Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Vilkuvad objektid arvutimängudes märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
drag0n
HV kasutaja
drag0n

sõnum 20.09.2008 13:00:54 Vilkuvad objektid arvutimängudes vasta tsitaadiga

Probleem selline, et osades mängus (siiani võib kindlalt väita kahes - Crysis ja Age of Conan) mõned objektid virvendavad (või noh vilguvad). Crysis'es toimub see näiteks kaugemal asuvate puudega (tõenäoliselt sellises kauguses on need renderdatud juba spritedena) ja AoC's lisaks puudele vilguvad vahepeal ka osad murulõigud (ja seda erinevalt Crysis'est ka küllaltki lähedal kaamerale). Vilkumine ei toimu kõigi objektidega ega koguaeg, vaid näiteks liikudes lõppeb ära/hakkavad mõned teised objektid virvendama jne. Igatähes usun, et väike video seletab antud probleemi paremini kui mina - crysis_flickering.avi (codec XVid). Video on lindistatud Crysis'es minimaalsete graafikaseadetega, kuna siis on vilkumine paremini eristatav. Muidu mängin: 1280x1024, very high, 4xAA, vsync väljas (proovisin ka sisse lülitada - ei aita). Igatähes jah.. nagu juba videost võib järeldada, proovisin ka madalamaid seadeid, aga ei aita. Operatsioonisüsteemina kasutan nii Windows Vista SP1 64-bit kui ka XP SP3 32-bit (samasugune olukord mõlemas). Graafikakaardi draiverid on uuendatud viimaste stabiilsete peale (177.41), kuid proovisin Vistas ka beta omasid (177.92).

Kasti parameetrid:
Spoiler Spoiler Spoiler

Et jah.. kui keegi oskab pakkuda, milles võiks viga olla või mida teha, siis oleks tänulik icon_smile.gif.
Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rixvilll
HV kasutaja

sõnum 20.09.2008 16:21:15 vasta tsitaadiga

Kas ma saan õieti aru et graafika on integreeritud või panen võssa. Mis sul "draw distance" on? proovi seda väiksemaks panna. Ega need sümptomid väljaspool mängu juhtu olema? Mis sul graafikakontrolleris ekraani "refresh rate" on? proovida võid ka madalama sagedusega nt 85 HZ
tqz
Kreisi kasutaja
tqz

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.09.2008 16:34:46 vasta tsitaadiga

rixvilll kirjutas:
Kas ma saan õieti aru et graafika on integreeritud või panen võssa.

GTX 260 on ju icon_rolleyes.gif

drag0n, mis settingud sul videokaardi draiveritest määratud on? Nvidial peaks kuskil olema sellised valikud nagu:
High performance; Performance; Quality; High quality. Proovi high quality peale panna.
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 71
tagasi üles
Ernits
HV veteran
Ernits

sõnum 20.09.2008 16:35:43 vasta tsitaadiga

rixvilll, grafa on GTX 260.
drag0n, äkki video OC pillub artefakte?
Kommentaarid: 99 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 86
tagasi üles
drag0n
HV kasutaja
drag0n

sõnum 21.09.2008 00:22:46 vasta tsitaadiga

rixvilll kirjutas:
Mis sul "draw distance" on? proovi seda väiksemaks panna.
Mis parameetreid sa täpsemalt mõtled? Ma olen 'e_view_dist_ratio' ja 'e_view_dist_ratio_vegetation'iga natuke mänginud, aga normaalset tulemust ei ole saanud.
rixvilll kirjutas:
Ega need sümptomid väljaspool mängu juhtu olema?
Kui nüüd mõtlema hakata, siis Vistas süsteemis isegi natuke kahtlaseid asju on. Näiteks kui võtan "Windows Task Manager"ist "Performance" tabe (seal kus neid graafikuid näitab) ja akna suurust muudan, siis terve ekraani pilt vilgub (seni kuni lõpetan akna liigutamise). Seda nüüd alati ei juhtu, aga enamjaolt küll. XP-s sellist asja ei paista olevat. Siiski jah, tundub küllaltki sarnane teema nende mängudes olevate probleemidega.
tqz kirjutas:
mis settingud sul videokaardi draiveritest määratud on? Nvidial peaks kuskil olema sellised valikud nagu:
High performance; Performance; Quality; High quality. Proovi high quality peale panna.
Kui ma nüüd õigest kohast vaatan, siis mul on määratud "Let the 3D application decide" ja nö. custom valikud on: Perfomance, Balance, Quality. Proovisin see "quality" valida, aga ei paista aitavat.
Frankie666 kirjutas:
äkki video OC pillub artefakte?
Esiteks jah mainin ära, et tegemist nö. OC Editioniga - ise ülekellanud ei ole. Aga üks imelik asi, mida tähele panin on videokaardi kellad ise - Core Clock: 576MHz; Shader Clock: 1242MHz. Kui nüüd vaadata BFG leheküljelt või karbilt, siis kellad OC versioonil peaks olema hoopis 590MHz ja 1296MHz vastavalt. Et jah, mida GPU-Z ja nVidia enda Performance Tools näitavad on standardi omad - minu teada peaks ju OC Edition olema ülekellatud juba kaardi firmwares?
tagasi üles
tqz
Kreisi kasutaja
tqz

sõnum 21.09.2008 01:08:00 vasta tsitaadiga

drag0n kirjutas:
Kui ma nüüd õigest kohast vaatan, siis mul on määratud "Let the 3D application decide" ja nö. custom valikud on: Perfomance, Balance, Quality. Proovisin see "quality" valida, aga ei paista aitavat.

Ei tundu õige koht olevat, tee screenshot.
Mul endal pole Nvidia kaarti, et saaks vaadata, aga kas sellisest kohast ei saa "High quality" valida?
http://i111.photobucket.com/albums/n136/gevorgkhc/nvidsettexperf.png

Vanadel Nvidia draiveritel oli selline tore koht: http://img.tomshardware.com/us/2004/04/14/performance_leap/driver-quality.gif
See uus Nvidia CP on paras saast minu arvates, raske midagi vajalikku leida icon_neutral.gif
tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 21.09.2008 01:26:48 vasta tsitaadiga

Kui nvidia cpanelist on antialiasing sisse lülitatud, siis võid prooviks selle maha võtta. ATi kaardiga näiteks crysis keeras pildi jumalast ruuduliseks. Nvidiaga küll sellist probleemi ei tohiks olla, aga tükki ju küljest ära ei võta. icon_wink.gif
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 81
tagasi üles
drag0n
HV kasutaja
drag0n

sõnum 21.09.2008 17:54:58 vasta tsitaadiga

tqz kirjutas:
Mul endal pole Nvidia kaarti, et saaks vaadata, aga kas sellisest kohast ei saa "High quality" valida?
http://i111.photobucket.com/albums/n136/gevorgkhc/nvidsettexperf.png
Ahah.. et sealt. "Texture filtering - Quality" oli valitud "Quality", aga "High quality" on ka täiesti olemas. Siiski too asja ei parandanud.
MiXeR kirjutas:
Kui nvidia cpanelist on antialiasing sisse lülitatud, siis võid prooviks selle maha võtta. ATi kaardiga näiteks crysis keeras pildi jumalast ruuduliseks. Nvidiaga küll sellist probleemi ei tohiks olla, aga tükki ju küljest ära ei võta. icon_wink.gif
nVidia CP'st on Antialiasing "application-controlled".

Edit: Keegi veel midagi pakkuda oskab? Et mida katsetada võiks, milles viga võiks olla (või kuidas kindlaks teha, milles viga)?
tagasi üles
tqz
Kreisi kasutaja
tqz

sõnum 21.09.2008 19:37:41 vasta tsitaadiga

Kui mängu aknas jooksutada (windowed mode, mitte fullscreen), kas siis teeb ka nii?
tagasi üles
drag0n
HV kasutaja
drag0n

sõnum 23.09.2008 17:07:11 vasta tsitaadiga

tqz kirjutas:
Kui mängu aknas jooksutada (windowed mode, mitte fullscreen), kas siis teeb ka nii?
Jah.

Edit: Muideks.. keegi oskab öelda, kas see kellade teema (millest ma ennem kirjutasin) on mingi viga? Või OC-kaardite puhul tulebki ise ülekellata (- siis tekib küsimus, et mis nende editionite mõte)? Mitte, et see nüüd raske oleks või midagi (ega mul seda otseselt hetkel vaja ei olegi), aga lihtsalt huvitav oleks teada.

Edit2: Midagi kellelgi rohkem pähe ei tule? icon_rolleyes.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Vilkuvad objektid arvutimängudes
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.