada kloonimist. Sel juhul ei vaadata mis infoga on tegu ja kopitakse kõik ära.
Ise kasutan kloonimiseks järgmist programmi, töötab täiesti edukalt ka otse Windowsi all.
http://www.miray.de/products/sat.hdclone.html
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
22.09.2008 20:41:20
|
|
|
XYZ kirjutas: |
Sel juhul ma ei saa sellest teemaalgataja jutust mitte miskit õiget sotti, mingi pudru-kapsad segamini jutt.... |
, oled seda programmi kasutanud? Kui mitte, siis milleks üldse kommenteerida...?
Loomulikult toimub bootimine CD pealt(teist moodust mina isiklikult ei tea/või ei oska...) ning siis kogu protsess edasi...
Aga tänud A.S ja tahanteada, satun uuesti selle masina taha paari nädala pärast, eks siis proovib teie soovitusi ...
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
24.09.2008 14:14:53
|
|
|
ewur kirjutas: |
Sel juhul ma ei saa sellest teemaalgataja jutust mitte miskit õiget sotti, mingi pudru-kapsad segamini jutt.... |
, oled seda programmi kasutanud? Kui mitte, siis milleks üldse kommenteerida...?
Loomulikult toimub bootimine CD pealt(teist moodust mina isiklikult ei tea/või ei oska...) ning siis kogu protsess edasi...
Aga tänud A.S ja tahanteada, satun uuesti selle masina taha paari nädala pärast, eks siis proovib teie soovitusi ... |
Ta on mul täitsa olemas juba mitu aastat, koos mitme teise samalaadse värgendusega. Aga loomulikult olen alati kasutanud teda CD pealt (ja pole lähemat huvi tundnud muude võimaluste suhtes) ja milleks sellisel juhul pläma win kettajärjestustest ja muust sarnasest sellele ei saa ma mitte mingi moega pihta Õpi ometigi selgemini kirjutama.
Jääb vaid arvata, et kasutasid seda programmi mingil moel valesti.
Sa hullukene ikka nii oled proovinud, et ainult uus ketas sees ja vana välja võetud ja kas siis win üldse käivitub
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
24.09.2008 23:01:20
|
|
|
pläma...Õpi ometigi selgemini kirjutama...Sa hullukene... |
Mil moel see aitas minu probleemi lahendada...?
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
25.09.2008 08:17:05
|
|
|
Ürita vähemalt küsimusele vastata, sinu vastusest sõltub, kui palju ma su vigu kohvipaksult hakkan ära nägema Selget ja arukat kirjeldust nagunii napib ja paistab, et jääbki napiks....
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
26.09.2008 00:00:44
|
|
|
Ürita vähemalt küsimusele vastata, sinu vastusest sõltub, kui palju ma su vigu kohvipaksult hakkan ära nägema Selget ja arukat kirjeldust nagunii napib ja paistab, et jääbki napiks.... |
ot: |
Miks ma peaksin tahtma ebaviisakalt üleoleva inimese küsimustele vastata - nagu päriselus, on ju ka siin olemas võimalus valida inimesi, kellega suhelda? Kas "abi" tulevikus kaalub üles selle negatiivse, mis sinu praegustest postidest välja paistab!? Huvitav, et paar eelnevat kommijat oskas mind minu "ebaarukate" postituste juures siiski aidata(suured tänud neile veelkord!) ja seejuures meeldivalt viisakuse piiridesse jäädes... |
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
26.09.2008 09:04:40
|
|
|
ewur, kui sa teema korralikumalt läbi loed, siis ehk märkad, et vahepeal olid mu sõnad kellegi teisele, mitte otseselt sulle määratud ja seletasid seda miks minu algne / eesotsas olev jutt mõnes mõttes märgist mööda kippus (ja ma ei viitsi praegugi huvi tunda, kas otse win seest seda tarkvara saab nüüd juba kasutada või mitte, mina seda üritama ei hakka igal juhul). Ja edasi tulid juba sinu poolt teravused minu aadressil.
Aga kui sul juba kogu probleem lahenenud, siis väga tore ja võib kogu teema lõppenuks lugeda.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
30.09.2008 02:33:02
|
|
|
ot: |
Ja edasi tulid juba sinu poolt teravused minu aadressil.
Aga kui sul juba kogu probleem lahenenud, siis väga tore ja võib kogu teema lõppenuks lugeda. |
Sel juhul vabandused minu poolt, kui ma tekitasin negatiivseid emotsioone ning hea et sellele ka nüüd tähelepanu juhtisid(see distsiplineerib!), kõik me oleme inimesed oma suuremate/väiksemate vigadega... 8) |
Aga nagu mainisin, siis selle arvuti taha saan tuleval nädalavahetusel, eks siis proovin asja edasi "aretada"...
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|