Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mightythor
HV veteran

|
09.06.2008 13:32:50
ruuteri WAN liides saab valed võrguparameetrid ISP käest? |
|
|
tõstsin omal eile õhtul kodus võrku ümber ning sattusin huvitava probleemi otsa. Mul on Elioni kodulahendus(ilma DigiTV'ta) ning võrguparameetrid saan ma Elioni käest DHCP serverilt. Kui ma ühendasin ADSL modemist tuleva võrgukaabli oma Windows XP Pro operatsioonisüsteemiga sülearvuti taha, siis saan ma sellised võrguparemeetrid:
...ning sedasi on internetiühendus olemas. Kui ühendasin võrgukaabli lauaarvuti eth0 liidese taha, siis on sedasi:
..ning jällegi on internetiühendus olemas. Samamoodi on ka internetiühendus olemas ühendades kaabli eth1 liidese taha:
Kui ma aga yhendan kaabi ruuteri WAN liidese taha siis internetiühendust pole. Seaded saab masin sellised:
Ilmselt selleks, et ruuteri WAN liides saaks ennem DHCP poolt määratud lease aja täitumist omale uue IP aadressi, peaksin ma ruuteri WAN liidese MAC aadressi ära muutma, mis on kahjuks sellel ruuteril võimatu Nii restart kui ka resett ei aita. Ning milleks ma olen nagu erinevates võrkudes? St kui teha kodus mingi privaatvõrk, siis on ikkagi GW ja võrgumask samad, mitte ei muutu...miks Elionil sedasi on, et ma olen erinevate võrguliidestega erinevate võrkudega seotud?
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
09.06.2008 14:21:01
|
|
|
Tõenäoliselt pead WAN-i korral arvuti ADSL-i Dial Upi tööle panema ning ruuteri nime ja parooli mängust välja jätma. Ehk siis ilma nime ja paroolita Sa netti ei pääse. Muudel versioonidel tõmbab ruuter nime ja parooliga ühenduse püsti ja jagab välja.
Ja see, millise serveri külge Sind ühendatakse, see pole üleüldse määrav. Kui tahad konkreetseid ühendamisi, siis pead ise käsitsi DNS-id paika panema.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
09.06.2008 14:35:46
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Tõenäoliselt pead WAN-i korral arvuti ADSL-i Dial Upi tööle panema ning ruuteri nime ja parooli mängust välja jätma. Ehk siis ilma nime ja paroolita Sa netti ei pääse. Muudel versioonidel tõmbab ruuter nime ja parooliga ühenduse püsti ja jagab välja.
Ja see, millise serveri külge Sind ühendatakse, see pole üleüldse määrav. Kui tahad konkreetseid ühendamisi, siis pead ise käsitsi DNS-id paika panema. |
kas siis Elionil on paralleelselt kaks lahendust töös- vana PPPoE ja siis DHCP?
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
09.06.2008 14:37:05
Re: ruuteri WAN liides saab valed võrguparameetrid ISP käest? |
|
|
mightythor kirjutas: |
tõstsin omal eile õhtul kodus võrku ümber ning sattusin huvitava probleemi otsa. Mul on Elioni kodulahendus(ilma DigiTV'ta) ning võrguparameetrid saan ma Elioni käest DHCP serverilt. Kui ma ühendasin ADSL modemist tuleva võrgukaabli oma Windows XP Pro operatsioonisüsteemiga sülearvuti taha, siis[kärtz...] |
Heips!
Proovi DSL-modem settida BRIDGE moodi(mode). Ühe kliendi juures ühendust settides oli mingi analoogne jama ja asi hakkas tööle, kui modemis(ST510) vahetasin routed-mode bridge vastu.
Märkus: Kusjuures ühe Elion'i tehniku väitel põle enam kasutajatunnuseid vaja - olevat vabaks antud.
Mina isiklikult pole selle väite põhjal "loomkatseid" teinud
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
09.06.2008 14:41:57
|
|
|
tsitaat: |
Märkus: Kusjuures ühe Elion'i tehniku väitel põle enam kasutajatunnuseid vaja - olevat vabaks antud.
|
Ammu pole enam vaja.
Vähemalt digiTV ühendusega surutakse küll dhcp peale, kuid vähemalt mõni aeg tagasi oli ise PPPoE tagasipanna.
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
09.06.2008 14:43:55
|
|
|
PPPoE peal pole ka vaja paroole ega kasutajatunnuseid... umbes eelmise aasta lõpust alates on see nii olnud
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|