Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  speed-mismatch võrgunduses märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 20.06.2008 17:38:22 speed-mismatch võrgunduses vasta tsitaadiga

kui ma teen näiteks ühenduse, kus 100BASE-T switch'i külge on ühendatud kaks arvutit mõlemad 1000BASE-T standardile vastava võrgukaardiga, siis kas mu ühendus nende kahe arvuti vahel hakkab ilma probleemideta tööle 100Mbps kiirusega? Või näiteks ühendan otse kaks arvutit, ühel 10BASE-T võrgukaart ning teisel 1000BASE-T võrgukaart, siis töötab ühendus probleemidevabalt 10BASE-T standardi kohaselt? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 20.06.2008 18:01:18 vasta tsitaadiga

Töötab küll nii nagu kirja oled pannud. Ja kui 100-se võrgu korral taob erroreid ja kruvib kiirust "üles-alla":
A) siis sel juhul on kusagil müraallikas. Kas kehv kaabel, kehv pistik - ühendus vms.
B) või on kas võrgukaart või switch vigane, et genereerib võrku müra. Ja müra tõttu keritakse kiirust alla - üles.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
peacemaki
HV kasutaja

sõnum 20.06.2008 19:03:26 vasta tsitaadiga

Alati on mõttekam driveris Link-Speed auto panna.
icon_biggrin.gif
Ega saa 1 Gb ühendust ikka 100 mbps switci taga kätte ei saa.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 20.06.2008 19:07:32 vasta tsitaadiga

Taaskord pole mitte midagi nii lihtne nagu alguses paistab. Kiiruse ja dupleksi valik käib kindla süsteemi järele. Probleemideta hakkavad loodetavasti tööle vaid liidesed, millel on autoneg toetus, ülejäänute suhtes igasugune garantii puudub. Enamasti pole vigaste fragmentide tekkes süüdi mitte müra, vaid näiteks jõuga paikakeeratud fd, mis tähendab seda, et kui teine pool üritab autoneg'i teha, see failib, saab kätte kiiruse, kuid kukub hd peale ja paketikadu on vältimatu.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
47th ronin
HV veteran
47th ronin

sõnum 22.06.2008 12:31:15 vasta tsitaadiga

um, selline skeem:
adsl2+ ruuter
linksys (kasutusel wifi ap ja switchina)
linkstation
arvut
aeg-ajalt läpakas
ps3
kõik räägivad vabalt üle sajase eetri. gigabiti võimelised on neist linkstation, läpakas ja ps3, arvut vajaks võrgukaardi vahetust. kui ma nüüd ostan odava otsa mittemanageeritava gigabit võimelise switchi ja pistan selle toitumisahelasse linksysi järele, kas siis sisevõrk (arvut uue kaardiga, läpakas, linkstation, ps3) hakkab kenasti gigabiti peal käima? poolsisevõrk (parema väljendi puudumisel)(linksys, adsl ruuter) saja peal ning uplink jääb muidugi selliseks nagu dsl puhul ikka. linkstationi ja ps3-e gigabit parameetrid on teatud piirides konfitavad, arvutite omad peaksid ka olema. kas asi peaks niimoodi toimima või on arutelus mingi jäme viga sees?

tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 23.06.2008 20:23:41 vasta tsitaadiga

47th ronin kirjutas:
um, selline skeem:
adsl2+ ruuter
linksys (kasutusel wifi ap ja switchina)
linkstation
arvut
aeg-ajalt läpakas
ps3
kõik räägivad vabalt üle sajase eetri. gigabiti võimelised on neist linkstation, läpakas ja ps3, arvut vajaks võrgukaardi vahetust. kui ma nüüd ostan odava otsa mittemanageeritava gigabit võimelise switchi ja pistan selle toitumisahelasse linksysi järele, kas siis sisevõrk (arvut uue kaardiga, läpakas, linkstation, ps3) hakkab kenasti gigabiti peal käima? poolsisevõrk (parema väljendi puudumisel)(linksys, adsl ruuter) saja peal ning uplink jääb muidugi selliseks nagu dsl puhul ikka. linkstationi ja ps3-e gigabit parameetrid on teatud piirides konfitavad, arvutite omad peaksid ka olema. kas asi peaks niimoodi toimima või on arutelus mingi jäme viga sees?

hea küsimus icon_smile.gif 1000BASE-T standardile vastav n arvu portidega switch peaks vist olema lihtsalt seade, kus on siis n arv 1000BASE-T standardile vastavaid võrgukaarte ning siis neid ühendav loogika..vähemasti mina olen sellest sedasi aru saanud. Ja kiiruse kokkulepe peaks toimuma iga võrgukaartide paari vahel individuaalselt. Ning seega kui sa näiteks lauaarvutist midagi linkstation'i saadad, peaks see tõesti 1000Gbps(ilmselt jääb kõvaketaste kirjutamiskiirus piduriks) liikuma. See on aga küll kindel, et switch'i taha ühendatud seadmed suhtlevad üksteisega otse, mitte ei tee seda läbi linksys'i seadme või veelvähem läbi sinu ADSL2+ seadme. Ning kui see minu oletus switchi kohta paika peab, siis näiteks 4 pordine gigabit switch töötab lubab sul nii PS3, läpaka, linkstation'i kui ka lauaarvuti vahel luua korraga 1Gbps/1Gbps ühenduse(lihtsalt HDD'd jäävad jalgu). Aga võibolla sõltub ka milline digabit switch sul on icon_rolleyes.gif Aga las keegi targem parandab kui minu mõttekäigus midagi valesti oli.
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  speed-mismatch võrgunduses
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.