Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  ruuteri WAN liides saab valed võrguparameetrid ISP käest? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 09.06.2008 13:32:50 ruuteri WAN liides saab valed võrguparameetrid ISP käest? vasta tsitaadiga

tõstsin omal eile õhtul kodus võrku ümber ning sattusin huvitava probleemi otsa. Mul on Elioni kodulahendus(ilma DigiTV'ta) ning võrguparameetrid saan ma Elioni käest DHCP serverilt. Kui ma ühendasin ADSL modemist tuleva võrgukaabli oma Windows XP Pro operatsioonisüsteemiga sülearvuti taha, siis saan ma sellised võrguparemeetrid:

...ning sedasi on internetiühendus olemas. Kui ühendasin võrgukaabli lauaarvuti eth0 liidese taha, siis on sedasi:

..ning jällegi on internetiühendus olemas. Samamoodi on ka internetiühendus olemas ühendades kaabli eth1 liidese taha:

Kui ma aga yhendan kaabi ruuteri WAN liidese taha siis internetiühendust pole. Seaded saab masin sellised:

Ilmselt selleks, et ruuteri WAN liides saaks ennem DHCP poolt määratud lease aja täitumist omale uue IP aadressi, peaksin ma ruuteri WAN liidese MAC aadressi ära muutma, mis on kahjuks sellel ruuteril võimatu icon_rolleyes.gif Nii restart kui ka resett ei aita. Ning milleks ma olen nagu erinevates võrkudes? St kui teha kodus mingi privaatvõrk, siis on ikkagi GW ja võrgumask samad, mitte ei muutu...miks Elionil sedasi on, et ma olen erinevate võrguliidestega erinevate võrkudega seotud?
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 09.06.2008 14:21:01 vasta tsitaadiga

Tõenäoliselt pead WAN-i korral arvuti ADSL-i Dial Upi tööle panema ning ruuteri nime ja parooli mängust välja jätma. Ehk siis ilma nime ja paroolita Sa netti ei pääse. Muudel versioonidel tõmbab ruuter nime ja parooliga ühenduse püsti ja jagab välja.

Ja see, millise serveri külge Sind ühendatakse, see pole üleüldse määrav. Kui tahad konkreetseid ühendamisi, siis pead ise käsitsi DNS-id paika panema.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 09.06.2008 14:35:46 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Tõenäoliselt pead WAN-i korral arvuti ADSL-i Dial Upi tööle panema ning ruuteri nime ja parooli mängust välja jätma. Ehk siis ilma nime ja paroolita Sa netti ei pääse. Muudel versioonidel tõmbab ruuter nime ja parooliga ühenduse püsti ja jagab välja.

Ja see, millise serveri külge Sind ühendatakse, see pole üleüldse määrav. Kui tahad konkreetseid ühendamisi, siis pead ise käsitsi DNS-id paika panema.

kas siis Elionil on paralleelselt kaks lahendust töös- vana PPPoE ja siis DHCP?
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 09.06.2008 14:37:05 Re: ruuteri WAN liides saab valed võrguparameetrid ISP käest? vasta tsitaadiga

mightythor kirjutas:
tõstsin omal eile õhtul kodus võrku ümber ning sattusin huvitava probleemi otsa. Mul on Elioni kodulahendus(ilma DigiTV'ta) ning võrguparameetrid saan ma Elioni käest DHCP serverilt. Kui ma ühendasin ADSL modemist tuleva võrgukaabli oma Windows XP Pro operatsioonisüsteemiga sülearvuti taha, siis[kärtz...]
Heips!
Proovi DSL-modem settida BRIDGE moodi(mode). Ühe kliendi juures ühendust settides oli mingi analoogne jama ja asi hakkas tööle, kui modemis(ST510) vahetasin routed-mode bridge vastu.

Märkus: Kusjuures ühe Elion'i tehniku väitel põle enam kasutajatunnuseid vaja - olevat vabaks antud.
Mina isiklikult pole selle väite põhjal "loomkatseid" teinud icon_wink.gif

Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 30
tagasi üles
Max Powers

sõnum 09.06.2008 14:41:57 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Märkus: Kusjuures ühe Elion'i tehniku väitel põle enam kasutajatunnuseid vaja - olevat vabaks antud.

Ammu pole enam vaja.
Vähemalt digiTV ühendusega surutakse küll dhcp peale, kuid vähemalt mõni aeg tagasi oli ise PPPoE tagasipanna.
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.06.2008 14:43:55 vasta tsitaadiga

PPPoE peal pole ka vaja paroole ega kasutajatunnuseid... umbes eelmise aasta lõpust alates on see nii olnud
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  ruuteri WAN liides saab valed võrguparameetrid ISP käest?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.