Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
Scart
HV Guru

|
05.08.2008 17:04:16
Garantii ja selle arusaamatud reeglid Asuse kaardi jaoks. |
|
|
Selline lugu: mu teise masina Asus Radeon 1900XT 512mb otsustas lõpuks pillid kotti panna ja suri maha. Algselt oli sellel peal Accelero jahuti, see talv läks sinna peale Zalmani suur lill. Originaaljahutus läks vahetusse teisel omamise päeval märtsis 2006, sest kaart kuumenes mõne minutiga Windowsis üle ja lasi masinale thermal shutdowni, seega hankisin uue jahuti ja peale kruviti see poes kuna endal polnud vajalikke tööriistu.
Läks siis täna tuttav kaardiga poodi garantiisse viima, kuna endal polnud võimalust ja nagu selgus- võin selle kaardiga nüüd lutsu visata, sest kolmanda partei jahutuse puhul on kaardi garantii automaatselt läbi. Mis kuradi bullshit see on? Asusel on mingit erilised garantiireeglid või, arvestades et ma olen rohkem kui mõne mitte-originaaljahutiga kaardi parandusse saatnud ja pole veel ma seda kuulnud, et selliseid kaarte sisse ei võeta!
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
05.08.2008 17:08:50
|
|
|
pane siis orig. jahutus tagasi (loomulikult kui on) ja mine külasta neid uuesti oma probleemiga Aga mnjah, selline garantii kadumine on idiootsus imo
|
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
0 :: |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
05.08.2008 17:08:55
Re: Garantii ja selle arusaamatud reeglid Asuse kaardi jaoks. |
|
|
Scart kirjutas: |
Selline lugu: mu teise masina Asus Radeon 1900XT 512mb otsustas lõpuks pillid kotti panna ja suri maha. Algselt oli sellel peal Accelero jahuti, see talv läks sinna peale Zalmani suur lill. Originaaljahutus läks vahetusse teisel omamise päeval märtsis 2006, sest kaart kuumenes mõne minutiga Windowsis üle ja lasi masinale thermal shutdowni, seega hankisin uue jahuti ja peale kruviti see poes kuna endal polnud vajalikke tööriistu.
Läks siis täna tuttav kaardiga poodi garantiisse viima, kuna endal polnud võimalust ja nagu selgus- võin selle kaardiga nüüd lutsu visata, sest kolmanda partei jahutuse puhul on kaardi garantii automaatselt läbi. Mis kuradi bullshit see on? Asusel on mingit erilised garantiireeglid või, arvestades et ma olen rohkem kui mõne mitte-originaaljahutiga kaardi parandusse saatnud ja pole veel ma seda kuulnud, et selliseid kaarte sisse ei võeta! |
Küsimus pole vist niivõrd jahutuses, kuivõrd paigalduses.
Uus jahutus paigaldatakse kehvasti, see ei suuda kaarti jahutada, kaart sureb maha - milles Asus süüdi on?
Selge, et tootja püüab ennast sellistest juhtumitest distantseerida ja annab garantii ainult originaaltootele koos originaaljahutusega.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
05.08.2008 17:23:18
Re: Garantii ja selle arusaamatud reeglid Asuse kaardi jaoks. |
|
|
Draax kirjutas: |
Küsimus pole vist niivõrd jahutuses, kuivõrd paigalduses.
Uus jahutus paigaldatakse kehvasti, see ei suuda kaarti jahutada, kaart sureb maha - milles Asus süüdi on? |
Ja mismoodi peaks kasutaja seda veel "ametlikumalt" tegema, kui jahutused pandi peale poes?
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
05.08.2008 17:30:39
|
|
|
mis sa pöördusid otse asuse poole?
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 :: |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
05.08.2008 17:32:28
|
|
|
Winterwind kirjutas: |
mis sa pöördusid otse asuse poole? |
Läbi poe ikka. Sealt helistati lattu ja sealt öeldi siis, et nemad seda vastu ei võta ja lutsukivi aeg on nüüd.
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
05.08.2008 17:44:36
|
|
|
a küsi poelt, et näidaku punkti kus on kirjas, et jahutust vahetada ei tohi ja küsi miks siis neid nn kolmanda partei jahutusi üldse müüakse kui neid kasutada ei tohi.
|
|
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
Motiv8
Kreisi kasutaja

|
05.08.2008 20:14:40
|
|
|
See ju ongi Asuse (Leedu Acme, kus tehakse garantiid) poliitika, et nad üldiselt garantiid ei pakugi, sest tavaliselt leitakse mingi póhjus, mida ise rikkunud oled ja tühistatakse garantii, asemel pakutakse lahkelt tasulist remonti. Sellise sigaduse tóttu ei soovita Eestist Asuse tooteid osta.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
nah
HV veteran

|
05.08.2008 20:21:20
|
|
|
Krt ongi nii vä et kui ma näiteks videokaartile third party jahutuse peale kruvin on garantii läinud?
(näiteks hd4850/70 või geforce g92, mis on suht kuumad tükid)
|
|
Kommentaarid: 150 loe/lisa |
   |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
05.08.2008 20:29:42
|
|
|
äkki oskab keegi näidata mingit tootja linki vms kus on kirjas, et jahutust maha võtta/vahetada ei tohi.
ma tean ainult palitit kes kleebib jahutusele klepsud, et warranty void if removed.
ei ole küll näinud, et asus või teised suuremad tootjad keelaks jahutuse vahetust.
|
|
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
Motiv8
Kreisi kasutaja

|
05.08.2008 21:05:06
|
|
|
Winterwind kirjutas: |
ei ole küll näinud, et asus või teised suuremad tootjad keelaks jahutuse vahetust. |
Asi pole siin ju Asuses, vaid lihtsalt viletsas edasimüüjas/garantiiteostajas Baltiriikides, milleks konkreetsel juhul on Leedu Acme, mis teeb siin reegleid nii nagu tahab.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
05.08.2008 21:41:44
|
|
|
BReaK da iCE, mainis tootjaid ja nende tingimusi, sellest ka selline küsimus
|
|
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
47th ronin
HV veteran

|
06.08.2008 09:11:56
|
|
|
küsimus ei ole niivõrd jahutuses (kolmanda või seitsmenda partei omas) vaid selles, et seadme/komponendi valmistaja poolt ametlikult volitamata (sertifikaadita) isik on käinud seadme/komponendi kallal nugistamas. kuna dokumentatsioonis on kirjas, et sellisel juhul garantii kaotab kehtivuse, tegutseb seadme/komponendi omanik omal vastutusel. kui omanik laseb töö ära teha kellelgi kolmandal osapoolel (a la jahutusi müüva kaupluse tehnilisel personalil), kannab vastutust ikkagi seadme/komponendi omanik.
niisiis:
1. originaaljahutus kenasti peale
2. päta-päta kaarti garantiisse viima
3. suured imestunud silmad pähe 'aga see oligi selline' (juhuks, kui keegi kurja näoga küsib, et mis kriips see siin on peal on)
_________________ rgrds,
ronin, neljakümne seitsmes |
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Motiv8
Kreisi kasutaja

|
06.08.2008 17:45:23
|
|
|
47th ronin kirjutas: |
3. suured imestunud silmad pähe 'aga see oligi selline' (juhuks, kui keegi kurja näoga küsib, et mis kriips see siin on peal on) |
Suure tóenäosusega ei lähe see läbi, teades Leedu Acme töömeetodeid, aga proovida ju muidugi vóib.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
47th ronin
HV veteran

|
06.08.2008 20:02:27
|
|
|
Motiv8 kirjutas: |
47th ronin kirjutas: |
3. suured imestunud silmad pähe 'aga see oligi selline' (juhuks, kui keegi kurja näoga küsib, et mis kriips see siin on peal on) |
Suure tóenäosusega ei lähe see läbi, teades Leedu Acme töömeetodeid, aga proovida ju muidugi vóib. |
tõenäoliselt mitte, aga noh, küsija suu pihta jalaga ei lööda. muidugi, teemaalgataja tegi kõige suurema vea kohe alguses. kui kaart kohe, originaaljahutusega, jupsima hakkas, oleks tulnud minna, müüja letile uurakile panna ja pista see kaart talle sinna, kuhu päike ei paista. ning lärmata täie raha eest. praegune jama on siiski peamiselt ehk-mul-veab-suhtumise tagajärg. ehk siis, proovigu sama suhtumisega see asi garantiisse sokutada. sest, olgem ausad, inimene tegutses heauskselt ning sai oma raha eest mitte kaupa, vaid vastu pükse, topelt. ebateadlikkus ei ole lõplik argument ning 'loll saab kirikus ka peksa' on minu meelest üks vastikumaid vanasõnu.. omaette teema on see jahutusemüüja suhtumine. oleks võinud ikkagi ostjale näppude peal selgeks teha, et garantii kaob nagu peer lehma ihust.
_________________ rgrds,
ronin, neljakümne seitsmes |
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |