Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
iDemon
HV Guru

|
19.07.2008 21:14:28
Rami vahetus läpparil. |
|
|
Nii.
Kui on plaaniks osta uus laptop millel on 2GB mälu. Kuid plaan oleks osta üks 2GB pulk juurde ning üks 1GB pulk uuest läpparist ära vahetada selle vastu siis kas seda võib teha, või kaotab sellega garantii?
Olen kuulnud et osad firmad lubavad seda teha (Ordi näiteks).
Ning kas rami pulgad mis läpparitesse lähevad on samad mis kastidesse käivad?
|
|
Kommentaarid: 122 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
1 :: |
104 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
19.07.2008 21:18:26
|
|
|
ei ole samad, erinevad rammid lähevad läpakatesse ja üldiselt enamus firmad siiski lõpetavad garantii pakkumise selle puhul, kui sa seda iseseisvalt teed. Kunagi nt ML arvutitega oli positiivne kogemus - kõik jupid mis ma ära vahetasin, olid minu hoolt kanda kuid teistele juppidele jäi garantii alles. Samas muidugist ML arvutite läpaka ehitus (või õigemini compali barebone mille baasil ta siis oli) polnud eriti kiitmist väärt. Samas teenindus suht korvas selle.
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/M%E4lud/?TypeID=986 << läpaka mälud (muidugist sa pead vaatama, et ta ikka DDR2 toetab, samas uued on kõik üldiselt DDR2 peal nii, et mööda väga astuda pole võimalik)
Kõige lihtsam garantiilisele läpakale mälu lisada on siiski läbi esinduse seda teha, maksad nati rohkem aga kõik garantiid säilivad ja elad probleemivabalt edasi
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
0 :: |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
iDemon
HV Guru

|
19.07.2008 21:32:57
|
|
|
Selge, aitäh abi eest.
|
|
   |
104 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
19.07.2008 21:38:22
|
|
|
Kindlasti ei soovita ise hakata mälusid ümber tõstma. Mina tahtsin ühe 256 asemel panna 1GB, vaatasin isegi markeeringu ja läksin sellega Enteri kauplusse ning esimesel korral müüdi mulle vale mälu (ei läinud isegi pesasse). Seega tee seda ümbertõstmist ainult äärmise vajaduse korral ja kindlasti vaata ennem arvutisse või manuali, millist tüüpi mälusid arvuti kasutab.
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
19.07.2008 21:44:02
|
|
|
montez kirjutas: |
Kindlasti ei soovita ise hakata mälusid ümber tõstma. Mina tahtsin ühe 256 asemel panna 1GB, vaatasin isegi markeeringu ja läksin sellega Enteri kauplusse ning esimesel korral müüdi mulle vale mälu (ei läinud isegi pesasse). Seega tee seda ümbertõstmist ainult äärmise vajaduse korral ja kindlasti vaata ennem arvutisse või manuali, millist tüüpi mälusid arvuti kasutab. |
Ise oma EEE`l vahetasin küll ise...
2GB Pulga sain ATF`is...
(Esimene oli küll DOA, aga vahetasid "kobisemata" ja kohe ringi...otse letis ...)
Seega julgen ise küll soovitada ise vahetada...
(kui just selleks ei pea kogu masinat laiali võtma, ehk siis on vastav "luuk" põhja all...
|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
19.07.2008 21:48:30
|
|
|
montez kirjutas: |
Kindlasti ei soovita ise hakata mälusid ümber tõstma. Mina tahtsin ühe 256 asemel panna 1GB, vaatasin isegi markeeringu ja läksin sellega Enteri kauplusse ning esimesel korral müüdi mulle vale mälu (ei läinud isegi pesasse). Seega tee seda ümbertõstmist ainult äärmise vajaduse korral ja kindlasti vaata ennem arvutisse või manuali, millist tüüpi mälusid arvuti kasutab. |
Ära nüüd nii dramaatiliselt ka. Mälud on kindla standardiga. Väga võimalik, et su läpakas sõi vanemat mälu ja sina tahtsid talle uuemat panna või vastupidi. Kõige tähtsam on jah saada järeldusele, mis tüüpi (SO-DIMM DDR/SO-DIMM DDR2/SO-DIMM SDRAM) ja mis sagedusega mälud sul juba sees on või mida toetatakse.
Enda tollesse kunagisse ML arvutite N770 käisidkõige tavalisemad 133mhz SO-DIMM SDRAMid sisse. 256mb oli alguses aga peale mõnda kuud kasutamist enam ei jaksanud nii vähesega hakkama saada, ostsin teise samaväärse pulga juurde ja panin ise sisse. läpaka all oli eraldi ligipääs mul rammidele 2 kruvi taga. Garantii säilis
Muidugist kui nüüd tänapäevaste arvutite service manuale sirvida, siis näeb, et paljudel on üks põhja all ja teine on klaviatuuri alla peidetud, ei tea isegi miks niivisi (läpaka service manualist siis saad üldiselt kõikide komponentide vahetamise juhendid - st mis tuleb ennem võtta et ligipääs saada, mis kust mingi kruvi mida hoiab jne). Kaasa seda ei anta aga google leiab enamus ülesse või siis tootjate kodulehtedelt kusagil peidetud nurgas on need saadaval.
Ahja, kui sa uut läpakat ostad, siis paljud pakuvad konfigureerimisteenust. Saad enne ostu juba öelda edasimüüjale, et ma ei soovi nt mitte 1gb rammi vaid 4gb. See muidugist ei kehti ainult rammiga vaid enamus komponentidega. Tavaliselt mõne päevaga on sul soovitud speccidega läpakas näpus.
|
|
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
19.07.2008 22:03:51
|
|
|
Ma tahtsin öelda, et mõnikord ei saa isegi mäludel oleva markeeringu järgi poest sobivaid ostetud. Kliendina ma kahtlesin ja eeldasin, et müüja suudab markeeringust välja lugeda tüübi. Esimesel korral eksisin, kuid vahetati sobiva vastu ümber. Teisel korral võtaksin tõenäoliselt ühe neist poodi kaasa kui täpset tüüpi ei teaks.
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
waux
HV Guru

|
19.07.2008 23:14:19
|
|
|
brandiläaüakatel on lubatud ise vahetada ja on ka selleks olemas eraldi ava.kui seda ei ole,siis pole mõtet ise urgitseda.
|
|
Kommentaarid: 597 loe/lisa |
   |
494 |
|
tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
20.07.2008 12:19:04
|
|
|
http://en.wikipedia.org/wiki/ReadyBoost
Kah variant kui Vistat kasutada.
Pole ise proovinud, kuid kontseptsioon tundub väga huvitav.
Ka vastava markeeringuga mälupulgad Sandiskilt olemas müügil.
|
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
20.07.2008 13:21:37
|
|
|
_marek kirjutas: |
http://en.wikipedia.org/wiki/ReadyBoost
Kah variant kui Vistat kasutada.
Pole ise proovinud, kuid kontseptsioon tundub väga huvitav.
Ka vastava markeeringuga mälupulgad Sandiskilt olemas müügil. |
selle puhul on tähtis, et sa ei võta miskit suvalist mälupulka endale vaid võimalikult kiire. Mulle on millegipärast meelde jäänud A-Data PD7 seeria pulgad mis vist läksid 30mb/sec välja. Võitlustanneri alt peaksid leidma vastava teeema ka, kus rahvas oma mälupulki võrrelnud.
EDIT: >> https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=304451
|
|
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
20.07.2008 14:22:53
|
|
|
Seda ma just vastava markeeringu all mõtlesingi, et kiiremad mälupulgad on ReadyBoostiga ära märgitud.
|
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
iDemon
HV Guru

|
21.07.2008 12:54:25
|
|
|
Hm, sain vastuse neilt kui küsisin rami kohta.
tsitaat: |
"Mälu peaks sellel arvutil olema põhja all ja kate käib 5-6 kruviga kinni, seega garantii kehtivust ei kaota kui ise mälu juurde peaksite lisama." |
Nii et ikka saab vahetada.
|
|
   |
104 |
|
tagasi üles |